Laatst bijgewerkt: 11-03-2022

Onze selectiecriteria

29Onderzochte producten

69Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

194Verzamelde opmerkingen

Een opvouwbare reistas is een lichte, compacte tas die in zichzelf kan worden opgevouwen om minder ruimte in je bagage in te nemen. Deze tassen zijn ideaal voor reizigers die licht willen inpakken en niet de extra ruimte van een traditionele plunjezak of rugzak nodig hebben. Ook kun je deze tassen gemakkelijker opbergen als je ze niet gebruikt, want ze nemen veel minder ruimte in dan hun niet-opvouwbare tegenhangers.
Beste Opvouwbare reistas: Onze selectie

Opvouwbare reistas: Vaak gestelde vragen

Welke soorten opvouwbare reistas zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten opvouwbare reistassen. De eerste is het type dat tot een klein zakje opvouwt, net als een paraplu of slaapzak. Deze tassen kun je in je bagage opbergen en eruit halen als je ze nodig hebt. Ze worden geleverd met riemen zodat ze ook op zichzelf gedragen kunnen worden als dat nodig is. De tweede soort opvouwbare reistas is er een waaraan wieltjes bevestigd zijn om gemakkelijk rond te rollen op vliegvelden en andere plaatsen waar misschien niet veel ruimte is om te lopen (of te rennen). Dit soort reistas is er in veel verschillende maten, van handbagage-formaat helemaal tot groot genoeg voor meerdere mensen die samen reizen.

Een goede opvouwbare reistas moet gemaakt zijn van een duurzaam materiaal dat bestand is tegen de slijtage van veelvuldig gebruik. Het is ook belangrijk er een te kiezen met stevige ritsen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat ze gemakkelijk afbreken. De tas moet er ook al je benodigdheden in passen, zonder te groot of te klein te zijn voor zijn doel. Zorg er ten slotte voor dat de tas voldoende vakken heeft waarin je verschillende voorwerpen apart van elkaar kunt opbergen. Zo raken ze niet door elkaar als je later iets specifieks in de tas zoekt.

Wie moet een opvouwbare reistas gebruiken?

Iedereen die wil reizen met een tas die gemakkelijk te dragen is, en in de bagagebak van een vliegtuig past.

Op basis van welke criteria moet je een opvouwbare reistas kopen?

De keuze van een opvouwbare reistas moet afhangen van de gebruiker, want er zijn veel factoren die de voorkeur beïnvloeden. Sommige mensen geven de voorkeur aan reistassen op grond van hun esthetiek, terwijl anderen ze kiezen om hun functionaliteit. Ook de prijs is een belangrijke factor om te overwegen bij het uitzoeken van een nieuwe tas. Het is altijd verstandig om een budget vast te stellen en je daaraan te houden, zodat je niet te veel uitgeeft.

Zorg ervoor dat je het gewicht en de afmetingen van de tas vergelijkt. Kijk ook welke accessoires bij je aankoop inbegrepen zijn, zoals een schouderriem of draaghengsels. Krijg, indien mogelijk, een idee hoeveel het zal kosten om deze voorwerpen te vervangen als ze na verloop van tijd breken.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een opvouwbare reistas?

Voordelen

Een opvouwbare reistas is een prima optie voor wie ruimte in zijn bagage wil besparen. Hij kan opgevouwen in je koffer worden gezet, of zelfs als extra beschermlaag worden gebruikt als je met breekbare voorwerpen reist. Dit type tas maakt het ook gemakkelijk om op het vliegveld rond te dragen zonder je zorgen te hoeven maken dat je te veel gewicht op je schouders draagt. Je kunt de riem eenvoudig over één schouder plaatsen en gaan.

Nadelen

Het grootste nadeel van een opvouwbare reistas is dat hij niet zo duurzaam of lang meegaat als andere soorten bagage. Ze heeft ook niet dezelfde hoeveelheid vakken, vakken en functies om je te helpen je spullen te organiseren. Als je vaak voor je werk reist en op elke reis veel mee moet nemen, is dit misschien niet de beste optie voor jou.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Samsonite
  • Goter
  • LYLIDIA

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Opvouwbare reistas in onze review kost ongeveer 12 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 39 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies