Laatst bijgewerkt: 23-10-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

26Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

59Verzamelde opmerkingen

We vinden het echt belangrijk dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om je aankopen te doen, dus leggen we uit met welke eigenschappen en factoren je rekening moet houden als je een barbecue koopt. Ga je de carnita asada wel of niet maken? Hoe vaak heb je thuis al een bijeenkomst willen organiseren om je terras of dakterras optimaal te benutten? Wel, maak je geen zorgen meer, hier zijn je beste opties voor een barbecuegrill.
Belangrijk om te weten

  • Het barbecuerooster is een huishoudelijk voorwerp waarmee je elk gegrild voedsel kunt bereiden, zoals vlees, kip, vis, ovenschotels en veel ander voedsel.
  • Het wordt vooral buiten gebruikt omdat het, bij gebruik van houtskool, grote hoeveelheden rook afgeeft.
  • Er zijn verschillende soorten en maten, zoals draagbare, vaste, verstelbare grill, met of zonder deksel… Hoe dan ook, waarom ga je niet met ons mee om de beste modellen te bekijken?

Beste Rotisserie: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over grills

De gril is het enige product waarmee je comfortabel buiten je huis voedsel kunt grillen.
(Foto: Angelo Esslinger/ Pixabay.com)

Wat is een grill?

Grills zijn huishoudelijke voorwerpen waarmee je allerlei soorten voedsel buiten kunt grillen. Ze zijn uitstekend geschikt om houtskool te gebruiken om voedsel een speciaal tintje te geven. Ze worden meestal gebruikt voor gegrild vlees, BBQ en bijeenkomsten in de tuin of op het terras, zodat de mensen van een open ruimte kunnen genieten.

Wat zijn de voordelen van rotisseries?

Rotisseries zijn er in verschillende soorten, die op gas werken en erg op een fornuis lijken, maar draagbaar zijn, het Argentijnse type dat langwerpig is en met regelbaar rooster door het gebruik van kettingen, en het ronde type dat traditioneel in de Verenigde Staten gebruikt wordt om het gemak waarmee je er BBQ-ribbetjes mee maakt.

Ook bij dit product is er verschil in de soort structuur, er zijn vaste die gemakkelijk te installeren zijn, maar ze zijn erg zwaar om van plaats te verplaatsen, deze worden meestal buiten geïnstalleerd, maar beschermd door een dak zodat de regen er geen vat op heeft. De draagbare soorten zijn praktischer omdat ze zijwieltjes hebben, ze kunnen zonder veel moeite van de ene plaats naar de andere verplaatst worden.

Voordelen
  • Het is het enige product waarmee je comfortabel buiten je huis eten kunt grillen
  • Gemakkelijke verplaatsbaarheid bij het draagbare type
  • Verscheidenheid in prijs
  • Verschillende types voor verschillende behoeften
Nadelen
  • Die met gas werken zijn ingewikkeld in het gebruik
  • De vaste zijn erg zwaar om te verplaatsen

Vaste of draagbare grills – Waar moet je op letten?

Eerst moet je de ruimte die je in je huis hebt bekijken voor je een gril kiest. Dit punt is belangrijk want als je een vaste koopt en je hebt geen overdekte plaats om hem te installeren, dan wordt hij blootgesteld aan regen en dat bemoeilijkt het schoonmaken en het gebruik ervan. Kies je een draagbare maar heb je niet de kracht om hem van de ene plaats naar de andere te dragen en heb je wel een overdekte plaats, dan gebruik je noch de ruimte noch de nodige energie om het je comfortabel te maken.

Dit type barbecue is aan te bevelen als je in een flat woont om de eenvoudige reden dat je hem kunt verplaatsen. Meestal hebben gebouwen een terras waar je bijeenkomsten kunt houden en een vaste barbecue naar boven dragen kan een echte pijn zijn, dus wordt de draagbare je beste optie. Woon je in een huis met een tuin en heb je een overkapping buiten dan raden we je de vaste aan, want hij zal binnen nooit roken en geeft je zelfs de gelegenheid om in die ruimte een ruimte voor gezelligheid te maken.

Pas op, dit beperkt je niet om een draagbaar exemplaar te nemen, je weet wat ze zeggen, in smaken zijn gespleten geslachten.  Je kunt het bestellen via sites als Amazon, E-Bay en Mercadolibre waar je alleen maar hoeft te wachten op de zending en binnen een paar dagen staat het voor je deur.

Als je het liever fysiek ziet kun je terecht in warenhuizen’ zoals Liverpool, Palacio de Hierro, Sears en zelfs Costco. Zo kun je hem met eigen ogen zien en overtuigd raken. Om te vermijden dat je hem in een bestelwagen moet dragen of voor de bezorgdienst van een warenhuis moet betalen, raden we je aan hem online te kopen en hem in het comfort van je huis te ontvangen.

Koopcriteria

Hier zijn de factoren waarmee je de modellen op de markt kunt vergelijken.

Type

De belangrijkste factor bij je aankoop moet het type barbecue zijn dat je gaat kopen, of hij op gas of op houtskool werkt. Eerst en vooral zal de prijs sterk variëren; als je bijvoorbeeld een gasbarbecue koopt vanwege de installaties en het feit dat hij met branders werkt, stijgt de prijs aanzienlijk. Maar omdat het vuur met een enkele knop wordt aangestoken, is het comfort dat het biedt ongeëvenaard.

Die met kolen werken zijn goedkoper, maar het comfort gaat verloren doordat je kolen moet gebruiken om te koken, niet iedereen weet hoe je kolen moet aansteken en soms kan het uren duren. Puristen zullen echter altijd de voorkeur geven aan een houtskoolgrill om de smaak die het aan het voedsel geeft en om de traditie van het aansteken van de grill.

De grill is een huishoudelijk voorwerp waarmee je elk voedsel op de grill kunt bereiden, zoals vlees, kip, vis, eenpansgerechten en veel ander voedsel.
(Foto: Artur Łuczka/ Pixabay.com)

Vorm

Een andere belangrijke factor is de vorm van het rooster, het kan langwerpig of rond zijn en dit hangt af van de hoeveelheid voedsel die je tegelijk kunt grillen. Langwerpige rotisseries in Argentijnse stijl zijn populairder voor het grillen van veel vlees, worstjes en groenten, omdat ze zo gemakkelijk verdeeld kunnen worden; als je een grote bijeenkomst hebt en in korte tijd veel vlees moet grillen is dit de rotisserie die je moet gebruiken.

Ronde rotisseries kunnen minder vlees grillen dan een langwerpige, er passen gemiddeld twee tot drie steaks in, maar de vorm leent zich wel voor het maken van BBQ ribs, want bijna alle hebben een deksel dat ze beter bereidt.

Technologie

Tenslotte is de technologie die de grill heeft een heel belangrijke factor om het eenvoudige feit van het comfort dat hij biedt. Zo heeft het deksel dat sommige modellen hebben een thermometer die de interne temperatuur van de grill meet. Andere hebben kachelachtige branders waarmee je de intensiteit van het vuur kunt regelen. Dit zijn kleine details die je op een gegeven moment meer comfort kunnen geven bij het gebruik van je barbecue.

(Uitgelichte foto bron: RitaE/ Pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies