Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

24Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

69Verzamelde opmerkingen

Deze keer gaan we de natuurlijke wereld in, en hebben we het over een heel populaire en romantische bloem die voorouderlijke weldaden verschaft, we hebben het over rozen. Als je al erg opgewonden bent om rozen te ontvangen, zul je nog meer opgewonden zijn nu je alle vele en meervoudige toepassingen en voordelen ervan kent.

Hoewel de oorsprong van het gebruik van rozenwater niet bekend is, wordt gezegd dat het voorouderlijk is en dat het zelfs een van de intiemste cosmetische geheimen van koningin Cleopatra VII was. Dus als je er het meeste uit wilt halen en het in je dagelijkse routine wilt implementeren, hier zijn alle details. Doe mee!
Belangrijk om te weten

 • Rozenwater is een destillaat gemaakt van rozenblaadjes. Het kan thuis gemaakt worden of gekocht worden bij een cosmeticamerk naar keuze. Het kan ook in concentraat gebruikt worden of vermengd met andere ideaal natuurlijke ingrediënten.
 • De gunstige eigenschappen zijn te danken aan het hoge gehalte aan vitamine B, C, E, K en de carotenen, tanninen, pectine en nicotinamide. Dankzij al zijn eigenschappen wordt rozenwater veel gebruikt en aanbevolen voor cosmetische en medicinale doeleinden.
 • De bloemblaadjes hebben een geweldige antioxiderende, vochtinbrengende, adstringerende, antibacteriële, ontstekingsremmende, ontzwellende, antiseptische, diuretische, genezende werking en werken ook als antidepressivum.

Beste Rozenwater: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over rozenwater

Er zijn veel schoonheidsmethoden, zowel natuurlijke als chemische. De meeste zijn duur en voor we ze kopen weten we niet zeker of ze voor ons zullen werken. Als we ze eenmaal gebruiken kunnen we met de merken trouwen, of nieuwe dingen uitproberen, maar altijd met het doel resultaat te krijgen.

De mogelijkheden die rozenwater biedt, maken dat schoonheid niet zo veel kost (Foto: Anton Maltsev/ 123rf.com)

Wat is rozenwater en welke voordelen biedt het?

Rozenwater, rozensiroop of Gulab Jal is een deel van een hydrosol distillaat of kruidendistillaat uit de bloemblaadjes van rozen, dat al sinds de oudheid en met grotere populariteit in Oost en West gebruikt wordt, hoewel de eigenschappen en toepassingen tot nu toe wereldwijd bekend zijn.

Het heeft verschillende toepassingen in de cosmetica en de alternatieve geneeskunde. De werkwijze is niet omslachtig en kan thuis gedaan worden en opbrengen voor verschillende toepassingen of, je kunt het gewenste product kopen, afhankelijk van de presentatie en / of het voordeel dat je wilt hebben, er zijn tonics of lotions, maskers, reinigers, crèmes, enz.

Voordelen
 • Natuurlijk product voor persoonlijke verzorging
 • Bevat vitamine B, C, E, K, carotenen, looistoffen, pectine en nicotinamide
 • Kan thuis gemaakt of gekocht worden
 • Er zijn veel mogelijkheden op de markt
 • Met cosmetische en medicinale voordelen
 • Helpt bij de verzorging van huid en haar
 • Helpt bij het verbeteren van kwalen zoals migraine, wonden, maagkwalen, enz.
Nadelen
 • Heeft zoveel voordelen dat het twijfels kan oproepen
 • Er zijn producten die een synthetische versie bevatten

Rozenwater in topische vorm of als drank – waar moet je op letten?

De eigenschappen van rozenblaadjes maken het tot een uitzonderlijk ingrediënt met grote voordelen op twee persoonlijke gebieden, gezondheid en schoonheid. De eigenschappen en voordelen maken het ook tot een vormbaar product dat in verschillende soorten mogelijkheden kan worden aangebracht en samengesteld.

Topische presentatie. Dit zijn de versies waarin rozenwater verwerkt is en die op de huid aangebracht moeten worden om de eigenschappen te laten inwerken. Ze worden gebruikt om hun samentrekkende, antioxiderende, vochtinbrengende, ontstekingsremmende en andere eigenschappen. Je vindt ze in crèmes, shampoos, spoelingen of oliën.

Drink. Anderzijds zijn het presentaties die door ze oraal in te nemen geconsumeerd worden. Het heeft decongestivum, antibacteriële, antiseptische en diuretische eigenschappen, naast vele andere. Het verlicht ook maagproblemen en pijnen van verschillende aard.

Aankoopcriteria

Je bent bijna klaar om je eigen rozenwater te kopen of te maken, en je staat waarschijnlijk met één voet buiten de deur klaar om te gaan winkelen. Maar laten we het, voor je een beslissing neemt, nog even hebben over een paar details die je moet weten.

Kwaliteit

Welk product je ook koopt, ook al is het ingrediënt gemengd met andere werkstoffen, het is belangrijk te onderscheiden dat je een kwaliteitsproduct kiest, we raden die opties aan zonder zoveel ingrediënten en/of met zo natuurlijk mogelijke mengsels, de hoeveelheid die elk element bevat is ook een belangrijk detail.

Ga ook na of het hydrolat zuiver is en niet synthetisch, want dan zouden de voordelen niet even effectief zijn. Lees daarvoor gewoon de ingrediënten op het etiket, waar het als natuurlijk hydrolaat moet staan en niet als kleurstof, additief of aroma.

Wist je dat af en toe rozenblaadjes in je maaltijden verwerken je darmen helpt reinigen?

Presentaties

Afhankelijk van de aandoening die je wilt oplossen, is het soort product dat je op de markt vindt. Van sommige is aangegeven dat ze slechts één voordeel aanvallen, andere geven meer ambitieuze beloften.

De presentaties per soort aandoening zijn: tonica, lichaamscrèmes, anti-rimpel, parfums, zepen, gezichtsreinigers, vochtinbrengende crèmes, gezichtsschuim, verzachtende balsems, enz. Er zijn verschillende merken waaruit je kunt kiezen, sommige hebben zelfs een lijn rozenwaterproducten ontwikkeld, dus je hebt keuze genoeg.

Hoe bewaren

Het bewaren van producten met natuurlijk rozenwater is heel eenvoudig, bewaar ze gewoon in de oorspronkelijke verpakking en uit de buurt van licht, warmte of zuurstof. Als het ‘s zomers erg warm is in je huis kun je het in de koelkast leggen, zodat de eigenschappen niet aangetast worden.

Bedenk dat een product, telkens als we het openen en hanteren, vatbaar is voor besmetting, dus is het raadzaam het voorzichtig te gebruiken en het niet lang onbedekt te laten.

Vervaldatum of PAO

De vervaldatum van cosmetica is iets dat sinds 2015 niet meer gebruikt is. Momenteel wordt een systeem gebruikt dat PAO heet of Periode van gebruik van cosmetische producten na opening, te herkennen aan een tekening met een cijfer en de letter M (CIFRA+M), bijvoorbeeld als er 12M staat betekent dit dat het na opening zo lang houdbaar is.

Als de op het potje aangegeven periode vervuld is, gebeurt er niets als je het blijft gebruiken, maar de bestanddelen ervan beginnen hun werkzaamheid te verliezen. Als je product echter gekocht is of je hebt het thuis gedistilleerd, kijk dan of de geur en textuur nog intact zijn, maar als ze veranderd zijn, kun je ze beter weggooien.

(Zichtbare afbeelding bron: Slasta/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies