Laatst bijgewerkt: 30-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

18Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

66Verzamelde opmerkingen

Bedankt dat je altijd aandacht hebt voor onze nieuwe uitgaven. Welkom bij ReviewBox. We weten dat voor jou amusement van groot belang is om tot rust te komen, en daarom hebben we het vandaag over science fiction films, die veruit de beste zijn in de wereld van de cinema.

Niet alleen om de fantastische effecten en de voortreffelijke verhalen, science fiction films hebben prachtige kenmerken die elke liefhebber van het genre graag wil weten voor hij er een aanschaft. Daarom geven we je vandaag alle informatie die je nodig hebt.

We vermelden ook welke over de hele wereld het populairst zijn, want dat kan van grote hulp zijn als je twijfelt, want voor ons is het belangrijk dat je je helemaal tevreden voelt over je aankoop.
Belangrijk om te weten

 • Science fiction cinema is een filmgenre waarin je verschillende voorstellingen kunt vinden van niet-bestaande of onbewezen verschijnselen, zoals buitenaardse wezens, tijdreizen, superheldenfilms, futuristische steden. Dit wordt beschouwd als een van de beste filmgenres ter wereld.
 • Bij je aankoop moet je weten dat er vele manieren zijn om de beste fictiefilms te bekijken, namelijk DVD, Cinema en digitaal platform. Deze zijn te onderscheiden naar verschillende aspecten, namelijk de prijs, het afspeelmedium en de extra’s die je kunt krijgen.
 • Hoewel het een medium van vermaak is voor iedereen, moet je toch rekening houden met allerlei aspecten, zoals rating, duur, enz. Zo kom je te weten wat voor jou de handigste keuze is.

Beste Science Fiction Films: Onze Selectie

Koopgids: Wat je moet weten over sci-fi films

Een sci-fi film kopen is heel gemakkelijk, want je hoeft alleen maar te weten welke je wilt kopen, het is echter nooit te veel om te weten wat de kenmerken zijn die er bij horen, zodat je een goede keuze kunt maken.

Het sci-fi genre wordt beschouwd als een van de meest bekeken genres over de hele wereld. (Foto: Tatjana Iko/ 123rf.com)

Wat zijn science fiction films en wat zijn hun voordelen?

Science fiction cinema is een filmgenre waarin je verschillende voorstellingen kunt vinden van niet-bestaande verschijnselen, zoals buitenaardse wezens, tijdreizen, superheldenfilms, futuristische steden, enzovoort.

Het is een van de populairste genres in de filmindustrie. In de loop der jaren hebben science fiction films een opmerkelijke verandering ondergaan, niet alleen wat de effecten van elke film betreft, maar ook met de toewijding wat productie en regie betreft; dit bereikte dat het genre uiteindelijk op de eerste plaats kwam van meest bekeken genres in de wereld.

Een van de grootste voordelen die dit genre de kijkers biedt is het feit dat hun verbeelding zich op een artistieke en dynamische manier ontwikkelt. Daarom genieten kinderen altijd van superheldenfilms, want ze inspireren en verrijken hen met hun prachtige visuele effecten.

Voordelen
 • Ze consumeren vrije tijd
 • Ze verhogen de creativiteit
 • Er is voor elk wat wils
Nadelen
 • Sommige kunnen agressief zijn
 • Als ze op DVD komen, kunnen ze bederven

Science fiction films op DVD, in de bioscoop of in digitaal formaat – waar moet je op letten?

We kunnen een grote verscheidenheid aan manieren vinden om naar fictiefilms te kijken; natuurlijk twijfelen gebruikers die van goede films genieten altijd over de beste manier om hun favoriete films te bekijken.

 • Sci-Fi films op DVD: Een van de meest gebruikelijke manieren om films te bekijken. Je kunt je fictiefilm kopen op gewone DVD of Blue-ray, het hangt allemaal af van je voorkeur. Als je de films die je wilt zien vanuit het comfort van je huis wilt bekijken is dit de beste optie voor jou.
 • Science fiction films in de bioscoop: Het is duidelijk dat de beste manier om van een goede fictiefilm te genieten is om hem op het grote scherm te zien, waar we er zeker van zijn dat geen enkel detail wordt overgeslagen. Dit is de populairste en een van de leukste manieren. Maar het hangt af van de beschikbaarheid van je plaatselijke bioscoop.
 • Sci-fi films in digitaal formaat: Er zijn verschillende digitale platforms waar je de beste sci-fi films ter wereld kunt bekijken. Deze manier van kijken kan ook vanuit het comfort van je eigen huis gedaan worden, wat veel mensen prettig vinden.
Sci-Fi films op DVD Sci-Fi films op cinema Sci-Fi films in digitaal formaat
Prijs Medium Hoog Medium
Afspeelmedium Televisie, computer of laptop Filmtheater Smartphone, tablets, computer, laptop of SmartTV
Extra Extra scènes Extra scènes en herinneringen die op de film zinspelen Geen

Aankoopcriteria

Het is van groot belang dat we volledig op de hoogte zijn van de producten die we willen kopen, vooral om te weten met welke aspecten we rekening moeten houden voor we de aankoop doen, want dat zal de aankoop helemaal doen slagen.

Classificatie

Bij de aankoop van je science fiction film moet je goed nagaan wie in je huis de film zal zien, want er is een classificatieniveau dat de jongste leden van het huishouden beschermt tegen het zien van sommige scènes die hun misschien niet bevallen en traumatisch voor hen kunnen zijn:

Classificatie AA en A: Wordt beschouwd als het type classificatie voor alle publiek. Als de film die je gaat kopen deze classificatie heeft, kun je je op je gemak voelen en je kleintje van de film laten genieten.

Rating B: Deze is vooral gericht op tieners en volwassenen, want films met deze classificatie hebben inhoud die voor jongere kinderen moeilijk of saai te begrijpen kan zijn.

Rating C: Rating C is speciaal gericht op volwassenen, want de films kunnen scènes met veel geweld of expliciete seksscènes bevatten.

Duur

Ook dit aspect is erg belangrijk om te overwegen, want als je niet veel vrije tijd hebt, kun je het beste een sci-fi film kopen die niet te lang is, hoewel, deze staan er meestal om bekend dat ze overdreven lang zijn, maar er zijn uitzonderingen.

Lange films: De langste sci-fi films kunnen een duur van ongeveer 4 uur hebben. Het is duidelijk dat als je er een superfan van bent, het geen probleem voor je zal zijn om al die tijd te nemen om er zonder onderbreking van te genieten.

Korte films: Zoals we al zeiden is het in het science fiction genre gebruikelijk dat films een lange duur hebben, daarom hebben degene die binnen het genre als kort beschouwd worden een minimale duur van 2 uur. Deze zijn ideaal voor wie niet al te veel vrije tijd heeft.

Productie

Hoewel veel mensen de neiging hebben dit punt te negeren, moet je weten dat het een van de belangrijkste is waarmee je rekening moet houden, want er zijn twee soorten producties in science fiction films, waardoor ze kenmerken kunnen hebben die ze heel merkbaar van elkaar onderscheiden.

 • Onafhankelijke productie: Dit soort films wordt gemaakt met een veel kleiner budget dan Hollywood films, omdat ze besloten op eigen houtje te werken omdat ze de wegen van de grote filmindustrieën niet volgen of liever alleen gaan. Vele ervan zijn buitengewoon populair geweest en andere zijn in de vergetelheid geraakt.
 • Industrieproduktie: Natuurlijk behoren de industrie sciencefictionfilms tot de meest bekeken over de hele wereld; niet alleen vanwege het budget dat erin geïnvesteerd wordt, maar ook omdat de merken de meerderheid van de kijkers veel meer geneigd zijn hun uitgaven te consumeren.

Extra scènes

Er zijn verschillende films die extra scènes bevatten, die veel fans helpen om het verhaal beter te begrijpen of om de kennis die ze van elk van de personages hebben te verrijken.

Als je jezelf als een fan van science fiction films beschouwt, moet je zeker de extra scènes bekijken die ze bevatten; we verzekeren je dat je het gevoel zult hebben dat je aankoop meer dan bevredigend was.

(Uitgelichte foto: Pavel Zhovba/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies