Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

35Bestede uren

17Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Bij snorkelen denken de mensen vaak aan heen en weer peddelen op het wateroppervlak, beslagen zwembrillen en ademhalingsmoeilijkheden, maar de perfecte snorkelset kan je een comfortabele en indrukwekkende ervaring bezorgen. De onbekende onderwaterwereld trekt avonturiers en ontdekkingsreizigers aan. Maar welke snorkelset biedt je eigenlijk het volmaakte comfort tijdens de duik en voor wie zijn welke sets het meest geschikt?

Snorkelen is voor iedereen en moet zeker uitgeprobeerd worden, dus hier leggen we uit op welke condities je moet letten. Met onze snorkelset test 2023 hebben we de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet en de voor- en nadelen ervan uitgezocht. We hebben de verschillende soorten snorkelsets vergeleken, van de klassieke snorkel tot de droge snorkel, om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken.
Belangrijk om te weten

  • De snorkelset is basisduikuitrusting om op vakantie de onderwaterwereld te ontdekken en biedt iedereen een glimp van het onbekende en een geweldige ervaring bovendien.
  • Er zijn verschillende soorten snorkelsets, zoals 2-delige en 3-delige sets en droge snorkels of klassieke snorkels. We leggen hier uit welke het beste voor je zijn en waar je op moet letten bij de maatvoering.
  • Snorkelen is voor iedereen, klein of groot, beginner of gevorderde. Maar je moet altijd letten op de kwaliteit van een snorkelset en je grondig informeren voor je een aankoopbeslissing neemt. Daarna staat niets de pret nog in de weg.

Beste snorkelset: Onze selectie

Cressi Snorkelset

Ontdek de ongeëvenaarde kwaliteit van Cressi’s snorkelset, een vooraanstaand product ontworpen door een echt Italiaans familiebedrijf met een passie voor watersport sinds 1946. Deze hoogwaardige snorkelset voor volwassenen, bestaande uit het Onda-masker en de Mexico-snorkel, is perfect voor zowel hobby- als sportduikers en biedt u een optimale ervaring in zee.

Cressi Snorkelset

Ontdek de wonderlijke onderwaterwereld met de hoogwaardige snorkelset van het gerenommeerde Italiaanse merk Cressi, uw specialist in duikuitrusting sinds 1946. Deze complete set bestaat uit een comfortabel masker en een droge snorkel, vervaardigd uit zeer zachte siliconen voor een perfecte pasvorm en maximaal draagcomfort tijdens uw snorkelavonturen.

Retoo Snorkelset

Ontdek de wonderen van de onderwaterwereld met de RETOO snorkelset, speciaal ontworpen voor ultiem comfort en een unieke duikervaring. Dankzij het innovatieve duikontwerp voert dit duikmasker uitgeademde lucht aan de zijkant van het gezicht weg, waardoor pendelademhaling voorkomen wordt. De ventilatieopeningen bevinden zich strategisch aan beide zijden van het frame, zodat u onbezorgd van uw snorkelavontuur kunt genieten.

Jodsen Snorkelset

Ervaar een 180° panoramisch uitzicht dankzij het ultratransparante geharde glas, waardoor u een onbelemmerd, helder zicht krijgt op de prachtige oceaan, vol kleurrijke vissen en ander zeeleven. Ons snorkelmasker voor volwassenen is voorzien van een anti-condenscoating, zodat u urenlang kunt zwemmen, duiken en snorkelen zonder last te hebben van mistblokkering. De 100% siliconenafdichting van voedingskwaliteit zorgt voor een zachte en comfortabele pasvorm, die nauw aansluit op uw gezicht om lekken te voorkomen.

Snorkelsets: Koop- en beoordelingscriteria

Alvorens een snorkelset te kopen, moet je letten op de koop- en beoordelingscriteria, zodat het plezier uiteindelijk echt de moeite waard is. We hebben enkele criteria opgesomd die je als leidraad moet gebruiken.

De hieronder genoemde criteria zijn voor veel kopers belangrijk en moeten je een overzicht geven. Comfort en bescherming spelen een belangrijke rol. Waarom deze criteria zo belangrijk zijn wordt hieronder beschreven:

Materiaal

De duikbril, het mondstuk en de snorkel moeten comfortabel en vooral veilig voor je zijn. Het materiaal van de set speelt hierbij een grote rol.

Een van de kwalitatieve kenmerken van een snorkelset is dat het materiaal van silicone is.

Het mondstuk blijft comfortabel, ook na lange tijd. Duikbrillen zijn vaak voorzien van gehard glas om weerstand te bieden tegen breuk of waterdruk, en zo een hoge mate van veiligheid te garanderen.

Bovendien heeft een kwaliteitsduikbril een anti-fog functie die mist absorbeert voor een indrukwekkend zicht op de onderwaterwereld. Voor comfort tijdens het snorkelen moet je dus letten op het materiaal.

Maat en pasvorm

Natuurlijk is de pasvorm van je snorkelset ook heel belangrijk, dus kijk goed naar je maatkeuze voor je koopt. Als je masker te groot of te klein is, is snorkelen niet leuk en kan het zelfs gevaarlijk zijn. Daarom moet je beslist je maat te weten komen voor je een aankoopbeslissing neemt. Voor kinderen zijn er ofwel one-size-fits-all of maat XS. Voor volwassenen zijn de maten S, M en L verkrijgbaar.

Sommige fabrikanten geven de afmetingen van de snorkelset, voor het geval kopers nog onzeker zijn over de maten.

De lengte van de snorkel moet altijd maximaal 35 cm zijn en de diameter van de adembuis 1,5-2,5 cm. De lengte van de snorkel mag de maximum lengte van 35 mm niet overschrijden, want dan kunnen er problemen met de ademhaling ontstaan, maar hij mag ook niet te kort zijn.

Verstelmogelijkheden

Verstelmogelijkheden is een ander criterium waarmee je rekening moet houden als je een geschikte snorkelset zoekt, vooral online. In dit geval is het altijd een voordeel als duikmaskers verstelbare of draaibare gespen hebben.

Duikbrillen of duik maskers

De fabricage van duikbrillen of duikmaskers is niet altijd hetzelfde, omdat ze vaak verschillen in de uitrusting van de lenzen, maar de basisuitrusting van de lenzen is altijd het materiaal PVC. Kwaliteits duikbrillen hebben meestal een anti-fog coating en/of een anti-lek, wat betekent dat de duikbril beschermd is tegen mist en breuk. Veel fabrikanten scoren ook punten voor het panoramische zicht van de lenzen.

Speciale kenmerken van sommige duikbrillen zijn speciale UV-glazen om de ogen tegen zonlicht te beschermen. Voor wie een bril draagt, hebben sommige fabrikanten zelfs optimale duikbrillen die aangepast kunnen worden.

Er zijn vele mogelijkheden en de aankoopbeslissing hangt natuurlijk af van de eisen en het budget, want hoe hoger de kwaliteit van de uitrusting, hoe duurder de snorkelset. Er zijn echter nog steeds goede snorkelsets te vinden tegen redelijke prijzen.

Accessoires

Een ander belangrijk aankoopcriterium zijn de accessoires van een snorkelset. Veel fabrikanten leveren een transportzak bij de aankoop van een snorkelset. Dit vereenvoudigt het vervoer en is verantwoordelijk voor het uitdrogen van de set. De meeste 2-delige sets komen niet met vinnen, maar die zijn bij de complete set inbegrepen. Als je je voldoende ingelezen hebt over snorkelsets, kun je voor jezelf beslissen of je een 2-delige of 3-delige set verkiest.

Gewicht

Een te zware duikbril of snorkel kan al snel tot een zware belasting leiden en niet comfortabel zijn.

Van een normaal gewicht wordt gezegd dat het 900-1400 gram is.

Voor een comfortabele snorkelervaring moet je dus opletten hoe zwaar de snorkelset in totaal weegt, voor je hem koopt.

Je moet goed opletten of de set een klassieke snorkel of een droge snorkel is, want de gewichten variëren naargelang. Als hij meer weegt dan het normale gewicht, kan hij wat onhandig worden, vooral voor beginners.

Snorkelset: Veel gestelde vragen en antwoorden

Voordat je besluit een snorkelset te kopen, moet je je natuurlijk eerst vertrouwd maken met het product zelf. Je moet van tevoren wat informatie hebben om betere beslissingen te kunnen nemen en voorbereid te zijn.

Hier zijn wat vragen en antwoorden die we voor je op een rijtje hebben gezet:

Wat is een snorkelset?

Een snorkelset is basisduikuitrusting. De onderdelen zijn een snorkel, een duikbril of masker en, afhankelijk van je voorkeur, vinnen. Dienovereenkomstig zijn er 2-delige en 3-delige snorkelsets, de laatste is ABC uitrusting.

Voor wie zijn snorkelsets geschikt?

Iedereen kan een snorkelset bezitten om op vakantie de prachtige onderwaterwereld te verkennen. Zowel volwassenen als kinderen mogen (en moeten) meedoen aan de pret. De sets zijn in verschillende maten verkrijgbaar en je hebt vaak de mogelijkheid om zelf de pasvorm te optimaliseren.

Schnorchelset

De activiteit snorkelen doe je best met vrienden en familie, want het plezier is geschikt voor iedereen. Voor jong en oud is er voor iedereen de perfecte snorkelset te vinden. (Image source: Dmosreg /123rf)

Als je gezondheidsbeperkingen of ademhalingsproblemen hebt, is het beter om snorkelen te vermijden.

Welke soorten snorkelsets zijn er?

Er zijn verschillende soorten en modellen snorkelsets. Hier staan er een paar op een rijtje met hun voor- en nadelen:

Type Voordelen Nadelen
Klassieke snorkel hij is goedkoop en doelvullend hij is onbuigzaam en krachtverslindend omdat je het water uit de buis moet blazen
Droge snorkel het is uitgerust met een uitblaasventiel en voorkomt het binnendringen van water het heeft meer gewicht en is groter, ook kan de klep fouten hebben
Duikbril met enkel glas je hebt een groot gezichtsveld Het masker is moeilijker uit te blazen.
Tweeglazen bril u heeft meer ruimte voor de neus en er kunnen speciale lenzen voor brildragers worden gebruikt, ook is het bedoeld voor echte duiken Geen

Wat is het alternatief voor de snorkelset?

Snorkelmaskers zijn nieuwe alternatieven voor de traditionele sets en moeten oplossingen brengen voor de problemen van snorkelsets. Een van de grootste voordelen is het comfort dat ze bieden door de natuurlijke ademhaling van mond en neus. Het wordt vaak gebruikt door professionele snorkelaars.

Alternatief Beschrijving
Snorkelmasker De snorkel en de duikbril zitten in één voorwerp. Het masker heeft bovenaan een buis die de drager van het masker van frisse lucht voorziet. Het masker heeft bovenaan een buisje dat de drager van het masker van frisse lucht voorziet. Hier zorgt het masker voor een natuurlijke ademhaling door de mond en neus. Het is echter beperkt met de toevoer van lucht, maar meestal biedt het masker meer ruimte en comfort.

Hoe kies ik de juiste maat?

De juiste maat duikmasker is heel belangrijk voor een comfortabele snorkelervaring. Het vinden van de optimale grootte moet niet al te moeilijk zijn. Alles wat je hoeft te doen is de afstand tussen je kin en de brug van je neus te meten.

Schnorchelset

De onderwaterwereld verkennen met de perfecte snorkelset is gemakkelijk. Als je je ideale maat gevonden hebt, kan het avontuur pas echt beginnen. (Image source: Dmosreg / 123rf)

Als de spleet minder dan 12 cm is, is maat S/M ideaal voor jou. Is de afstand meer dan 12 cm, dan zou je de maten M/L moeten kiezen. Voor kinderen zijn er vaak standaardmaten of maat XS.

Conclusie

Of je nu uiteindelijk een 2-delige of 3-delige snorkelset kiest, we garanderen je een indrukwekkend uitzicht en een onvergetelijke ervaring. Koralen in verschillende kleuren, vissen die je nog nooit gezien hebt of zelfs maar wist dat ze bestonden, een snorkelset is altijd een goede beslissing.

Het is aan jou of je vinnen, een panoramische bril of zelfs alleen een masker wilt. Als je een serieuze vakman bent, is een goedkope en hoogwaardige set een voordeel, dat op de lange duur zijn vruchten zal afwerpen.

Als je echter nieuw bent in het snorkelen, zou een lichtgewicht tweedelige set met een droge snorkel geschikt zijn om je adem in te houden. Nu staat niets je meer in de weg van een aangename reis naar het onbekende!

Beeldbron: Roman023 / 123rf.com

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies