Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Een vitrinekast is een meubel in huis waarin je verschillende kunstvoorwerpen kunt zetten die de ruimte verfraaien, zoals vorken, borden, messen en andere dingen. Dit alles maakt ze heel bijzonder op plaatsen als eetkamers of keukens, hoewel ze niet alleen voor hen bestemd zijn. De beste passen gemakkelijk in woonkamers en dergelijke.

We zijn er om je te helpen dat product te kopen waar je al lang aan denkt. Daartoe maken we een hiërarchie van informatie waarin we de veelheid van factoren die voor jou van belang kunnen zijn, prioriteren. Hiermee helpen we je de intelligentste keuze te maken, zodat je geen spijt krijgt als je koopt wat je zoekt.
Belangrijk om te weten

 • Een vitrinekast is een soort meubel dat gebruikt wordt om een veelheid van dingen in onder te brengen: van keukengerei, zoals borden en bestek, tot kantoorartikelen, zoals potloden, schriften en allerlei andere gebruiksvoorwerpen.
 • De aanwezigheid van laden, bovenplanken en kasten zijn van doorslaggevend belang om te bepalen of de persoonlijkheid van het apparaat overeenstemt met de eisen van de gebruiker. Deze hangen ook af van waar het komt te staan: keuken, eetkamer, slaapkamers, enz.
 • Hoe vol hij kan zijn, het aantal aanwezige secties, het materiaal waarvan hij gemaakt is, de vorm, de kleur of de plaats waar je hem direct wilt neerzetten bepalen waar hij het best zal staan.

Beste showcase: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over vitrinekasten

Hoewel men vaak denkt dat niemand anders dan de consument het het beste weet, is dat heel vaak niet het geval. Behalve de mogelijkheid om een product te controleren, is een ander heel belangrijk element hoeveel informatie je erover hebt. Juist daarom moet je je goed oriënteren.

Er gaat niets boven een plaats hebben om je kostbaarste voorwerpen op te bergen. (Foto: Steven Cukrov/123rf.com)

Wat is een vitrinekast en wat zijn de voordelen ervan?

Een vitrinekast is een meubel dat gebruikt wordt om er voorwerpen in te rangschikken. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van gebrandschilderde ramen in het voorste deel, die exposanten zijn van wat zich binnenin bevindt. Door hun vorm en nut worden ze vaak gebruikt in keukens en eetkamers, waar ze culinaire gebruiksvoorwerpen herbergen.

Enkele bijzonderheden zijn dat ze niet alleen praktische voorwerpen dragen, zoals keuken- of zelfs studiegerei, maar ook een schitterende manier zijn om de inrichting te verfraaien. Dit komt omdat het niet alleen een sieraad op zich is, maar ook andere elementen op zijn plank kan dragen, zoals beeldjes.

Voordelen
 • Het geeft een goed uiterlijk aan de plaatsen
 • Uitstekend om de ruimten te beheren
 • Het heeft een lange levensduur
 • Het geeft toegankelijkheid aan de voorwerpen
 • De eenvoudigste kunnen goedkoop zijn
 • Het houdt het huis opgeruimd
Nadelen
 • Weten hoe je ze in de ruimte combineert is ingewikkeld
 • Alleen aan te bevelen voor ruime woningen
 • Het hout verslechtert op vochtige plaatsen
 • De meest complexe zijn duur
 • Ongedierte zoals termieten beschadigen ze

In welke kamer kan ik een vitrinekast plaatsen?

Afhankelijk van de vorm en kleur kan een vitrinekast in bijna elke kamer geplaatst worden. Het is echter heel gebruikelijk om een ruimte toe te wijzen in de woonkamer, eetkamer, of een andere gemeenschappelijke ruimte, waarin de voorwerpen die erin staan gewaardeerd kunnen worden.

Waar het komt te staan hangt af van de specifieke behoeften van de gebruiker, maar het is altijd aan te raden om goed te bepalen waar het beter voelt om het te plaatsen, dus is het belangrijk om dit gedeelte te vermelden. Weten welke dingen er in moeten is ook belangrijk.

Vitrinekast met laden, bovenplank of kast – waar moet je op letten?

Sommigen veronderstellen misschien dat dit soort dingen niet al te veel details heeft die persoonlijkheid aan het meubelstuk toevoegen of onttrekken, maar dit is een verkeerde veronderstelling. Het is van vitaal belang aandacht te schenken aan een aantal punten die het meer of minder bruikbaar kunnen maken.

Vermoedelijk verhoogt of verlaagt de aanwezigheid van een of meer van deze varianten, bijvoorbeeld het gewicht, de afmetingen en de mobiliteit van de fabricage. Dit is iets om rekening mee te houden als het veel verplaatst zal worden, of als het niet op een enkele plaats in de leefomgeving gehouden zal worden.

Vitrinekast met laden. Dit is een vorm van het voorwerp dat vakken heeft in het onderste deel, dat tussen de onderste laden en het glas zit. Deze kunnen uitgetrokken worden en bieden plaats aan een grotere hoeveelheid materiaal, zoals borden, serviesgoed, enz. Ze vergroten het aantal voorwerpen. Ze vergroten het aantal voorwerpen.

Vitrinekast met bovenplank. Hoewel de aanwezigheid van een van deze vlakken kenmerkend is voor al deze soorten meubels, hebben ze ze niet allemaal op dezelfde plaatsen. En hoewel dit niet uitmaakt zolang er maar één is, wordt het van levensbelang als er twee zijn.

Het zit tussen de twee vakken waar het glas in zit. Het is gebruikelijk dat deze van een lagere hoogte zijn, want de tafel moet binnen bereik van de klant zijn. Dit is echter een relatief punt.

Showcase met kast. Omdat dit soort toestellen meestal op plaatsen als keukens of eetkamers staat, voegen veel fabrikanten deze deugd in. Dit zijn lades, hetzij in het bovenste, hetzij in het onderste gedeelte, waarin provisiekastartikelen kunnen worden gelegd. Ze zijn gemakkelijk te combineren dankzij hun fysionomie.

Met laden Met bovenplank Met kast
Mobiliteit Laag Hoog Laag
Gewicht 25-30 kg 20-25 kg 25-30 kg
Grootte Medium Small Medium

Er zijn veel nuttige en creatieve manieren om ze te gebruiken. (Foto: Antranias / Pixabay.com)

Koopcriteria

Er zijn een aantal dingen die direct en indirect het profiel beïnvloeden van wat je koopt. Deze lijken op het eerste gezicht onbeduidend, maar kunnen heel dwingend zijn als je het voorwerp in je handen houdt. Om teleurstelling en vervelende retourzendingen te voorkomen, is het verstandig dit te weten voor je koopt.

Opbergruimte

Dit houdt direct verband met hoe ingedeeld de meubels zijn. De binnenruimte wordt niet alleen ontwikkeld door de grootte van de afzonderlijke compartimenten zelf, maar ook door hoeveel het er zijn. Dit komt omdat de efficiëntie waarmee dingen verdeeld kunnen worden afhangt van hoeveel lagen er zijn.

Materialen

De meeste zijn van hout gemaakt, maar er zijn uitzonderingen. Maar de binnenstructuur en tussenschotten zijn meestal van glas of kristal. Aan de ene kant zijn er 3 elementen: hout, melamine en triplex, die de meest aanbevolen materialen zijn voor de basisstructuur van de meubelen.

Wood. Hoewel het misschien niet zo lijkt, is het niet de meest gebruikelijke voor meubels. Het is er een van de beste kwaliteit, hoewel die op deze manier gemaakt zijn niet zo goed tegen vochtigheid kunnen. Dit betekent dat het op een plaats als de keuken, die een nogal vochtige omgeving is, sneller beschadigd raakt.

Melamine. Melamine is een verbinding die gebruikt wordt voor de recycling van verschillende soorten hout. Deze worden met dit bestanddeel “gelijmd” en kunnen dan bepaalde vormen aannemen, zoals die van een muur. Op deze manier kunnen vele soorten meubels gemaakt worden.

Triplex. Dit bestaat uit een selectie van zachthouten fineer. Deze worden gesplitst omdat ze op zichzelf niet sterk genoeg zijn. De verdelingen worden dan over sterker fineer aan elkaar gelijmd, zodat een plaat ontstaat.

Aan de andere kant is er glas en beglazing, dat vaak gebruikt wordt om delen van meubels in te delen, om planken in meubels te maken, of zelfs in deuren. Elk voegt een eigenschap toe die niet alleen de duurzaamheid beïnvloedt, maar ook de prijs van de meubelen.

Glass. Het is iets resistenter dan andere materialen, zoals keramiek. Het is doorzichtig van kleur en het heeft de neiging een relatief gegolfd oppervlak te hebben in vergelijking met andere materialen van soortgelijke functie.

Glas. Het is minder resistent, zijn oppervlak is glad en kan gemakkelijk breken. Zijn doorzichtigheid is groter, evenals de weerkaatsing van de zon op zichzelf. Het is goedkoper dan andere.

Kleur

De kleur houdt direct verband met de plaats waar het apparaat kan staan. Dit heeft te maken met het feit dat die met een bepaalde kleur of materiaal misschien niet passen bij de omringende meubels, als ze niet op elkaar lijken. Het is ook raadzaam rekening te houden met de kleur van de muren waar hij komt te staan.

Vorm

Er zijn varianten die breder zijn dan hoog, of hoger dan breed. Dit punt hangt ook af van de lengte van de gebruiker en dus van wat voor hem of haar het meest comfortabel is. Dit heeft ook invloed op de plaats waar hij komt te staan, want lange mensen staan zelden mooi in een kamer.

De verscheidenheid aan dingen die er in passen is oneindig. (Foto: Byungsuik ko / 123rf.com)

Locatie

Waar komt de vitrine te staan? Dit is het belangrijkste dat iemand waarschijnlijk zal aanmoedigen om in de eerste plaats de aankoop te doen. Vormen en tinten zijn van grote invloed op waar het het mooist staat.

Kamers. Grijsachtige, gebroken witte of neutrale kleuren zijn aan te bevelen, met uitzondering van zwart. Ook is het aan te bevelen dat, als er een in een intieme ruimte zoals een slaapkamer komt te staan, de armatuur tamelijk breed is.

Keuken en eetkamer. Roodachtige, bruine of zwarte kleuren zijn ideaal op deze plaatsen. Het is aan te raden dat de omringende meubels in dit opzicht tenminste gelijk zijn, anders kunnen ze gaan botsen.

(Foto: Baloncici/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies