Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

27Onderzochte producten

21Bestede uren

26Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

De trend is tegenwoordig sterk terug naar natuurlijke cosmetica. Het is duidelijk dat planten en vruchten vaak veel voedingsstoffen bevatten. Waarschijnlijk ben je je echter niet eens bewust van de krachten die in rozenbottels zitten. Rozenbottelolie wordt gemaakt van de zaden van de vrucht. Het wordt gebruikt in de farmacie, de geneeskunde en de cosmetica.

Met onze rozenbottelolie test 2023 willen we je laten kennismaken met een heel bijzondere schat uit de tuin en je laten zien hoe je rozenbottelolie kunt gebruiken en wat ze kan doen. We laten je zien welke criteria je kunt gebruiken om de ideale rozenbottelolie te kopen. Verder beantwoorden we alle belangrijke vragen over het onderwerp rozenbottelolie.
Belangrijk om te weten

 • Rozenbottelolie is een absoluut natuurlijk product en een waar wonderwapen van de natuur met zijn uiteenlopende effecten op je lichaam.
 • Het kan op allerlei manieren gebruikt worden en heeft positieve effecten op de huid, het haar en de nagels. De olie wordt bij voorkeur gebruikt tegen huidveroudering of voor de behandeling van littekens, striae, rimpels of acne.
 • Rozenbottelolie staat nu hoog aangeschreven in de geneeskunde, de farmacie en de cosmetica. De effecten ervan worden voortdurend door de wetenschap onderzocht en geverifieerd.

Beste Rozenbottelolie: Onze selectie

Kanzy Hair And Beauty Rozenbottelolie

Ontdek de wonderen van KANZY HAIR AND BEAUTY’s Rozenbottelolie, een premium 100% pure rozenbottelolie die koudgeperst en ongeraffineerd is voor de hoogste kwaliteit. Verwen uzelf met dit krachtige natuurlijke elixer, rijk aan vitamine C en E, de vitamines die uw huid nodig heeft voor een jongere uitstraling. Deze diep doordringende olie kalmeert en geneest uw gezicht en huid op natuurlijke wijze, terwijl het fungeert als een natuurlijk vochtinbrengend middel voor droge, beschadigde en vermoeide huid.

Natura Pur Rozenbottelolie

Ontdek de veelzijdige kracht van Natura Pur’s Rozenbottelolie, uw dagelijkse bondgenoot in de strijd tegen veroudering. Deze uiterst vochtinbrengende olie is perfect voor uw droge en ruwe huid en wordt snel geabsorbeerd. Met een krachtige blend van Omega 3, 6 en 9, vitamine A en E, helpt de olie rimpels, ouderdomsvlekken, littekens en broze nagels tegen te gaan. Uw huid krijgt een stralende teint en een prachtige gloed.

Natura Pur Rozenbottelolie

Ontdek de dagelijkse anti-aging verzorging met rozenbottelolie van Natura Pur, die uw huid intensief hydrateert en een stralende teint geeft. Deze veelzijdige olie is perfect voor een droge en ruwe huid, en wordt snel door de huid geabsorbeerd. U zult al snel merken dat het uitstekend werkt tegen rimpels, ouderdomsvlekken, littekens en broze nagels. Dankzij de rijke mix van omega 3, 6 en 9, vitamine A & E, krijgt uw huid een stralende glans.

Alteya Rozenbottelolie

Geschikt voor alle huidtypes, met name de volwassenere huid en huid met problemen, vindt u troost en verjonging in deze voedzame en weldadige olie. Voel hoe Alteya’s rozenbottelolie uw huidcellen revitaliseert, en spanningen van de dag laat verdwijnen, terwijl het uw huid doordringt met haar rijke mix van voedingsstoffen.

Koop- en beoordelingscriteria voor Rozenbottelolie

Bij het kopen van rozenbottelolie kun je op verschillende aspecten letten om van goede kwaliteit uit te gaan, zoals:

Door de voor jou juiste keuze te maken, kun je geld besparen en er ook voor zorgen dat je je lichaam niets geeft wat het niet nodig heeft. Zoek daarom altijd naar hoge kwaliteit en vraag, indien nodig, naar de certificaten van de fabrikant.

Vorm van presentatie

Je vindt rozenbottelolie vaak op de markt als pure rozenbottelolie of in de vorm van cosmetische producten die verrijkt zijn met rozenbottelolie. Er zijn echter ook rozenbottelproducten verkrijgbaar in de vorm van thee of poeders.

De gebruikelijke maat van een flesje met pure rozenbottelolie is meestal tussen 30ml – 120ml. De flesjes bevatten vaak een kleine pipet om de olie beter te kunnen doseren.

Verwerking

Zoals met veel verschillende soorten olie, is koude persing bijzonder effectief en voedingsstoffenbehoudend gebleken voor rozenbottelolie. Koud persen biedt de beste productie-omstandigheden en zorgt ervoor dat de olie zo rijk mogelijk aan voedingsstoffen blijft. (1, 2, 3)

Bij het kopen van rozenbottelolie moet je dus letten op de omstandigheden waaronder de olie verkregen werd, maar ook op de bestanddelen van de plant. Voor de productie van rozenbottelolie wordt meestal de voorkeur gegeven aan de zaden van de rozenbottelvrucht, want die zijn bijzonder rijk aan olie. (4)

Dosering

Je bent het meest zeker van de kwaliteit van je olie als je kiest voor rozenbottelolie die gemaakt is van 100% rozenbottel. Als je rozenbottelolie alleen uit dit ene ingrediënt bestaat, kun je ongewenste ingrediënten direct uitsluiten.

Verpakkingsgrootte

Rozenbottelolie is een van de duurdere oliën en is daarom meestal in kleine hoeveelheden verkrijgbaar, zoals hierboven vermeld.

Een kleinere verpakking beschermt het product ook tegen bederf. Rozenbottelolie moet je niet te lang in de kast laten staan, want door het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren loopt het gevaar ranzig te worden.

Andere ingrediënten

Idealiter bestaat je rozenbottelolie alleen uit rozenbottel en bevat ze dus alle natuurlijke voedingsstoffen waaruit de wonderbaarlijke werking bestaat.

Als je een product wilt kopen dat een combinatie is van een ander cosmetisch product (bv. een crème) en rozenbottelolie, moet je natuurlijk de ingrediënten goed bekijken om ongewenste, mogelijk kunstmatige stoffen uit te sluiten.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je rozenbottelolie koopt

Deze gids geeft uitgebreide informatie over de werkzaamheid van rozenbottelolie en is bedoeld om je inzicht te geven in de huidige stand van de wetenschap. We hebben alle belangrijke informatie in de volgende paragrafen samengevat.

Wat is rozenbottelolie en hoe werkt het?

Rozenbottelolie wordt bijzonder veel gebruikt in de farmacie, de geneeskunde en de cosmetica. De olie wordt voornamelijk gewonnen uit de zaden van de rozenbottelvrucht en wordt beschouwd als een waar schoonheidselixer. (4)

Rijk aan onverzadigde vetzuren, vitamines, antioxidanten en mineralen, zou het een mooie huid en mooi haar bevorderen. (5) Het bevat stoffen zoals

 • Glyceriden van oliezuur
 • Linolzuur
 • α-linoleenzuur
 • Lycopeen
 • α- en β-tocoferol
 • Tretinoïne
 • Palmitinezuur
 • Vitamines A, C & E

Deze stoffen kunnen allemaal een positief effect hebben op je uitstraling. Bij het kopen van rozenbottelolie kun je letten op de verhoudingen van de stoffen.

Hagebuttenöl-1

Rozenbottels zijn de vruchten van verschillende soorten rozen. Ze zijn klein, rood en eetbaar.
(Image source: Marina Khrapova / Unsplash)

Om je een overzicht te geven van de afzonderlijke effecten en voordelen van het gebruik van rozenbottelolie, hebben we de belangrijkste hier samengevat.

Positief effect op de huid

Positief effect op de huid

Van het gebruik van rozenbottelolie wordt gezegd dat het de algemene uitstraling van de huid verbetert. Rozenbottelolie wordt als vochtinbrengend beschouwd en heeft vaak een overtuigend natuurlijk anti-aging effect. Het helpt pigmentvlekken of ouderdomsvlekken lichter te maken en ondersteunt de huidvernieuwing en bescherming. (5)

Rozenbottelolie wordt ook gekenmerkt door het feit dat zowel de droge als de vette huid baat heeft bij de verzorging met rozenbottelolie. De olie reguleert de talkproductie en is daarom geschikt voor beide huidtypes.

Verbetert wondgenezing/littekens

Verbetert wondgenezing/littekens

Van rozenbottelolie wordt ook gezegd dat het een positief effect heeft op littekens en wonden. Verschillende studies hebben aangetoond dat het aanbrengen van rozenbottelolie helpt om wonden beter te laten genezen en littekens te laten wijken. (6, 7, 8)

Ontstekingsremmend

Ontstekingsremmend

Door zijn ontstekingsremmende werking is rozenbottelolie uiterst nuttig bij een onzuivere huid en mee-eters. (9) De eigenschappen van de olie, waaronder huidvernieuwing, bestrijden ontstekingen, maken verkleuringen lichter en verbeteren het uiterlijk van je huid. Het kan je ook helpen acne te bestrijden.

Voedselbehoud

Voedselbehoud

Recent onderzoek toont aan dat rozenbottelolie niet alleen nuttig kan zijn voor de verzorging van ons uiterlijk, maar ook voor voedsel. De eerste studies zijn gericht op de conservering van pruimen en pruimenbomen. (10, 11) Ze presenteren rozenbottelolie als een ecologisch alternatief voor het bewaren van de vruchten, voor een langere houdbaarheid en bewaarbaarheid.

Het blijkt dat rozenbottelolie voor veel dingen gebruikt wordt. Het kan goed zijn voor de huid en ontstekingsremmend. Verder kun je met de olie ook je voedsel conserveren.

Wanneer en voor wie is het nuttig om rozenbottelolie in te nemen of te gebruiken?

Als natuurlijk product wordt rozenbottelolie over het algemeen als zeer goed verdraagbaar beschouwd en door zijn samenstelling geschikt voor verschillende huidtypes. Het wordt beschouwd als een veelbelovende toevoeging aan de dagelijkse schoonheidsroutine en wordt vooral gebruikt om huidveroudering te vertragen, acne en een onzuivere huid te behandelen, of littekens en striae te voorkomen. volgens de ervaringen van

kan rozenbottelolie niet alleen voor de huid en het gezicht gebruikt worden. Ook haar en nagels zouden baat hebben bij de olie.

Hagebuttenöl-2

Rozenbottelolie is een zuiver plantaardig product en wordt meestal gewonnen uit de zaden van de rozenbottel.
(Image source: Christin Hume/ Unsplash)

Rozenbottelolie wordt door de natuurlijke extractie ook veilig geacht om te gebruiken voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Er zijn echter geen wetenschappelijke studies over dit onderwerp en als voorzorgsmaatregel moet je vermijden de olie kort voor de borstvoeding op je borsten aan te brengen.

Hoe ruikt rozenbottelolie?

Het is moeilijk een geur te beschrijven zonder hem werkelijk te ruiken. Van rozenbottelolie wordt gezegd dat ze een zoetzure, nootachtige, maar ook metaalachtige, vettige en fruitige, bloemige noot heeft.

Welke delen van de rozenbottelplant worden gebruikt?

Het hangt af van de omstandigheden waaronder je olie gemaakt werd. In het algemeen kunnen alle delen van de rozenbottelvrucht bijdragen tot de olieproductie. In de industrie zijn het echter vooral de zaden van de rozenbottelvrucht die voor de olie-extractie gebruikt worden. Deze worden geacht bijzonder rijk aan olie te zijn en beloven dus de meeste winst. (4)

Als je zelf rozenbottelolie wilt maken, raden we je aan de hele vrucht te gebruiken. We leggen in onze gids hieronder precies uit hoe dit werkt.

Is er een verschil tussen rozenbottelolie en wilde rozenolie?

Er is geen verschil tussen rozenbottelolie en wilde rozenolie. Net als rozenbottelzaadolie, of rozenbottelolie in het Engels, is wilde rozenolie gewoon een andere naam voor het wonderproduct.

Dat komt omdat rozenbottels de niet giftige vruchten zijn van verschillende rozensoorten. De hondsroos, bijvoorbeeld, is bijzonder wijd verbreid.

Wat is de houdbaarheid van rozenbottelolie?

Als je rozenbottelolie op een koele en donkere plaats bewaart, is ze meestal maximaal 12 maanden houdbaar. Als natuurlijk product en door het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren bestaat het risico dat de olie snel ranzig wordt.

Hagebuttenöl-3

Rozenbottelolie geeft je huid een nieuwe glans en zorgt ervoor dat je je er weer goed in voelt.
(Image source: Park Street/ Unsplash)

Als je de olie niet vaak gebruikt, kan het de moeite waard zijn een kleiner pakje te kopen. Zo ben je er zeker van dat je geen olie verspilt en dat je ze vóór de houdbaarheidsdatum gebruikt.

Welke soorten rozenbottelolie producten zijn er?

In het algemeen kun je onderscheid maken tussen twee soorten rozenbottelolie producten. Je vindt zowel pure rozenbottelolie als rozenbottelolie als ingrediënt van verschillende cosmetica in de winkels.

Hier vind je meer gedetailleerde informatie over de verschillende soorten producten.

100% rozen bottelolie

100% rozen bottelolie

De pure rozenbottelolie zelf is super veelzijdig en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Je kunt het gebruiken op je gezicht, lichaam, aangetaste plekken met littekens, striae, of zonnebrand, en ook op je handen en haar. Je kunt de pure rozenbottelolie ook als voedingssupplement gebruiken.

Het belooft dus een all-round gebruik en is dus niet gericht op een enkel specifiek effect.

Cosmetische producten met rozenbottelolie

Cosmetische producten met rozenbottelolie

Maar je vindt rozenbottelolie ook in allerlei cosmetische producten. Als je op zoek bent naar een nieuwe dag- of oogcrème en rozenbottelolie als ingrediënt ziet, kan dat geen slecht teken zijn.

Van lipscrubs tot crèmes, er zijn allerlei producten met rozenbottelolie. Dus als je iets gerichters zoekt, is een product dat naast andere ingrediënten ook rozenbottelolie bevat natuurlijk ook een optie.

Het blijkt dat de twee soorten verschillende toepassingen hebben. Je kunt bijvoorbeeld de 100% rozenbottelolie gebruiken voor zonnebrand. Cosmetische producten met rozenbottelolie zijn geschikt als lipscrubs.

Kan ik zelf rozenbottelolie maken?

Je zult thuis geen koude oliepers kunnen maken, maar je kunt wel op een eenvoudiger manier een soort rozenbottelolie maken. Uiteindelijk zal de olie echter niet louter uit rozenbottels bestaan.

 1. Je hebt een potje nodig voor de olie, rozenbottels en een eventuele draagolie (bv. amandelolie).
 2. Eerst moet je de rozenbottels drogen. Ofwel doe je dit op natuurlijke wijze, over meerdere dagen in de zon, ofwel als je het snel wilt doen dan in de oven gedurende een paar minuten.
 3. Snijd de steeltjes van de gedroogde rozenbottels af en hak ze fijn.
 4. Doe nu de fijngestampte rozenbottels in het bakje en meng ze met de draagolie.
 5. Na een paar dagen, als de olie iets van kleur veranderd is, kun je de vruchten verwijderen en is je zelfgemaakte rozenbottelolie klaar.

Als je deze 5 stappen volgt, kun je gemakkelijk je eigen rozenbottelolie maken.

Hoe rozenbottelolie doseren?

Houd bij het doseren van rozenbottelolie rekening met hoe de olie gebruikt moet worden.

Voor inwendige inname wordt aangeraden minstens 6 weken lang 1 theelepel van de olie per dag in te nemen om van de effecten te profiteren.

Voor uitwendig gebruik wordt aanbevolen 3-4 druppels in de huid te masseren voor het gezicht of toe te voegen aan de dagelijkse dagcrème. Voor huidverzorging kun je rozenbottelolie dagelijks ’s morgens en ’s avonds gebruiken.

Afhankelijk van je behoefte kun je het natuurlijk ook op alle andere delen van je lichaam gebruiken, of gewoon een paar eetlepels rozenbottelolie lichtjes verwarmen in een waterbad, op je hoofd doen, in je hoofd en haar masseren, ongeveer een half uur laten zitten en uitwassen.

Welke bijwerkingen kunnen optreden bij het gebruik van rozenbottelolie?

Natural rozenbottelolie heeft geen belangrijke bijwerkingen omdat het een natuurlijk product is. Bij de orale inname van rozenbottels bestaat echter het risico van maagklachten als de dosering te hoog is.

Welke alternatieven zijn er voor rozenbottelolie?

Rozenwater is een goedkoper alternatief voor rozenbottelolie. Rozenwater ontstaat bij de destillatie van rozenolie uit rozenbloesems. Het heeft een soortgelijke werking en wordt ook aanbevolen voor de behandeling van acne, onzuivere huid, littekens of striae.

Beeldbron: madeleinesteinbach/ 123rf

Referenties (11)

1. Concha, J., Soto, C., Chamy, R. & Zúñiga M. E. (2004). Enzymatic pretreatment on rose-hip oil extraction: Hydrolysis and pressing conditions. Journal of the American Oil Chemists' Society, 81, S. 549–552. https://doi.org/10.1007/s11746-006-0939-y
Bron

2. Machmudah, S., Kawahito, Y., Sasaki, M., & Goto, M. (2007). Supercritical CO2 extraction of rosehip seed oil: Fatty acids composition and process optimization. The Journal of Supercritical Fluids, Vol. 41, (3). S. 421-428. https://doi.org/10.1016/j.supflu.2006.12.011
Bron

3. Qadir, R., & Anwar, F. (2020). Cold pressed rosehip seed oil. In M. F. Ramadan (Hrsg.). Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications. S. 315-322.
Bron

4. Georgieva, S., Angelov, G., & Boyadzhieva S. (2014). Concentration of Vitamin C and Antioxidant Activity of Rosehip Extracts. Journal of Chemical Technology and Metallurgy, 49, 5, S. 451-454.
Bron

5. Mármol, I., Sánchez-de-Diego, C., Jiménez-Moreno, N., Ancín-Azpilicueta, C., & Rodríguez-Yoldi, M. J. (2017). Therapeutic applications of rose hips from different Rosa species. International Journal of Molecular Sciences, 18(6), 1137. doi: 10.3390/ijms18
Bron

6. Lei, Z., Cao, Z., Yang, Z., Ao, M., Jin, W., & Yu, L. (2018). Rosehip Oil Promotes Excisional Wound Healing by Accelerating the Phenotypic Transition of Macrophages. Planta Medica 2019, Vol. 85, (7), S. 563–569 https://doi.org/10.1055/a-0725-8456
Bron

7. Valerón-Almazán, P., Gómez-Duaso, A. J., Santana-Molina, N., García-Bello, M. A., & Carretero, G. (2015). Evolution of Post-Surgical Scars Treated with Pure Rosehip Seed Oil. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications Vol. 5, (2), S. 161-167. doi: 10.4236/jcdsa.2015.52019
Bron

8. Kamada, I., de Sá Barreto, L. C. L., & Santos, J. S. (2018). Rosehip as a potential healing agent. Revista Cubana de Enfermería, 34(1), 154-166.
Bron

9. Larsen, E., Kharazmi, A., Christensen, L. P., & Brøgger Christensen, S. (2003). An Antiinflammatory Galactolipid from Rose Hip (Rosa canina) that Inhibits Chemotaxis of Human Peripheral Blood Neutrophils in Vitro. Journal of Natural Products, 66, S. 994-995. https://doi.org/10.1021/np0300636
Bron

10. Martínez-Romeroa, D., Castilloa, S., Guilléna, F., Paladinea, D., Zapataa, P. J., Valeroa, D., & Serranob, M. (2019).Rosehip oil coating delays postharvest ripening and maintains quality of European and Japanese plum cultivars. Postharvest Biology and Technology Vol. 155, S. 29-36. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2019.05.005
Bron

11. Valero, D., Serrano, M., Valverde, J.M., Martínez-Esplá, A., Guillén, F., Corraliza, P., Marín, C., & Martínez-Romero, D.(2017). Effect of rosehip oil as coating on'Royal Rosa' plum and 'Atenea' nectarine. ISHS Acta Horticulturae 1256: VI International Conference Postharvest Unlimited. doi: 10.17660/ActaHortic.2019.1256.49
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Wissenschaftliche Studie
Concha, J., Soto, C., Chamy, R. & Zúñiga M. E. (2004). Enzymatic pretreatment on rose-hip oil extraction: Hydrolysis and pressing conditions. Journal of the American Oil Chemists' Society, 81, S. 549–552. https://doi.org/10.1007/s11746-006-0939-y
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Machmudah, S., Kawahito, Y., Sasaki, M., & Goto, M. (2007). Supercritical CO2 extraction of rosehip seed oil: Fatty acids composition and process optimization. The Journal of Supercritical Fluids, Vol. 41, (3). S. 421-428. https://doi.org/10.1016/j.supflu.2006.12.011
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Qadir, R., & Anwar, F. (2020). Cold pressed rosehip seed oil. In M. F. Ramadan (Hrsg.). Cold Pressed Oils: Green Technology, Bioactive Compounds, Functionality, and Applications. S. 315-322.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Georgieva, S., Angelov, G., & Boyadzhieva S. (2014). Concentration of Vitamin C and Antioxidant Activity of Rosehip Extracts. Journal of Chemical Technology and Metallurgy, 49, 5, S. 451-454.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Mármol, I., Sánchez-de-Diego, C., Jiménez-Moreno, N., Ancín-Azpilicueta, C., & Rodríguez-Yoldi, M. J. (2017). Therapeutic applications of rose hips from different Rosa species. International Journal of Molecular Sciences, 18(6), 1137. doi: 10.3390/ijms18
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Lei, Z., Cao, Z., Yang, Z., Ao, M., Jin, W., & Yu, L. (2018). Rosehip Oil Promotes Excisional Wound Healing by Accelerating the Phenotypic Transition of Macrophages. Planta Medica 2019, Vol. 85, (7), S. 563–569 https://doi.org/10.1055/a-0725-8456
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Valerón-Almazán, P., Gómez-Duaso, A. J., Santana-Molina, N., García-Bello, M. A., & Carretero, G. (2015). Evolution of Post-Surgical Scars Treated with Pure Rosehip Seed Oil. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications Vol. 5, (2), S. 161-167. doi: 10.4236/jcdsa.2015.52019
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Kamada, I., de Sá Barreto, L. C. L., & Santos, J. S. (2018). Rosehip as a potential healing agent. Revista Cubana de Enfermería, 34(1), 154-166.
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Larsen, E., Kharazmi, A., Christensen, L. P., & Brøgger Christensen, S. (2003). An Antiinflammatory Galactolipid from Rose Hip (Rosa canina) that Inhibits Chemotaxis of Human Peripheral Blood Neutrophils in Vitro. Journal of Natural Products, 66, S. 994-995. https://doi.org/10.1021/np0300636
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Martínez-Romeroa, D., Castilloa, S., Guilléna, F., Paladinea, D., Zapataa, P. J., Valeroa, D., & Serranob, M. (2019).Rosehip oil coating delays postharvest ripening and maintains quality of European and Japanese plum cultivars. Postharvest Biology and Technology Vol. 155, S. 29-36. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2019.05.005
Ga naar bron
Wissenschaftliche Studie
Valero, D., Serrano, M., Valverde, J.M., Martínez-Esplá, A., Guillén, F., Corraliza, P., Marín, C., & Martínez-Romero, D.(2017). Effect of rosehip oil as coating on'Royal Rosa' plum and 'Atenea' nectarine. ISHS Acta Horticulturae 1256: VI International Conference Postharvest Unlimited. doi: 10.17660/ActaHortic.2019.1256.49
Ga naar bron
Recensies