Laatst bijgewerkt: 11-06-2022

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

55Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

204Verzamelde opmerkingen

Een ruimer is een snijwerktuig dat gebruikt wordt om gaten te vergroten. Het heeft een verstelbaar blad dat in verschillende hoeken en dieptes kan worden gezet, zodat de gebruiker openingen van verschillende grootte in hout of metaal kan maken.
Beste Ream: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Ream: Onze selectie

Ream: Vaak gestelde vragen

Welke soorten ruimers zijn er en wat bepaalt een goed product?

De meest voorkomende ruimers zijn de plug en conische. Er is ook een conische kegel soort, maar die wordt niet zo vaak gebruikt.

De kwaliteit van een ruimer wordt bepaald door de hoeveelheid tijd, moeite en zorg die in het maken ervan gaat zitten. Een goede ruimer zal scherpe snijkanten hebben die goed geslepen zijn om te zorgen dat ze zo lang mogelijk scherp blijven. Hij moet ook gemaakt zijn van hoogwaardig staal zodat hij tegen zwaar gebruik bestand is zonder te breken of uit vorm te buigen. Tenslotte moet het handvat prettig in de hand liggen terwijl je ermee werkt en gemakkelijk vast te pakken zijn, ook als natte of vette handen het vastgrijpen bemoeilijken.

Wie moet een ruimer gebruiken?

Een ruimer zou gebruikt moeten worden door iedereen die een grote hoeveelheid losse, dode huid op zijn voeten heeft. Als je eelt hebt dat dik is en moeilijk met andere hulpmiddelen te verwijderen, of als je hielen gemakkelijk kraken, dan is dit het gereedschap voor jou.

Op basis van welke criteria moet je een ruimer kopen?

De belangrijkste criteria zijn de kwaliteit van de ruimer en zijn vermogen om goed werk te leveren. Je moet ook rekening houden met hoe vaak je hem zult gebruiken, en met je budget om er een te kopen.

De maat. Je moet er zeker van zijn dat de ruimer goed past bij het kaliber en het type loop van je geweer. Als je niet oppast, dan kun je eindigen met een ruimer die niet goed werkt op je vuurwapen, of erger nog, eentje die de boring ervan kan beschadigen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een ruimer?

Voordelen

Ruimers worden gebruikt om een gat te vergroten dat te klein is voor de bout of schroef. Hij kan ook gebruikt worden op zachte materialen zoals aluminium, messing en plastic. Een ruimer werkt door materiaal weg te snijden tot het de beoogde grootte heeft bereikt.

Nadelen

De nadelen van een ruimer zijn dat hij trager is dan andere methoden en dat de kwaliteit van de gaten misschien niet zo goed is.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • YOTINO
  • ZHITING

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Ream in onze review kost ongeveer 8 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 38 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies