Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

65Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

239Verzamelde opmerkingen

Een Record Rack is een fysieke winkel die muziek verkoopt.
Platenrek: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste platenrek: Onze selectie

2x Vinyl Platenhouder

Dit is het perfecte product voor muziekliefhebbers en enthousiastelingen die hun collectie in een beperkte ruimte willen presenteren. De zwevende houders van acryl kunnen gemakkelijk aan de muur gehangen worden en vragen niet veel plaats om op te bergen. De houder voor vinyl platen bestaat uit kleefstof van hoge kwaliteit en is gemakkelijk te verwijderen. Als je je kamer wilt veranderen of ze wilt verplaatsen, kun je ze snel demonteren. Deze twee acryl float houders kunnen samen of apart gebruikt worden. Je kunt er twee horizontaal installeren, of creatief zijn en ze elk in een hoek van 45 graden plaatsen. De lijm is gemakkelijk te verwijderen en beschadigt de muur niet. Dit pakket bevat 2 x houder 2 x dubbelzijdig plakband.

De perfecte opbergoplossing voor vinyl

Deze strakke en stijlvolle aluminium opbergruimte voor vinyl is perfect voor elke muziekliefhebber of platenverzamelaar. De volledig gevoerde en gewatteerde binnenkant biedt totale bescherming aan je 45/7 inch collectie, terwijl het afneembare deksel met eierkratschuim extra bescherming biedt. De twee handgrepen maken het makkelijk te vervoeren, en de capaciteit van 100 x 7 inch platen maakt het een must-have accessoire voor elke vinyl liefhebber.

Slanke wandhouder voor grammofoonplaten

Deze wandhouder is gemaakt van 100% staal en heeft een strak, minimalistisch ontwerp dat in elke kamer past. De koolstofstalen constructie is duurzaam en de lakafwerking geeft hem een frisse, energieke uitstraling. Met afmetingen van 30 x 15 x 15 cm biedt deze houder plaats aan tot 50 platen.

Platenrek: Vaak gestelde vragen

Welke soorten platenrekken zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten platenrekken. Het eerste is het standaardtype, dat bovenaan een enkele platensleuf heeft en eronder drie CD sleuven (een grote in het midden en twee kleinere aan weerszijden). Dit model kan tot zes platen of CD’s tegelijk bevatten. Het tweede type heet een “L-Shaped” Record Rack omdat de vorm van bovenaf gezien op die letter lijkt; ook deze versie kan tot zes platen of CD’s bevatten, maar doet dat door er vier aparte opbergruimten voor te hebben in plaats van slechts drie zoals bij het gewone model. Beide modellen zijn er zowel in zwart als in wit, hoewel alleen bepaalde winkels elke kleurvariant voeren, afhankelijk van waar ze zich in Noord-Amerika bevinden.

Het platenrek is een heel belangrijk onderdeel van de DJ opstelling. Het bewaart al je platen en houdt ze geordend zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt als het tijd is om er muziek in te mixen of uit te scratchen. Een goed platenrek moet stevig zijn, genoeg ruimte bieden voor al je platen, en niet te veel plaats innemen op het podium (of waar je het ook besluit neer te zetten).

Wie moet een platenrek gebruiken?

Iedereen die zijn platen georganiseerd en in goede staat wil houden. Het is perfect voor iedereen met een grote platenverzameling, of zelfs voor iemand die net begint.

Op basis van welke criteria moet je een platenrek kopen?

De keuze van een platenrek moet afhangen van de ruimte waar je het wilt gebruiken. Je kunt kiezen uit vele ontwerpen en kleuren. Denk ook na over wat goed in de kamer zal passen? Zal het bij andere meubels passen, of er juist mee botsen? Overweeg al deze vragen bij je keuze.

De gemakkelijkste manier om een goede Record Rack te bepalen is het bekijken van beoordelingen van klanten. Die kunnen je gemakkelijk een idee geven van de kwaliteit en de afwerking van het product, samen met een beeld van hoezeer andere klanten het artikel wel of niet goed vonden. Je kunt ook enkele beoordelingen van consumenten die online beschikbaar zijn doornemen; deze geven je een goede indicatie van wat anderen van een bepaald Record Rack vinden.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een platenrek?

Voordelen

Een platenrek is een mooie manier om je vinyl verzameling tentoon te stellen. Je kunt er alle albums uit je verzameling mee laten pronken zonder dat ze veel plaats innemen op een oppervlak. Je kunt het ook gebruiken als een gemakkelijke en handige plaats om platen op te bergen als ze niet bespeeld worden, zodat je niet bang hoeft te zijn dat ze beschadigd raken of bekrast door andere dingen eromheen.

Nadelen

Het grootste nadeel van een platenrek is dat het ruimte inneemt. Je moet in je huis of kantoor voldoende ruimte hebben voor de rekken, en je moet ze ook kunnen verplaatsen als dat nodig is. Heb je niet veel bergruimte ter beschikking, dan is dit misschien geen optie voor je. Omdat ze gemaakt zijn van houten of metalen draadframes met plastic planken erin, is er ook enig risico verbonden aan het verplaatsen van deze rekken – vooral als het frame in de loop van de tijd door slijtage beschadigd is geraakt (wat kan gebeuren).

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • VinylRecordsLove
  • Reloop
  • Mikihat

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Platenrek in onze review kost ongeveer 20 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 138 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies