Laatst bijgewerkt: 07-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Spellen zoals pingpongtafels zijn door de eeuwen heen in elk gezin een traditie geweest. Tegenwoordig worden ze aangepast aan technologische verbeteringen om ze duurzamer en toegankelijker te maken.

Tafeltennistafels worden het meest door mensen gevraagd. Dankzij de verschillende soorten die er zijn en de ruime keuze aan spellen die gespeeld kunnen worden, zijn ze een van de ideale attracties geworden om met vrienden of familie plezier te maken. Als je iets meer wilt weten over pingpongtafels en de mogelijkheden die ze bieden, dan vind je in dit artikel de belangrijkste aspecten voor je. Let op!
Belangrijk om te weten

 • Ping pong tafels zijn een meubel dat vooral gebruikt wordt om op te spelen. Met het verstrijken van de tijd begonnen ze in verscheidenheid en gebruiksmogelijkheden toe te nemen en werden ze erg populair bij jong en oud.
 • De verschillende soorten pingpongtafels maken dit product aanpasbaar op meer plaatsen en praktisch voor veel mensen. Het is belangrijk te weten dat er veel mogelijkheden zijn voor tafels voor zowel binnen als buiten.
 • Een van de beste aspecten van tafeltennis is dat het veel voordelen voor de gezondheid heeft.

Beste Ping pong tafel: Onze selectie

Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de verschillende soorten tafeltennistafels op de markt. Dit zal je helpen om te weten welke stijl tafel perfect voor je zal zijn, afhankelijk van je ruimte en voorkeuren.

Koopgids: Wat je moet weten over tafeltennistafels

Als je een tafeltennistafel wilt kopen, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende aspecten van dit product. Hieronder vertellen we je belangrijke dingen waar je op moet letten voor je een tafeltennistafel koopt en beantwoorden we de meest gestelde vragen van gebruikers.

Tafeltennistafels zijn een meubel dat vooral gebruikt wordt om op te spelen. (Bron: Melnyk58: 101379615/ 123rf)

Voordelen van pingpongtafels

Door een pingpongtafel te hebben kun je veel voordelen krijgen bij het spelen in vergelijking met het spelen van een bordspel. Van pingpong is bewezen dat het de concentratie verhoogt en het vermogen om de concentratie vast te houden. Omdat het een spel is waarbij je steeds in beweging bent, is het bovendien goed voor het lichaam, want je verbrandt voortdurend calorieën, verbetert de coördinatie, de reflexen en helpt de gewrichten.

Voordelen
 • Verbetert de gezondheid en helpt de gewrichten
 • Ontwikkelt reflexen en concentratie op een hoger niveau
 • Het is een vermaak weg van de netwerken
Nadelen
 • Je moet ze goed verzorgen, anders kunnen ze bederven
 • Ze kunnen extra producten nodig hebben voor een optimale werking

Waarom het product kopen?

Tafeltennis is een huisspel dat niet alleen plezier biedt, maar ook veel gezondheidsvoordelen oplevert.
Het is belangrijk te weten dat als je pingpong speelt je je concentratieniveau verbetert en je reflexen sneller worden.

Door voortdurend lichamelijk actief te zijn verbrand je calorieën en help je je gewrichten.

Als je geïnteresseerd bent in een pingpongtafel ben je misschien niet alleen geïnteresseerd in de gezondheidsaspecten die hij je kan bieden. Het is ook belangrijk te weten dat dit een erg populaire sport is, omdat je het thuis kunt beoefenen en je er met een groep ver van het internet mee kunt vermaken.

Welke soorten pingpongtafels zijn er?

Hier zijn de verschillende soorten pingpongtafels die je op de markt vindt. Let goed op hun eigenschappen

 • Professionele tafels: Professionele tafels zijn tafels voor binnengebruik. Hun belangrijkste verschil met een gewone tafel is dat ze voor 100% vaste afmetingen hebben. Bovendien zijn ze gemaakt van een vast materiaal en vereisen ze uiterste zorgvuldigheid om ze in wedstrijden te kunnen gebruiken (ideaal voor wie in deze discipline wil meedoen).
 • Klaptafels: Dit is een andere soort tafel voor gebruik binnenshuis. Klaptafels zijn gewone tafels voor binnenshuis die er in verschillende maten zijn, afhankelijk van wat je nodig hebt. Ze zijn zo in elkaar gezet dat de twee helften samengevouwen kunnen worden om ze tegen een muur te zetten of om ze gemakkelijker op te bergen.
 • Draagbare tafels: Draagbare tafels zijn tafels die ontworpen zijn om buiten gebruikt te worden. Ze zijn gemaakt om te worden vervoerd en gebruikt in buitenruimten. Daarom zijn ze gemaakt van een speciaal materiaal dat bestand is tegen blootstelling buitenshuis, maar ze zijn meestal niet van hoge kwaliteit om ze lichter te maken (ideaal voor kamperen).
 • Anti-vandalisme tafels: Dit zijn de typische tafels die je op pleinen en openbare plaatsen ziet; ze zijn ideaal om te voorkomen dat ze gestolen of vernield worden. Ze verschillen van andere tafels doordat ze een groot marmeren of stenen onderstel hebben om ze een zwaar gewicht te geven. Deze tafel is helemaal niet aan te bevelen voor een huis of tuin, want de kwaliteit van het spel is meestal inferieur.
 • Multi-game pingpongtafels: Multi-game pingpongtafels zijn tafels die gemaakt zijn met de bedoeling een ander spel van dezelfde soort in hun structuur op te nemen. Hiervoor wordt meestal een biljart-, sjoelbak- of soortgelijke tafel op het onderstel gemonteerd en worden de twee pingpongtafels met het net apart opgesteld. Om ze te kunnen gebruiken moet je de borden boven op de tafel van het andere spel leggen en ze met de netsteunen verbinden (ze zijn heel typisch en aanbevolen voor familiespeelzalen).
 • Outdoor tafeltennistafels: Bij deze tafels zijn de planken bedekt met een speciale hars die bestand is tegen UV stralen en weersomstandigheden. Het is ook zeer aan te bevelen een isolerend deksel over de tafel te leggen als hij niet gebruikt wordt.
Professioneel Opvouwbaar Draagbaar Anti vandalisme Multigame Buiten
Materiaal Staal gecoat metaal, hout gecoat met een dikke harsbasis, UV beschermende verf en verschillende weersomstandigheden Metaal, Niet altijd UV beschermend, Fijn hout beschermende hars Metaal/aluminium, Niet altijd UV beschermend, Fijn hout beschermende hars Marmer of steen voor basis Niet altijd UV beschermend, Fijn hout beschermende hars Geen basis(basis is een andere set), Hout geverfd met Glanzende verf Staal gecoat metaal, hout gecoat met een dikke hars basis, UV en weer beschermende verf
Afmetingen 274 x 152. 5 x 76 cm(reglementaire afmetingen voor racen) Diverse afmetingen Diverse afmetingen Diverse afmetingen Diverse afmetingen Diverse afmetingen
Plaats van gebruik Binnenshuis (aanbevolen voor racen) Binnenshuis Buitenshuis(ideaal voor kamperen) Buitenshuis (pleinen of openbare plaatsen) Binnenshuis Buitenshuis of binnenshuis

Hoe een tafeltennistafel

verzorgen
Bij het verzorgen van een tafeltennistafel zijn er verschillende dingen waarmee je rekening moet houden. Bij tafels binnenshuis is het belangrijk om de tafel minstens met een vochtige doek af te vegen om stof te verwijderen en te proberen de toestand van de tafel zo goed mogelijk te houden. Als men de tafel in topconditie wil houden zijn er dingen die gedaan moeten worden. Vooreerst zorgen dat er geen water op komt, want dat zal door het glazuur van het tafelblad lopen en het tafelmateriaal ruïneren.

De tafel verzorgen met spuitbus of verf zorgt ervoor dat de kwaliteit van het product in de loop van de tijd behouden blijft.

Bij tafels voor buiten die bestand zijn tegen UV stralen en verschillende klimaten omdat ze van een ander materiaal gemaakt zijn, is het even belangrijk ervoor te zorgen dat ze niet 24 uur per dag buiten blijven staan. Dingen als waterdichte hoezen en anti-UV verf zijn erg praktisch om ervoor te zorgen dat de tafel buiten na verloop van tijd niet door de omstandigheden wordt aangetast.

Hoe schilder je een tafeltennistafel?

Om een tafeltennistafel te schilderen is het belangrijk verf op lakbasis of alkydverf te gebruiken die geen glans geeft en bestand is tegen krassen en (matige) UV stralen.
Bij het schilderen is het belangrijk geen onregelmatigheden op de tafels achter te laten en ervoor te zorgen dat ze glad zijn. Dankzij deze verf krijgt de tafel waterdichte mogelijkheden en worden de planken gemakkelijk schoon te maken zonder te verslijten.

Tenslotte is het belangrijk de lijnen te respecteren die de helften van de baan scheiden, de zijkanten en de achterkant.

Zorg ervoor dat je plaats er beter uitziet met de pingpongtafels dan zonder ze. (Bron: ivan Cortez: c9aGBqkeoE4/ unsplash)

Wat zijn de alternatieven voor pingpongtafels?

Behalve pingpongtafels zijn er een paar alternatieven die een amusementsruimte kunnen aanvullen. Hier zijn ze

 1. Pooltafel: Dit is een van de bekendste spelen die qua stijl lijkt op pingpongtafels. Pooltafels bestaan uit een tafel met 6 gaten; bij het spel gaat het erom met stokken een keu te slaan en de keu andere ballen in de gaten te laten slaan.
 2. Foosball tafel: Waarschijnlijk het bekendste spel van deze stijl. Het bestaat uit een metalen tafel met stokken aan de binnenkant en twee bogen aan elk uiteinde van de tafel, met op elke stok metalen spelers die van buitenaf bestuurd worden door de mensen die willen spelen. De bedoeling van het spel is de bal in de gaten te krijgen door met de beweging van de stokken de bal te slaan.

Tafelvoetbal Pooltafel
Voordelen voor de gezondheid Verbetert de hand-oog coördinatie, goed voor de gewrichten Verbetert de hand-oog coördinatie, helpt de concentratie te verbeteren, goed voor de gewrichten
Materialen Metaal of kunststof, hoge duurzaamheid Hout met staal, goede duurzaamheid, maar vereist goed onderhoud

Aankoopcriteria

Bij het kopen van een tafeltennistafel zijn er een aantal aspecten die je moet kennen en evalueren om de beste keuze te maken. Hieronder vind je de aspecten die je moet kennen om de perfecte tafel te kiezen volgens je behoeften en voorkeuren.

Presentatie

Tafeltennistafels worden meestal uit elkaar gehaald om ze gemakkelijker te kunnen verplaatsen. Ze worden meestal geleverd met de poten om in elkaar te zetten aan de ene kant, de twee helften van de tafel aan de andere en het net om aan het eind te zetten, plus eventuele accessoires die je koopt.

Wees niet bang dat ze gemakkelijk in elkaar te zetten zijn, want er zijn maar een paar schroeven die op een duidelijke en heel instinctieve manier geplaatst zijn, vergelijkbaar met de montage van een stoel met metalen poten.

Indoor

Indoor tafels zijn de meest voorkomende van de tafeltennistafels. Ze zijn gemaakt van hard materiaal dat speciaal geprepareerd is voor een goede balbeet bij het spelen van wedstrijden.

Ze hebben niet veel onderhoud nodig, af en toe afvegen met een vochtige doek om stof te verwijderen is voldoende. Vergelijkbaar met het onderhoud van een nachtkastje of meer gewone meubels.

Als je buiten speelt, zorg dan dat je tafel even weerbestendig is als jijzelf. (Bron: La-Rel Pasen: qguRPyxkGRE/ Unslpash)

Outdoor

Deze tafeltennistafels zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat bestand is tegen zowel weersomstandigheden als tegen de UV-stralen van de zon. De poten hebben een specifieke vorm en zijn met staal versterkt om zich aan zachtere vloeren aan te passen.

Het specifieke onderhoud van deze tafels is niet groot, want ze zijn bestand tegen weersinvloeden, UV stralen en water. Een waterdichte hoes is ook aan te bevelen als de tafel niet gebruikt wordt, om beschadiging te beperken.

Materiaal

Tafeltennistafels zijn van verschillende materialen gemaakt, afhankelijk van het soort tafel. Binnentafels zijn gemaakt met stalen of aluminium poten, geprepareerde houten planken plus een speciale spaanplaat om duurzaamheid te garanderen, een glad oppervlak en een constante hardheid om een goed spel te garanderen.

Buitentafels zijn andere tafels. Hun materiaal is meestal van hout dat met melaminehars bekleed is en hun onderstel moet, in tegenstelling tot tafels voor binnen, zwaarder zijn om niet door de wind bewogen te worden.

De reglementaire maten

voor professionele tafels zijn 76 cm hoog, 152,5 cm breed en een lengte van 274 cm. Anderzijds moet het net 15,25 cm hoog zijn en een overhang hebben, ten opzichte van de tafel, van dezelfde hoogte (15,25 cm).

Buiten deze gereglementeerde maatregelen is er bij niet-professionele tafels een grote verscheidenheid aan hoogtes en lengtes, zodat ze gemakkelijker aan het gebruik van alle mensen aangepast kunnen worden.

Uitrusting

Er zijn veel uitrustingen om tafeltennis te spelen, sommige zijn erg nuttig voor iedereen en andere kunnen meer gebruikt worden naar gelang de mate van professionaliteit die je wilt hebben. De meest nuttige accessoires voor iedereen zijn gespecialiseerde sprays voor de ideale reiniging van de tafels, netten, paddles en ballen van hoge kwaliteit die het spel verbeteren door de dynamiek en het niveau dat ze aan het amusement geven.

Anderzijds zijn er elementen die gebruikt worden om de tafels te dragen of te beschermen, zoals tafelhoezen, koffers voor accessoires en rubber of spuitboosters om de conditie van respectievelijk de peddels of de tafel op peil te houden.

Verzorging

Enerzijds is het voor tafels voor binnen heel belangrijk om gemorste vloeistoffen te vermijden, want die kunnen door de glazuurlaag heen dringen en de tafel ruïneren. Anderzijds is het raadzaam een rubber of acryl lak op de tafel te spuiten om de conditie van de tafel te behouden en ervoor te zorgen dat hij zijn kleur behoudt. Heb je de spray niet, dan volstaat het de tafel met een vochtige doek af te vegen om het stof te verwijderen.

Buitentafels vragen niet zoveel zorg tegen UV stralen en water, maar het is ook geen goed idee ze overmatig te gebruiken. Er zijn waterdichte hoezen om de tafel op te zetten als hij niet gebruikt wordt en het is raadzaam ze op te bergen bij storm.

Verzorgingshulpmiddelen

 • Anti UV spray
 • Isolerende rubbers
 • Waterdichte hoezen

Samenvatting

Al met al zijn tafeltennistafels een product waarvan de belangrijkste functie is dat ze een middel zijn voor plezier en lichamelijke activiteit. De grote verscheidenheid aan mogelijkheden qua ruimte of gebruik maken het een ideaal spel om thuis te hebben.

De soort tafel die je kiest varieert met de soort tafel die je kiest, de verzorging die je nodig hebt, het materiaal van de tafels en de duurzaamheid van de tafels.

Tafeltennis is meer dan een spelletje; het heeft veel voordelen voor de gezondheid. Je beleeft er niet alleen plezier aan, maar je verbetert er ook je concentratie, reflexen, enz. mee. En jij, weet je al aan welke tafel je de voorkeur geeft?

(Zichtbare foto bron: Tomas1111: 12774850/ 123rf)

Referenties (1)

1.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies