Laatst bijgewerkt: 07-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Tegenwoordig hebben we oorwarmers nodig voor verschillende tijdstippen van de dag en voor verschillende omstandigheden. Hoofdzakelijk zijn oorbeschermers een product dat mensen helpt hun oren te beschermen, zowel tegen de kou als tegen lawaai. Maar we kunnen ook onze huisdieren oorkappen omdoen, of het nu onze honden of paarden zijn.

Oorkappen helpen je verschillende ziekten te voorkomen, zoals slaapgebrek, hoge bloeddruk en hoofdpijn, onder andere. Allemaal veroorzaakt door lawaai. Anderzijds voorkomen ze oorontstekingen door kou of door insecten in het geval van onze huisdieren. Als je meer wilt weten over de verschillende soorten oorbeschermers en waar je op moet letten bij oorbeschermers die aan je behoeften voldoen, lees dan verder!
Belangrijk om te weten

 • Oorbeschermers zijn een produkt waarvan de bedoeling is de consument te beschermen tegen de kou en/of hard geluid van buitenaf.
 • Het gebruik van dit product is aan te bevelen voor beide doeleinden (tegen kou en lawaai), hoewel het niet aan te bevelen is om gehaakte oorbeschermers te gebruiken, omdat het materiaal daarvan de werking van de oorbeschermers vermindert.
 • Rekening houden met criteria als bescherming, functionaliteit en ontwerp-kwaliteit kan ons helpen om een juiste keuze te maken van de oorbeschermers die het best aan onze behoeften beantwoorden.

Beste Oorwarmers: Onze selectie

Hieronder vind je een lijst die we hebben samengesteld van de beste oorwarmers op de markt. Dit zal je helpen de oorbeschermers te vinden die het beste bij jou en je behoeften passen. Het maakt je keuze ook gemakkelijker, want ze variëren naar gelang hun functionaliteit en de behoeften van elk individu.

Koopgids: Wat je moet weten over oorwarmers

Als je overweegt oorwarmers te kopen, of het nu voor de kou is of om lawaai te voorkomen, is het raadzaam dat je de verschillende aspecten en eigenschappen van dit product in ogenschouw neemt. We geven ook antwoord op de meest gestelde vragen van consumenten over oorwarmers.

Voorkom oorontsteking door kou met oorwarmers. (Bron: freestocks: 5867BKGyCu4/ unsplash)

Wat zijn oorbeschermers?

Oorbeschermers zijn voorwerpen die gemaakt zijn om het gehoor te beschermen, d.w.z. tegen harde geluiden van buitenaf, die degenen die eraan blootgesteld worden kunnen hinderen of schaden. Ze dienen ook om de oren en oren te beschermen tegen kou en ongunstig weer.

Hun ontwerp en samenstelling is eenvoudig, en bestaat uit een hoofdband die boven of achter op het hoofd geplaatst kan worden en een kussen of kussentje aan de uiteinden om de oren te beschermen. Zo blijven onze oren bedekt en geïsoleerd tegen het koude weer. En aan de andere kant isoleren ze onze oren tegen harde geluiden.

Wat zijn de voor- en nadelen van oorbeschermers?

In het geval van geluidswerende oorbeschermers die door arbeiders gedragen worden, kunnen deze voor- en nadelen onderscheiden worden:

Voordelen
 • Ze zijn aan elke hoofdomvang aan te passen
 • Ze zijn gemakkelijk op afstand te zien, wat het gebruik ervan helpt controleren
 • Ze raken niet gemakkelijk kwijt
 • Ze kunnen gebruikt worden bij lichte oorontstekingen
Nadelen
 • Ze zijn meestal wat zwaar
 • Moeilijk te combineren met andere beschermingsmiddelen
 • Oncomfortabel op warme en vochtige werkplekken
 • Kan het gebruik van brillen, zowel beschermende als kijkbrillen, hinderen

Welke soorten oorbeschermers zijn er?

Er zijn momenteel twee soorten oorwarmers:

Thermische oorkappen Akoestische oorkappen
Zij zijn verantwoordelijk voor het isoleren van onze oren tegen de kou. Hun oorkussens zijn meestal van stof of leder ze kunnen ook geluiddempers worden genoemd, want zoals hun naam al doet vermoeden, beschermen ze mensen tegen lawaai van buitenaf. Hun bescherming is te danken aan het gebruik van een akoestisch schuim, dat geluidsgolven absorbeert door luchtweerstand

Zijn gehaakte oorwarmers aan te bevelen?

Ze zijn niet aan te bevelen, want de hoofdstof is katoen en dat heeft verschillende nadelen.

Ten eerste, als de oorwarmers met water in aanraking komen, is het materiaal niet voorbereid en kan het zwaar gaan worden.

Ten tweede duurt het lang voor ze droog zijn, zodat de hoofdfunctie, die zou zijn ons tegen de kou te beschermen, niet vervuld wordt, want als ze nat en koud zijn, wekken ze het tegendeel van hun functie op.

Ten derde zou het kunnen krimpen als het in contact komt met water.

En tenslotte, omdat het een niet-elastisch materiaal is, past het niet, zodat er gaatjes kunnen ontstaan waardoor de kou in onze oren kan binnendringen.

Garanderen oorbeschermers gehoorbescherming?

Ze kunnen gegarandeerd worden als hun functie geluidsbescherming is. Daarom zijn er twee soorten oorbeschermers voor geluid/gehoorbescherming

 • Passieve bescherming is gebaseerdop de materialen die voor bescherming gebruikt worden. Lawaai wordt verminderd dankzij materialen als schuim, dat dik en vochtregulerend is, en het harde plastic dat het omringt.
 • Actieve bescherming gebruikt elektronische componenten en microfoons om de stroom van geluid van buitenaf te dempen. Omdat de drager misschien ook geluiden van buitenaf moet kunnen horen, hebben ze zelfs een volume-adapter.

Kan ik mijn huisdier (hond of paard) oorbeschermers omdoen?

Natuurlijk! Er zijn verschillende soorten en modellen oorbeschermers, zowel voor onze hond als voor ons paard.

Er zijn oorbeschermers voor deze twee dieren, die beide gemeen hebben dat ze gebruikt worden om luid buitengeluid te minimaliseren. Anderzijds worden hondenoorbeschermers ook gebruikt om harde klappen te voorkomen en paardenoorbeschermers om te voorkomen dat insecten in hun oren komen.

Bescherm de oren van je hond met oorbeschermers. (Bron: Public Domain Pictures: 314950/ pixabay)

Wat zijn de alternatieven voor oorwarmers?

Als alternatief voor oorwarmers zijn oordopjes. Dit zijn kleine kegeltjes van schuim die in het oor worden gestoken.

Maar als je een alternatief zoekt voor thermische oorkappen, zijn mutsen de manier om te gaan. Deze kledingstukken beschermen en verwarmen je oren en hoofd, maar ze zijn niet zo doeltreffend als oorwarmers.

Aankoopcriteria

Als je oorwarmers wilt kopen, moet je rekening houden met verschillende aspecten en eigenschappen om de best mogelijke keuze te maken. Hieronder hebben we verschillende criteria onderzocht die je helpen bij het zoeken en kiezen van de beste oorbeschermers die het beste bij je passen. De criteria zijn:

Anti-lawaai

In ons dagelijks leven worden we blootgesteld aan lawaai, dat in het ergste geval schadelijk kan zijn voor onze gezondheid. Als je dus oorbeschermers zoekt die deze schade voorkomen, moet je je concentreren op hun belangrijkste eigenschap, in dit geval dat ze tegen lawaai zijn.

Bij de keuze van je oorbeschermers moet je rekening houden met de omgeving of de oefening waarvoor je ze wilt gebruiken. Met de anti-geluidsfunctie is er namelijk een grote verscheidenheid aan oorkappen, van oorkappen die gebruikt worden om te slapen of te studeren tot oorkappen die gebruikt worden door arbeiders op plaatsen met hoge decibels, zoals arbeiders of vliegtuigarbeiders.

Functionaliteit

De belangrijkste functie van oorkappen is het beschermen van onze oren en oren, hetzij tegen kou, hetzij tegen lawaai. Bij de keuze van een goed paar oorbeschermers moeten we er dus op letten dat ze hun functie goed vervullen.

Als de oorbeschermers hun functie niet goed vervullen, kunnen we verschillende soorten schade oplopen. In het geval van thermische oorkappen, die gebruikt worden om kou te voorkomen, kan hun slechte werking leiden tot oorontstekingen. En in het geval van akoestische oorkappen, die gebruikt worden om lawaai te isoleren, kan hun slechte werking slaapproblemen, angst, hoofdpijn en hoge bloeddruk veroorzaken, onder andere.

Oorwarmers zijn een product dat de consument moet beschermen tegen koude en/of harde geluiden van buitenaf. (Bron: Tanyaandalina: 161745736/ 123rf)

Weerstand

Met weerstand, een eigenschap die gebaseerd is op het weerstaan van allerlei ongunstige omstandigheden, moet rekening gehouden worden, want oorbeschermers kunnen op veel plaatsen en in veel situaties gebruikt worden.

Je moet er rekening mee houden dat de weerstand varieert naargelang waarvoor je de oorbeschermers wilt gebruiken. Als je ze voor het slapen wilt, moet je er rekening mee houden dat ze bestendig moeten zijn en dat ze niet breken en je geen pijn doen terwijl je slaapt. Als je ze tegen de kou gebruikt, moeten ze bestand zijn tegen wind en ongunstig weer zoals regen. Op elk terrein en in elke omstandigheid moet de weerstandsfactor in je achterhoofd zitten als je oorbeschermers kiest.

Bescherming

Gebaseerd op de definitie van bescherming die zegt: voorkomen dat een persoon of zaak schade wordt berokkend of door iets dat schade veroorzaakt wordt geschaad. Deze factor houdt verband met de hierboven genoemde functionaliteit. Een van de functies van oorbeschermers is de bescherming van oren en oortjes.

Een slechte bescherming van onze oren en oortjes, zoals ik hierboven al zei, kan dus schade toebrengen aan onze gezondheid, van slaapproblemen, angst en hoofdpijn tot pijnlijke oorontstekingen.

Ontwerp – Kwaliteit

Bij de aankoop van om het even welk product letten we op deze twee eigenschappen. Bij de keuze van oorbeschermers moet je je dus concentreren op het ontwerp. Het ontwerp heeft een belangrijke functie, want afhankelijk van het ontwerp kunnen de oorwarmers aan je behoeften en smaak aangepast worden. Het ontwerp varieert naargelang de kleuren, vormen of tekeningen die je erop wilt.

En natuurlijk willen we dat het product uitstekend is en superieur aan dat van anderen. Je moet er dus op letten dat de oorbeschermers die je zoekt van uitstekende kwaliteit zijn en dat ze hun werking garanderen. Zo voorkom je dat ze schadelijke schade aan jou en je gezondheid toebrengen.

Samenvattend

zijn oorwarmers een product dat helpt om de oren van mensen of huisdieren te beschermen tegen kou of harde geluiden van buitenaf. Dit is te danken aan hun koude isolerende materialen of aan het schuim dat de oren bedekt om geluidsgolven te vermijden. In het algemeen helpen oorbeschermers om schade aan onze persoon te voorkomen, variërend van infecties tot ziektes die schadelijk zijn voor de gezondheid.

We merken op dat oorwarmers voordelen bieden voor onze persoon, onze huisdieren en onze gezondheid, en dat van veel mensen bekend is dat ze ze gebruiken bij hun sportroutine of bij het slapengaan. En jij, durf jij ze niet te proberen?

(Zichtbare foto bron: Belchonock: 171611291/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies