Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

96Verzamelde opmerkingen

In intense groei sinds de jaren ’90 is padel een sport die tennis, squash en badminton mengt en zijn eigen bijzonderheden heeft. Daaronder zijn eigen racket2021.
Belangrijk om te weten

 • Het ideale padel racket voor jou wordt bepaald aan de hand van je vaardigheidsniveau en prestaties.
 • Duurzaamheid en flexibiliteit zijn fundamentele aspecten van je keuze.
 • De waarde is niet bepalend voor de kwaliteit, maar vertegenwoordigt de hoeveelheid geïnvesteerde technologie en de bekendheid van de fabrikant op de markt.

Beste Padel Racket: Onze selectie

Misschien kwam je hier op zoek naar tips om je eerste padel racket te kopen. Misschien ben je al een regelmatige speler en wil je upgraden naar een nog beter model. Wat je doel ook is, we hebben enkele van de beste modellen padel racket voor je op een rijtje gezet, zodat je met een gerust hart kunt kiezen.

Koopgids

Padel is een betrekkelijk nieuwe sport, maar ze heeft en krijgt steeds meer aanhangers. Een mengsel van tennis, squash en badminton dat plezier en veel lichaamsbeweging combineert.

Om te oefenen is een goed racket onontbeerlijk. Om je te helpen je model te vinden, hebben we een Winkelgids samengesteld met waardevolle informatie en tips om je te helpen kiezen.

Imagem mostra um homem e uma mulher segurando suas raquetes de padel e se cumprimentando durante uma partida de padel.

Het ideale padel racket hangt af van je niveau en je prestaties. (Bron: maxriesgo / 123RF)

Wat is een padel racket?

Nieuwe sporten trekken altijd de aandacht.

Padel verscheen in de jaren ’90, en hoewel zijn bekendste ‘verwant’ tennis is, heeft het ook elementen die geïnspireerd zijn door squash en badminton.

Essentieel voorwerp voor de beoefening van deze sport, heeft het padel racket enkele zeer belangrijke variabelen die je bij je keuze moet analyseren. Het heeft verschillende vormen en gewichten, kan al of niet geperforeerd zijn, en in tegenstelling tot tennis is het een racket zonder snaren.

Close de uma raquete de padel perfurada.

Het padel racket kan al of niet geperforeerd zijn. (Bron: Dunlop / Amazon)

In feite valt bij vergelijkingen tussen padel en andere sporten het gebruik van muren op voor de uitvoering van bewegingen, zoals bij squash gebeurt. De padelbaan is ongeveer een derde van de grootte van een tennisbaan, maar de ballen lijken erg op elkaar.

Deze gelijkenis maakt dat veel spelers, vooral beginners, de padelballen vervangen door tennisballen, die gangbaarder, toegankelijker en vaak goedkoper zijn.

Maar er zijn ook mensen die deze gelijkenis en aanpassing willen uitbreiden voor de rackets, en modellen uit andere sporten gebruiken voor de beoefening van padel. Hoewel duurder, heeft het beoefenen van padel met een specifiek racket zijn voordelen.

Wat zijn de voordelen van het padel racket?

Onder de voordelen van het padel racket kunnen we benadrukken dat ze precies bieden wat je voor de sport nodig hebt, waardoor je gemakkelijker kunt spelen.

Omdat ze het juiste gewicht en de juiste maat voor de sport hebben, zijn de prestaties van de atleet beter als hij een specifiek racket heeft. Maar hij is nog steeds veelzijdig, hij kan ook bij beach tennis gebruikt worden.

Als nadeel benadrukken we zijn prijs, die nog steeds erg hoog is. En omdat het zo’n specifieke sport is, zijn er nog maar weinig modellen op de markt.

Voordelen
 • Gewicht en afmetingen zijn adequaat voor de sport
 • Behalve voor padel kan het ook gebruikt worden voor beach tennis
 • Betere prestaties en controle
Nadelen
 • Prijs over het algemeen hoger
 • Minder variatie in merken en modellen

Waar zijn de gaten in het padel racket voor?

Het belangrijkste doel van die gaten in padel rackets is de luchtweerstand te verminderen. Op deze manier hoeft de speler minder kracht te gebruiken bij het slaan van de bal. Maar een goede dosering is nodig, want een racket met te veel gaten kan kracht in de schoten verliezen.

Wat is het ideale racket voor elk niveau of elke leeftijd?

Je hebt besloten een padel racket te kopen voor je activiteiten, om cadeau te geven aan je zoon of een vriend, of om je oude model te vervangen door een nieuwer en beter exemplaar. Een van de factoren die je aankoop bepalen is het niveau van vaardigheid en prestatie.

Het is van essentieel belang dat rekening gehouden wordt met bepaalde kenmerken, zoals vorm, gewicht, evenwicht, fabricagemateriaal, enz. Maar wat moet het ideale racket zijn voor elk niveau van ervaring, vaardigheid of leeftijd?

 • Beginners: Lichte tot middelzware rackets, rond en dun van vorm (36 mm tot 38 mm)
 • Tussenpersonen: Middelzware rackets, rond of traanvormig (36 mm of 38 mm)
 • Gevorderd: Elke vorm of gewicht. Meer ervaren spelers gebruiken meestal grotere formaten (38 mm).
 • Kinderen en senioren: lichtere, kleinere en dunnere rackets. Sommige merken produceren specifieke modellen voor kinderen en ook voor het vrouwelijk publiek, en oudere leeftijdscategorieën.

Koopcriteria: Factoren om padel racket modellen te vergelijken

Padel spelen kan verschillende betekenissen of doeleinden hebben, het hangt ervan af wie het beoefent. Of het nu voor je plezier is, een occasionele of frequente lichaamsbeweging, of dat je een wedstrijd- of beroepssporter bent, je hebt een goed racket nodig.

Sommige criteria zijn van essentieel belang bij de beslissing welk model je koopt. We helpen je bij deze analyse door je 4 hoofdcriteria voor te leggen:

 • Racket vorm
 • Gewicht
 • Handvat
 • Materiaal van de constructie

Analyseer nu in detail, zodat je weet hoe je het perfecte model kunt kiezen.

Racketvorm

Padelrackets worden, in principe, in drie formaten verdeeld. Als we het over vorm hebben, hebben we het over het hoofddeel van het racket, bij sommigen bekend als de ‘kop’, dat het deel is dat contact heeft met de bal:

 • Rond: gemakkelijker te hanteren, ze zijn geschikt voor alle soorten spelers, ook voor beginners. Geeft een uitstekende controle, maar heeft als nadeel dat de kracht voor slagen ontbreekt.
 • Scheur: de vorm lijkt op een waterdruppel. Het is het racket dat controle en kracht het best in evenwicht brengt, en misschien is dat de reden waarom het de laatste tijd het best verkochte model is. Het wordt aangeraden voor spelers die al enige ervaring hebben.
 • Diamant: Aanbevolen voor gevorderde en professionele spelers, ze zijn krachtiger en behoorlijk technisch. Ze zijn niet gemakkelijk te hanteren en het formaat is meer piramidaal

Er zijn ook enkele recente hybride formaten, die een combinatie en verbetering zoeken van wat in andere modellen beter en efficiënter is.

Gewicht

Het gewicht is iets om in de gaten te houden en te analyseren, want het varieert sterk van model tot model. In de regel zijn de padel rackets te verdelen in licht, middel en zwaar, en deze variatie ligt tussen 365 gram en 396 gram.

De lichte variëren tussen 365 gram en 375 gram, de middelzware gaan van 375 gram tot 385 gram, en de zware, van 386 gram tot 396 gram. Er zijn speciale modellen en gewichten voor vrouwen (340g tot 370g) en kinderen (240g tot 280g).

Er is geen ideaal of beter of slechter gewicht voor een padel racket.

Wat wel bestaat is het ideale gewicht voor elke speler, rekening houdend met zijn of haar maten, spelniveau en gewenste prestaties. Lichtere rackets geven meestal meer controle en zijn gemakkelijker te hanteren.

Aan de andere kant verliezen ze kracht bij het spelen. In een hard en vermoeiend spel kan kracht het verschil maken.

Zwaardere rackets hebben meestal een evenwicht tussen controle en kracht. Hoewel ze moeilijker te hanteren zijn, compenseren ze in de kracht van de slag.

Imagem destaca mãos de um jogador que segura uma raquete de padel.

Materiaal, gewicht en vorm zijn criteria die je in acht moet nemen bij de keuze van je padel racket. (Bron: ollivves / Pixabay)

Vuist

De vuist is een fundamenteel onderdeel dat geanalyseerd moet worden, want het is het contact van de speler met het padel racket. Een van de punten die je zult moeten analyseren is de dikte, om te weten wat het beste bij je hand past.

En de belangrijkste factor zal de greep zijn. Het racket moet het verlengde van je handen zijn, en het is de greep die voor deze aanpassing zorgt. Bovendien vangt hij de schokken op als je de bal slaat en moet hij zweet goed absorberen.

De greep moet efficiënt zijn. Veel spelers voegen overgrips toe om de grip te vergroten en verwisselen ze regelmatig omdat handen zweten en de grip snel verslechtert.

Materiaal

Padelrackets zijn hoofdzakelijk van glasvezel of carbon gemaakt. Goedkoper te produceren is glasvezel, dat meer voorkomt in de goedkopere modellen. Kevlar wordt ook gebruikt in sommige rackets van hoge kwaliteit, samen met carbon.

Rackets die carbonvezel gebruiken bereiken een goede combinatie van sterkte en controle. Sommige modellen hebben een kunststof beschermer, erg handig voor beginners die hun rackets vaker laten vallen of op de muur of grond krassen.

De kern, het binnenste deel van een padelracket, is ook te vinden in twee verschillende materialen: schuim of EVA.

Beide hebben hun voor- en nadelen en je moet begrijpen en beoordelen wat het beste past.

Het zachte schuim (polyethyleen) geeft de speler meer gevoeligheid. Behalve dat je de impact van elke slag voelt, maakt dit racket ook sneller contact met de bal en is de kans op effect shots groter. Het nadeel is dat het schuim erg elastisch is en dat de slagen minder krachtig zijn.

Het EVA rubber is harder en minder soepel, wat het spel moeilijker maakt, vooral in de winter als de ballen zwaarder zijn. Aan de positieve kant zijn EVA-kern rackets ideaal voor wedstrijden met hoge snelheid. EVA kernen zijn duurzamer dan die van polyethyleen.

Ondanks de moeilijkheid om het gebruikte materiaal te identificeren door alleen maar naar het racket te kijken, is het geluid dat bij de inslag van de bal wordt voortgebracht heel verschillend tussen het ene model en het andere.

(Bron van het hoofdbeeld: ecoinventos / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies