Laatst bijgewerkt: 01-09-2021

Met een korte broek in het park, met opgerolde chino’s voor een barbecue of een training op het sportveld. Sneakers, slippers en dergelijke worden door veel mannen heel vaak en met veel plezier gedragen. Sokken voor mannen zijn bijzonder geschikt om deze looks te perfectioneren.

Gemaakt van katoen of andere comfortabele materialen, zijn ze een must-have voor de garderobe van elke man. Dit artikel vertelt je meer over wat dit type sok is, hoe mannen ze het beste kunnen gebruiken en waar je op moet letten bij het kopen ervan.
Beste Sokken mannen: Onze selectie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Om verwarring te voorkomen voordat je je eerste paar sokken voor mannen koopt, hebben we hieronder een aantal vragen voor je beantwoord.

Wat zijn sokken voor mannen?

Het bijzondere van de sokvormige voetjes voor mannen is dat je ze van buitenaf niet aan de binnenkant van de schoen kunt zien. De sokken zijn op de wreef uitgesneden en reiken van het uiteinde van de teen tot de basis van de hiel. Hier zie je ook het verschil met sneakersokken. Deze bedekken de hele voet en zijn ook aan de binnenkant van de schoen zichtbaar.

Sokken voor mannen worden ook wel onzichtbare of niet-zichtbare sokken genoemd. Bovendien bieden sokken voor mannen het voordeel dat je sokken kunt dragen in schoenen waarin je vaak zweetvoeten hebt. Hier is het gebruik van sokken voor mannen een duidelijk pluspunt en vermindert het nat worden van slecht ruikende voeten.

In welke schoenen moeten herensokken gedragen worden?

Over het algemeen kunnen sokken in bijna alle herenschoenen gedragen worden. Er zijn echter enkele soorten schoenen waar het dragen van sokken voor mannen bijzonder geschikt is. Bij open schoenen, zoals sneakers, vinden mannen een goed gebruik voor de sokken. Stijlvol gecombineerd met opgerolde of korte broeken wordt het modebewustzijn van mannen versterkt. Evenzo zijn de footies voor mannen uitstekend geschikt voor loafers of veterschoenen. Door de voordelige snede zijn er geen lelijke randen.

In het algemeen is het voor mannen belangrijk om altijd sokken in stoffen schoenen te dragen. Als deze schoenen op blote voeten gedragen worden, wordt het zweet dat tijdens het dragen geproduceerd wordt opgeslagen en ruiken de schoenen al gauw onaangenaam. Mannen kunnen leren schoenen op blote voeten dragen omdat ze het vocht afgeven, maar ook hier is het voordelig als mannen sokken of laarsjes dragen omdat anders het risico bestaat dat er blaren op de voeten ontstaan.

Waar moet ik op letten als ik sokken voor mannen koop?

Bij het kopen van sokken voor mannen zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden om echt van alle voordelen van dit type sok te kunnen genieten. In het volgende zullen we deze punten kort voor je toelichten.

  • Slipweerstand: Waarschijnlijk de belangrijkste eigenschap van footies voor mannen is dat ze slipvast zijn. Als deze eigenschap niet aanwezig is, zullen veel heren zich snel ergeren als de sokken voortdurend van de hiel glijden.
  • Silicone: Om de slipweerstand te ondersteunen hebben veel sokken een gelkussentje als silicone en een siliconen strip op de hiel. Aan de ene kant biedt dit de nodige grip voor mannen en tegelijk heb je een geïntegreerde bunion pad in de sokken.
  • Strakke pasvorm: Natuurlijk moeten de sokken in de juiste maat gekozen worden. Maar het is beter een maat te klein te kiezen, want sommige sokken zetten snel uit en dan is de noodzakelijke pasvorm niet meer gegeven. Door de strakke pasvorm is het voor mannen niet nodig de sokken over het uiteinde van hun schoenen omhoog te trekken om ze vast te maken. Dat is precies waar de laarsjes voor zijn, om ze uit het zicht te houden.
  • Materiaal: Afhankelijk van waar de sokken voor gebruikt zullen worden, is het belangrijk het juiste materiaal te kiezen. Katoenen sokken zijn bijvoorbeeld ideaal om dagelijks te dragen. Voor sportactiviteiten is het voordelig om andere materialen te gebruiken. Er zijn echter ook speciale sokken voor mannen, die gemaakt zijn voor sportschoenen.
  • Kleur: Ook al lijkt de kleur onbelangrijk, je kunt beter effen kleuren kiezen of sokken die bij de kleur van je schoenen passen. De bedoeling van sokken voor mannen is niet om aan te zien, maar het kan altijd gebeuren dat ze een beetje uitglijden.

Als je deze paar punten in gedachten houdt bij het kopen van footies, kan het niet mis gaan.

Samenvatting

Zoals je ziet mogen footies echt niet ontbreken in de garderobe van elke man. Ze zijn veelzijdig en je kunt ze praktisch elke dag dragen. Het maakt niet uit of je ze op je werk of in je vrije tijd draagt. Je kunt niet fout gaan met footies. Je kunt het beste een voorraadje aanleggen van een paar in verschillende kleuren, zodat je altijd de juiste sokken bij de hand hebt.

Veel merken bieden sokken voor mannen aan, maar niet allemaal voldoen ze aan de tips die we hebben geformuleerd. Of er zijn geen siliconen strips of de sokken slijten snel. Als je echter onze tips voor styling en winkelen volgt, kan er niets misgaan.

(Afbeeldingbron: Quinton Coetzee / unsplash)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies