Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

19Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Welkom bij ReviewBox Brasil! We hopen dat je een goede ervaring hebt op onze site! Vandaag gaan we het hebben over een artikel dat een koorts is geworden onder liefhebbers van fotograferen: de selfie stick.

Dit accessoire is vrij nieuw op de markt en het is in feite een stok waarmee je je mobiele telefoon kunt vasthouden en selfies kunt nemen met iets meer afstand. Het leuke is dat je niemand op straat hoeft tegen te houden om foto’s voor je te maken, voor het geval je een landschap of een monument op de achtergrond wilt laten zien.

Hieronder geven we je een gids met alle nodige informatie over de selfie stick, en over de beste modellen op de markt. Bekijk het maar!
Belangrijk om te weten

 • Er zijn enkele selfie sticks die ook als statief gebruikt kunnen worden. Deze zijn het modernst en iets duurder, maar ze zijn de beste op de markt.
 • Omdat ze erg populair geworden zijn, is het tegenwoordig gemakkelijk om zulke voorwerpen van slechte kwaliteit te vinden, dus het is heel belangrijk dat je goed op het materiaal van je selfie stick let voor je de jouwe kiest.
 • Er zijn twee manieren om de selfie stick met een mobiel toestel te verbinden: via bluetooth en via een kabel. Beide werken goed, maar bluetooth blijkt toch iets praktischer te zijn.

Beste selfie stick: Onze selectie

Koopgids

De tijd dat je iemand nodig had om je mooiste foto’s te maken thuis, op feestjes of op toeristische plekken over de hele wereld is voorbij. Selfies hebben – dankzij de smartphone-technologie natuurlijk – een revolutie teweeggebracht in de wereld van de fotografie. En in deze context kwam de selfie stick om nog meer die perfecte foto te vergemakkelijken.

Als je niet graag de beste klik mist, lees dan onze Koopgids en leer hoe je de perfecte selfie stick kiest. Want, zoals dat personage uit de soap placht te zeggen, “elke duik is een flits”!

Casal de costas, no mar, tirando foto com pau de selfie.

Selfie sticks hebben een revolutie teweeggebracht in de mobiele telefoonfotografie. (Bron: Ben_Kerckx / Pixabay)

Wat is een selfie stick?

Als je van fotograferen houdt, weet je dat het niet altijd gemakkelijk is om iemand te vinden die het geduld heeft om foto’s van je te maken tot ze goed zijn, nietwaar?

Maar ook hiervoor is een oplossing! En om dit probleem op te lossen ontstond de selfie stick, ook wel selfie stok of monopod genoemd.

Je kunt er selfie-achtige foto’s mee maken, maar met voldoende afstand zodat je een grote groep op de foto kunt zetten, of zelfs een mooi landschap op de achtergrond.

Imagem de um celular preso em um pau de selfie, com bambus ao fundo.

De selfie stick helpt je om selfies te nemen met enige afstand, zodat je grote groepen of een landschap op de achtergrond kunt zetten. (Bron: DSD / Pexels)

Wat zijn de voor- en nadelen van de selfie stick?

De selfie stick is heel licht en opvouwbaar, waardoor je hem heel gemakkelijk kunt meenemen, want hij past zonder problemen in tassen en rugzakken.

De meeste maken verbinding met de mobiele telefoon via het Bluetooth systeem, maar er zijn er ook die verbinding maken via een kabel die in de audiopoort van de smartphone wordt gestoken.

Sommige selfie sticks zijn heel modern, en accepteren dat je er zelfs GoPros en andere modernere camera’s op aansluit. Andere werken ook als statief, en zijn 360 graden draaibaar.

Hoewel dit apparaat heel gemakkelijk te gebruiken is en veel helpt bij het maken van de perfecte foto, is het toch belangrijk dat je op de hoogte bent van de kwaliteit van het materiaal dat er rond verkocht wordt. Sommige zijn erg breekbaar en gaan minder dan een dag mee.

Een ander punt waar je op moet letten is dat de meeste niet waterdicht zijn, zodat ze kunnen breken als je foto’s maakt in het zwembad of op het strand.

Voordelen
 • Praktisch en gemakkelijk te gebruiken
 • Grote hulp bij het nemen van selfie
 • Sommige accepteren GoPro”s en andere camera”s
Nadelen
 • Momenteel zijn er te veel breekbare modellen
 • Niet alle modellen zijn waterdicht

Gewone selfie stick of met statief?

Zoals we al zeiden zijn er twee soorten selfie sticks, en er tussen kiezen is echt een kwestie van voorkeur en hoeveel je bereid bent uit te geven.

De selfie stick met statief is het meest compleet, maar het is belangrijk te zeggen dat deze statieven bedoeld zijn om op tafels of andere iets hogere plaatsen te steunen. Hij heeft niet voldoende hoogte om direct op de vloer te steunen.

De gewone selfie stick werd alleen voor selfies gemaakt, en laat je niet toe de telefoon ondersteund op een plaats te laten staan om met een nog grotere afstand te fotograferen.

Er is prijsverschil, en de modellen die met statief komen zijn het duurst, maar nog steeds de moeite waard.

Gemeenschappelijke selfiesticks Selfiesticks met statief
Soort foto Alleen selfies Selfies en foto’s met een mobiele telefoon op statief
Gewicht Ze zijn meestal lichter omdat ze minder onderdelen hebben Ze kunnen zwaarder zijn
Stabiliteit Ze zijn niet stabiel, moet je vasthouden Hebben enige stabiliteit, maar niet zo veel als een traditioneel statief
Waarde Goedkoper Duurder

Moet een selfie stick bestuurd worden?

De selfie stick met bediening is toch veel praktischer. Maar er zijn modellen die dat niet hebben en je moet de timer van de telefoon aanzetten. Dit is een heel persoonlijke vraag.

De bediening van de selfie stick kan verschillende vormen hebben: los, met draad of vastgemaakt aan de steel van het product.

De losse bediening heeft het voordeel van mobiliteit. Je kunt vanaf de langste afstanden klikken zonder de timer aan te hoeven zetten. Je vergeet hem echter gemakkelijk ergens omdat hij te klein is.

Het selfie stick model, waarbij de bediening aan de stok bevestigd is, heeft het voordeel dat je hem nooit kwijtraakt – tenzij je de stok verliest.

Het leuke is dat sommige modellen beide soorten combineren. De enkele bediening die ook aan de stick bevestigd werkt.

Aankoopcriteria: Factoren om selfie stick modellen

te vergelijken
Hoewel de selfie stick een heel eenvoudig voorwerp is, zijn er toch een paar factoren die het interessant vinden dat je er aandacht aan besteedt voor je tot aankoop overgaat, het zijn

 • Lengte
 • Materiaal
 • Verbindingssysteem
 • Passen

Hieronder leggen we ze elk wat beter uit, zodat je geen twijfels meer hebt bij het kiezen van je eigen selfie stok.

Lengte

Elke monopod bereikt een maximale lengte als hij helemaal uitgeklapt is. Het is belangrijk dat je dit noteert en beslist hoe ver weg je hem nodig hebt bij het nemen van je foto’s.

Er zijn selfie sticks van 50 centimeter tot zelfs een meter lang, en dit is een heel persoonlijke keuze.

Het is de moeite waard te bedenken dat hoe groter hij is, hoe verder weg je je selfie kunt fotograferen, maar aan de andere kant kan hij op de foto te veel opvallen en er niet zo cool uitzien.

Imagem de um casal tirando foto com pau de selfie, prestes a beijar, no topo de um prédio. Ao fundo, a paisagem de uma cidade.

Het is belangrijk te kijken naar de kwaliteit van het materiaal waarvan je selfie stick gemaakt is. (Bron: James Frid / Pexels)

Materiaal

Let goed op hoe bestendig het materiaal van je selfie stick is. Omdat ze op de markt erg populair worden, zijn steeds meer van dit soort voorwerpen van slechte kwaliteit gemaakt.

Observeer daarom of je gekozen exemplaar tegen een stootje kan en waterdicht is. Wees op je hoede voor die welke te goedkoop zijn, en geef altijd de voorkeur aan een monopod van goede kwaliteit, die lang meegaat.

Verbindingssysteem

Veel mensen vragen zich af hoe je de selfie stick op de telefoon kunt aansluiten en zo op de foto kunt krijgen, nietwaar? Nou, het is eigenlijk heel eenvoudig. Er zijn twee manieren om de stick op de smartphone aan te sluiten, de meest gebruikelijke en beste is via bluetooth.

Maar je kunt ook verbinding maken via een kabel, die in de audio-uitgang van de telefoon moet worden gestoken. Hoewel het goed werkt, is dit, omdat er een extra accessoire bij moet, dat verloren kan raken, niet altijd de beste optie.

Pasvorm

Kijk goed of de pasvorm van de mobiele telefoon stevig en stevig is. Vooral voor smartphones die wat zwaarder zijn, zorgt een stabiele bevestiging ervoor dat je toestel veilig is. Sommige modellen van materiaal van mindere kwaliteit bieden misschien niet de stevigheid die je toestel nodig heeft.

Zeer grote toestellen zijn misschien niet geschikt voor bepaalde bevestigingen. Probeer vooral bij online kopen de productbeschrijving na te gaan, wat de maximale opening van deze gleuf is en meet je telefoon op.

Controleer ook of je smartphone goed past zonder de audio ingang te dempen, bijvoorbeeld dat zou bij een filmbeurt kwaad kunnen.

(Zichtbare afbeelding bron: AdinaVoicu / Pixabay)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies