Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

35Onderzochte producten

77Bestede uren

14Beoordeelde onderzoeken

139Verzamelde opmerkingen

Een snellader is een apparaat dat je batterij sneller oplaadt dan de standaard oplader die je bij je telefoon kreeg. Hij doet dit door de spanning die naar je telefoon gaat te verhogen, wat meer vermogen en dus snellere oplaadtijden mogelijk maakt.
Snellader: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste snellader: Onze selectie

Snelle oplader 30

Deze snellader 3.0 is precies wat je nodig hebt om je apparaten onderweg opgeladen te houden. Met 2 poorten kun je snel 2 apparaten tegelijk opladen en hij is compatibel met een breed scala aan apparaten, waaronder iPhones, Android smartphones, tablets, e-readers, Bluetooth koptelefoons en luidsprekers, slimme horloges, enz. Gemaakt van vlamvertragend materiaal en met een ingebouwd beschermingssysteem is deze lader robuust en veilig in gebruik. Het compacte formaat maakt hem gemakkelijk mee te nemen waar je ook gaat en hij wordt zelfs geleverd met een 100-240v ingangsvermogen zodat je hem ook internationaal kunt gebruiken.

Quick Charge 30 USB Muurlader

Dit product is een snelle hoofdlader met een maximaal vermogen van 18w (5v/ 3a). Hij gebruikt snelladen 3.0 technologie om compatibele apparaten in slechts 35 minuten tot 80% op te laden, 4 keer sneller dan traditionele laders. Deze usb wandlader kan elk aangesloten apparaat herkennen en de beste laadstroom geven via adaptieve laadtechnologie, hij laadt bijna alle usb apparaten, van smartphones tot tablets, bluetooth koptelefoons en luidsprekers, smartwatches, enzovoort. Uitgerust met een slimme chip om je apparaten te beschermen tegen kortsluiting, overspanning, oververhitting en overstroom, zodat jij en je apparaat veilig blijven. Vlamvertragend abs omhulsel biedt hoge temperatuurbestendigheid voor de beste warmte-afvoer. Het kleine formaat maakt de lader draagbaar, gemakkelijk in je tas op te bergen en overal mee naar toe te nemen. De 1m kabel (inbegrepen) is erg handig voor gebruik thuis, op kantoor, onderweg of op reis.

2-in-1 oplader met magnetische uitlijning

De 2-in-1 oplader met magnetische uitlijning is de perfecte manier om twee tablets tegelijk op volle snelheid op te laden. Met de maximale output van 24w via 2 poorten kun je met deze lader je apparaten snel en gemakkelijk opladen. Het compacte formaat en de wereldwijde compatibiliteit met wisselstroom 100-240v maken de lader ideaal voor internationale reizen.

Snellader: Vaak gestelde vragen

Welke soorten snelladers zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten snelladers. Het eerste type is dat wat je bij je telefoon krijgt, en het laadt met een snelheid van 1 Amp (1000 mAh). Deze lader laadt je batterij van 0 tot 100% in ongeveer 2-3 uur, afhankelijk van de mate waarin je de stroom verbruikt hebt. De tweede soort heet een aftermarket snellader die je los kunt kopen voor $10-$20 dollar online of in een elektronica winkel zoals Best Buy enz. Deze laders zijn er in veel verschillende maten, van 500 mA helemaal tot 3 Ampère. Ze zijn er ook met verschillende aansluitingen, zoals Micro USB, Mini USB, Apple 30 pins aansluiting enz. Je hoeft alleen maar te controleren of ze passen bij wat op je toestel zit voor je ze koopt. Zo niet, dan heb je misschien extra adapters/stekkers nodig zodat ze passen in de poort waarin je ze wilt gebruiken.

Goede snelladers zijn die waarmee je je telefoon snel kunt opladen. Ze hebben een hoge laadstroom en -spanning, waardoor je in een mum van tijd opgeladen bent. De beste snelladers hebben ook een overlaadbeveiliging, zodat ze je batterij niet beschadigen of schade toebrengen tijdens het opladen. Je moet altijd op deze eigenschappen letten als je een van deze apparaten koopt, want zo niet, dan kun je uiteindelijk iets aan je apparaat beschadigen of nog erger – geëlektrocuteerd worden.

Wie moet een snellader gebruiken?

Iedereen die zijn toestel snel wil opladen. Snelladers zijn perfect voor mensen die veel onderweg zijn, of weinig tijd hebben om hun toestel op te laden. De Samsung Galaxy S3 en Note 2 hebben beide grote batterijen die er tot 4 uur over kunnen doen om van 0-100% volledig op te laden. Een snellader halveert je oplaadtijd.

Op basis van welke criteria moet je een snellader kopen?

Het eerste waar je naar moet kijken is het amperage. Als een snellader 2 Ampère of minder heeft, duurt het ongeveer twee keer zo lang om je toestel op te laden dan een met 3 Ampère of meer. Dus als snelheid belangrijk voor je is, let er dan op dat de lader voldoende vermogen heeft voor je behoeften. De volgende stap is voltage en wattage (of mAh). Spanning bepaalt hoe snel elektriciteit door een stroomkring gaat, terwijl het wattage de intensiteit ervan in de tijd meet; hogere voltages betekenen snellere oplaadtijden, maar vereisen ook compatibele toestellen om ze niet te beschadigen. Tenslotte is er compatibiliteit, waarmee specifiek bedoeld wordt of de batterij van je telefoon snelladers met hoog voltage aankan zonder te ontploffen – dit geldt meestal alleen bij gebruik van producten van derden, zoals autoadapters, dus wees voorzichtig.

Je moet letten op de uitgangsstroom van een snellader. Hoe hoger die is, hoe sneller je toestel zal opladen. Ook moet je kijken of er extra functies zijn zoals automatisch detecterende ingangsspanning of bescherming tegen overladen, die in bepaalde situaties van pas kunnen komen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een snellader?

Voordelen

Snelladers kunnen batterijen tot vier keer sneller opladen dan gewone laders. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het opladen van je batterij en meer tijd overhoudt om ervan te genieten.

Nadelen

Het grootste nadeel van een snellader is de kostprijs. Ze zijn duurder dan gewone opladers, maar als je je telefoon vaak gebruikt en hem snel moet opladen, kan dit een optie voor je zijn.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Anker
  • UGREEN
  • LUOSIKE

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Snellader in onze review kost ongeveer 10 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 22 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies