Laatst bijgewerkt: 29-08-2021

Als je denkt dat ringen alleen voor vrouwen zijn, ben je er ver van verwijderd! Sven Marquardt, uitsmijter van de beroemde Berlijnse club Berghain, en Hollywood acteur Johnny Depp laten zien hoe het moet: Ringen voor heren verfraaien het uiterlijk en geven een individueel tintje.

In dit artikel vertellen we je alle tips over het onderwerp ringen voor mannen, zodat je weet waar je op moet letten voor je koopt. We geven je ook een overzicht van de verschillende ontwerpen en stijlen van mannenringen en hoe je je ring het beste kunt dragen. Geniet ervan!
Beste Ring Heren: Onze selectie

Shopgids Ring Heren: Alles wat je moet weten

In de volgende paragrafen laten we je zien waar je op moet letten bij het kopen van een herenring.

Dit zijn de volgende drie koopcriteria

 • Maat
 • Materiaal
 • Ontwerp

Ringen voor mannen kunnen binnen deze criteria sterk verschillen. Hoe? Je kunt het te weten komen in het volgende.

Maat

Voordat je zelfs maar beslist welke maat ring je wilt kopen, moet je je afvragen aan welke vinger je de ring wilt dragen. Grotere, zwaardere ringen zijn vooral geschikt voor de duim, wijs- of middelvinger, terwijl meer onopvallende ringen beter geschikt zijn voor de ringvinger of pink.

Als je online een ring koopt, kijk dan goed naar de opgegeven maten. Vaak is de maat van een ring op foto’s bedrieglijk en je kunt tot je verrassing ontdekken dat je gekozen ring groter of kleiner is dan je je had voorgesteld.

Terug naar ringmaten: Als je besloten hebt aan welke vinger je de ring wilt laten zitten, moet je de juiste maat voor die vinger uitzoeken. Beslis ook direct of de ring aan de rechter- of linkerhand moet zitten, want rechtshandigen kunnen aan de rechterhand iets sterkere vingers hebben dan aan de linker.

Ringmaten worden gemeten met de binnendiameter of de binnenomtrek. Om uit te vinden welke ring bij je past, kun je een van je ringen als vergelijkingsmateriaal gebruiken. Heb je (nog) geen ringen, neem dan een meetlint en wikkel het om je vinger of maak een ring van een strook papier, waarvan je dan gemakkelijk de diameter kunt meten.

Materiaal

Het materiaal is een ander belangrijk aankoopcriterium voor je herenring. Er wordt een fundamenteel onderscheid gemaakt tussen fantasiejuwelen en juwelen van hoge kwaliteit.

Terwijl fantasiejuwelen gemakkelijker te maken zijn en gemaakt zijn van goedkope materialen zoals plastic, metaal of glas, zijn echte juwelen gemaakt van hoogwaardige materialen zoals goud, witgoud, zilver of waardevolle edelstenen. Dit is precies hetzelfde voor ringen voor mannen.

Elke dag een ring dragen kan in het begin even wennen zijn. Als je geen ervaring hebt met mannenringen, raden we je aan eerst voor fantasiejuwelen te kiezen. Als je al lang ringen draagt en ze graag draagt, is het de moeite waard een ring van hoge kwaliteit te kopen.

Het is echter niet alleen het uitgangsmateriaal dat een rol kan spelen, maar ook hoe het materiaal bewerkt is: is het oppervlak glad gepolijst, mat of geborsteld? De mogelijkheden zijn zeer divers!

Ontwerp

Het ontwerp is natuurlijk het neusje van de zalm van een herenring. Hier moet je kiezen uit talloze vormen, kleuren en stijlen.

Wat het ontwerp betreft, zou een beslissingshulp kunnen zijn welke kledingstijl je hebt en bij welke gelegenheden je je herenring wilt dragen. Wil je dat het je pak aanvult, ga dan voor een minimalistisch, slank model. Of wil je dat hij bij je leren jack past, zoek dan misschien een rockende, meer edgy ring.

Als je al ringen bezit, kun je je ook afvragen hoe je volgende herenring je andere ringen het beste zal aanvullen. We zijn er zeker van dat je nog meer mooie modellen aan je collectie zult toevoegen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Hier beantwoorden we nog eens alle centrale vragen over ringen voor mannen. Laten we gaan!

In welke stijlen zijn er herenringen verkrijgbaar?

Voor elke man de juiste stijl – herenringen zijn er in veel verschillende soorten

 • Signetringen: een zeer populair model bij mannen is de klassieke zegelring. Oorspronkelijk waren zegelringen een uitdrukking van iemands familie en afkomst, maar ze zijn uitgegroeid tot wijdverbreide mode-sieraden. Ze zijn er in traditionele, gedetailleerde versies of in eenvoudige, minimalistische ontwerpen.
 • Minimalistische herenringen: Dit eenvoudige type ring is vaak verkrijgbaar als moderne zegelring, zoals hierboven vermeld, of als een nog minimalistischer ring zonder motieven.
 • Rapper ringen: Dit type herenring is wat gewaagder en zeker niet voor iedereen weggelegd. Meestal met gouden, decoratieve elementen zijn rapperringen een leuke blikvanger voor in de club of op een feest.
 • Mannenringen in etnische stijl: Meestal met patronen en afbeeldingen uit verre culturen of met kleurrijke edelstenen, is de etnische ring iets voor de nonchalante, alternatieve man.
 • Mannenringen met gravure: Vaak hebben mannenringen gravures aan de buitenkant of verborgen aan de binnenrand van de ring. De gravure kan een symbolisch effect hebben en je herinneren aan iets bijzonders in het dagelijks leven.

Of het nu gedetailleerd, minimalistisch, met of zonder gravure is – er is een grote verscheidenheid aan stijlen en ontwerpen. Er is vast en zeker een geschikte herenring voor jou te vinden!

Hoe kan ik zien of mijn herenring goed past?

Of je ring te strak of te wijd is – geen van beide is ideaal en moet bij de aankoop zo veel mogelijk vermeden worden. Maar als je later ontdekt dat je herenring niet perfect past, kan er nog altijd een oplossing gevonden worden.

 • De ring moet niet te gemakkelijk over je knokkel glijden, anders draagt hij te losjes en loop je het risico hem onderweg te verliezen. Als je de ring draagt en je hand schudt, mag de ring niet over je enkel glijden.
 • Tegelijk moet de ring niet te strak om je vinger zitten. Vooral in de zomer of zelfs ’s morgens zijn je vingers meestal wat dikker dan in de kou of ’s avonds. Daarom moet je daar ook rekening mee houden bij het kiezen van de maat.

Dus nog vóór je koopt, moet je goed letten op de keuze van de maat. Als de ring later nog steeds niet perfect past, is niet alles verloren, zie de volgende vraag:

Mijn ring past niet goed – wat kan ik doen?

Als je vindt dat je herenring te groot is, zijn er twee mogelijkheden: Als het een ring van hoge kwaliteit is, loont het de moeite hem bij een juwelier professioneel op maat te laten maken. Met fantasiejuwelen, daarentegen, kun je improviseren: Plak een smal stukje plastic aan de onderste, binnenrand van je ring. Past hij nu beter?

Als je herenring te klein is, is er geen manier om hem groter te maken. Bij ringen van hoge kwaliteit is het echter de moeite waard om naar de juwelier te gaan om de ring te laten verbreden.

Ik krijg mijn ring niet van mijn vinger – wat kan ik doen?

Eerste stap: raak niet in paniek. Een paar eenvoudige trucjes kunnen het probleem snel verhelpen.

Maak je handen nat en zeep de aangetaste vinger goed in. Hierdoor zal de ring beter over de huid glijden en zo gemakkelijker van de vinger komen.

Om het los te trekken, pak je het eerder van opzij vast dan van boven en onder; dit werkt in de meeste gevallen beter. Trek niet, maar ruk de ring voorzichtig van je vinger. En, heeft het gewerkt?

Hoe verzorg en reinig ik mijn herenring?

Er zijn verschillende manieren om ringen schoon te maken. Als je ring van een kledingsieraad is, kun je hem in een kom met zeepsop leggen, laten weken en dan voorzichtig schoonmaken met een oude tandenborstel of doek.

Als je juwelen van hoge kwaliteit hebt, van goud of met edelstenen, is het beter je ring naar een juwelier te brengen en hem daar vakkundig te laten reinigen. Vooral vergulde ringen kunnen gevoelig zijn omdat het dunne laagje goud mogelijk kan afschilferen als ze niet professioneel gereinigd worden. Het is daarom beter om het zekere voor het onzekere te nemen!

Stylingtips voor herenringen: Hoe bereik je de perfecte look

Hier onthullen we de eenvoudige tips die van jou een stijlvolle ringendraagster maken.

 • Zoek herenringen die bij je kledingstijl passen: Een ring is immers een coole manier om je look compleet te maken, dus ga je gang en stem je outfits op elkaar af.
 • Draag ringen die elkaar aanvullen: Als je verschillende mannenringen draagt, zorg dan dat ze qua stijl bij elkaar passen. Nogmaals, overlaad je ringen niet met ringen, je wilt er zeker niet uitzien als een gangster rapper.
 • Draag andere sieraden in dezelfde stijl: Je ringen zien er nog beter uit als ze niet alleen gedragen worden. Kies bijvoorbeeld een bijpassende herenarmband of halsketting om de look compleet te maken.
 • Draag je ring ook eens aan een ketting om je hals: Een ongebruikelijker manier om een ring te dragen is niet aan je vinger, maar als een hanger om je hals. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar misschien bevalt het idee je wel.
 • Verzorgje vingernagels: Als je ringen draagt, trekken je handen automatisch meer aandacht. Zorg er daarom voor dat je handen goed verzorgd zijn en dat je vingernagels schoon en geknipt zijn!

We hopen dat deze tips je geïnspireerd hebben om de perfecte ring voor je te vinden en hem vakkundig te gebruiken.

Samenvatting

We vatten samen: Bedenk bij het kiezen van een ring aan welke vinger je hem zult dragen en kies de juiste maat dienovereenkomstig. Zorg ervoor dat je ring niet te strak past en tegelijk niet te gemakkelijk van je vinger glijdt.

Herenringen zijn er in veel verschillende stijlen. Je kiest best een ring die goed bij je kledingstijl past en bedenkt wanneer je de ring zou dragen – voor vrije tijd en/of werk? Hoe dan ook, een herenring is een coole manier om je outfit te verfraaien en te personaliseren.

(Surces: unsplash & 123rfo)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies