Laatst bijgewerkt: 15-02-2022

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

58Bestede uren

23Beoordeelde onderzoeken

243Verzamelde opmerkingen

Een spuitkleur is een kleur die je op het oppervlak van je voorwerp kunt spuiten. Het is als schilderen, maar dan met een 3D Printer.

Spray Color is een niet-giftige verf op waterbasis, die op elk oppervlak aangebracht kan worden. De kleur droogt in ongeveer 30 minuten en je bent klaar om te gaan.
Beste Spuitverf: Onze selectie

Spuitverf: Vaak gestelde vragen

Welke soorten spuitverf zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten spuitverf. De eerste is een product op waterbasis dat op elk oppervlak gebruikt kan worden, ook op stof en papier. Deze soort spuitverf heeft de consistentie van haarspray of nagellakverwijderaar en komt in een spuitbus met een fijn puntig mondstuk om het gemakkelijk aan te brengen. Het droogt snel om je levendige kleuren te geven zonder door je werkstuk te bloeden (tenzij het erg poreus is). Je moet deze soort altijd uittesten voor je ze op stoffen gebruikt, want sommige verfstoffen kunnen uitlopen als ze er rechtstreeks uit de fles op gespoten worden; als je ze echter voorzichtig aanbrengt, zullen ze niet uitlopen als ze eenmaal droog zijn.

De tweede soort is verf op oliebasis die speciaal gemaakt is voor gebruik op oppervlakken als hout, metaal of glas – het werkt helemaal niet goed op stof. Deze verf zit in flesjes met kwastjes eraan, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over vieze handen bij het schilderen van kleine details zoals belettering of het aanbrengen van accenten op je ontwerpelementen zoals bloemen en bladeren. Ze dekken ook beter dan hun tegenhangers op waterbasis omdat er niet veel “ademruimte” is tussen elke laag in tegenstelling tot wat gebeurt als je de ene laag na de andere spuit tot volledige dekking is bereikt (wat kan duren

De beste spuitverven zijn die met een hoge graad van lichtechtheid, goede dekkracht en kleurkracht. Er zijn veel andere factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste spuitverf voor je project, maar met deze drie kwaliteiten krijg je gegarandeerd mooie resultaten.

Wie moet een Spray Color gebruiken?

Iedereen die een beetje kleur en glans wil aanbrengen zonder zich vast te leggen op een haarkleur over het hele haar. Het is perfect voor mensen met grijs of dunner wordend haar, en ook voor iedereen die wat extra volume aan de wortel van zijn lokken zoekt.

Op basis van welke criteria moet je een Spray Color kopen?

Het eerste wat je moet overwegen is de kleur van je auto. Is het een donkere kleur, dan zullen lichtere kleuren beter zichtbaar zijn en omgekeerd. Je moet ook bedenken hoeveel tijd je beschikbaar hebt voor detailing – als je geen uren wilt besteden aan polijsten of waxen, kies dan een spray die speciaal ontworpen is voor snelle resultaten. Let er tenslotte op dat elk product zowel kleine krassen en spaanders in de lak kan bedekken als grotere oppervlakken zoals portiergrepen of bumpers.

Het belangrijkste om op te letten is de kleur. Het moet een zuivere, heldere en gelijkmatige tint van je gekozen kleur zijn. Als je spuitbussen in het echt bekijkt, let er dan op dat er geen vlekken of strepen op zitten, want dat kan invloed hebben op hoe goed het product zal werken als je het later gebruikt. Je moet er ook zeker van zijn dat de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken is, want als dat wel zo is, is de kans groot dat de kwaliteit niet meer in overeenstemming is met wat er oorspronkelijk van verwacht werd voordat ze verkocht werden aan andere mensen zoals jij die ze ook voor eigen gebruik zouden willen kopen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Spray Color?

Voordelen

De voordelen van een spuitkleur zijn dat ze gemakkelijk aan te brengen is, snel droogt en op bijna elk oppervlak gebruikt kan worden. Het geeft je ook volledige controle over je ontwerp omdat je meerdere kleuren in één toepassing kunt gebruiken. Ook hebben we met onze nieuwe formule op waterbasis de VOC’s (Vluchtige Organische Stoffen) geëlimineerd, wat betekent dat er geen schadelijke dampen of geuren zijn.

Nadelen

De nadelen van een spuitkleur zijn dezelfde als die van elke andere verfsoort. Het is niet gemakkelijk aan te brengen, en het duurt even voor het droog is. Je kunt plekken die je gemist hebt of niet goed bedekt hebt pas bijwerken als het hele werkstuk helemaal gedroogd is. Als je ontwerp ingewikkelde details vereist, dan wordt dat moeilijk met een verfspuit, want die droogt snel en laat niet veel ruimte voor fouten bij het aanbrengen.

Wat voor aanvullend gereedschap is nodig om een Spray Color te gebruiken?

Spray Color is een product op waterbasis, dus je kunt het met elk soort gereedschap gebruiken. Je moet je gereedschap wel schoonmaken na gebruik van de spuitkleur.

Wat kun je nog meer gebruiken in plaats van een Spray Color?

Antwoord: Je kunt een vloeibare voedselkleurstof gebruiken. De kleur zal intenser zijn en de smaak van je cake verandert niet, maar je zult misschien wat water moeten toevoegen om het dun genoeg te krijgen om te spuiten. Ik gebruikte Wilton Food Color in Pink Lemonade (rood) en Electric Blue (blauw).

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Revell
  • LA Colors
  • Zooarts

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Spuitverf in onze review kost ongeveer 6 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 32 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies