Laatst bijgewerkt: 29-08-2021

Rugzakken voor mannen zijn praktisch en stijlvol. In hun verschillende uitvoeringen zijn ze ideaal voor dagelijks gebruik, een zakenreis of voor wandeldagen. Rugzakken voor mannen verrijken letterlijk de wereld van de tassen.

Ben je op zoek naar een mannenrugzak die bij je past? Dan ben je op de juiste plaats gekomen. In het volgende hebben we de belangrijkste informatie over het onderwerp rugzakken voor mannen gebundeld en je verteld waar je op moet letten voor je je aankoop doet.
Beste Rugzak Heren: Onze selectie

Shopgids Rugzak Heren: Alles wat je moet weten

Deze paragraaf gaat over de koopcriteria waar je goed op moet letten voor je een mannenrugzak koopt. Deze helpen je bij je aankoopbeslissing en geven je enige oriëntatie op welke aspecten je heren rugzakken kunt beoordelen. Dit zijn de volgende koopcriteria

 • Beoogd gebruik
 • Maat
 • Materiaal

Doel

Een essentieel punt waar je goed over na moet denken voordat je je aankoop doet, is het doel van je mannenrugzak. Dit criterium bepaalt in wezen welk type herenrugzak voor jou geschikt is.

Het basisdoel van alle soorten rugzakken voor mannen is duidelijk het vervoeren van spullen. In verschillende situaties kan echter een andere mannenrugzak nodig zijn om optimaal aan de overeenkomstige vervoerscriteria te voldoen.

Zo is een kleinere mannen-dagrugzak meestal geschikt voor een stedentrip, terwijl een veel grotere mannenrugzak met veel meer binnen- en buitenvakken voordelig is voor trektochten.

Op dit punt moet ook gezegd worden dat het erg van iemands eigen voorkeur afhangt welke mannenrugzak voor welk doel geschikt is.

Je moet je dus goed realiseren waarvoor je een mannenrugzak precies nodig hebt en wat je persoonlijke eisen voor zo’n rugzak zijn, voor je tot aanschaf overgaat.

Maat

Wat de optimale maat van je mannenrugzak is, hangt in de eerste plaats af van het doel en je persoonlijke voorkeuren.

Voor speciale soorten rugzakken voor mannen is er meestal al een vooraf bepaalde gemiddelde maat. Veel fabrikanten bieden nu echter verschillende maten aan voor bijna elke soort rugzak, om aan de verschillende eisen van hun klanten tegemoet te komen.

Over het algemeen wordt de maat van rugzakken aangegeven in liter, naar gelang de inhoud. De maten van rugzakken voor mannen gaan van minimaal 10 liter tot 80 liter.

Materiaal

Een ander belangrijk aankoopcriterium is het materiaal van een mannenrugzak. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen vier verschillende materialen in het bijzonder

 • Polyester: Het meest gebruikte materiaal voor alle soorten rugzakken voor mannen is polyester. De populariteit is vooral te danken aan de scheurvastheid, de slijtvastheid, de elasticiteit en de UV-bestendigheid. Bijgevolg zijn mannenrugzakken van polyester bijzonder geschikt voor alledaagse en buitenactiviteiten. Toch moet ook vermeld worden dat ze relatief gevoelig zijn voor vuil, hoewel dit ook sterk afhangt van de kleur van de rugzak.
 • Leer: Een ander populair materiaal bij de vervaardiging van rugzakken voor mannen is leer. Door hun robuustheid, duurzaamheid en tijdloosheid zijn leren rugzakken bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik, zoals voor het werk. Ze hebben ook een heel klassieke en elegante stijl. De nadelen zijn hun gewicht en het feit dat ze veel verzorging vergen. Leer is relatief zwaar in vergelijking met andere materialen en om het lang mooi te houden is ook grondige verzorging nodig.
 • Stof: Rugzakken voor mannen van stof zijn bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik waarbij niet veel gedragen hoeft te worden. Dit materiaal wordt vooral gekenmerkt door zijn lichtheid en gunstige textuur. Maar mannenrugzakken van stof zijn veel gevoeliger voor vuil, waarbij ook de kleur van de rugzak een belangrijke rol speelt. Een ander nadeel is dat hun kwaliteit meestal inferieur is aan die van leren rugzakken.
 • Nylon: Nylon is een speciaal materiaal voor rugzakken voor mannen. Dit is in principe een uiterst lichte polyamide en dergelijke rugzakken worden dienovereenkomstig gekenmerkt door extreme lichtheid, slijtvastheid en een zeer hoge en goede kwaliteit. Nylon mannenrugzakken zijn dan ook bijzonder geschikt voor sport en buitenactiviteiten waarbij elke gram gewicht telt. Dit kan echter ook snel een nadeel worden. Bijgevolg zijn nylon rugzakken niet voor elk doel geschikt, want ze hebben een beperkt draagvermogen.

Het optimale materiaal van je mannenrugzak hangt dus af van het soort rugzak en van je persoonlijke voorkeuren.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In het volgende gedeelte willen we ingaan op de belangrijkste vragen over rugzakken voor mannen. We hebben de vragen geselecteerd en kort beantwoord.

Welke soorten rugzakken voor mannen zijn er?

In het volgende willen we de afzonderlijke soorten rugzakken voor mannen nader bekijken.

 • Dagrugzak: Dagrugzakken worden ook wel dagrugzakken genoemd en worden, zoals hun naam al doet vermoeden, gekenmerkt door hun geschiktheid voor dagelijks gebruik. Ze hebben meestal een inhoud van 20 tot 30 liter. Ze zijn nu verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van ontwerpen en stijlen. Ze variëren van licht en sportief tot chic en elegant.
 • Vrijetijdsrugzak: Vergelijkbaar met de dagrugzak, maar toch anders, is de klassieke vrijetijdsrugzak voor mannen. Deze zijn er in allerlei maten, van 10 tot 70 liter, afhankelijk van het beoogde gebruik en persoonlijke voorkeuren. Vrijetijdsrugzakken zijn echter meestal gemaakt van stof of lichte materialen en zijn gericht op draagcomfort.
 • Laptop rugzak: Een speciaal soort rugzak voor mannen is de laptop rugzak. Hier ligt de nadruk op het veilig en comfortabel vervoeren van je laptop. Afhankelijk van de grootte van de laptop, verschilt ook hier de maat van de rugzak aanzienlijk. Wat alle rugzakken van dit type echter gemeen hebben, is het speciale laptopvak, dat in het beste geval ook gewatteerd is.
 • Reisrugzak: Als je veel reist, is een reisrugzak perfect voor je behoeften. Deze heeft meestal een inhoud van 20 tot 80 liter en wordt gekenmerkt door veel bergruimte en verschillende binnen- en buitenvakken. Zo kun je je bagage optimaal opbergen en ook alles sneller terugvinden.
 • Wandelrugzak: Een andere bijzondere soort rugzak voor mannen is de wandelrugzak. Deze zijn speciaal ontworpen voor avontuurlijke, lange en korte wandeldagen. Ook hier varieert de grootte dienovereenkomstig, naar persoonlijke voorkeur. Het bijzondere van deze rugzakken is dat ze ook meerdere, verschillende vakken en opbergruimten bieden en vooral met verschillende sluitingen werken om de wandelervaring navenant te vergemakkelijken.

Welk type herenrugzak past bij mij?

Het antwoord op deze vraag verschilt van persoon tot persoon. De eerste aanknopingspunten om deze vraag voor jezelf te beantwoorden zijn, in het bijzonder, het beoogde gebruik en de persoonlijke voorkeuren ten aanzien van de rugzak voor mannen.

Dienovereenkomstig komen verschillende soorten rugzakken voor mannen voor je in aanmerking, maar om een definitieve beslissing te nemen moet je ook bedenken aan welke andere eisen moet worden voldaan. Een andere belangrijke benadering is bijvoorbeeld wat er in principe in je mannenrugzak moet passen.

Als je elke dag een grote map en je laptop mee moet nemen, kies je waarschijnlijk voor het grotere en robuustere alternatief, maar als je een mannenrugzak zoekt die bedoeld is voor vrijetijdsuitstapjes en waarin alleen de meest essentiële persoonlijke spullen moeten worden opgeborgen, dan voldoet dit model ook.

Hoe groot moet mijn mannenrugzak zijn?

De maat van je mannenrugzak is, zoals reeds beschreven, een essentieel aankoopcriterium. Dit betekent dat dit aspect goed overwogen moet worden voor je een definitieve beslissing neemt, d.w.z. voor je koopt.

Ook hier hangt de juiste keuze af van het beoogde gebruik en je persoonlijke ideeën.

Dienovereenkomstig moet je geen model kiezen dat te groot of te klein is, afhankelijk van het beoogde gebruik. Omdat de maatperceptie van mensen sterk varieert van persoon tot persoon, moet je luisteren naar je buikgevoel en je eigen inschatting.

Van welk materiaal moet mijn mannenrugzak gemaakt zijn?

Net als de maat is ook het materiaal van je mannenrugzak een belangrijk aankoopcriterium.

Ook hier moet je je beslissing in de eerste plaats baseren op het gebruik en je persoonlijke voorkeuren. Dit is de enige manier om een optimale aankoopbeslissing te garanderen.

Om precies te zijn moet je bedenken waar je je mannenrugzak mee naartoe wilt nemen voor je hem koopt – moet het alleen een model zijn om mee door de stad te slenteren en naar je werk te gaan, of moet hij ook bestand zijn tegen een dag wandelen in het bos? Als dit het geval is, is een leren rugzak voor heren niet per se aan te bevelen, want het materiaal kan tijdens een trektocht beschadigd raken.

Hoe maak ik mijn mannenrugzak schoon en hoe verzorg ik hem?

Hoe je je mannenrugzak op de juiste manier schoonmaakt en verzorgt, hangt sterk af van het materiaal.

Bijvoorbeeld, herenrugzakken van leer hebben over het algemeen meer verzorging nodig omdat ze van een betrekkelijk teer materiaal gemaakt zijn. Om het lang duurzaam en mooi te houden, zijn speciale leerverzorgingsproducten nodig, die regelmatig aangebracht moeten worden.

De situatie is anders voor mannenrugzakken van stof of soortgelijke materialen. Deze zijn meestal veel gemakkelijker te verzorgen. Als ze vuil worden, kunnen ze meestal licht met de hand schoongemaakt worden; in hardnekkiger gevallen kunnen ze ook licht in de wasmachine gewassen worden.

Op dit punt moet echter ook vermeld worden dat, ongeacht het materiaal van je mannenrugzak, die in lichte kleuren altijd meer onderhoud vergen, omdat ze sneller vuil worden.

Samenvatting

Een mannenrugzak is de perfecte metgezel voor allerlei gelegenheden. In zijn verschillende uitvoeringen is hij zowel geschikt voor gewoon dagelijks gebruik als voor avontuurlijke wandeldagen. Wat mannenrugzakken zo stijlvol maakt is het materiaal. Ook hier is er een grote verscheidenheid waar verschillende smaken elkaar ontmoeten.

Rugzakken voor mannen zijn er nu in veel verschillende uitvoeringen. Je aankoopbeslissing moet vooral gebaseerd zijn op het beoogde gebruik en je persoonlijke voorkeuren.

(Surces: unsplash & 123rfo)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies