Laatst bijgewerkt: 23-10-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

Welkom op ReviewBox Brasil, uw beoordelingssite op het internetAls je erover denkt je huis of kantoor in te richten, is het belangrijk dat je het mejor tipo rolgordijn voor je ramen kiest.

Niet iedereen weet azada belangrijk Het es om een natuurlijke verlichting te hebben, maar je hebt ook vaak een lichtbron nodig, bijvoorbeeld voor een vergadering conocido de projectontwikkelaar en je bedrijf de thuis, om een goede película te podemos ayudar maken De jaloezieën zijn ideaal om deze momenten te creëren. Bekijk onze Recensie om iets meer te begrijpen over jaloezieën en hoe je een model kunt kiezen dat aan je behoeften voldoet.
Belangrijk om te weten

 • Het is heel belangrijk dat je de afmetingen van het raam waar je het rolluik plaatst controleert en un modelo vindt dat geschikt is om lichtspleten te voorkomen.
 • Als je de illusie wilt wekken dat je kamer groter is, kunnen horizontale jaloezieën je een goed alternatief helpen.
 • Houd het materialal van het rolgordijn in de gaten, zodat je het goed kunt schoonmaken zonder het product te beschadigen.

Beste Rolluiken: Onze selectie

Koopgids

Gemaakt om de lichtdoorlaat te regelen en ons meer privacy te bieden, valt het rolgordijn op door zijn grote verstelbaarheid.Om iets meer over alle eigenschappen te weten te komen, bekijk je onze Koopgids om het meest geschikte model te kiezen om je omgeving gezelliger te maken.

Imagem de criança olhando para fora através de uma persiana.

Jaloezieën zijn ideaal om de temperature en de verlichting in je omgeving te regelen, en zo een gezelliger of lichter klimaat te scheppen.(Bron: StockSnap / Pixabay)

¿Wat is een rolgordijn?

Een rolgordijn is een soort gordijn dat opvalt doordat het verschillende verstelmogelijkheden biedt, vooral bij gelamineerde modellen, waarbij je de hoek kunt instellen om het licht te regelen dat je in de omgeving wilt laten binnenvallen. Ideaal voor zakelijke en residentiële omgevingen, is het mogelijk een oneindig aantal modellen rolgordijnen te vinden die bij allerlei smaken passen, of het nu om de praktische bruikbaarheid of om de esthetiek ervan gaat.

Wat zijn de verschillende soorten rolgordijnen?

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten rolgordijnen op de markt, die verschillende verstelmogelijkheden bieden en van verschillende soorten materialen gemaakt zijn, dus is het belangrijk enkele factoren in overweging te nemen voor je het beste model voor je woon- of werkomgeving kiest. Ze worden onderverdeeld in verduisterende rolgordijnen, rolgordijnen of rolgordijnen.

[/tr]

.

[/tablex] Elk model heeft zijn eigen kenmerken en het is van essentieel belang de verschillen te begrijpen om geen spijt van je aankoop te krijgen. Bekijk onze vergelijkende tabel hieronder en zie iets meer over de verschillende soorten rolgordijnen.

Verduisteringsgordijn Rolgordijn Rolgordijn

Bij de meeste producten die in Brazilië verkocht worden, gebruik je de kunststof staaf om de hoek van de lamellen te regelen, die naar beneden, naar boven of in een rechte stand kunnen sluiten. Het is belangrijk ze uitgelijnd te laten als je het rolluik opent of sluit. Al met het koord of de draad kun je het openen en sluiten regelen, en naar je wil verschillende lichtsterktes mogelijk maken.

Imagem preto e branco de uma porta com persiana.

De rolgordijnen kunnen een koord of een rol hebben om ze te sluiten en te openen. (Bron: Life-Of-Pix / Pixabay)

Wat zijn de voor- en nadelen van een jaloezie?

Jaloezieën zijn geweldige mogelijkheden om licht te regelen en de temperatuur van een omgeving te regelen. Bij verschillende modellen is het echter belangrijk enkele voor- en nadelen van het product te bekijken. Het grootste voordeel van laminaat jaloezieën is dat ze verschillende hoeken bieden om een gezelliger omgeving te scheppen.

Imagen de sala de jantar com persiana na porta.

De jaloezieën passen zich aan verschillende soorten omgevingen aan. (Bron: mploscar / Pixabay)

Maar elk product heeft zijn schaduwkanten en dat geldt ook voor het rolluik. Een van de belangrijkste nadelen is dat je voorzichtig moet zijn met de plaatsing van de lamellen om beschadiging te voorkomen bij het openen en sluiten van het rolluik. Kijk in onze tabel hieronder of de rolluiken zijn wat je voor je ramen nodig hebt.

Voordelen
 • Verschillende hoeken om een gezelliger omgeving te creëren
 • Verduisterende rolluiken kunnen licht en UV stralen tegenhouden
 • Ze passen bij alle soorten ramen
Nadelen
 • Gelamineerde modellen vereisen meer zorg bij het schoonmaken
 • Sommige modellen vereisen een gespecialiseerde installateur
 • Voorzichtigheid is geboden bij het openen en sluiten om schade te voorkomen

Rolluik of gordijn? Wat is de beste optie voor mijn omgeving?

Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden als je op zoek bent naar mogelijkheden om licht en temperatuur in een omgeving te regelen, want zowel gordijnen als jaloezieën gaan uiteindelijk ook op in de inrichting van de ruimte waar ze komen te hangen.

In dit opzicht zijn jaloezieën in het voordeel, want de meeste gordijnen zijn van stof of plastic materialen gemaakt . Bij jaloezieën vind je ze in stof en kunststof, maar ook in aluminium en hout, voor een meer industriële of rustieke inrichting.

Een ander groot voordeel van jaloezieën is dat je, behalve het openen en sluiten, bij de gelamineerde modellen ook de hoek van de lamellen kunt regelen, waardoor verschillende lichtconfiguraties voor je omgeving mogelijk zijn.

Hoe installeer je een jaloezie?

De meeste jaloezieën die tegenwoordig op de markt zijn, worden geleverd met alle onderdelen, beugels en schroeven die nodig zijn om de installatie uit te voeren. Sommige hebben zelfs twee mogelijkheden: om aan de muur of aan het plafond bevestigd te worden. Maar vooral bij laminaat jaloezieën kan het, zelfs met het instructiemateriaal, wat ingewikkeld zijn om de installatie uit te voeren als je het product niet kent, dus is hulp van een gespecialiseerde installateur nodig.

Waarom een jaloezie kopen ?

Hoewel zonlicht van vitaal belang is voor ons leven, kan overmatige blootstelling aan ultraviolette stralen schade aan onze gezondheid toebrengen. Jaloezieën helpen de hoeveelheid licht te regelen die je in je omgeving wilt, en werken ook als temperatuurregelaar. Dit maakt ze perfect voor thuis of voor bedrijfsomgevingen, waar vaak een projector nodig is.

Thuis zijn ze ideaal om de omgeving overdag gezelliger en koeler te maken. Naast al deze voordelen geven de jaloezieën een meer gestripte aanblik aan de omgeving en zijn ze te vinden in verschillende materialen waarmee je de inrichting van je omgeving kunt samenstellen.

Janela com persiana aberta.

Sommige modellen kun je zelf installeren, andere vereisen misschien een monteur. (Bron: StockSnap / Pixabay)

Hoeveel kost een rolluik ?

De prijs varieert vooral van het materiaal van het rolluik. Verduisterende modellen vind je voor gemiddeld R$ 50 tot 700, afhankelijk van de stijl en de maat. De meest traditionele rolgordijnen zijn van PVC en vind je vanaf R$ 18 in de goedkoopste modellen en kunnen oplopen tot meer dan R$ 700. Houten modellen zijn meestal duurder, met waarden die kunnen oplopen tot meer dan R$ 1.000, afhankelijk van de gebruikte houtsoort. De in dit artikel getoonde modellen variëren van R$ 80 tot R$ 300.

Waar kun

je ze kopen? Je vindt ze bij bouwmaterialenwinkels, bij winkels die gespecialiseerd zijn in decoratie-artikelen voor huis of kantoor, of bij fabrikanten die ze op maat voor je ramen ontwikkelen. Je kunt ze ook via Internet kopen, bij e-commerce websites zoals Submarino, Americanas, Etna of Mercado Livre. Alle in deze bespreking getoonde modellen zijn te vinden op Amazon.com.br.

Uma bicicleta encostada em um janelão fechado por uma persiana com os raios de sol invadindo o ambiente.

De jaloezieën regelen het binnendringen van zonnestralen. (Bron: StockSnap / Pixabay)

Aankoopcriteria: Waarop letten voor je een rolgordijn koopt

De jaloezie wordt steeds populairder, zowel thuis als op het werk, omdat ze praktisch is en verschillende soorten regeling biedt, waardoor verschillende lichtniveaus mogelijk zijn. Bovendien helpen ze ook de inrichting van je omgeving samen te stellen, vooral omdat er veel verschillende materialen gevonden worden. Om het beste model te kiezen, is het dus belangrijk enkele overwegingen te maken

 • Materiaal
 • Ontwerp
 • Soorten aanpassingen
 • Onderhoud
 • Schoonmaken
 • Installatie

Ga elk van deze criteria zorgvuldig na om er zeker van te zijn dat je een ideaal rolgordijn vindt dat voor jou kosteneffectief is.

Materiaal

Bij rolgordijnen kun je ze vinden in verschillende materialen, die verschillende soorten lichtfiltering bieden. De meest voorkomende modellen zijn stoffen jaloezieën, zoals linnen of katoen. Als je liever een steviger materiaal met een industrieel tintje hebt, is het ook mogelijk metalen jaloezieën te vinden, zoals die van aluminium.

Als je bereid bent wat meer uit te geven, is het nu mogelijk jaloezieën te vinden in verschillende soorten hout. Deze modellen zijn veel resistenter en duurzamer, maar kunnen speciale zorg nodig hebben voor schoonmaken en onderhoud. Een goed compromis zijn de kunststof jaloezieën, zoals die van PVC of polyester. Ze zijn goedkoper, praktischer en gemakkelijker schoon te maken.

Imagem em close de uma persiana horizontal branca.

Jaloezieën van PVC of polyester zijn goedkoper, praktischer en gemakkelijker schoon te maken. (Bron: MAKY_OREL / Pixabay)

Ontwerp

Er zijn twee hoofdsoorten ontwerp als we het over jaloezieën hebben: de verticale modellen en de horizontale modellen. Het belangrijkste verschil tussen beide is de breedte- en hoogtespecificatie. Een goede truc om de illusie van een grotere kamer te wekken is het gebruik van een horizontaal rolgordijn.

Maar als je een smallere ruimte hebt, is het beter om het verticale model te gebruiken. Bij het kiezen van het beste ontwerp is het ook belangrijk rekening te houden met het soort raam. Horizontale jaloezieën zijn ideaal voor bredere en wijdere ramen, terwijl verticale jaloezieën het best werken bij smallere ramen.

Soorten verstelmogelijkheden

Het grote voordeel van jaloezieën zijn hun verstelsystemen. Veel modellen, vooral die met gelamineerde delen, bieden meer dan de mogelijkheid de lamellen te openen of te sluiten, maar ook om ze schuin te zetten om verschillende licht- en temperatuurregelingen mogelijk te maken. Terwijl je bij rolmodellen de lamellen alleen kunt openen en sluiten door ze in hoogte te verstellen, hebben de gelamineerde delen twee soorten verstelling:

hoogte en hoek, en ze kunnen gemakkelijk bediend worden met kabels die aan katrollen verbonden zijn. Met de technologische vooruitgang zijn er ook geautomatiseerde jaloezieën te vinden die op batterijen werken of op het lichtnet aangesloten zijn en die je kunt bedienen met een paneel of zelfs met een app op je tablet of mobiele telefoon.

Onderhoud

Als je ervaring hebt met het hanteren van een rolgordijn, kun je al met enkele problemen te maken hebben gehad, zoals bij gelamineerde rolgordijnen, waar, afhankelijk van de hoek, als je probeert ze te sluiten of te openen, de lamellen of hun steunen in de knoop kunnen raken, waardoor ons ontstaan. In dit geval kunnen ze, als ze geforceerd worden, breken, zodat je op zoek moet naar vervangingsonderdelen.

Bij rolgordijnen met katrolsysteem is het ook belangrijk om na verloop van tijd te controleren of ze niet in de knoop raken of lawaai maken. Als dit gebeurt, kan een beetje olie het probleem oplossen. Voor houten jaloezieën is het belangrijk te controleren of ze waterdicht gemaakt zijn. Zijn ze dat niet, dan moet je misschien wat uitgeven aan het onderhoud ervan als je op een regenachtige dag het raam vergeet open te zetten.

Imagen de porta e janelas con persiana branca aberta.

Het is belangrijk om het onderhoud van het rolluik altijd goed bij te houden. (Bron: midascode / Pixabay)

Schoonmaken

Het schoonmaken van het product hangt af van de soort materiaal waarvan de jaloezieën gemaakt zijn

 • Stof: Bij de stoffen modellen kun je ze uitnemen en wassen volgens de aanbevelingen van de fabrikant.
 • Kunststof: Voor jaloezieën van kunststof of synthetische stof is het aan te bevelen een zachte vochtige doek en milde zeep te gebruiken om het materiaal niet te beschadigen.
 • Hout: Voor houten jaloezieën zijn soms speciale producten nodig, afhankelijk van de houtsoort.

Onvermijdelijk zullen jaloezieën stof gaan verzamelen. Het is belangrijk ze regelmatig schoon te maken, vooral als je ademhalingsproblemen hebt, allergisch bent of als het rolgordijn in de kinderkamer komt te hangen.

Installatie

De meeste rolgordijnen worden standaard geleverd met de nodige onderdelen voor de installatie, zoals beugels, pluggen, schroeven en een installatiehandleiding.Als je het zelf wilt doen, heb je gereedschap nodig zoals een boormachine, schroevendraaier of Philips schroevendraaier. Sommige modellen, zoals laminaatjaloezieën, die kunnen helemaal gedemonteerd geleverd worden Deze jaloezieën vereisen wat meer handigheid voor de installatie, vooral as je niet vertrouwd bent to het product. Als je geen ervaring, tijd of zin hebt, kijk dan of de winkel waar je koopt de montagedienst aanbiedt met een gespecialiseerde vakman.

(Bron van de gemarkeerde afbeelding: calimiel / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies