Laatst bijgewerkt: 11-06-2022

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

76Bestede uren

35Beoordeelde onderzoeken

244Verzamelde opmerkingen

Een sleufsnijder is een gereedschap dat gebruikt wordt om sleuven in de rand van je leer te snijden. Het meest gebruikelijke gebruik hiervoor is het snijden van gaten in riemen of riemen, zodat je ze door gespen en ander hang- en sluitwerk kunt rijgen. Sleufsnijders zijn ook heel nuttig bij het maken van portefeuilles, tassen, enz. omdat je er openingen mee kunt maken waar uiteindelijk zakken komen zonder dat je van één kant helemaal door moet slaan (wat zwakke plekken kan veroorzaken). Je hebt misschien gezien dat sommige mensen kleine schroevendraaiers met hun Dremel gereedschap gebruiken in plaats van een speciale sleuvenfrees te kopen – ik raad af het op deze manier te doen. Schroevendraaiers zijn niet speciaal gemaakt voor het snijden van leer en zullen lang niet zo lang meegaan voor ze op je project verslijten. Wil je iets duurzamer dan wat standaard bij je Dremel kit zit, bekijk dan mijn bespreking hier op Amazon .
Beste Sleuvenfrees: Onze selectie

Sleuvenfrees: Vaak gestelde vragen

Welke soorten sleuvenfrezen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten sleufsnijders, de standaard en de heavy duty. De Standard wordt gebruikt om gleuven te snijden in hout tot 3/4″ dik. De Heavy Duty kan gebruikt worden op dikkere materialen zoals triplex of spaanplaat.

De sleuvenknipper is het belangrijkste onderdeel van een gokkast. Het bepaalt hoeveel geld je kunt winnen, en het moet ook duurzaam genoeg zijn om jaren mee te gaan zonder stuk te gaan. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten sleufsnijders op de markt, maar ze hebben allemaal één ding gemeen – ze moeten metaal zuiver doorsnijden zodat de munten er bij correct spel uit vallen. Sommige machines gebruiken meer dan één soort snijder tegelijk; dit betekent dat er meerdere sleuven zijn die naadloos moeten samenwerken, anders functioneert je spel niet goed. Wil je een goede gokkast, zorg er dan voor dat de onderdelen gemaakt zijn van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en aluminium in plaats van plastic of andere goedkope alternatieven die na verloop van tijd gemakkelijk kunnen breken.

Wie moet een sleuvenknipper gebruiken?

Iedereen die een sleuf in zijn werkstuk moet zagen. Sleufsnijders worden gebruikt door iedereen, van de hobbyistische houtbewerker, tot de professionele meubelmaker en alles daar tussenin.

Op basis van welke criteria moet je een sleuvenfrees kopen?

De beste sleuvenfrees werkt voor jou, dus kies de meest geschikte. Kijk eens naar onze aanbevelingen hieronder en vergelijk ze met je behoeften.

Het gewicht en de materialen zijn twee van de belangrijkste details die je moet vergelijken. Het is ook goed om uit te zoeken waar het product gemaakt werd.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een sleuvenfrees?

Voordelen

Sleufsnijders zijn heel gemakkelijk in het gebruik en kunnen op allerlei manieren gebruikt worden. Ze kunnen met gemak snelle sneden maken, waardoor ze ideaal zijn om dunne materialen zoals papier of plastic door te snijden. De messen van sleufsnijders zijn er ook in verschillende maten, zodat je er een kunt kiezen die geschikt is voor je project.

Nadelen

Sleufsnijders zijn niet erg goed in het doorsnijden van dik materiaal. Ze hebben ook de neiging te breken als je ze probeert te gebruiken op iets dat te hard of bros is.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Meccion
  • flintronic
  • Jubaopen

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Sleuvenfrees in onze review kost ongeveer 8 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 33 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies