Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Ben je op zoek naar de juiste regenkleding voor heren? Met een mackintosh voor mannen ben je goed voorbereid op het natte weer. Behalve de klassieke modellen mackintoshes kun je ook kiezen uit verschillende stijlen en ontwerpen. Zo kun ook jij de juiste heren mackintosh voor jou vinden.

Alvorens te kopen moet je echter een paar criteria in overweging nemen om te voorkomen dat je een verkeerde aankoop doet. We laten je zien wat deze criteria zijn en hebben ook enkele vragen voor je uitgewerkt, die in detail beantwoord worden. Verder geven we je de ideale styling tips, zodat je de dag modebewust kunt beginnen met je heren mackintosh.




Beste Regenjas heren: Onze selectie

Shopgids Regenjas heren: Alles wat je moet weten

mackintoshes
Om je te helpen voorkomen dat je een verkeerde aankoop doet als het om heren mackintoshes gaat, hebben we bepaalde koopcriteria op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden.

Dit zijn de volgende koopcriteria

 • Materiaal
 • Uitrusting
 • Verwerking
 • Ontwerp

In de volgende paragrafen worden de reeds genoemde koopcriteria kort toegelicht, zodat je ze als leidraad kunt gebruiken.

Materiaal

Het allerbelangrijkste van een mackintosh voor mannen is natuurlijk dat hij waterdicht is. Deze eigenschap hangt af van het materiaal, en daarom is dit een belangrijk aankoopcriterium.

Over het algemeen wordt regenkleding met een waterkolom van 800 millimeter of meer als waterdicht beschouwd. De term waterkolom beschrijft de waterdruk die een weefsel kan weerstaan tot drie druppels kunnen doordringen. Dit is dus de opgegeven eenheid.

Bekende materialen zijn hier bijvoorbeeld polyamide of nylon, die gecoat worden. Er zijn ook ademende materialen van olievacht of geolied katoen, die het voordeel hebben dat je minder zweet bij lichamelijke inspanning.

In principe worden mackintoshes voor heren onderscheiden in materialen met een coating en met een membraan. Beide dienen om je kleding waterafstotend te maken.

Uitrusting

De uitrusting van een mackintosh voor mannen omvat in principe zakken en een capuchon. Je wilt immers niet dat je hoofd nat wordt bij zware regen.

Natuurlijk is het eerste doel van zo’n hoofddeksel je hoofd droog te houden, maar ook om te voorkomen dat er water langs je hals naar beneden druppelt. Dit is vooral onaangenaam bij lange wandelingen of trektochten.

Het is een voordeel dat de kap op maat verstelbaar is, zodat je gezicht optimaal omsloten kan worden. Daarom hebben capuchons van regenkleding vaak koordjes aan de buitenranden.

Behalve de hoofdbedekking spelen ook de waterdichte buitenzakken een essentiële rol. Deze bieden je het voordeel dat kostbaarheden, bijvoorbeeld je mobiele telefoon, veilig vervoerd kunnen worden. Als er geen buitenzakken zijn, moet op z’n minst een binnenzak de functie overnemen.

Voor bijzonder koude herfst- of winterdagen zijn jassen ook in een gevoerde uitvoering verkrijgbaar. Deze bieden je extra warmte en zorgen voor een aangenaam draagcomfort.

Vakmanschap

Vakmanschap is een belangrijk criterium bij de aanschaf van een mackintosh voor mannen. Over het algemeen hebben mackintoshes en andere regenkleding ritssluitingen, niet alleen maar knopen. Dit voorkomt dat het water binnendringt.

Ritsen op zich zijn niet waterdicht, daarom zijn ze voorzien van een extra laag stof die als extra bescherming dient.

Een belangrijk punt om te overwegen is de afwerking van de naden. Bij het naaien van de stoffen wordt het membraan vernietigd, zodat vocht kan binnendringen. Om dit te voorkomen moet je ervoor zorgen dat de naden gelast zijn. Als alternatief kunnen ze ook afgeplakt worden.

Om een goede afwerking en dus ook een redelijke kwaliteit te krijgen, is het voordelig iets meer te investeren voor je heren mackintosh. Zo haal je beslist meer uit het kledingstuk.

Design

Regenjassen voor mannen zijn er in ontelbare kleuren en motieven. Je kunt ze kiezen volgens je individuele voorkeur.

Als je liever onopvallende kleding draagt, kies je best gedempte kleuren zoals zwart, blauw of grijs. Geef je de voorkeur aan opvallend felle kleuren, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor rood of het klassieke gele mackintosh.

Behalve de klassieke mackintoshes voor heren, die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis, zijn er ook modellen in de zakelijke en bijzonder elegante look voor de mannenwereld. Deze zijn meestal verkrijgbaar in gedempte kleuren, zoals donkerblauw.

Er zijn ook modellen die extra lang zijn. Ze zijn stijlvol te combineren met de bijpassende schoenen en bieden door hun lengte een hoge mate van bescherming tegen water.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Nadat we de specifieke aankoopcriteria hebben voorgesteld, beantwoorden we in de volgende hoofdstukken belangrijke vragen over mackintoshes voor mannen. Op deze manier willen we je aankoop zo gemakkelijk mogelijk maken.

In welke stijlen zijn er heren mackintoshes verkrijgbaar?

Behalve de klassieke mackintoshes voor mannen zijn de jassen ook verkrijgbaar in bepaalde stijlen. Elegante mackintoshes, die een chique zakelijke uitstraling geven, of zelfs extra lange modellen zijn voor jou beschikbaar.

 • Serious business mackintoshes voor mannen: Regenjassen met een zakelijke uitstraling maken een visueel elegante en serieuze indruk. Ze hebben het voordeel dat ze er chic uitzien en ook waterafstotend zijn. Zo’n model lijkt op een heren trenchcoat met een grote knopenlijst. Vaak hebben deze varianten een grote kraag, bijvoorbeeld een tapkraag. De kleuren zijn vrij neutraal gehouden vanwege de gelegenheid.
 • Klassieke mackintoshes voorheren voor buiten: De klassieke mackintoshes voor heren hebben de nodige functie, maar zien er minder elegant uit. Vaak zijn de kleuren hier wat opzichtiger, hoewel ook neutrale kleuren gekozen kunnen worden. Met een capuchon en waterdichte buitenzakken zijn de heren mackintoshes ideaal voor lange wandelingen of andere buitenactiviteiten.
 • Extra lange mackintoshes voor mannen: Een andere variant betreffende mackintoshes voor mannen is de extra lange versie. Hoe langer de vacht, hoe meer je lichaam tegen het nat beschermd kan worden. Dit heeft als voordeel dat je bij bepaalde buitenactiviteiten zonder regenbroek kunt. Het model is minder geschikt voor trektochten, want de jas neemt veel plaats in als hij in de rugzak opgeborgen is.
 • Heren mackintoshes voor bouwplaatsen: Werknemers op bouwterreinen, bijvoorbeeld, hebben natuurlijk waterdichte kleding nodig. Herensokken met een goed zichtbare look zijn ideaal voor dit doel, omdat ze ook de nodige veiligheid bieden. De kleuren zijn vaak helderder, zodat de werkers beter te zien zijn in het wegverkeer.

De keuze van de juiste stijl hangt af van de gelegenheid waarvoor je een mackintosh voor mannen nodig hebt. Daarom moet je de variant van je jas individueel kiezen.

Hoe verzorg en reinig ik mijn heren mackintosh?

Eerst en vooral kun je de wasvoorschriften voor je mannenjas volgen. Vaak wordt hier een bepaald gradengetal gegeven, waar je je aan moet houden. Anders kun je ook op de website van de fabrikant kijken.

 1. Eerst en vooral moet je de sluitingen van je heren mackintosh sluiten, zodat ze beschermd zijn.
 2. De maximale temperatuur waartoe je mannenjas gewassen moet worden is ongeveer 40 graden Celsius.
 3. Je kunt speciale schoonmaakmiddelen gebruiken of zogenaamde milde schoonmaakmiddelen.
 4. In het beste geval houd je het centrifugetoerental relatief laag.
 5. Na het wassen moet de vacht niet in de droogtrommel maar aan de lucht gedroogd worden.

Wasvoorschriften kunnen variëren naargelang de werking van de jas. Daarom is het belangrijk vooraf goed te controleren.

Welke functies moet een heren mackintosh hebben?

Heren mackintoshes moeten bepaalde functies hebben, zodat je je kledingstuk volledig kunt gebruiken voor je toepassingsgebied.

 • Waterafstotend: Net als andere regenkleding moet een mackintosh voor heren natuurlijk eerst en vooral waterafstotend zijn. De naden moeten zo gemaakt zijn dat er geen water kan binnendringen.
 • Ademend: Idealiter moet je heren mackintosh ademend zijn. Veel stoffen hebben de functie transpiratievocht naar buiten te transporteren in de vorm van waterdamp. Zo blijft de jas zelf droog en comfortabel om te dragen. Je heren mackintosh moet ademend zijn, vooral voor sportieve activiteiten zoals wandelen.
 • Draagcomfort: Je heren mackintosh moet ook comfortabel zijn om te dragen. Dit betekent dat een bepaald niveau van comfort gehandhaafd moet worden. Dit is echter subjectief. Het is een goed idee om je jas eerst te passen om te zien of de stof niet te stug voor je is.

In principe is het een goed idee om voor zo’n kledingstuk meer te investeren, om een jas voor mannen van hoge kwaliteit te krijgen die zijn functies vervult.

Stylingtips voor heren mackintosh: Hoe creëer je de perfecte mackintosh outfit met een zakelijke uitstraling

Een heren mackintosh is ideaal om bij nat weer naar kantoor te gaan. Behalve de waterafstotende functie geeft de jas je ook een visueel serieuze indruk en ziet er bovendien elegant uit. Zo ben je een echte blikvanger op weg naar je werk.

 1. Kies een effen mackintosh voor mannen zonder patronen. De kleuren donkerblauw, donkergrijs, zwart of beige zijn hier geschikt. Heren mackintoshes zien er bijzonder chic uit in de vorm van een trenchcoat.
 2. Onder je jas kun je een klassieke spijkerbroek kiezen in blauw, zwart of grijs, bijvoorbeeld. Deze mogen geen gaten hebben.
 3. Als bovenstuk kun je een slimme trui kiezen, afhankelijk van het weer. Coltruien in neutrale kleuren zijn geschikt voor op kantoor.
 4. Natuurlijk passen klassieke rubberlaarzen niet goed bij deze outfit. Je kunt bijpassende leren schoenen kiezen in de kleuren van de heren mackintosh of de trui. In het beste geval zijn ze zelfs waterdicht.
 5. Tenslotte ontbreekt alleen nog je werktas, die in de meeste gevallen zwart of grijs is en dus bij de rest van je outfit past.

Behalve het klassieke beeld van de gele mackintosh voor mannen, kun je je werkdag beginnen met een elegante outfit en hoef je niet bang te zijn voor eventueel nat weer.

Samenvatting

Regenjassen voor mannen bieden de beste bescherming bij nat weer. Alvorens te kopen moet je echter rekening houden met bepaalde aankoopcriteria om te voorkomen dat je een verkeerde aankoop doet. Bovendien moeten mackintoshes voor mannen ademend en comfortabel zijn om te dragen. In principe is regenkleding voorzien van een bijpassende capuchon en buitenzakken om waardevolle spullen in op te bergen.

Heren mackintoshes zijn er in verschillende kleuren, maar ook in verschillende stijlen. Deze kun je kiezen naar gelang de gewenste gelegenheid. Het kledingstuk kan in de wasmachine gereinigd en aan de lucht gedroogd worden. De aanwijzingen van de fabrikant moeten gevolgd worden.

(Afbeeldingbron: Kyler Boone/ unsplash)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies