Laatst bijgewerkt: 24-02-2022

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

55Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

104Verzamelde opmerkingen

Deuvels zijn kleine houten staafjes die gebruikt kunnen worden om de structuur van een gebouw te ondersteunen. Ze werden vooral in de bouw gebruikt na de uitvinding van beton, waardoor gebouwen hoger konden reiken dan ooit tevoren. De eerste wolkenkrabber werd met deuvels gebouwd en ze spelen ook nu nog een belangrijke rol in de moderne architectuur.

Deuvels zijn een soort bevestigingsmiddel dat gebruikt wordt om twee stukken hout samen te voegen. Ze werken door de deuvel door het ene stuk en in het andere te drijven, waardoor een in elkaar grijpende verbinding tussen beide ontstaat. Het meest gebruikelijke gebruik van deuvels is bij het maken van meubels zoals tafels of stoelen, waar ze direct in de poten kunnen worden gedreven en dan op hun plaats worden gelijmd met speciaal voor dit doel ontworpen lijm.
Beste Plug: Onze selectie

Plug: Vaak gestelde vragen

Welke soorten deuvels zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel soorten deuvels, maar de meest voorkomende die bij houtbewerking gebruikt worden zijn hardhout en zachthout. Tot de hardhoutsoorten behoren eik, esdoorn en kers, terwijl tot de zachthoutsoorten den en spar behoren. Deuvels kunnen ook gemaakt zijn van kunststoffen zoals polypropyleen of nylon, dat je vaak in de winkel vindt voor gebruik met plastic modellen. De grootte van een deuvelstaaf varieert naar gelang van het beoogde doel; maar gewoonlijk variëren ze van ¼” tot 1 ½” diameter (6mm – 40mm).

Een goede deuvel moet gemaakt zijn van materiaal van hoge kwaliteit. Ze moeten een glad oppervlak hebben om te voorkomen dat het hout splintert of barst als het in een ander stuk hout gedreven wordt. De deuvelgaten in je project bepalen hoe goed ze werken, dus zorg ervoor dat je ze nauwkeurig en zuiver boort met scherpe bits die de juiste maat hebben voor het werk dat je doet.

Wie moet een Dowels gebruiken?

Dit is een geweldig product voor iedereen die moeite heeft met zijn handen of vingers. Het is ook perfect voor mensen met artritis, carpaal tunnel syndroom, en andere hand/vinger problemen.

Op basis van welke criteria moet je een Dowels kopen?

Het eenvoudige antwoord is gebaseerd op je persoonlijke voorkeuren.

Je moet letten op het materiaal en de onderdelen van een deuvel. Goede zijn gemaakt van duurzame materialen. Bovendien zijn ze gemakkelijk in elkaar te zetten. De beste komen ook met garantie tegen gebreken en fabricageproblemen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een deuvel?

Voordelen

Deuvels zijn een mooie manier om stevigheid en stijfheid aan je project toe te voegen, terwijl ze ook wat stijl toevoegen. Ze kunnen gebruikt worden als poten voor tafels of stoelen, ze kunnen tussen de zijkanten van laden of kasten worden aangebracht, je kunt ze zelfs gebruiken in plaats van schroeven bij het bouwen van meubels met deuvelverbindingen. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Nadelen

Het grootste nadeel van deuvels is dat ze niet zo sterk zijn als schroeven. Als je veel kracht gebruikt, zal het hout splijten en breken. Dit kun je voorkomen door ze met lijm of spijkers op hun plaats vast te zetten voor je er druk op uitoefent.

Heb je extra uitrusting nodig om een Dowels te gebruiken?

Nee, je hebt geen extra uitrusting nodig om een Dowels te gebruiken.

Zijn er alternatieve oplossingen voor Dowels?

Ja, er zijn veel alternatieve oplossingen voor deuvels. Je kunt bijvoorbeeld schroeven of spijkers gebruiken om de stukken hout met elkaar te verbinden. Deze alternatieven zijn echter misschien niet zo sterk en duurzaam als een verbinding die met deuvels gemaakt is.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • brackit
  • UAlienva
  • wolfcraft

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Plug in onze review kost ongeveer 3 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 70 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies