Laatst bijgewerkt: 30-08-2021

Mannenondergoed is een saai modeartikel, en je kunt niet fout gaan als je het koopt. Deze houding is waarschijnlijk wijdverbreid, maar doet het stijlvolle modeartikel helemaal geen recht. Ook al zal het ondergoed van een man in het dagelijks leven meestal niet zichtbaar zijn, toch kan het de drager een bijzonder goed gevoel geven als het juist gekozen is.

Voor mannen is ondergoed het meest intieme kledingstuk dat hun stijl weerspiegelt. Want herenondergoed is er in alle kleuren en patronen. Niet alleen dat, voor verschillende gelegenheden en activiteiten zijn er ontwerpen die bij hen passen. Mannenondergoed ondersteunt de mobiliteit bij sportieve activiteiten en blijft discreet op de achtergrond bij feestelijke gelegenheden. We laten je zien hoe opwindend de wereld van het mannenondergoed is!
Beste Ondergoed Heren: Onze selectie

Shopgids Ondergoed Heren: Alles wat je moet weten

Als het om herenondergoed gaat, is het in de eerste plaats belangrijk dat je je er prettig in voelt. Omdat bekend is dat dit afhangt van persoonlijke voorkeuren, hebben we hieronder de belangrijkste criteria bekeken die je kunt gebruiken om te beslissen welk mannenondergoed geschikt is voor jou.

  • Materiaal
  • Lengte en pasvorm
  • Print en stijl

We zullen nu elk criterium afzonderlijk bekijken om je de best mogelijke begeleiding te geven bij het kopen van herenondergoed.

Materiaal

Herenondergoed van katoen geeft een bijzonder los en aangenaam zacht gevoel. De stof geeft je voldoende bewegingsvrijheid, en modellen met ademende eigenschappen beschermen je ook tegen onaangename hitte tijdens krachtige bewegingen.

Als je echter veel aan sport doet, kun je beter kiezen voor herenondergoed van microvezel. Het materiaal sluit erg goed aan en biedt goede steun bij extreme bewegingen. Het wordt ook gekenmerkt door zijn lichtheid en houdt de beenspieren warm, zelfs op koude dagen.

Modellen met spandexgehalte zijn minder goed ademend. Deze stof is ook heel nauwsluitend, maar is meer geschikt om als onopvallende begeleider dagelijks te dragen. Dit herenondergoed slaat bijzonder goed aan onder pakbroeken en stoffen broeken in het algemeen, omdat het niet zichtbaar aftekent aan de buitenkant van de broek.

Lengte en pasvorm

Ongeacht het materiaal kan herenondergoed in verschillende lengtes en pasvormen gedragen worden. De kortste lengte is de zogenaamde slip, die alleen de heupen bedekt. Dit geeft veel meer vrijheid aan de benen dan andere stijlen, maar het verwarmende effect is zeer beperkt.

De zogenaamde boxershorts zijn aanzienlijk langer. Modellen van dit type bedekken ook grote delen van de dijen en geven dus iets meer warmte op koudere dagen. Boxershorts verschillen ook vooral in hun pasvorm, want er zijn heel nauwsluitende modellen, maar er is ook los katoenen ondergoed.

Bij de keuze tussen een langer model boxershort en een slip moet je eigen comfort altijd een doorslaggevende rol spelen, want beide versies zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren.

Een bijzondere vorm van mannenondergoed is het lange ondergoed, dat de benen helemaal bedekt. Het wordt aanbevolen op erg koude dagen of bij buitensporten, vanwege het sterk verwarmende effect.

Print en stijl

Mannenondergoed is veel meer dan een zuiver functioneel kledingstuk waarvan de stijl buiten beschouwing blijft. Met de juiste keuze van kleuren en motieven kun je je persoonlijke stijl in elke situatie vol vertrouwen bij je dragen. Ook al zullen de meeste mensen je ondergoed nooit zien, de juiste stijl voor jezelf alleen al zorgt voor een zelfverzekerder en tevredener uiterlijk.

Voor liefhebbers van een extraverte en kleurrijke stijl zijn er talloze produkten verkrijgbaar met prints van stripfiguren, spreuken en wilde motieven. Zelfs het personaliseren van herenondergoed met je eigen motieven is mogelijk. Dit betekent dat je nooit meer problemen met verwarring zult hebben als het om herenondergoed gaat.

Anderzijds zijn er natuurlijk ook discrete modellen met monochrome en klassieke stijlen. Als je exclusiviteit wilt uitstralen, kun je een merkproduct kiezen. Steeds meer luxe fabrikanten hebben voor zichzelf herenondergoed ontdekt en tonen de merknaam duidelijk op de tailleband.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

De keuze van mannenondergoed kan variëren voor verschillende levenssituaties. Daarom hebben we de belangrijkste vragen met passende antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Welk mannenondergoed is geschikt voor welke gelegenheid?

Zoals je al weet, zijn het materiaal en de pasvorm van het ondergoed van invloed op de eigenschappen ervan. Daarom willen we je in het volgende laten zien welke voordelen de verschillende soorten herenondergoed hebben en voor welk doel ze bijzonder geschikt zijn.

  • Sport: Voor sportactiviteiten van allerlei aard is het belangrijk tegelijk de best mogelijke steun en elasticiteit te hebben. De spieren moeten warm gehouden worden en het materiaal moet ook ademend zijn. Daarom is herenondergoed van microvezel altijd aan te bevelen voor sportieve activiteiten. Boxershorts zijn de meest voorkomende soort, omdat ze de dijspieren optimaal ondersteunen. Lang ondergoed van dit materiaal is ook handig, vooral als de temperaturen wat koeler zijn bij buitensporten.
  • Speciale gelegenheden: Of het nu in een professionele of privé omgeving is, een verzorgd uiterlijk is belangrijk bij speciale gelegenheden. Ondergoed mag niet zichtbaar zijn onder een broek. Daarom zijn modellen van spandex in deze omgeving bijzonder aan te bevelen. Ze zijn nauwsluitend en onzichtbaar voor de buitenstaander. Deze modellen worden meestal aangeboden in de vorm van slipjes.
  • Vrije tijd: In ons dagelijks leven is het comfort van kleding voor het grootste deel van de tijd een belangrijke factor. Als het om herenondergoed gaat, zijn producten van katoen bijzonder comfortabel en zacht. Of het nu in de vorm van een slip of een boxershort is, dit ondergoed geeft je de ruimte die je nodig hebt om je goed te voelen.

Sommige modellen zijn ook zeer geschikt voor universeel gebruik. Je zult na verloop van tijd ontdekken in welk ondergoed je je het prettigst voelt. Zo hoef je niet meer elke dag je ondergoed verschillende keren te verwisselen en aan te passen aan de gelegenheid.

Hoe moet ik herenondergoed wassen?

De algemene regel is dat je de verzorgingsvoorschriften op de etiketten van herenondergoed moet lezen. Niettemin kunnen we je hier enkele algemeen toepasbare tips geven voor de verzorging van verschillende modellen.

  • Katoen: Ondergoed van deze stof is bijzonder gemakkelijk te verzorgen. Het kan op 60 graden gewassen worden in de wasmachine met een volwaardig wasmiddel en daarna in de droger om te drogen.
  • Microvezel: Hier is iets meer zorg nodig. De meeste producten met deze stof kunnen op maximaal 40 graden gewassen worden. Omdat het materiaal niet goed tegen hitte bestand is, mag dit ondergoed beslist niet gestreken en in de droger gedroogd worden. Dit is echter niet nodig, want microvezel droogt heel snel aan de lucht en wordt niet kreukelig.
  • Spandex: Voor herenondergoed met deze stof is het vooral belangrijk geen wasverzachter te gebruiken. Want hierdoor kan de stof van het product te lijden krijgen en sneller stuk gaan.

Als je ondergoed gewassen en gedroogd is, kun je het het beste in een aparte doos of lade opbergen. Dit zorgt voor goede hygiëne en is ook goed voor de huishouding. Veel garderobekasten hebben laden die speciaal voor dit doel ontworpen en uitgerust zijn, dus een extra opbergdoos is in de meeste gevallen niet nodig.

Welke mogelijkheden heb ik om herenondergoed te kopen?

Deze vraag kan in eerste instantie nogal l klinken, want het is logisch hoe je ondergoed koopt. Maar de verschillende opties bieden je elk voordelen.

Als je een stuk herenondergoed bijzonder aantrekkelijk vindt en van een geschikte maat, kun je het natuurlijk als een enkel stuk kopen. Dit is vooral zinvol bij wat duurdere modellen die voor een specifiek gebruiksgebied gekocht worden, en bij modellen met afzonderlijke afdrukken.

Maar als je weet welke maat en vorm goed voor je is en voldoende ondergoed voor dagelijks gebruik wilt inslaan, is het zinvol een hele set te kopen. Meestal wordt hetzelfde model in verschillende kleuren en patronen verkocht om wat afwisseling in je dagelijkse ondergoed te brengen.

Iets meer in het oog springend is het ondergoed abonnement. Dit betekent dat je met regelmatige tussenpozen, meestal eens per maand, een levering van nieuw ondergoed krijgt. Door je maat op te geven, ontvang je regelmatig passende producten en word je steeds verrast met nieuwe patronen en prints.

Hoe lang kan ik herenondergoed gebruiken?

Als je ondergoed koopt, is het zeker belangrijk te weten hoe lang je het kunt gebruiken voor je weer een nieuwe aankoop moet doen. We bekijken de hele levensduur van het ondergoed. Na elk afzonderlijk gebruik moet het product omwille van de hygiëne in elk geval gewassen worden.

Heel centraal staat dat de gebruiksduur afhangt van de kwaliteit van het ondergoed. Kies je een duurder merkproduct, dan kun je verwachten dat je het enkele jaren kunt gebruiken. Heel goedkope producten, daarentegen, zijn soms al na een paar maanden onbruikbaar.

Duurzaam ondergoed minimaliseert dus je aankoopinspanning en zorgt ook voor minder afval. Daarom verdienen ze in elk geval de voorkeur. Bovendien past ondergoed zich na verloop van tijd aan je lichaamsvorm aan en voel je je er meestal prettiger bij om het langere tijd te dragen.

Samenvatting

De keuzemogelijkheden voor herenondergoed zijn groter dan de meesten van ons op het eerste gezicht denken. In elk geval weet je nu welk materiaal en welke pasvorm bijzonder geschikt zijn voor je gelegenheden, en kun je met de verzorgingsvoorschriften zorgen voor langdurig gebruik.

Denk bij het doen van een aankoop vooral aan het volgende: Je ondergoed is het meest intieme kledingstuk waarmee je je stijl kunt uitdrukken. Met individuele prints en dessins of het dragen van bepaalde merken, laat je niet alleen een bepaald uiterlijk effect zien, maar voel je je zelf ook veel prettiger.

(Surces: unsplash & 123rfo)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies