Laatst bijgewerkt: 30-07-2021

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

78Bestede uren

16Beoordeelde onderzoeken

99Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote skibril test 2022. Hier stellen we alle skibrillen voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste skibril voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een skibril wilt kopen.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Een skibril beschermt je tegen allerlei ongemakken tijdens de wintersport, zoals sneeuw, kou, nattigheid of wind.
 • In principe wordt een onderscheid gemaakt tussen skibrillen en sportbrillen. Beide soorten zijn geschikt voor verschillende wintersporten en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en ontwerpen.
 • Skibrillen zijn geschikt voor wintersporten waarbij grote hoeveelheden sneeuw en ijzige lucht in het spel komen. Sportbrillen daarentegen zijn heel nuttig bij wat rustiger sportactiviteiten, zoals langlaufen, maar ook in de vrije tijd.

Skibril: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een skibril koopt

Waar worden skibrillen het meest gebruikt?

Het gebruik van skibrillen is heel divers – in principe kunnen ze voor elke sneeuwsport gebruikt worden. De breedste toepassing is bij alpineskiën en snowboarden. Maar sneeuwbrillen worden ook vaak gebruikt bij sporten als langlaufen, skispringen, tobogganing of extreem bergbeklimmen.


Zijn er verschillen tussen dames- en heren skibrillen?

Je zou kunnen denken dat je bij het kopen van de juiste skibril op het geslacht moet letten. Toch produceren fabrikanten in de meeste gevallen uniseks modellen. Waar het echt om gaat zijn de functionele aspecten van de skibril. Het zijn echter de functionele aspecten van skibrillen die echt waarde toevoegen. In principe is een skibril er om het gezicht en vooral de ogen te beschermen.

UV-bescherming, bescherming tegen verblinding, ventilatiesysteem en gezichtsveld zijn enkele van de functies die skibrillen geacht worden te hebben. Een verkeerde skibril kan leiden tot niet herkende hindernissen en riskante ongelukken.

Slechts enkele modellen zijn uitsluitend voor mannen of vrouwen ontworpen. De nadruk ligt hier vooral op een mode-element. Vooral bij damesbrillen gaat de voorkeur uit naar smallere vormen, modieuze ontwerpen en unieke kleuren. (Beeldbron: unsplash.com / Adam Adams)

Samenvattend: Fabrikanten leggen veel nadruk op de functionaliteiten van skibrillen. Dienovereenkomstig worden de meeste skibrillen geslachtsneutraal (uniseks) gemaakt. In het geval van geslachtsspecifieke modellen is dit uitsluitend een mode-element.

Welke alternatieven zijn er en wat zijn de voordelen van skibrillen boven alternatieven?

Zijn er nog andere manieren om je te beschermen tegen sneeuw, slecht weer, zonlicht en UV stralen? In principe wel, maar de keuze is betrekkelijk mager. Een voor de hand liggend alternatief is een sportbril – die lijkt op een zonnebril maar biedt veel meer. Behalve door UV-bescherming, bescherming tegen verblinding en tegen zijwind, schitteren sportbrillen door hun uitstekende draagcomfort. Ze bedekken slechts een klein deel van het gezicht en zijn daarom veel comfortabeler dan het opzetten van een skibril.

Een uitstekende keuze voor activiteiten als langlaufen of bergbeklimmen. Kan een sportbril voor alle wintersporten gebruikt worden? Waarschijnlijk niet. Gezien de hoeveelheid sneeuw die je bij het skiën of snowboarden in je gezicht krijgt, is een sportbril eerder ongeschikt. Snowboardbrillen bieden veel meer bescherming dan sportbrillen en kunnen op veel meer manieren gebruikt worden. Als je echt helemaal op wilt gaan in je sportactiviteit, kun je niet zonder sneeuwbril.

Hier is een overzicht van de voordelen van skibrillen boven sportbrillen:

 • Uitstekende bescherming tegen UV en verblinding
 • Betere bescherming tegen sneeuw en zijwind
 • Verscheidenheid aan toepassingen

Hoeveel kosten skibrillen en sportbrillen?

Skibrillen en sportbrillen zijn er in alle prijsklassen – van goedkope versies voor de gelegenheidssporter tot hoogwaardige brillen voor professionals. Eén ding voorop: de duurste brillen zijn niet altijd de beste! Je kunt ook een geschikte skibril of sportbril kopen tegen een redelijke prijs. In het geval van skibrillen kunnen de prijzen variëren naar gelang de fabrikant. In het algemeen variëren de prijzen van 40 euro voor de eenvoudigste versies tot bijna 570 euro voor high-tech brillen.

Type Prijs
Skibrillen voor beginners en kinderen ca. 40 – 80 €
Skibrillen voor gevorderden ca. 80 – 150 €
Skibrillen voor professionals ca. 150 – 300 €
High-tech skibrillen ca. 300 – 570 €

Sportbrillen, daarentegen, beginnen vanaf een iets lager prijspunt, maar schieten niet zo hard omhoog als skibrillen. Ook hier variëren de prijzen, afhankelijk van de fabrikant en het model, ongeveer tussen €20 en €350.

Type Prijs
Sportbrillen voor beginners en kinderen ca. 20 – 100 €
Sportbrillen voor gevorderden ca. 100 – 200 €
Sportbrillen voor professionals ca. 200 – 350 €

Deze tabellen dienen alleen om de prijsklassen te illustreren en wat je voor welke prijs krijgt. Het aantal en de combinatie van gekozen kenmerken en speciale eigenschappen van de glazen zijn sterk fabrikant- en modelafhankelijk. Het is belangrijk dat je beslist in welke prijsklasse je wilt zitten. Het resultaat is dat je dan je skibril en/of sportbril kiest met de eigenschappen die je wilt.

Kan ik skibrillen huren?

Ja dat kun je! In principe kun je ook de bijpassende skibril huren bij elke skiverhuur in de skigebieden. Bovendien bieden sommige winkeliers zoals Intersport een verhuurservice aan. Deze optie loont echter alleen als je zelden op de piste bent. Als je een hartstochtelijke wintersporter bent, is een skibril een onmisbaar stuk uitrusting. Je skibril moet aan je persoonlijke behoeften voldoen, wat vaak niet het geval is met huurartikelen.

Besluit: Welke soorten skibrillen zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen twee soorten skibrillen:

 • Skibril
 • Sportbrillen

Verder worden skibrillen onderverdeeld in de volgende vier subcategorieën:

 • Aanpasbare skibrillen (gespiegelde en meekleurende skibrillen)
 • Frameloze skibrillen
 • Inklapbaar vizier op skihelm
 • Skibrillen voor brildragers

Afhankelijk van de behoeften, het weer en de lichtomstandigheden, heeft elk type skibril bepaalde voor- en nadelen. Of het nu zware sneeuwval is, dichte mist of verblindende zon, er is de juiste skibril voor elke weersomstandigheid. Zelfs brildragers kunnen tegenwoordig de juiste bril vinden. In het volgende gedeelte willen we je helpen uit te zoeken welke skibril het beste bij je past. We bespreken de bovenstaande soorten skibrillen en hun voor- en nadelen in meer detail.

Wat zijn de voordelen en nadelen van skibrillen?

Zoals je weet worden skibrillen, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt bij wintersport. Ze worden gekenmerkt door de bedekking van een groot deel van het gezicht. Skibrillen, of snowboardbrillen, dienen als bescherming tegen zon, sneeuw, regen en dergelijke. Bovendien biedt een skibril bescherming tegen UV-stralen en de daaruit voortvloeiende sneeuwblindheid.

Skibrillen hebben allerlei technische eigenschappen die een veilige en vlotte beoefening van de gewenste wintersport mogelijk maken. (Beeldbron: unsplash.com / Matthew Fournier)

De gevarieerde weersomstandigheden van de wintersport veroorzaken problemen voor veel recreatieve sporters en sportbeoefenaars. De vernieuwende technologie van zelfkleurende skibrillen is ontworpen om de onstabiele weersomstandigheden te trotseren. Zo’n skibril verandert voortdurend de kleur van de lens, afhankelijk van de lichtomstandigheden. Zo nemen ze een heel donkere kleur aan in sterk zonlicht, een meer gelige kleur in dichte mist of grijzige tinten in helder licht. Kortom: de bril voor alles! Toch is het uiterst belangrijk dat de skibril intensieve UV-bescherming biedt.

Dit beschermt je tegen de sterke weerkaatsing van de sneeuw. De vaak trage reactie van de glazen is echter een niet onbelangrijk nadeel. De noodzakelijke overgang van licht naar donker en omgekeerd kan soms tot enkele minuten duren. Als je een liefhebber bent van hoge plaatsen zoals gletsjers, dan moet een gespiegelde skibril je keuze zijn. Een laagje goud of zilver wordt op de buitenkant van de lens aangebracht. Dit weerkaatst het meeste licht en voorkomt zo verblinding door de zon. Ook gespiegelde skibrillen zijn populair bij jongeren omdat ze bij de huidige modetrend passen.

Voordelen
 • Eersteklas zicht bij alle lichtomstandigheden
 • Bescherming tegen UV-stralen en schittering
 • Bescherming bij slecht weer van allerlei aard
 • Sneller reageren op gevaren mogelijk
 • Geschikte alternatieven voor brildragers beschikbaar
Nadelen
 • Langere reactietijd van de skibril (zelfkleurende skibril)
 • Vaak hoge prijs
 • Tweede bril/lenzen soms noodzakelijk
 • Verenigbaarheid met helm moet gecontroleerd worden
 • Risico op beslaan

Buitenstaanders kunnen de ogen van de drager van de bril onmogelijk zien. Maar pas op: het gebruik van zo’n skibril moet alleen bij sterk zonlicht gebeuren. Dit komt omdat de lenzen van deze skibrillen zwaar verduisterd zijn en zo bij onvoldoende zonlicht een verminderd zicht kunnen veroorzaken. Coolheid en de mening van andere wintersporters zijn belangrijk voor je? Een skibril zonder montuur helpt je aan deze eisen te voldoen. Niet alleen het lagere totaalgewicht van de skibril, maar ook het grotere gezichtsveld behoren tot de sterke punten van deze skibril.

De ventilatie is op gelijke voet met die van een “framebril”. Dit zorgt ervoor dat je skibril niet beslaat. Hier kunnen ook gespiegelde of meekleurende glazen gemonteerd worden – snowboarders zijn gek op zulke kostbare onderdelen. De vraag naar “skibrillen voor brildragers” neemt voortdurend toe. Mensen met een verminderd gezichtsvermogen willen op de piste natuurlijk niet zonder skibril. Voor zulke mensen zijn er verschillende manieren om aan hun geliefde bril te komen.

De meest wijdverbreide variant is waarschijnlijk de OTG methode – over de bril. Hier leg je de skibril over je eigen bril. Doorslaggevend zijn hier het vergrote ontwerp en de verbeterde ventilatie. Verder worden ook skibrillen met een klemmechanisme gebruikt. Hier wordt een clip met correctieglazen en de bijbehorende sterkte aan de skibril bevestigd. In vergelijking daarmee is een clip-on skibril comfortabeler, maar hij beslaat sneller dan een OTG skibril.

Wat zijn de kenmerken van sportbrillen en wat zijn hun voor- en nadelen?

Sportbrillen of zonnebrillen worden gekenmerkt door hun beduidend kleinere vormgeving. Bovendien zijn ze met een elastische band aan het hoofd bevestigd voor een stabielere houvast. Een belangrijk onderscheidend kenmerk van dit type skibril is de UV- en verblindingsbescherming. Op zeer grote hoogten is zo’n bescherming van enorm belang. Een ander kenmerk is echter van cruciaal belang: draagcomfort!

Een sportbril mag beslist niet afglijden bij de eerste snelle beweging. Ook hier, net als bij skibrillen, kunnen verschillende lenzen gebruikt worden. Afhankelijk van het weer zijn soms twee verschillende brillen nodig. Als alternatief kunnen meekleurende glazen gebruikt worden, die zich aan de lichtomstandigheden aanpassen.

Voordelen
 • Bijna mistvrij
 • Filtert UV-licht net zo goed als een skibril
 • Past zich aan verschillende weersomstandigheden aan
 • Geschikte alternatieven voor brildragers beschikbaar
Nadelen
 • Ogen niet al te goed beschermd tegen binnendringende sneeuw
 • Tweede bril soms nodig
 • Alleen geschikt voor een bepaald aantal wintersporten

De bescherming tegen verblinding wordt gemeten met niveaus 0-4, waarbij beschermingsniveau 3 geschikt is voor wintersporters. Bovendien moet een sportbril zijdelingse bescherming bieden. Vooral in de bergen is het belangrijk dat sportbrillen geen strooilicht en wind van opzij binnenlaten. Brildragers worden niet verwaarloosd als het om sportbrillen gaat.

Om een goede reactie en snelle waarneming mogelijk te maken, zijn sportbrillen ook voorzien van corrigerende glazen. Behalve de functionele aspecten is er ook een optische component. Tegenwoordig worden sportbrillen gemaakt in een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen en ontwerpen. Conclusie: de klant wordt verwend met keuze.

Koopcriteria: Je kunt skibrillen vergelijken en evalueren op basis van deze factoren

Op het eerste gezicht lijkt een skibril een heel eenvoudig en ongecompliceerd stuk winteruitrusting te zijn. Maar als je beter kijkt, zijn er een aantal aspecten waarmee je rekening moet houden. In de volgende alinea laten we je de kwaliteitskenmerken en bijzondere eigenschappen van snowboardbrillen zien. Dit maakt het gemakkelijker voor je om skibrillen te vergelijken, te beoordelen en te kopen. In principe zijn dat:

 • UV bescherming en bescherming tegen verblinding
 • Type lenzen
 • Anti-fog
 • Geschikt frame
 • Veiligheid
 • Persoonlijk gevoel
 • Ontwerp

In het volgende gaan we in op de afzonderlijke factoren, zodat je een beter overzicht krijgt.

UV bescherming en bescherming tegen verblinding

Deze twee termen maken deel uit van het ABC van skibrillen. Ze zorgen voor een veilige beoefening van de gewenste wintersport. Duidelijk motto: als het om UV-bescherming of bescherming tegen verblinding gaat, moet je niet beknibbelen.

Wist je dat UV-straling met ongeveer 20 procent toeneemt bij elke 1000 meter hoogteverschil? Een bril moet je niet alleen beschermen tegen sneeuw en kou, maar ook tegen de toenemende UV-straling in de hogere bergen. Ons hoornvlies kan door UV-straling verbranden – net als onze huid – en erdoor beschadigd worden. Sneeuw weerkaatst UV-straling met wel 85 procent.

Het is bekend dat UV licht zeer schadelijk is voor het netvlies van het oog. Dit is UV-A, UV-B en UV-C licht. Een goede UV-bescherming voorkomt blijvende schade aan het netvlies. Sterk UV licht komt vooral op grotere hoogten voor. Hier word je voortdurend blootgesteld aan UV-stralen. Daarom is het des te belangrijker dat de skibril een degelijke UV-bescherming heeft.

Heldere zonneschijn met blauwe luchten – het perfecte weer voor wintersport. De zon kan echter enkele gevaren met zich meebrengen. Verblinding tijdens het skiën kan verwoestende gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat je skibril een geschikt verblindingsschild heeft. Zo voorkom je dat je onverwachte hindernissen mist.

Type lenzen

Afhankelijk van het weer en de lichtomstandigheden is het heel belangrijk dat je de juiste lenzen hebt. Zoals reeds gezegd, worden verschillende kleuren gebruikt, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zo wordt een donkere lens gebruikt op een zonnige dag en een gele of oranje lens bij dichte mist. Als alternatief worden vaak zelfkleurende en spiegelende skibrillen gebruikt.

Een ander belangrijk kenmerk van de lenzen is hun vorm. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen sferische en cilindrische lenzen. (Beeldbron: unsplash.com / Mason Jones)

Sferische lenzen zijn te herkennen aan zowel de horizontale als de verticale boog. Deze soort boog zorgt ervoor dat verblindend licht tot een minimum beperkt wordt en dat van het hele gezichtsveld genoten kan worden. Het grotere binnenvolume laat de lucht beter circuleren, zodat het risico van beslaan minimaal is.

Cilindrische lenzen zijn horizontaal gebogen, maar zijn verticaal vlak. Verblinding kan zwakker geabsorbeerd worden en bij de nadelen komt een kleiner gezichtsveld. Deze beperkingen zie je ook in de prijs – cilindrische lenzen zijn vaak goedkoper dan sferische.

Zorg dat je altijd de juiste lenzen hebt voor de weersomstandigheden!

Maar nu rijst de vraag: welke skibril is geschikt voor welk weer? De lichttransmissiefactor laat zien hoeveel licht door de skibril wordt doorgelaten.

Hier zijn de 5 filtercategorieën:

 • Categorie 0: 80 tot 100 % (zware bewolking en schijnwerper)
 • Categorie 1: 43 tot 80 % (wisselende omstandigheden)
 • Categorie 2: 18 tot 43 % (gedeeltelijk bewolkte en zonnige dagen)
 • Categorie 3: 8 tot 18 % (overwegend zonnig)
 • Categorie 4: 3 tot 8 % (zonneschijn)

Tegen het beslaan

De actieve warmtewisseling binnen de skibril is van enorm belang, zodat de skibril niet beslaat. Dit wordt verzekerd door een efficiënte anti-fogging – een must-have voor een helder zicht. Zulke ventilatiesystemen zijn meestal voorzien van inzetstukken van schuim of kunststof aan de boven- en onderkant van de skibril. Individuele skibrillen kunnen ook luchtgaten aan de zijkant hebben.

Het is belangrijk dat deze gaten niet afgedekt worden. Dit zorgt voor een constante luchtstroom door de bril. Maar hoe vaak gebeurt het dat je skibril toch bezoedelt? Een anti-fog coating kan dit voorkomen. Een speciale chemische coating voorkomt dat de lenzen beslaan. Deze coatings worden aangebracht op de binnenkant van de skibril. Maar wees voorzichtig: als je de anti-fog coating verkeerd hanteert, bv. bij het afvegen, kan hij gemakkelijk kapot gaan!

Geschikt frame

Een heel triviale vraag, maar niettemin van groot belang: Past het montuur van mijn skibril op mijn skihelm? Dit is een comfort- en veiligheidsfactor die niet verwaarloosd mag worden en veel aankoopbeslissingen kan beïnvloeden. In principe vindt elke gezichtsvorm het juiste skibrilmontuur. In het volgende bespreken we de vier meest voorkomende kadertypes die we tegenwoordig op de markt vinden.

Montuurtype Bijzonder kenmerk
Oversized pasvorm Verruimd gezichtsveld
Medium pasvorm Past bij de meeste gezichtsvormen
Small pasvorm Geschikt voor vrouwen en kinderen
Aziatische pasvorm Geschikt voor kleinere neuzen

Oversized pasvorm: Het extreem grote gezichtsveld wordt geprezen door veel gepassioneerde wintersporters. Maar met zo’n oversized pasvorm is het belangrijk van tevoren te controleren of hij ook bij de skihelm past. Bovendien doet dit type montuur ook dienst als OTG skibril. Medium pasvorm: Dit montuurtype zou je kunnen omschrijven als de “gulden middenweg” van pasvormen.

Het kan zowel door mannen als vrouwen gedragen worden. Hij is ook geschikt voor de meeste gezichtsverhoudingen. Kleine pasvorm: Zeker geschikt voor kinderen of dames met slankere gelaatstrekken. Aziatische pasvorm: Een bijzondere eigenschap tussen de gebruikelijke pasvormen is de “Aziatische pasvorm”. Dit type montuur past het best bij mensen met kleinere neuzen. De afstand tussen de brug van de neus en de skibril is kleiner.

Veiligheid

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over de bescherming van de ogen tegen schadelijk licht. Maar wat gebeurt er als de lens van de skibril breekt? Behalve UV-bescherming, bescherming tegen verblinding, enz. moet je skibril beslist ook splintervrij zijn. Vaak wordt splintervrij polycarbonaat gebruikt om de kans op breuk zo klein mogelijk te maken. Bovendien voorkomt een anti-kras coating mogelijke krassen op de lenzen.

Dit is belangrijk omdat een diepe kras snel kan leiden tot een barst of zelfs breuk van het glas. Bovendien biedt dubbele beglazing nog meer bescherming voor je ogen. Het frame moet ook voldoen aan de veiligheidseisen. Bovendien moet de riem verstelbaar zijn door middel van een gesp en bij voorkeur met rubber bekleed zijn, zodat hij niet gemakkelijk wegglijdt.

Persoonlijk gevoel

Naast alle beschermende maatregelen moet de skibril natuurlijk ook comfortabel zitten. Een skibril moet beslist bij je helm passen. Anders bestaat het gevaar dat ze wegglijden of oncomfortabel tegen je neus drukken. Dit schaadt je gezichtsvermogen en je welzijn. Het bandje van de goggle speelt een uiterst belangrijke rol. Behalve skibrillen met verstelbare bandjes zijn er ook skibrillen zonder verstelbare bandjes.

In dit geval worden de hoofdomvang en eventueel de helmmaat als meeteenheid gebruikt. Als een zichtbril nodig is voor je wintersportbeoefening, zijn er genoeg mogelijkheden om dit comfort te bereiken. Van OTG brillen tot brillen met corrigerende glazen, de markt heeft een oplossing voor iedereen. Het belangrijkste is dat je bril geen hindernis voor je is. Tips om ongemak te voorkomen:

 • Kies een iets groter montuur voor je skibril om drukpunten op de oogkassen te vermijden
 • Trek het frame van de band van je bril strak aan, zodat je bril niet van je neus glijdt
 • Om drukpunten van het montuur te vermijden, kies je een groter montuur of maak je de band van je skibril losser
 • Om je bril iets hoger te laten zitten en drukpunten op de brug van je neus te voorkomen, stel je het bandje iets strakker af

Ontwerp

Laten we als laatste maar niet de minste de vormgeving van je skibril bekijken. De uitgebreide keuze aan kleuren, vormen en ontwerpen maakt het de klant niet gemakkelijk. Of de skibril nu rood, blauw, groen, gespiegeld of randloos is, hij moet bij je passen.

Ontwerp is een zeer subjectieve zaak – het is moeilijk te onderzoeken hoe goed het ontwerp van een skibril al dan niet is. Maar zoals het spreekwoord zegt: schoonheid is in het oog van de toeschouwer.

De uitgebreide productengamma’s die tegenwoordig op de markt zijn, kunnen aan elke verbeelding voldoen. Het kiezen van de juiste bril kost je wat tijd, maar we verzekeren je: het zal de moeite waard zijn!

Trivia: Interessante feiten over skibrillen

Waar komen skibrillen eigenlijk vandaan?

De skibrillen die we tegenwoordig op de markt vinden hebben bijna niets meer gemeen met de eerste skibrillen. Om de oorsprong van dit onderdeel van de wintersportuitrusting te vinden, moeten we teruggaan naar de Inuit. Ze gebruikten gebogen botten om hun ogen tegen de zonnestralen te beschermen.

Wist je dat er ook onverwoestbare skibrillen zijn? De glorify GP3 skibril, bijvoorbeeld, is ontworpen om weerstand te bieden tegen druk, vallen en andere externe krachten. Dankzij het zogenaamde geheugeneffect keert de bril na vervorming terug in zijn oorspronkelijke vorm. Met 68 gram is het ook een lichtgewicht onder de skibrillen.

Door de gebogen vorm van de botten konden ze zo goed mogelijk aan de vorm van het hoofd aangepast worden. Bovendien waren deze “sneeuwbrillen” voorzien van twee kleine spleetjes om beter te kunnen zien. Door deze spleet werden de doordringende UV stralen gebroken voor ze het netvlies bereikten.

Passen alle skibrillen op elke helm en hoe moeten ze goed passen?

In principe kun je elke skibril onder elke skihelm dragen. De vraag is of de bovenrand van de skibril harmonieert met de rand van de skihelm. Normaal gaan skihelmen en skibrillen van dezelfde fabrikant goed samen. Het is echter belangrijk dat je de skibril altijd eerst samen met de helm uitprobeert.

Kies eerst de juiste helm en zoek dan de juiste bril die erbij past.

In het algemeen moet je je op je gemak voelen met je skibril op de piste. Anders zul je niet van wintersport genieten als je steeds aan je skibril moet prutsen. Ze mogen geen drukpunten veroorzaken en mogen niet gemakkelijk wegglijden. Een verstelbare riem kan erg handig zijn.

Hoe maak ik een skibril schoon?

Het antwoord op deze vraag kan bepalen hoe lang je skibril meegaat. De reinigingstechnieken zijn eenvoudig en kunnen zonder veel moeite gedaan worden. Als er tijdens een val of sneeuwval overtollige hoeveelheden sneeuw of ijs aan je bril blijven kleven, is het antwoord: KLIK HET UIT! In geen geval mag je vingernagels of zelfs scherpe gebruiksvoorwerpen gebruiken om je skibril schoon te maken. Dit kan het hoogwaardige glas beschadigen.

Als er ook vuil op zit, raden we je aan warm water zonder toevoegingen te gebruiken. Wasmiddelen en andere chemicaliën ruïneren de materialen. Tenslotte zorgt een geschikt lensreinigingsdoekje voor een optimale reiniging van je snowboardbril. De snelste en gemakkelijkste manier om je skibril tegen krassen te beschermen is het gebruik van een geschikt hoesje. Als je je skibril niet gebruikt, zorg dan dat hij goed opgeborgen is.

Afbeelding bron: pixabay.com / ivabalk

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies