Laatst bijgewerkt: 29-08-2021

Regenlaarzen zijn het beste waterdichte schoeisel voor weer en wind. Ze zijn niet alleen populair bij kinderen, maar ook bij veel volwassenen. Ben je een natuurvriend en breng je graag tijd buiten door, dan zijn regenlaarzen een absolute must-have die niet in je garderobe mogen ontbreken. Als je bij regenachtig weer geen natte voeten wilt krijgen, moet je regenlaarzen van hoge kwaliteit kopen.

Voordat je regenlaarzen koopt, moet je met verschillende factoren rekening houden. Niet alleen de kleur of het ontwerp is van cruciaal belang, maar vooral het materiaal van de schoen. We helpen je bij het kiezen van de perfecte regenlaarzen en laten je zien waar je op moet letten bij het kopen ervan.
Beste Regenlaarzen Heren: Onze selectie

Shopgids Regenlaarzen Heren: Alles wat je moet weten

Zoals eerder gezegd zijn er verschillende criteria waar je op moet letten bij het kopen van regenlaarzen. We laten je deze zien en leggen meer in detail uit wat voor elk criterium belangrijk is.

Dit zijn de volgende koopcriteria

 • Materiaal
 • Waterdicht
 • Ontwerp
 • Bekleding

Als je op alle genoemde criteria let, kun je bij het kopen van regenlaarzen beslist niet de fout in gaan. Ze kunnen lange tijd trouwe metgezellen zijn, vooral als je veel in de tuin werkt of veel tijd buiten doorbrengt.

Materiaal

Er is een ruime keuze aan materialen voor regenlaarzen. De meeste regenlaarzen zijn van plastic (PVC). Dit materiaal is goedkoper en daarom worden deze schoenen in massa geproduceerd. De kwaliteit van dit materiaal lijdt echter en daarom gaan de regenlaarzen niet lang mee, maar breken ze na enige tijd. Bovendien kunnen de regenlaarzen vaak naar chemicaliën ruiken, omdat in de goedkope modellen vaak PVC gebruikt wordt. Dit kan leiden tot het vrijkomen van stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. In dit geval moeten de schoenen onmiddellijk weggegooid worden.

Regenlaarzen van hoge kwaliteit zijn gemaakt van echt natuurrubber of gedeeltelijk van deze grondstof. Natuurrubber is een natuurlijk rubber en is elastischer dan plastic. Het is ook minder gevoelig voor koude temperaturen, terwijl plastic bij zulke temperaturen snel bros wordt. Het enige nadeel van regenlaarzen van natuurlijk rubber zou de prijs zijn. Deze laarzen moeten met de hand gemaakt worden en hebben daarom een veel hogere prijs dan regenlaarzen van plastic. In ruil daarvoor kun je verwachten dat deze laarzen duurzaam en van hoge kwaliteit zijn.

Waterdicht

De meeste rubberlaarzen zijn waterdicht en dus geschikt voor de meeste gebruiksgebieden. Als je geen natte voeten wilt krijgen, moet je er beslist voor zorgen dat de regenlaars aan dit kwaliteitscriterium voldoet.

Design

Er is ook een ruime keuze aan ontwerpen. Eerst en vooral moet duidelijk zijn voor welk doel je de regenlaarzen wilt dragen. Er zijn modellen voor werk, voor privé-tuinieren of voor vrije tijd. De eisen voor regenlaarzen voor het werk zijn natuurlijk hoger. Ze moeten aan verschillende veiligheidsaspecten voldoen, en daarom zijn er veel modellen in deze categorie. De laars moet bijvoorbeeld een antislipzool hebben of een dieper profiel.

Er is ook een grote verscheidenheid aan kleuren en motieven voor regenlaarzen voor vrije tijd. Uiteindelijk is het aan je persoonlijke smaak om te beslissen wat het beste bij je past, maar ook hier is het aan te bevelen laarzen te nemen die een antislip zool hebben, zodat je tijdens je wandelingen niet uitglijdt. Sommige modellen hebben ook hakken. Dit is echter niet naar ieders smaak.

Je moet beslissen hoe lang de regenlaars moet zijn. Voor eenvoudige wandelingen of bezoekjes aan de stad volstaat de klassieke regenlaars met een korte snit. Als je echter meer tijd buiten wilt doorbrengen of in de natuur gaat wandelen, is een regenlaars met een hoge schacht aan te bevelen. Dit vermindert het risico dat er water in de schoen komt en geeft je ook een betere grip.

Bekleding

Bekleding is meer een bijzaak, want het is slechts optioneel. Veel fabrikanten verwerken een extra voering in de regenlaars, zodat je geen koude voeten krijgt als je hem in de winter draagt. Hier moet je beslissen of je de laars vooral alleen in de winter wilt dragen of het hele jaar door. Als je de laars het hele jaar door wilt dragen, is een voering niet aan te bevelen, of alleen een die op elk moment uitgetrokken kan worden.

Als je niet kiest voor een gevoerde regenlaars, raden we je aan de schoen in een maat groter te nemen. In de winter dragen mensen meestal dikkere sokken dan in de zomer, en dit kan de schoen al snel krap doen aanvoelen. Dus als je comfort zoekt, kun je beter voor de grotere schoen en dikke sokken gaan.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je nu besloten hebt om een paar regenlaarzen voor mannen te kopen, heb je misschien nog een paar vragen over dit onderwerp. Om het je gemakkelijker te maken, hebben we hieronder de belangrijkste vragen beantwoord, zodat je uiteindelijk gemakkelijker een keuze kunt maken voor het perfecte paar schoenen.

Zijn regenlaarzen ook geschikt voor mannen?

Ja, natuurlijk! Er heerst een vooroordeel dat regenlaarzen alleen iets voor kinderen zijn, maar dat is beslist niet waar. Regenlaarzen kunnen heel nuttig zijn voor zowel kinderen als mannen, want ze hebben gewoon praktische functies en kunnen er ook stijlvol uitzien. In het beste geval moeten regenlaarzen geslachtsneutraal en leeftijdsonafhankelijk zijn, want ze kunnen iedereen in het dagelijks leven helpen. In het dagelijkse werkleven zijn deze schoenen onmisbaar. Zonder deze schoenen zou je anders verloren zijn.

Welke eigenschappen moet een regenlaars voor heren hebben?

Een regenlaars voor heren moet verschillende functies hebben om er zeker van te zijn dat het een schoen van hoge kwaliteit is. We zullen nu laten zien welke functies we bedoelen

 • De regenlaars moet 100% waterdicht zijn.
 • Het moet een goede pasvorm hebben, anders kunnen de voeten snel pijn doen.
 • Je moet gemakkelijk in de laars kunnen stappen, want de meeste regenlaarzen hebben geen ritssluiting.
 • De schacht van de laars moet flexibel zijn. Als ze te stijf zijn, zijn ze niet prettig om te dragen.
 • Mannen die gemakkelijk koude voeten krijgen moeten erop letten dat de laars een zachte binnenvoering heeft. Dit houdt de voeten lekker warm, ook bij koude temperaturen.
 • In het beste geval moet de zool antislip zijn. Omdat regenlaarzen meestal bij regenachtig weer gedragen worden, zou het uiterst fataal zijn als de schoen een glibberige zool had. Dit brengt je eigen veiligheid in gevaar.

Wanneer moet je regenlaarzen voor heren dragen?

Zoals de naam al zegt, zijn regenlaarzen vooral geschikt voor regenachtig weer. Met deze schoenen kun je door weer en wind naar buiten zonder dat je bang hoeft te zijn dat je voeten nat en koud worden. Maar je moet wel opmerken dat bij storm of onweer zelfs de schoen niet overal tegen bestand is. Deze is waterdicht bij lichte tot matige regen.

Maar regenlaarzen kun je niet alleen bij regenachtig weer dragen, maar ook voor wandelingen. Mits de schoenen geen glad loopvlak hebben, zijn ze ideaal om mee te wandelen, want er is geen gevaar voor uitglijden.
Mannen die graag in de tuin werken hebben ook de mogelijkheid om er hun regenlaarzen te dragen. Deze schoenen zijn niet alleen waterdicht, maar ook bestand tegen chemicaliën voor het geval je met meststoffen of dergelijke moet werken.

Het seizoen mag niet bepalen wanneer je de schoen kunt dragen. Het maakt niet uit of het winter of lente is. De laars kan altijd gebruikt worden, want koud of regenachtig weer is er niet alleen in de winter.

Welke soorten regenlaarzen voor heren zijn er?

Zoals elk schoenmodel zijn er ook regenlaarzen in een grote verscheidenheid van uitvoeringen. Om je te helpen overzicht te houden, geven we je een overzicht van de verschillende modellen regenlaarzen voor heren

 • Regenlaarzen met extra hoge schacht: Deze zijn geschikt als je veel in de tuin werkt of in omgevingen die erg modderig en nat zijn. Dit beschermt niet alleen de voet maar ook het been tegen nattigheid en vuil.
 • Regenlaarzen: deze zijn korter van snit en zijn ideaal voor alledaags gebruik en eenvoudige wandelingen.
 • Thermo regenlaarzen: deze regenlaarzen zijn aan de binnenkant gevoerd. Schuim isoleert de warmte binnenin de laars en de voet wordt steeds warm gehouden.
 • Chelsea-stijl regenlaarzen: deze laarzen lijken optisch op Chelsea laarzen. Ze zijn waarschijnlijk de meest stijlvolle variant. Ze hebben meestal een lichte hak ingebouwd.
 • Geboeide regenlaarzen: deze schoenen beloven dat er geen water in de schoen kan dringen. Hoe extreem het weer ook is. De tailleband kan met een trekkoordje strakker gemaakt worden, zodat hij zich aan het been aanpast en goed aansluit. Daardoor zijn je voeten altijd droog en krijg je het niet koud.

Stylingtips voor regenlaarzen voor heren: Zo krijg je de perfecte laars-look

 • De broek moet niet te wijd gesneden zijn, want de broek moet binnen de laars passen. Als de broek over de laars hangt, is de laars nutteloos omdat de broek dan helemaal nat wordt.
 • Voor een alledaagse look raden we donkere regenlaarzen aan. Zwarte of bruine zijn het best, want die zijn het gemakkelijkst te combineren.
 • Als het vaak hard regent, raden we hoger gesneden regenlaarzen aan. Deze beschermen je beter tegen de regen en houden je voeten langer droog.
 • In de winter zijn regenlaarzen en lange jassen ideaal te combineren. Dit is een bijzondere look en trekt alle ogen.
 • Regenlaarzen gaanhet best samen met een regenjack.

Regenlaarzen kunnen in één zin samengevat worden: Functie ontmoet stijl!
Dat regenlaarzen een no-go zijn, behoort tot het verleden. Tegenwoordig zijn deze laarzen helemaal terug in de mode en kunnen ze ideaal gecombineerd worden met veel outfits en er toch stijlvol uitzien.

Samenvatting

Regenlaarzen zijn niet alleen functionele schoenen, maar kunnen ook absolute blikvangers zijn. Ze zijn ideaal te combineren met een outfit. Het idee dat regenlaarzen alleen voor kinderen zijn moet absoluut verworpen worden, want ze kunnen ook heel stijlvol staan bij mannen. Bovendien bieden regenlaarzen optimaal comfort en steun. De functies van deze schoen wegen zwaarder dan de voordelen, en daarom mag je beslist niet zonder deze must-have in je garderobe.

Uiteindelijk moet je gewoon beslissen hoeveel je aan een regenlaars wilt uitgeven. Als je van plan bent om regenlaarzen het hele jaar door te dragen, is een handgemaakte regenlaars van natuurlijk rubber aan te bevelen, omdat die een betere kwaliteit en grotere duurzaamheid biedt. Maar veel modellen van kunststof bieden ook optimale kwaliteit en zijn meestal iets goedkoper. Het is belangrijk er zeker van te zijn dat er geen PVC of andere schadelijke chemicaliën gebruikt zijn.
Maar als je eenmaal een paar regenlaarzen gekozen hebt, staat niets je meer in de weg en kun je er grenzeloze avonturen mee beleven!

(Afbeeldingbron: unsplash / Brandy S.)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies