Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

24Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

We weten dat het comfort van je baby uiterst belangrijk voor je is en dat als je producten voor hem koopt, je wilt dat ze van de best mogelijke kwaliteit zijn, daarom hebben we het vandaag over reiswiegen en elk van hun eigenschappen.

In de loop der jaren neemt de verscheidenheid aan reiswiegen op de markt duidelijk toe, dit omdat ze steeds meer aan de behoeften van je kleintje aangepast worden. Want zonder twijfel zijn ze het belangrijkst.

Vandaag geven we je alle informatie die je over reisbedjes moet weten, en laten we je zien welke de beste en populairste op de markt zijn, zodat je bij je aankoop de beste vergelijkingspunten hebt en er geen twijfel mogelijk is bij het kopen van het perfecte reisbedje.
Belangrijk om te weten

 • Een reisbedje is een soort opvouwbaar bedje dat ontworpen is om vervoerd te worden. Ze worden meestal gekocht als je moet reizen, want ze zijn erg comfortabel voor de baby. Ze zijn meestal opvouwbaar en heel gemakkelijk in elkaar te zetten.
 • Hoewel er een enorme verscheidenheid aan ontwerpen is, moet je weten dat de belangrijkste vergelijkingspunten bij reiswiegen voor baby’s de reiswiegen van het nesttype zijn en die van het gewone type, die verschillen naar het comfort dat ze bieden, de prijs, en andere aspecten.
 • Bij de aankoop van dit soort producten is het van groot belang rekening te houden met verschillende aspecten, zoals ondersteuning, fabricagemateriaal, enzovoort, want dit garandeert je een volkomen geslaagde aankoop zonder enige spijt.

Beste Reiswieg: Onze selectie

Bij een product met zoveel ontwerpen en modellen is het heel gewoon om gestrest te raken bij het kiezen van de ideale, en daarom hebben we vandaag een lijst opgesteld van de 3 beste reiswiegen, zodat je bij je aankoop helemaal zeker en tevreden bent.

Koopgids

Als we een product voor onze kleintjes willen kopen, is het normaal dat we een beetje in de war raken, want er zijn veel aspecten waarmee we rekening moeten houden en die we moeten kennen. Daarom hebben we een koopgids samengesteld met de meest complete en noodzakelijke informatie, zodat je bij je aankoop helemaal veilig bent.

Reisbedjes zijn perfect om je kleintje lange uren te laten spelen en veilig te blijven. (Foto: radist / 123rf.com)

Wat zijn reisbedjes?

Een reisbedje is een soort opvouwbaar bedje dat ontworpen is om vervoerd te worden. Ze worden meestal gekocht als je moet reizen, want ze zijn comfortabel voor de baby, zodat ouders geen moeite hebben een plaats te vinden om de baby te laten slapen als ze in een nieuwe plaats aankomen.

Zoals bij alle soorten producten zijn ook deze reisbedjes verkrijgbaar in een groot aantal modellen en ontwerpen, die zich perfect aan allerlei smaken aanpassen. Bovendien proberen ze altijd in alle behoeften van de baby te voorzien.

Wat zijn de voordelen van reiswiegen?

Het belangrijkste voordeel van deze reiswiegen is dat ze zeer comfortabel en vooral veilig zijn, want een van de belangrijkste eigenschappen van reiswiegen is dat ze de baby een comfortabel en veilig gevoel geven tijdens het slapen.

Een ander voordeel is dat, zoals we in het begin al zeiden, deze wiegjes superpraktisch zijn om te vervoeren, want ze zijn opvouwbaar en meestal vrij gemakkelijk in elke kofferbak op te bergen, dus je zult geen problemen hebben met inpakken.

Voordelen
 • Ze zijn comfortabel
 • Ze zijn veilig
 • Ze zijn opvouwbaar
 • Ze zijn gemakkelijk te vervoeren
Nadelen
 • Hun matras moet voortdurend gewassen worden
 • Ze kunnen duur zijn
 • Je moet heel voorzichtig zijn bij het in elkaar zetten

Nest of conventioneel reisbed – Waar moet je op letten?

Er zijn vaak twijfels over de verschillen tussen het ene en het andere type reisbed. Maar dat zal geen probleem voor je zijn, want hier leggen we het in detail uit, zodat je bij je aankoop helemaal zeker bent van wat je wilt kopen

Nest type reisbedje: Nest type reisbedjes zijn geschikt voor buiten en binnenshuis. Ze zijn helemaal met stof bekleed en hebben een opblaasbaar matrasje, omdat ze meestal door kleine baby’s gebruikt worden, zodat er geen gevaar voor beschadiging is. De basis is meestal plat en met een gemiddelde hoogte.

Conventioneel reisbed: Conventionele reisbedden hebben een veel comfortabeler en zacht stoffen matras, en hebben ook verhogingsniveaus, afhankelijk van de grootte van het kind. Ze hebben zijkanten van gaas om het kind zicht te geven.

Aankoopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen reiswiegen kunt vergelijken en beoordelen

Bij de aankoop van om het even welk product is het belangrijk elk aspect ervan te kennen en als het een product voor je kleintje is, is dat nog belangrijker; daarom hebben we het vandaag over enkele factoren waarmee je rekening moet houden voor je een product koopt.

 • Vervaardigingsmateriaal
 • Matras
 • Steun
 • Rem
 • Extra accessoires

Fabricagemateriaal

Als je een reisbedje voor je baby koopt, moet je erop letten dat het niet gemaakt is van materialen die je baby kunnen schaden, zoals synthetische stof, die schuren kan veroorzaken. Door elk aspect van de produkten die je wilt kopen te kennen, kun je betere vergelijkingspunten maken:

Metaal en hard plastic: De bodem en poten van reisbedjes zijn meestal gemaakt van een soort metaal dat vrij stevig is, en ook van plastic, dit alles omdat ouders, als het om reisbedjes gaat, altijd het minste instortingsgevaar zoeken te hebben, want de veiligheid van de baby is het belangrijkst.

Katoenen stof: Ongetwijfeld is katoen de beste soort stof om je baby het naar zijn zin te maken en in de reisbedjes vind je het altijd, omdat je er altijd naar streeft dat het comfort van je kleintje de eerste prioriteit is.

Mesh: Meestal zijn deze mazen gemaakt van synthetische materialen, maar ze zijn niet schadelijk voor je baby, want ze zitten aan de zijkanten van het kinderbedje, zodat hij beter zicht heeft op zijn omgeving.

Matras

Je moet weten dat er sommige modellen reisbedjes zijn die geen matras hebben; dit zijn degenen die een lagere prijs hebben, dus het is belangrijk om op dit aspect te letten als je het kinderbedje voor je baby koopt, want zo kun je allerlei ongemakken en ongemak vermijden.

Als het kinderbedje dat je kocht nu wel een matras heeft, moet je erop letten dat het niet gemaakt is van een stof die je baby kan schuren en ongemak kan bezorgen. Zoek altijd een zachte katoenen stof voor je kleintje, want dat garandeert lange uren slapen in alle comfort.

Ondersteuning

Hoewel deze reisbedjes als zeer resistent en veilig voor onze kleintjes beschouwd worden, moet je er toch rekening mee houden dat elk model een bepaalde mate van ondersteuning heeft, waardoor je een betere keuze kunt maken zonder gevaar voor ongelukken.

Reisbedjes hebben meestal een gemiddelde gewichtsondersteuning van ongeveer 12 kg, maar dit kan variëren naargelang het model en de kwaliteit van de materialen waarmee ze gemaakt zijn. De veiligheid van je baby is het belangrijkst, dus is het niet raadzaam dit aspect te negeren.

Rem

Reiswiegen hebben meestal wielen aan de twee achterpoten, dit om ze beter te kunnen verplaatsen als je ze wilt neerzetten, dit detail is weliswaar heel handig, maar kan ook heel riskant zijn als je niet voorzichtig bent.

De remmen van deze wielen zitten er vlak boven, dus op het moment dat je het kinderbedje al hebt staan, moet je er op letten dat je de rem erop zet, want zo voorkom je dat het beweegt en dat je een of ander ongeluk krijgt dat schadelijk is voor je kind.

Extra accessoires

Reisbedjes zijn meestal erg praktisch en worden meestal alleen gekocht om hun hoofdfunctie te vervullen, namelijk het kind comfortabel en veilig houden tijdens zijn slaapuren, maar er is een grote verscheidenheid aan modellen met extra accessoires, die ongetwijfeld de gebruikservaring van je baby zullen verbeteren:

 • Muggennet, perfect om je baby tegen beten te beschermen.
 • Mobiel met speelgoed, perfect om je baby te vermaken en blij te houden.
 • Module met nachtlicht.

(Uitgelichte foto: loganban / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies