Laatst bijgewerkt: 30-09-2021

De foulard is een sjaal van zijde of een andere lichte stof. Dit accessoire valt op door zijn schoonheid en elegantie. Als je meer wilt weten over damessjaals, blijf dan bij Stylespring, we hebben je veel te vertellen!

Beste Sjaal dames: Onze selectie

Alles over vrouwensjaals

Damessjaals zijn accessoires die gekenmerkt worden door hun esthetiek en distinctie. Op de markt is een grote verscheidenheid aan modellen, aangepast aan verschillende outfits. Hier zijn de belangrijkste soorten, let op!

Welke soorten damessjaals zijn er?

  • Effen of bedrukt: Vroeger waren sjaals effen of met onopvallende motieven (altijd in neutrale tinten). In de jaren 1970 ontwierp de Italiaanse ontwerper Emilio Pucci modellen met geometrische prints en felle kleuren. Dit leidde tot nieuwe variaties van sjaals die nu nog steeds in gebruik zijn.
  • Vierkant of rechthoekig: De klassieke vrouwensjaals hebben vierkante motieven. Je kunt echter ook rechthoekige modellen vinden. De laatste varianten zijn meestal het populairst.
  • Gemaakt van verschillende materialen: Het kenmerkende materiaal voor sjaals is zijde. Deze natuurlijke vezel valt op door zijn schoonheid, kwaliteit, zachtheid, lichtheid en elegantie. De prijs ervan is echter vrij hoog. Daarom begonnen sjaals in andere materialen (zoals modal) vervaardigd te worden om ze voor alle budgetten toegankelijker te maken.
  • Eenvoudig of met extra details: Over het algemeen hebben vrouwensjaals geen extra details. In sommige modellen zijn echter franjes of borduurwerk verwerkt om ze een meer nieuw en sierlijk uiterlijk te geven.

Hoe worden vrouwensjaals gedragen?

Komt deze vraag je vreemd voor? De waarheid is dat sjaals op twee manieren gedragen kunnen worden: om de hals of over het hoofd. We vertellen je over beide varianten:

  • Om dehals: Dit is de meest gebruikelijke manier om ze te dragen. Door hun lichte textuur kun je ze op verschillende manieren dragen en variëren in soort look.
  • Op het hoofd: Vroeger werden sjaals van vrouwen als hoofddeksels gedragen. Ze bedekten het hoofd gedeeltelijk en symboliseerden de vrouwelijke zuiverheid. Tegenwoordig worden ze gedragen als varianten van linten die aan de bovenkant geknoopt zijn. Ze hebben een nogal bohemienachtige en avant-gardistische stijl

(Featured Image Source: Ales Utouka: 49697755/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies