Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Ten eerste heb je meer kans om in de bergen verschillende regenbroeken te dragen, dan weer andere tijdens fietstochten, en nog andere tijdens wandelingen. Maar als je aandringt, kun je ook meer universele modellen regenbroeken voor heren vinden die in al deze omstandigheden goed werken.

Natuurlijk moet ook rekening gehouden worden met de persoonlijke kenmerken van je lichaam: Sommigen van ons krijgen het erg warm tijdens activiteiten, dus kunnen ze beter dunnere en luchtigere materialen kiezen. Voor anderen daarentegen stijgt de lichaamstemperatuur niet zo snel en zij hebben een licht isolerende waterdichte regenbroek voor heren nodig die niet alleen doeltreffend beschermt tegen kou, vocht en wind, maar ook hun eigen lichaamswarmte vasthoudt.




Beste Regenbroek heren: Onze selectie

5.11 Regenbroek Heren

De 5.11 Stryke Pants zijn voorzien van talloze operationele functies, waaronder 12 zakken, zoals dubbele diepe cargozakken voor tactisch gebruik. YKK-ritsen en Prym-snaps zorgen voor extra duurzaamheid en gebruiksgemak. De broek is ongeëvenaard in zijn stevigheid, met drievoudige versteviging en uitgebreide bartacking bij belangrijke naden en stresspunten.

Wxzz Regenbroek Heren

WXZZ, een opkomend merk dat zich richt op modetrends en hoogwaardige kleding, biedt u deze stijlvolle en comfortabele regenbroek aan. Hoewel ons magazijn zich in het buitenland bevindt, richten wij ons voornamelijk op de Europese markt, met een transporttijd die varieert van 7-25 dagen. Wij streven ernaar om te allen tijde premium kwaliteit te leveren en uw tevredenheid heeft voor ons de hoogste prioriteit. Mocht u problemen ondervinden met dit product, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen; we zullen zeker een bevredigende oplossing bieden.

Shopgids Regenbroek heren: Alles wat je moet weten

Als je besluit een regenbroek voor heren te kopen, moet je op verschillende belangrijke factoren letten. Daartoe behoren het soort regenbroek, de eigenschappen ervan en het soort activiteiten terwijl je van plan bent je regenbroek te gebruiken.

Dit zijn de volgende cruciale koopcriteria

  • Maat
  • Materiaal
  • Gewicht
  • Kleur
  • Sport
  • Functionaliteit

Het is belangrijk om te weten – welke echte eigenschappen je regenbroek voor heren heeft.

Maat

Afhankelijk van de toepassing moet de regenbroek voor heren iets groter zijn, want bij koel weer heb je warm ondergoed nodig. Samen met een bijpassende regenbroek houden ze je lichaam langere tijd warm. Het is ook belangrijk regenbroeken voor mannen te kiezen die wat losser zitten, want dat vermindert je beweeglijkheid niet.

Wel is het belangrijk dat de regenbroek niet te groot is. Vooral voor wielrennen en motorsport is hij van groot belang, want een regenbroek voor heren die te los zit kan tijdens het rijden tot een ongeluk en verwondingen leiden. Natuurlijk kan dat ook het geval zijn voor de andere sporten. Daarom moet je een regenbroek met verschillende thermische onderkleding uitproberen, afhankelijk van het gebruik.

Materiaal

Er wordt onderscheid gemaakt tussen regenbroeken van softshell en hardshell. Bij de keuze van materiaal voor een regenbroek moet je in de eerste plaats letten op het comfort en de functionaliteit van het materiaal.

Regenbroeken voor heren die hoofdzakelijk van softshell gemaakt zijn, mogen dan erg comfortabel zijn, maar ze kunnen je niet goed tegen de regen beschermen. Er moet een hardshell in een regenbroek zitten. Het bovenmateriaal moet idealiter waterafstotend en winddicht zijn. De beste oplossing hier is een 2- of 3-laagse heren regenbroek die beide lagen in zich heeft.

Het materiaal van de hardshell moet ook elastisch, stevig en slijtvast zijn. De volgende textielsoorten worden gebruikt om regenbroeken te maken:

PUL (polyurethaan laminaat) – het waterdichte gelamineerde materiaal aan de buitenkant en zachte jersey aan de binnenkant.

Katoen met teflon coating is waterafstotend en laat de kou niet door. Wat je niet moet doen met een regenbroek voor heren met zo’n coating is een heel stevige stof nemen. Het is vaak niet rekbaar en heeft de neiging kleine scheurtjes te vertonen.

Taslan wordt vaker gebruikt voor sportkleding. Hij is comfortabel, licht en duurzaam. De grote soepelheid voorkomt verstijving van de beweging en het stoot ook goed vocht af.

Membraanweefsel is ontworpen voor extreme omstandigheden en hoge vochtigheid. Het creëert een comfortabel microklimaat onder het kledingstuk en laat de huid ademen. Membraanweefsels zijn hoogtechnologische stoffen. Hun oppervlakte- of drielagige structuur kan poreus en dicht zijn. Er zijn ook verschillende manieren waarop de stoffen verwerkt worden. Maar één ding blijft altijd – ze zijn perfect ontworpen om damp van de binnenkant van regenbroeken af te voeren. De naden van de membranen moeten idealiter getaped worden!

Gewicht

Met dit criterium moet je eerst kiezen tussen regenbroeken voor heren om over of als hoofdkledingstuk te dragen. Regenbroeken om over je ondergoed te dragen of zogenaamde trekkingbroeken moeten heel licht zijn en idealiter niet meer dan 400 gram wegen.

Een 3-laagse hardshell regenbroek mag niet meer dan 800 gram wegen, anders heb je meer last tijdens je sportactiviteiten door alleen maar een regenbroek te dragen. Het is ook de kwestie van comfort, want een lange afstand wandelen of klimmen met een regenbroek van meer dan 1 kilo zou wel eens erg zwaar en oncomfortabel kunnen zijn.

Kleur

De vraag naar kleur is aan je persoonlijke voorkeur. Niettemin moet men bedenken dat voor regenbroeken voor heren donkerdere kleuren meestal praktisch zijn voor dagelijks gebruik. Ze moeten ook de verzorgingsvoorschriften goed in de gaten houden, want regenbroeken moeten gewassen worden naar behoefte en naar verstopping van de membranen. Maar de tip is: hoe minder vaak je ze wast, hoe beter!

Het is hier duidelijk dat lichtere kleuren niet bepaald goed zijn voor wandelingen of natuurexcursies. En als je absoluut een felle of felgekleurde regenbroek wilt, moet je ook een beperkte levensduur door voortdurend wassen aanvaarden.

Sport

Afhankelijk van je behoeften kun je regenbroeken voor heren kiezen van zacht of van hardshell. Voor fietsen zijn lichtere en ademende regenbroeken die goed rekken meer geschikt.

Voor wandelen en bergbeklimmen moet je een windbeschermende en waterafstotende regenbroek overwegen. Je beweegt je meestal niet erg snel als je dit doet en je lichaamswarmte zou niet beïnvloed mogen worden door noodweer.

Tenslotte moet je een gulden middenweg vinden die je vrije en goede mobiliteit geeft en je beschermt tegen regen en wind. De beste optie voor lente of herfst is een dunne regenbroek met membraan, die overtollig vocht naar buiten transporteert en zijn beschermende functie vervult.

Functionaliteit

Een regenbroek voor heren heeft verschillende functies waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je behoeften. Het belangrijkste punt van een regenbroek is de waterafstotende en winddichte functie, die hem onderscheidt van een gewone broek.

In de koelere herfst- en wintermaanden moet een kwaliteitsregenbroek voor mannen een softshell hebben als vervanging voor thermisch ondergoed. Het binnenmateriaal heeft in dit geval vaak een comfortabele laag microvezels.

Er zijn verschillende versies en pasvormen van regenbroeken, sommige zijn eentonig, andere hebben inzetstukken met verhoogde ademende werking: bijvoorbeeld bij de heupen, knieën en billen, wat het gevoel van comfort bij intense inspanning verbetert. Alle naden bij de ritsen moeten van hoogwaardig vakmanschap zijn en met isolatietape dichtgemaakt worden. Dit garandeert een veilige bescherming tegen het binnendringen van water van buitenaf.

Reflectoren zijn een ander kenmerk dat vooral voor motorrijders en fietsers van belang is. Als je vaak over een zwaar bereden weg moet, geef je de voorkeur aan de reflecterende elementen met 360 graden zichtbaarheid, omdat ze een beschermende factor zijn in je dagelijkse wegverkeer.

Samengevat is een zuivere softshell broek niet in staat je volledig tegen regen te beschermen, maar in combinatie met een goed aansluitende coating is hij goed bestand tegen slecht weer.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Hierbij hebben we al enkele belangrijke koopcriteria in detail uitgelegd. We hebben geprobeerd de onderstaande vragen te beantwoorden over waar je nog meer op moet letten als je een regenbroek koopt.

Welke soorten regenbroeken zijn er voor mannen?

Een regenbroek moet aangepast zijn aan het seizoen en aan je gebruik. Afhankelijk van deze criteria zijn er verschillende soorten regenbroeken voor heren

  • Korte regenbroeken: Ze zijn vooral populair bij fietsers, omdat lange regenbroeken daarvoor vaak te warm zijn. Ze kunnen gecombineerd worden met waterdichte kniekousen of thermisch ondergoed. Ze beperken ook de bewegingsvrijheid tijdens het rijden niet.
  • Lange regenbroek: Dit is een veel voorkomende soort regenkleding voor mannen. Afhankelijk van het type hardshell en softshell, kan de lange regenbroek het hele jaar door gedragen worden. Voor grotere lichamelijke inspanning moet je echter eerder kiezen voor een dunnere regenbroek. Het seizoen doet er niet echt toe, want overvloedig zweten in de kou kan uiteindelijk in het hele lichaam tot onderkoeling leiden.
  • Warme regenbroeken: In de regel zijn dit 2- of 3-lagige regenbroeken voor heren, waaronder hardshell en softshell. Als thermische laag wordt vaak fleece, gaasvoering of hightech membraan gebruikt. Zo’n regenbroek is een must-have voor buitenactiviteiten in de winter.
  • Regenbroekmet riemen: Regenbroeken met riemen bieden perfect comfort en onovertroffen bescherming tegen kou, wind en regen. Ze glijden niet af en blijven soepel in lengte dankzij de verstelbare bandjes. Met zo’n regenbroek ben je goed voorbereid op extreme trektochten.

Nu kun je een geschikte regenbroek kiezen voor je activiteiten en genieten van je tijd buiten, ongeacht het weer. Om je keuze nog beter te maken, hebben we hieronder een paar belangrijke vragen beantwoord.

Hoe meet ik de beenlengte voor een regenbroek correct?

De buitenbeenlengte moet gemeten worden van de taille tot de te verwachten tailleband. Het is ook belangrijk de beenlengte te meten van het kruis tot de onderkant van de enkel.

Als je een regenbroek voor heren nodig hebt voor moto of wielrennen, kun je de regenbroek beter wat langer kopen. In zittende houding schuift de broek omhoog en kan hij te kort voor je zijn. Aan de onderrand van de broek moet elastiek zitten en de stof moet met klittenband ingesnoerd worden.

Hoe hoog moet de waterkolom voor mijn regenbroek zijn?

Er zijn verschillende modellen regenbroeken voor mannen, die verschillen naar de mate van waterdichtheid en luchtdoorlatendheid. Als je bijvoorbeeld een 10.000 mm waterdicht etiket ziet, betekent dat dat een vierkante meter van dit materiaal bestand is tegen een waterkolom van 10 m zonder nat te worden.

Een hogere waterbestendigheidsparameter beschermt ons ook als we op natte oppervlakken zitten. In dit geval wordt de waterdruk op het materiaal veel groter en moet je een regenbroek voor heren nemen met een waterkolom van meer dan 10.000 mm.

Moet mijn regenbroek UV-bescherming hebben?

UV-bescherming speelt ook een grote rol in regenbroeken voor heren die je op een open oppervlak draagt. Als voorbeeld kun je bergen of wandelpaden nemen waar geen hoge planten staan. Hier word je direct blootgesteld aan UV-stralen.

Textiel met een hoge UV-beschermingsfactor dat speciaal voor dit doel gemaakt wordt, wordt beschouwd als een van de beste middelen om tegen UV-stralen te beschermen. In Duitsland moet je erop letten dat de UV-beschermingsfactor overeenkomt met de UV-norm van 801.

Waarom is ademend vermogen belangrijk voor regenbroeken?

Om ondanks slecht weer actief aan buitenactiviteiten te kunnen doen, moet je regenbroek ademend zijn. Dit betekent dat het materiaal transpiratievocht naar buiten doorlaat in de vorm van damp. Er zijn hier twee waarden om rekening mee te houden

  1. MVTR waarde – volume waterdamp dat binnen 24 uur per vierkante meter naar buiten ontsnapt. Hoe hoger deze waarde, hoe beter!
  2. RET waarde – weerstand waaraan de waterdamp wordt blootgesteld. Hier is het – hoe lager hoe beter! Waarden van 0 tot 6 en van 6 tot 10 zijn goed voor actieve lichamelijke belasting. Vanaf 10 RET waarde en hoger zijn meer voor minder actieve lichaamsbeweging.

Hoe maak ik mijn regenbroek schoon en hoe onderhoud ik hem?

Veel merken brengen een teflon impregnering aan op de buitenste stoflaag, die niet alleen tegen vocht beschermt maar ook de duurzaamheid van het produkt verhoogt. Deze stof wordt uitsluitend niet nat, regendruppels en vuil kunnen er gewoon afgeschud worden.

Maar als je zo’n regenbroek moet wassen, let er dan op dat de teflon coating bij elke wasbeurt zwakker wordt. Om dit te voorkomen of om de levensduur te verlengen, moet je de regenbroek na elke wasbeurt zorgvuldig opnieuw impregneren. Het middel hiervoor kun je kopen als spuitbus of als schoonmaakmiddel. Na het impregneren moet je broek heet gedroogd worden, want pas dan werkt het impregneermiddel en krijgt je kledingstuk zijn belangrijke eigenschappen.

Samenvatting

In principe moet je beschreven parameters beoordelen aan de hand van je voorkeuren en zo de voor jou meest geschikte regenbroek voor heren vinden. Een goede regenbroek moet niettemin waterdicht, ademend en soepel zijn. Het moet je niet alleen beschermen tegen de regen, maar ook comfort en plezier bieden als je het draagt.

(Afbeeldingbron: unsplash.com / Andrew Neel)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies