Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

25Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Als we het over “pizzaovens” hebben, kan de ontvanger een heel basale intuïtie hebben. In feite is het een eenvoudig toestel dat helemaal ontworpen is voor het bereiden van een pizza. De structuur vergemakkelijkt de verdeling van calorieën om de prestatie van de bereiding te verbeteren.

Welnu, voordat je tot aanschaf overgaat, is het goed dat je op de hoogte bent van de kenmerken, voordelen, nadelen en meningen over het product dat je wilt kopen. We zullen je erover vertellen.
Belangrijk om te weten

  • Een pizzaoven is een ultramodern toestel dat pas sinds kort in het dagelijks leven wordt gebruikt. Hoewel de functie ervan uitsluitend lijkt te bestaan uit het bakken van pizza’s, wordt dit gerelativeerd, afhankelijk van de kwaliteit van het product.
  • Het product kan heel gemakkelijk gebruikt worden en vermijdt enkele nadelen van traditionele ovens, waaronder het instellen van tijden die aan bepaalde temperatuurgraden zijn aangepast. Een goede pizzaoven kan, zonder al te veel ingrepen in de werking, in een half uur een pizza bakken.
  • Afhankelijk van het gekochte model kan de oven meer dan één pizza per keer bakken. Die met 2 laden maken het mogelijk de ene pizza af te koelen terwijl de andere kookt, wat een enorm voordeel is.

Beste Pizzaoven: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over pizzaovens

Er is een enorme veelheid aan industriële producten die speciaal gewijd zijn aan de bereiding van iets bepaalds. In feite hebben de meeste huishoudelijke apparaten een specifieke functie, met uitzondering van het fornuis, de magnetron en de elektrische oven. In dit deel vertellen we je over één in het bijzonder: de pizzaoven. Lees verder en ontdek welke het beste bij je past!

Een pizzaoven is een ultramodern apparaat dat pas sinds kort in het dagelijks leven is opgenomen.
(Foto: Andrey Armyagov/ 123rf.com)

Wat is een pizzaoven en wat zijn de voordelen ervan?

Een pizzaoven is een toestel dat gespecialiseerd is in het verwarmen en/of bereiden van wat de naam doet vermoeden: pizza’s. De manier waarop hij gebouwd is en werkt maakt het mogelijk om de pizza gelijkmatig en snel te bereiden, zodat de bereiding en consumptie ervan sneller verlopen.

De kwaliteit en bevrediging die een pizzaoven biedt, hangt in hoge mate af van de wensen van de gebruiker. Daarom is het belangrijk om de functies van elke oven te prioriteren om te weten welke het meest geschikt is.

Voordelen
  • Een pizza kan met een hogere kwaliteit in het apparaat bewaard worden
  • Bij de bereiding van een pizza is er geen ongemak meer van het koken
  • Een pizza is sneller klaar
  • De pizza wordt gelijkmatiger en met meer smaak gebakken
Nadelen
  • Groot apparaat dat weinig gebruikt wordt
  • Het dient slechts om een enkel product te bereiden
  • Weinig variatie in maten voor pizza”s

Wat is het verschil tussen een elektrische oven en een pizzaoven?

Een elektrische oven vervult een veelheid van belangrijke functies. Daaronder is de mogelijke bereiding van een pizza. Maar de instellingen van het apparaat aanpassen aan die welke specifiek de bereiding van een pizza ondersteunen, kan een nadeel zijn. De pizzaoven bespaart dit gedoe.

Anderzijds kan de binnenvorm van gewone ovens een nadeel zijn bij het bereiden van een pizza. Pizzaovens zijn hier speciaal voor ontworpen, met een voorziening zoals het gebruik van kruimelvangers, die in gewone elektrische ovens afwezig zijn.

Pizzaoven met speciale lade – waar moet je op letten?

Hoewel er een grote veelheid aan pizzaoven-ontwerpen is, variërend van grotere tussenruimte tot bredere holte, is het belangrijkste kenmerk van allemaal of hij een speciale lade heeft. De waarneembare variabelen zijn de volgende:

Geen speciale lade Met speciale lade
Product kan maar één pizza bereiden Pizzagrootte is kleiner
Genoeg ruimte voor 2 pizza’s Genoeg ruimte om andere producten te bereiden (gebraad, enz.)

Dergelijke variabelen kunnen als de belangrijkste beschouwd worden. Zij zijn echter niet de enigen waar je op moet letten. Ook de manier waarop het product ontworpen is, en de materialen waarvan het gemaakt is, spelen een rol in deze mogelijkheden. Bedenk dat het product aan je behoeften aangepast moet worden.

Daarom raden we je aan op het bovenstaande te letten. En om te controleren of het materiaal van de legering roestvrij is, of hij een ruime holte heeft en hoe lang het zou duren om de pizza te bakken.

Aankoopcriteria

Als je een product gaat kopen, worden er behalve de kwaliteit van de leverancier, die een vertrouwd merk kan zijn, volgens de verwachtingen van de consument ook enkele persoonlijke kenmerken van verwacht. Daarom is het belangrijk de factoren te kennen die de werking van het product bepalen:

Kooktijd

Kooktijd is niets anders dan de elektrische capaciteit van het product. Om niet te overdonderen met technische beschrijvingen, die de consument zelden kan begrijpen, laten we afspreken dat een pizzaoven goed is als de kooktijd rond de 30 minuten schommelt.

In globale termen komt deze kooktijd gewoonlijk overeen met ongeveer 1.499 watt elektrisch vermogen.

Het product kan heel gemakkelijk gebruikt worden en bespaart enkele nadelen van traditionele ovens, waaronder het instellen van tijden die op bepaalde temperatuurgraden zijn afgesteld.
(Foto: Sergii Pavlov/ 123rf.com)

Binnenruimte

Een pizzaoven hoeft zijn capaciteit voor het maken van pizza’s niet noodzakelijk te beperken. De meeste kunnen ook gebruikt worden om te grillen, bruin te bakken en andere dingen, zoals dat met elke soort oven het geval is. De prestaties van de bovengenoemde handelingen hangen echter af van de binnenruimte van de oven.

Als je dus meer dan één pizza tegelijk moet bakken of een recept met een ander product moet maken, is controle van de grootte van het apparaat doorslaggevend.

Hygiëne

Een goede pizzaoven heeft gewoonlijk een kruimelvanger. Dit is een klein bakje dat afval opvangt en het veel gemakkelijker maakt het product schoon te maken, waardoor het langer meegaat en veel aangenamer is om mee te koken.

Een pizza kan in het apparaat tot een hogere kwaliteit bewaard worden.
(Foto: Brent Hofacker/ 123rf.com)

Accessoires

Zit er bij je pizzaoven een receptengids? Dit is een goede manier om te weten te komen wat de binnencapaciteit is en of hij alleen geschikt is voor het bakken van pizza’s. Zijn er zaken als extra bakjes, bakjes of bestek bij inbegrepen? Deze staan synoniem voor een product van hoge kwaliteit. Bedenk dat het de grote merken zijn die dergelijke accessoires meestal bijsluiten.

(Zichtbare afbeelding bron: Fedorkondratenko/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies