Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

20Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Bij deze gelegenheid gaan we de bekende plafondlampen voorstellen, die zo bijzonder en wijdverbreid zijn op de uitgebreide markt van artikelen voor het huis.

Dezelfde bestaat uit een lantaarn die bedoeld is om in het binnenplafond van de woning te worden geplaatst. Ze hebben het nut om verlichting te geven tijdens de nachtelijke uren of om het daglicht te versterken en zijn daarom vooral in slaapkamers nodig. Door het moderne leven zijn ze van vitaal belang geworden om de omgeving ‘s nachts waar te nemen.

Bij het verzamelen van gegevens voor het uitwerken van informatie houden we er rekening mee welke het belangrijkst zijn en ordenen ze in een samenhangende volgorde. Zo besparen we je de moeite je aan een aankoop te wagen zonder voldoende te weten.
Belangrijk om te weten

 • Een plafondlamp is een huishoudelijk hulpmiddel dat op het binnendak geïnstalleerd wordt om licht te produceren met behulp van een gloeilamp. Ze dienen om de lamp te ondersteunen en stevig te houden, maar ze zijn ook decoratief.
 • Er zijn 3 varianten: gecupt, ultradun en verstelbaar. De laatste maken meestal gebruik van LED verlichting, een moderne manier om fosforescerend en veelkleurig licht te produceren.
 • Er zijn 5 details waarmee je bij de aankoop rekening moet houden. Het voltage, het wattage, de fabrikant, welke kleur het is en waar je het wilt plaatsen. Dit zijn sleutelfactoren om het nuttig en naar je zin te maken.

Beste Plafondlamp: Onze selectie

Een van de dingen die elk keuzeproces vergemakkelijken is vergelijken. Als je een product gaat kopen, is het altijd verstandig om te kijken wat het gemeen heeft met andere producten uit dezelfde reeks. Zo weet je aan welke eisen degene die het beste bij je past moet voldoen. Met dit in gedachten hebben we de volgende ranglijst voor je samengesteld.

Koopgids

Als men het over iets heeft waarvan men algemeen aanneemt dat het gewoon is, heeft men vaak de neiging het voorwerp te onderschatten. Dit brengt kopers ertoe zich te vergissen, omdat ze er geen diepgaander onderzoek naar gedaan hebben. We besparen je dat te moeten doen in het volgende hoofdstuk, door de details van dit huishoudelijke product uit te leggen.

Een van de voordelen is dat ze het gemakkelijker maken de gloeilampen te plaatsen (Foto: rasstock / 123rf.com)

Wat is een plafondlamp?

Een plafondlamp is een frame, voet of plateau waarop de gloeilampen die elektriciteit ontvangen geplaatst worden. Hij heeft elektrische ontvangstkernen die de hoeveelheid energie regelen die de lamp die erin geplaatst is, kan ontvangen. Samen met de laatste zijn ze nodig om elke ruimte van verlichting te voorzien.

Er zijn veel verschillende soorten; het is een van de meest essentiële huishoudelijke artikelen van allemaal en een van de meest gevraagde door de consument. Deze verscheidenheid maakt het een uitdaging om te leren hoe je ze juist kunt afstemmen op de elementen en kleuren van het huis.

Wat zijn hun voordelen?

Ze hebben veel voordelen, waarvan er enkele snel af te leiden zijn. Ze maken het mogelijk ruimten goed verlicht te houden en de omgeving in halfduister te kunnen waarnemen. Ze zijn ook absoluut nodig om ‘s nachts enige activiteit te kunnen verrichten.

Maar behalve dit hebben ze nog andere deugden. De belangrijkste is dat ze een enorme elegantie geven aan de plaats waar ze geplaatst worden. Als je ze bijvoorbeeld op de juiste manier weet te combineren, kunnen ze echt unieke accenten aan je huis geven. De meer veelzijdige kunnen zowel voor buiten als voor binnen gebruikt worden.

Voordelen
 • Ze houden &#8216
 • s nachts plaatsen licht
 • Ze kunnen een manier zijn om inhoud aan het huis te geven
 • Ze gaan lang mee
 • Ze zijn niet moeilijk te monteren en af te stellen
 • Sommige zijn vrij ergonomisch en comfortabel
Nadelen
 • Vele worden duur
 • Als ze uit de afstelling raken en vallen, kunnen ze breken
 • Sommige zijn niet mobiel
 • Ze bieden soms niet genoeg licht
 • Soms is het moeilijk te weten hoe je ze thuis moet combineren

Gecupt, ultraslank of strak plafondlampje – waar moet je op letten?

Er zijn drie manieren waarop een plafondlamp gepresenteerd kan worden. Het moet gezegd worden dat geen van beide superieur is aan de andere; die kwalificatie hangt af van wat je behoeften zijn. Het is niet hetzelfde, bijvoorbeeld, of je hem voor buiten- of binnengebruik overweegt. Welke het beste bij je past zal aan die eisen voldoen.

Cup plafondlamp. Dit is het artikel waaraan de meeste consumenten denken als ze aan dit soort artikelen denken. Maar ze hebben ook een aantal alternatieven om uit te kiezen. Om te beginnen kan de kop verschillend zijn, afhankelijk van de fabrikant, waarbij sommige zelfs in een cilindrische vorm gemaakt zijn, met een grotere steel.

Ultradunne plafondlamp. Dit type lamp maakt gebruik van LED verlichting. Om zo’n slank product te maken, moet men afzien van de traditionele peervormige bollen. Ze kunnen vaak met een eigen schakelaar geleverd worden en zijn niet noodzakelijk bedoeld om het huis elektrisch te verbinden.

Tight plafondlamp. Vrij typisch en gebruikers die gaan voor lichtheid en eenvoud kiezen vaak dit type. Ze zijn ook aanzienlijk goedkoper dan de andere. Deze lantaarns zijn vaak gemaakt van plastic en glas.

Ze zijn er in rechthoekige vorm of als een doormidden gesneden bol. Ze bereiken een hoog niveau van esthetiek door voor iets heel basaals te gaan. Deze stijl kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Wat zijn LED schijnwerpers?

LED verlichting is een moderne manier om licht te produceren die gebruik maakt van licht-ontvangende magnetismen die “diodes” genoemd worden. Dit zijn kegelvormige uitsteeksels die kleine hoeveelheden elektriciteit opvangen om in zeer kleine hoeveelheden fosforescentie te produceren. Het enorme voordeel van het op deze manier doen is dat ze in verschillende kleuren gemaakt kunnen worden.

Omdat de kegels niet sterk genoeg overbelast worden om een zo hoge straling te geven als bijvoorbeeld bij gewone schijnwerpers, worden ze op een andere manier gebruikt. Ze gebruiken een groot aantal lampen om het licht beter uit het gebrandschilderde glas te kunnen projecteren. Hiervoor zijn meestal meerdere lampen nodig.

Dit komt niet vaak voor bij lampen die voor plafonds ontworpen zijn, omdat hun luminescentieprojectie meestal als secundair of accessoir beschouwd wordt. Maar steeds meer fabrikanten brengen dit idee op de markt. En sommige lampen hebben zich vrij goed weten te positioneren naarmate de maakwijzen verbeterden.

LED fosforescentie, hoewel ondoorzichtig, kan van kleur veranderen (Foto: Tensoflex PR / Flickr.com)

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende modellen plafondlampen kunt vergelijken en beoordelen

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden als je voor iets dergelijks gaat winkelen. Veel van de informatie die je tot nu toe gelezen hebt kan je gedeeltelijk vertellen over de details waarmee je rekening moet houden, maar het is altijd nuttig ze nog eens door te nemen. Als je op het laatste moment geen aandacht aan deze punten besteedt, kan dat tot teleurstelling of teruggave leiden:

 • Spanning
 • Wattage
 • Fabrikant
 • Kleur
 • Maat
 • Ruimte

Spanning

Dit is de beste manier om vast te stellen hoeveel licht je lamp projecteert. Hoe hoger het is, hoe meer je voorwerp luminescentie uitstraalt. Spanning is de kwantificeerbare maat die helpt om het vermogen van het apparaat te projecteren. Zo kan ongeveer 120 volt een afgesloten ruimte vrij goed verlichten, maar een open ruimte niet.

Houd hier rekening mee, afhankelijk van waar je je lantaarn wilt neerzetten. Als het buiten is, moet je misschien gaan voor een exemplaar dat meer dan 100 volt is, bij voorkeur een van 200 volt of meer. Deze afmetingen zijn ook aan te raden als de plaats waar je ze zult plaatsen nogal groot is, zoals een pakhuis of kelder.

De lichtprojectie hangt rechtstreeks samen met de hoeveelheid volt die de gloeilampen verwerken (Foto: hkt83000 / 123rf.com)

Wattage

Het wattage kwantificeert de hoeveelheid watt die een huishoudtoestel verbruikt, zowel straatlantaarns als andere toestellen. Het is geen grootheid die gewoonlijk bij lampen wordt meegeteld, maar het is uiterst noodzakelijk ze te kennen. Dit komt omdat het energieverbruik van deze meting afhangt. Met andere woorden, hij geeft een indicatie van je verbruik.

Een die een heel hoge meting gebruikt, zal je elektriciteitsrekening ook veel hoger maken dan een die een lagere meting gebruikt. Wat dit betekent is dat het kennen van het wattage de beste manier is om bij benadering te bepalen welke lamp je nodig hebt om minder elektriciteit te besparen of te verbruiken. Die van meer dan 40 watt worden als duur beschouwd.

Fabrikant

Een van de goede dingen van dit type artikel is dat er veel fabrikanten zijn. Daardoor is de concurrentie hevig, en behoorlijk hevig tussen oude en nieuwe concurrenten. Dit geeft veel voordeel aan de consument, want het is dankzij dit dat de prijzen zo betaalbaar zijn.

Het is echter belangrijk dat je bij je aankoop een verstandige beslissing neemt. Het is altijd het beste om betrouwbare fabrikanten te kiezen. Hier is een lijst van enkele van de beste:

General Electric. De belangrijke en bekende Amerikaanse firma staat bovenaan de lijst, want haar creaties zijn niet alleen van heel verschillende soorten, maar ook van hoge kwaliteit. De beste efficiëntie komt altijd uit de naam, en in dit geval is de naam voldoende om hem te presenteren. Ze hebben alles van ultraflats tot bekers.

Surpars House. Deze distributeur en maker opereert op de digitale markt, waar fysieke ruimten ontbreken. Haar actielijn is dus beperkter, maar wel heel interessant. Hij biedt zo’n breed assortiment dat hij niet alleen aan alle behoeften, maar ook aan alle budgetten kan voldoen.

Globe Electric. Ook dit is een nieuwkomer op de markt. Hun producten zijn ook vrij uitgebreid en beperken zich niet alleen tot straatlantaarns. Hoewel ze betrekkelijk nieuw zijn, hebben ze veel ervaring.

LG. Beroemd conglomeraat gevestigd in de Verenigde Staten. Deze firma heeft alles van telefoons tot lampen. Wedden dat je voor kwaliteitsalternatieven gaat die een veel grotere duurzaamheid bieden dan de concurrentie?

Kleur

Er is voor elk wat wils en dat geldt ook voor hun kleur. Maar dit heeft niet alleen te maken met de stijl en persoonlijkheid van de eigenaar of de ruimte. De tint beïnvloedt ook het vermogen om te verlichten, wat komt doordat donkerder tinten meer luminescentie kunnen absorberen. Enkele tinten zijn:

Black. Dit wordt aanbevolen voor kantoren. Het is niet aan te bevelen om voor LED’s van deze stijl te kiezen, want de fosforescentie die ze uitstralen is al laag genoeg om ook nog iets te dragen dat ze nog verder vermindert.
Bekers met dit ontwerp zijn sober, maar ze zijn minder oplichtend.
Wit, grijs, geel, brons of zilver. Ze stralen veel meer licht uit dan andere kleuren. Dit komt omdat lichttinten niet alleen niet absorberen, maar ook de candour die uit de lamp komt projecteren. Ze zijn ook gemakkelijker te combineren en kunnen gebruikt worden in kantoren, op het werk of thuis, zowel buiten als binnen.

Blauw, fuchsia, groen, rood. Deze kleuren verwelkomen noch verwerpen licht. Ze worden daarom als neutraal beschouwd. Wat er in elk geval over gezegd kan worden is dat ze moeilijk te combineren zijn.

Ruimte

De plaats waar je je lantaarn wilt neerzetten is uiterst belangrijk. Dezelfde lampen zien er binnen niet zo goed uit als buiten. Desondanks zijn er ontwerpen die gemaakt zijn met een multifunctionele functie en die zowel binnen de woning als op de veranda of het voorportaal gebruikt kunnen worden.

Dit is echter altijd relatief. Let op de gebruiksaanwijzing of kijk zelf of het exemplaar dat je wilt kopen er aan de buitenkant goed uitziet of aan de binnenkant. Afhankelijk hiervan kan het voor jou wel of niet nuttig zijn. Je kunt de verkoper hier ook naar vragen.

(Zichtbare foto: Thananit Suntiviriyanon/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies