Laatst bijgewerkt: 31-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

26Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

66Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote opblaasbare tent test 2022. Hier stellen we alle opblaasbare tenten voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste opblaasbare tent voor je te vinden.

Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een opblaasbare tent wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Met opblaasbare tenten zet je je tent in een handomdraai op zonder lang met stokken te hoeven prutsen.
 • In principe maken we onderscheid tussen lichte en kleine werp- of wandeltenten, of als het om een groter reisgezelschap gaat, een tunneltent of een autotent.
 • Opblaasbare tenten zijn bijzonder geschikt voor mensen die met een voertuig reizen, want je kunt de opblaasbare tent snel opblazen met een compressor.

Beste Opblaasbare Tent: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een opblaasbare tent koopt

Voor wie is een opblaasbare tent geschikt?

In principe is een opblaasbare tent geschikt voor iedereen die zijn tent snel wil opzetten. Houd er echter rekening mee dat je altijd een luchtpomp bij je moet hebben.

Je hebt een luchtpomp nodig om de opblaasbare tent op te zetten. Bij de meeste leveringen wordt een handpomp meegeleverd waarmee de tent kan worden opgeblazen. Er zijn echter opblaasbare tenten die met een compressor opgeblazen moeten worden.

Met een lucht- of handpomp zet je je oppompbare tent heel snel op en kun je je daarna wijden aan ontspanning. (Image source: unsplash.com/ Will Truettner)

Als je bijzonder snel wilt opzetten, moet je ervoor zorgen dat de vloer, binnentent en buitentent met elkaar verbonden zijn.

Welke maten zijn er van opblaasbare tenten?

De grootte van de tent hangt helemaal af van het aantal mensen dat hem deelt. Je kunt een opblaasbare tent in verschillende maten kopen. In de meeste gevallen variëren die van 2 tot 6 personen.

In de evenementensector kun je je opblaasbare tent ook huren bij vele aanbieders, waarvan vele ook voorzien zijn van branding. (Image source: unsplash.com/ Brooke Cagle)

Als je een gezinsvakantie met 4 personen plant, moet je ervoor zorgen dat je genoeg ruimte hebt en dat je niet te dicht tegen elkaar aan hoeft te kruipen. In dit geval moet je ook overwegen een oppompbare tent met twee kamers te kopen.

Natuurlijk zijn er ook kleinere versies. Als je een kampeertocht met je partner plant, zit je goed met een tweepersoons tent.

Welke alternatieven zijn er voor een opblaasbare tent?

Een andere mogelijkheid om tijdens je kampeervakantie een dak boven je hoofd te houden is de oprolbare tent.

De werptent kan in enkele seconden opgezet worden en hoeft in de meeste gevallen alleen met haringen aan de grond bevestigd te worden. De werptent wordt onder grote spanning ingepakt en zodra hij eruit gehaald wordt, ontvouwen de flexibele stokken zich in luttele seconden.

Besluit: Welke soorten opblaasbare tenten zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe kunnen opblaasbare tenten in drie categorieën verdeeld worden

 • Lichte wandeltenten
 • Tunnel tent
 • Auto/camper/apron tent

De verschillende soorten opblaasbare tenten hebben elk hun voor- en nadelen. Afhankelijk van het doel en de duur waarvoor je je oppompbare tent nodig hebt, is de een of de ander geschikt voor je.

Wat onderscheidt een oppompbare lichtgewicht wandeltent en wat zijn de voor- en nadelen?

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een opblaasbare lichtgewicht wandeltent gekenmerkt door zijn gewicht. Daarom worden ze steeds populairder bij wandelaars, want ze hoeven niet zoveel gewicht mee te zeulen.

De tenten zijn echter niet alleen veel lichter dan gewone tenten, ze zijn ook duurzaam. De meeste lichtgewicht tenten zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en zijn superieur aan veel andere tenten.

 • Voordelen
  • Lichtgewicht
  • Hoogwaardig/bestendig materiaal
  • Kleine pakmaat
  • Gemakkelijk op te zetten
  Nadelen

  Zelden geschikt voor meer dan 4 personen

 • Extern grondzeil vereist
 • Meestal maar één opening

Een ander punt is de pakmaat. Door het lage gewicht is het materiaal van hoge kwaliteit, maar ook dun en klein verpakt, wat van groot belang is voor wandelaars. Wel moet opgemerkt worden dat dit betekent dat er geen bijzonder comfortabel grondzeil is.

Wat onderscheidt een opblaasbare tunneltent en wat zijn de voor- en nadelen?

Een opblaasbare tunneltent is een buisvormige tent en biedt plaats aan meerdere personen. Het duidelijke voordeel van een opblaasbare tunneltent is het comfort, want hij biedt voldoende ruimte voor meerdere mensen en hun bagage.

Een ander belangrijk punt is dat meerdere cabines, ook meerdere ingangen en ramen mogelijk zijn in de opblaasbare tunneltent. Dit kan van een kampeervakantie een luxe vakantie maken.

Voordelen
 • Geschikt voor meerdere personen, zeer ruim
 • Snel op te zetten
 • Relatief stabiel
 • Verschillende hutten
Nadelen
 • Duurder dan kleinere soorten tenten
 • Groter en dus zwaarder
 • Windrichting moet in de gaten gehouden worden, anders onstabiel

De meeste tunneltenten zijn relatief stabiel en weerbestendig. Bij het werpen moet je echter rekening houden met uit welke richting de wind komt en de brede kant tegengesteld aan de windrichting werpen om de stabiliteit te vergroten.

Wat zijn de kenmerken van een opblaasbare auto/caravan/apron tent en wat zijn de voor- en nadelen?

Als je op kampeervakantie gaat met een auto of camper, is een opblaasbare voortent de juiste keuze. Opgemerkt moet worden dat de opblaasbare luifel alleen gebruikt kan worden in combinatie met een auto, camper of zelfs een bus.

Opblaasbare luifels zijn er in verschillende maten, breedtes en hoogtes. De keuze van de maat wordt bepaald door het vervoermiddel. Dit betekent dat niet alleen mensen onderdak kunnen vinden, maar ook viervoetige vrienden en bagage.

 • Voordelen
  • Geschikt voor meerdere personen, zeer groot
  • Zeer stabiel
  • Verkrijgbaar in verschillende maten
  Nadelen

  Kan alleen gebruikt worden in combinatie met een auto, camper of bus

 • Niet zo flexibel
 • Iets ingewikkelder op te zetten