Laatst bijgewerkt: 25-10-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

47Verzamelde opmerkingen

Welkom in ReviewBox! Bij deze gelegenheid laten we je weten welke de beste kamerschermen zijn die op de complexe markt van huishoudelijke en commerciële goederen te koop zijn.

Het is een reeks met elkaar verbonden stoffen wanden, die verspringend in de vorm van een waaier staan. Daardoor hebben ze een intrekbare functie waardoor ze als een accordeon kunnen krimpen. Na gebruik krimpen ze tot een kleiner formaat, zodat ze verplaatst kunnen worden.

Ze worden gebruikt in kledingwinkels of soortgelijke ruimten voor mensen om outfits te passen.

Bij ReviewBox maken we een complete informatieve selectie waarbinnen we absoluut elk detail van het product in de gaten houden.

Zo zul je, als je klaar bent met het lezen van onze verzameling gegevens, genoeg criteria hebben om te weten of het al dan niet handig voor je is om het gewenste en het gezochte product te kopen.
Belangrijk om te weten

 • Een kamerscherm is een soort wanden die in de vorm van een accordeon doorsneden zijn, hoewel er ook ontwerpen zijn die hiervan afwijken. Ze worden gebruikt om de privacy van de persoon achter hen te bewaren. Handig om je om te kleden of om ruimtes te verdelen of in te richten.
 • Er zijn 4 soorten: schuifpanelen, die een professionele plaatsing vereisen, scheidingspanelen, die gebruikt worden om een kamer in tweeën te “delen”, decoratieve panelen, die gebruikt worden om te decoreren, en louvered panelen.
 • Welke kleur ze zijn, hoeveel panelen ze hebben, hun grootte of hun ontwerp zijn enkele van de aspecten waarmee rekening gehouden moet worden. Deze punten kunnen je aankoop meer of minder belangrijk maken.

Beste Scherm: Onze selectie

Koopgids

Naast vergelijkend winkelen is een ander ding dat je moet onderzoeken om snel een aankoop te kunnen doen. Je moet je onderzoek doen en alles wat het voorwerp moet zijn goed controleren. Dit is de enige manier om iets te krijgen dat aan je verwachtingen voldoet. We lossen deze twijfels op in het volgende deel.

Ze zijn ideaal om te gebruiken bij het omkleden (Foto: serezniy / 123rf.com)

Wat is een kamerscherm?

Het is een reeks wanden die verticaal in vakken verdeeld zijn. Deze doorsnijding heeft twee functies: om de dekking die het biedt te verbeteren en om het voorwerp opvouwbaar te maken. Dat wil zeggen, we hebben hier te maken met een artikel dat bepaald wordt door zijn functie en ook door zijn uiterst comfortabele beweeglijkheid.

Door zijn eigenschappen wordt het veel gebruikt in kledingwinkels, waar ze aanzienlijk nodig zijn, zodat de klanten er gebruik van kunnen maken bij het passen van outfits.

Deze wanden helpen de persoon zijn privacy te bewaren en kunnen gebruikt worden zonder de inrichting te verlaten. In grote huizen helpen ze ook om ruimten te isoleren en te verdelen.

Welke voordelen hebben ze?

Hun voordelen zijn, behalve het reeds genoemde praktische nut, dat ze ook een wezenlijke esthetische toevoeging hebben. Dat wil zeggen, behalve dat ze aan een pragmatische behoefte voldoen, dienen ze ook als versiering.

Ze kunnen een verbluffend verschil maken als ze op de juiste manier gecombineerd worden met kleuren en verven eromheen, vooral als ze een Aziatisch ontwerp hebben.

Ook kunnen ze, als ze in huizen geplaatst worden, helpen om delen van het huis van elkaar te scheiden. Een voorbeeld hiervan is de grote rol die ze kunnen spelen in de kamers van jongeren of kinderen, waar ze iedereen helpen het gevoel te krijgen dat hun ruimte van hen is.

Voordelen
 • Ze geven kleur aan de kamers
 • Ze zijn van een origineel en zeer elegant ornament
 • Sommige worden vrij goedkoop
 • Er zijn veel soorten van
 • Ze zijn uiterst gemakkelijk te verplaatsen
Nadelen
 • Sommige kunnen te duur zijn
 • Je moet iets van vormgeving weten om ze als ornament te kunnen gebruiken
 • Ze zijn niet zo gemakkelijk te vinden
 • Hun verscheidenheid maakt het moeilijk te kiezen
 • Ze kunnen goedkoop zijn op plaatsen die geen winkels zijn

Schuifschermen, scheidingswanden, decoratieve of rolluiken – Waar moet je op letten?

Zoals bij elk product zijn er in dit geval een veelheid van elementen die punten kunnen toevoegen of aftrekken als het op je passen aankomt. Bij beeldschermen zijn er zo veel varianten dat veel artikelen die in deze categorie vallen misschien niet eens bekend zijn bij de klanten. Hier zijn er een paar van.

Schuifvouwscherm. Dit is een schuifwand die schuift, net als een douchedeur. Het belangrijkste voordeel ervan is dat het er veel beter uitziet en veel eleganter is dan andere. Het nadeel ervan is dat je, behalve voor het artikel zelf, ook voor de installatie moet betalen, want ze hebben een ondergrond nodig om op te staan.

Partition screen. Het heeft een meer huiselijke functie dan andere, omdat het ontworpen is om de privacy van de gezinsleden te bewaren. Het is vooral handig om twee broers en zussen meer privacy te geven. Ze kunnen een kamer delen en, zonder dat een muur nodig is, hun eigen ruimte hebben. Ze zijn gemakkelijk te combineren.

Decoratieve schermen. De bedoeling van deze schermen is niet om iets te bedekken, hoewel ze dat wel kunnen bieden. Ze worden gekenmerkt door ofwel een zeer geringe hoogte ofwel een groter aantal panelen. Dit, dat meer lijkt te bedekken, doet dat eigenlijk niet, want door de vele plooien is het ook van de andere kant te zien.

Perzisch kamerscherm. Ze lijken op de bekende raamgordijnen. Dit komt omdat ze op dezelfde manier samentrekken om ze te laten vallen of sluiten. Het verschil is dat ze, in het geval van schermen, in het midden van ruimten kunnen worden geplaatst, of op een muur.

Ze kunnen versieren of gebruikt worden om het uitzicht af te bakenen, zoals elke lijst.

Schuiven Scheidingswand Decoratief Blind
Opvouwbaar Nee Ja Nee Ja
Vereist installatie Ja Nee Nee Nee
Voor tenten Nee Ja Ja Nee

Hoe zit het met Aziatische schermen?

Een Aziatisch scherm is een bijzondere vorm van een lijst die gekenmerkt wordt door zijn versiering en vorm, vaak verwijzend naar oriëntaalse motieven. Door middel van steunkleuring of kalligrafie hebben ze een heel specifieke manier van functioneren en verfraaien.

Als we het over deze producten hebben denken we vaak aan hun functie als versiering. Buiten het feit dat ze praktisch nuttig en nodig zijn, hangt de schoonheid die ze uitstralen samen met de context waarin ze geplaatst zijn. En omdat ze vaak in de kledinghandel gebruikt worden, is dat des te belangrijker.

Elke winkelier richt de ruimte op een bepaalde manier in en kan lijsten plaatsen in overeenstemming met de gekozen stijl, ofwel met dezelfde kleur als de muren, of met versieringen die de algemene stijl weerspiegelen.

Maar als je een Aziatisch scherm gebruikt, moet de eigenaar weten dat alle ogen erop gericht zullen zijn.

Ze worden gekenmerkt door het gebruik van steunkleuren. Daaronder valt het wit van de panelen, dat de overheersende kleur is, op, met rode en zwarte patronen. Ze gaan meestal vergezeld van kanji, wat de Japanse typografie bij uitstek is.

De Aziaten bezetten alle varianten. Decoratief en glijdend, bijvoorbeeld (Foto: Jing / Pixabay.com)

Koopcriteria: factoren waarmee je de verschillende modellen schermen kunt vergelijken en kwalificeren

Wat de variabele van het product ook is, het is omgeven door details die het beter aan bepaalde verwachtingen doen beantwoorden. Deze passen altijd in een heel bepaald patroon van dingen, en het is niet ongewoon dat je iets koopt en er dan spijt van krijgt, of dat er iets aan ontbreekt dat je graag wilde hebben.

Voorkom dat je deze onaangename momenten opnieuw beleeft door deze rubriek te lezen.

Hieronder volgt een lijst van feiten die de voldoening kunnen veranderen die je misschien krijgt van wat je gaat kopen. Besteed er aandacht aan, want het hangt ervan af hoe goed je uit de voeten kunt met wat je wilt kopen. De inventaris is als volgt

 • Kleur
 • Aantal panelen
 • Maat
 • Ontwerp

Kleur

Dit punt interpelleert direct de manier waarop je het product kunt combineren. En als we het hebben over iets dat als versiering gebruikt wordt, is het verband duidelijk en het belang nog groter. In huis moet het er aangenaam uitzien voor bezoekers. In een zaak moet het comfortabel en aangenaam zijn voor de klant.

Rosa. Hij is gemakkelijk in bijna elke omgeving te plaatsen. Dit komt omdat deze tint heel goed past bij witte, grijze en zelfs zwarte omgevingen. Als het om complementaire inrichtingen gaat, zoals hier het geval is, is het een van de algemeen geliefde opties.

Grijs of zwart. Omdat ze zo primair zijn, zijn ze uitstekend en zeer aan te bevelen. Ze zijn gemakkelijk te combineren. Hun grootste deugd is hun psychologische impact, want deze tinten worden geassocieerd met intimiteit, wat precies het doel is van een lijstje.

White. Deze kleur is over het algemeen het gemakkelijkst te matchen met de omringende elementen. Maar er is een klein detail in deze tint, en dat is dat hij meestal aan Aziaten wordt toegevoegd. Hoewel lichtcrème het algemene beeld is van de panelen, hebben ze vaak zwarte en rode toevoegingen. Dit maakt ze moeilijk te ordenen.

Groen, paars, bruin, rood. Dit zijn heel persoonlijke tinten, en moeten als optie gehouden worden, afhankelijk van wat je stijl is. Houd er rekening mee afhankelijk van de soort voorwerpen die je rond wilt hebben, naast andere optionele dingen.

De schuivende zijn erg aantrekkelijk, maar vereisen installatie (Foto: Tim Mossholder / Unsplash.com)

Aantal panelen

Een frame wordt geacht zijn functie te vervullen als het 2 schermen heeft, in het geval van een vouwend frame. Dit is een aspect dat gerelativeerd wordt als we het over een schuivend of louvellerend exemplaar hebben.

Er zijn minstens 2 tussenschotten nodig om het lichaam van een volwassene te bedekken. Dit is dan ook het minimum aantal delen dat men moet hebben.

Anderen kunnen 4, 6 of zelfs 8 delen hebben, afhankelijk van hoeveel mensen er achterin verwacht worden. Vaak zijn de exemplaren die deze dekking komen bezetten persoonlijk, bedoeld voor huizen en iets intiemere plaatsen.

Zo’n realiteit is omdat het onpraktisch is dat eenzelfde frame in een commerciële ruimte zoveel mensen kan bedienen.

Tenslotte kan een overdaad aan schermen voordelig zijn bij schermen die als decoratie bedoeld zijn. Ze zijn meestal vrij klein en doordat ze te veel afgesneden zijn, krijgen ze een accordeonachtig uiterlijk. Dit voegt elegantie en aantrekkelijkheid toe.

Grootte

Het aantal panelen verwijst naar hoe breed het product is, maar dit is niet alleen belangrijk. Als we het over de afmetingen ervan hebben, moeten twee aspecten erbij betrokken worden. Ten eerste, hoe hoog ze zijn; ten tweede, hoe breed de lakens zijn. Dat wil zeggen, hoeveel ruimte ze innemen op de wanden die de afscheiding vormen.

Dit is belangrijk omdat het kan zijn dat het gekozen scherm echt voor de sier bedoeld is. Er zijn gebruikers die een artikel digitaal kopen zonder na te gaan wat de beoogde maat is en dan blijkt het niet precies te zijn wat ze in dit opzicht verwachtten. De ideale hoogte moet ongeveer 1.80 of 1.90 centimeter zijn.

Design

Behalve oriëntaalse patronen zijn er veel elementen waarmee je deze producten kunt ontwerpen. Ze kunnen zelfs door de gebruiker zelf worden toegevoegd, als hij zelfverzekerd is en kan tekenen.

Lijnen, bloemen, gezichten of wat de kunstenaar maar kan bedenken kunnen toegevoegd worden. Het helpt veel als je weet hoe je kleuren moet mengen.

De decoratieve zijn meestal gemaakt met overvloedige platen en elk ervan bevat artistieke motieven. Sommige modellen hebben mooie keramische panelen, andere vertonen merkwaardige optische illusies die, afhankelijk van de positie van de toeschouwer, of de buiging van de panelen, verschillende beelden vertonen.

(Zichtbare foto: serezniy / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies