Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

52Bestede uren

19Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Een Stand Up Punching Bag is een bokszak die je zelfstandig kunt laten staan. Hij hoeft niet aan het plafond gehangen te worden of aan iets anders bevestigd te worden, hij staat uit zichzelf. Dit maakt ze veel veelzijdiger en maakt andere soorten training mogelijk dan hangende zakken. Ze zijn meestal ook kleiner van formaat zodat ze minder ruimte innemen als ze niet gebruikt worden.
Staande bokszak: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste staande bokszak: Onze selectie

De perfecte bokszak

Dit is de perfecte aanwinst voor je home gym. De flexibele staande bokszak is drievoudig in hoogte verstelbaar van 158 tot 186 cm. Hij is dik bekleed om stoten en trappen op te vangen en te absorberen, zodat het risico op verwondingen minimaal is. Het middengedeelte is beweegbaar en vangt je eigen klap op voor realistische bokstraining. Het voetgedeelte kan gevuld worden met 150 kg zand of 96 kg water, afhankelijk van je trainingsbehoeften.

De perfecte bokszak

Dit is de perfecte bokszak voor je intense trainingssessies. Hij is gemaakt van duurzaam kunstleer voor maximale duurzaamheid, en de bodem kan met zand gevuld worden voor extra stabiliteit. De zeer lange zak is geschikt voor slagen, trappen en kniestoten. De afmetingen zijn hoogte 175 cm, diameter 45 cm.

PVC Bokszak voor Volwassenen en Kinderen

Deze bokszak is ideaal voor zowel volwassenen als kinderen. Hij is gemaakt van hoogwaardig milieuvriendelijk PVC, sterk en stevig. De staande bokszak kan je helpen plezier te beleven aan het oefenen van karate bewegingen, en tegelijk je behendigheid en hand-oog coördinatie verbeteren. Je kunt hem ook gebruiken om de druk van werk en leven te verlichten. Als hij niet gebruikt wordt, kan hij opgevouwen worden.

Staande bokszak: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Stand Up Punching Bag zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten staande bokszakken. De eerste is een vrijstaande zak, wat betekent dat er geen bevestigingsmateriaal aan de basis bevestigd is en dat je hem zo veel kunt verplaatsen als je wilt. Dit type bokszak zal stabieler zijn dan een die aan de muur of het plafond bevestigd is, maar ze nemen wel heel wat meer ruimte in je thuis gymzaal in beslag.

De tweede soort heet een “in-ground” staande bokszak omdat de basis ervan in een in de vloer (of grond) gegraven gat zit. Deze zakken zijn meestal minder duur dan hun vrijstaande tegenhangers en vergen ook veel minder bergruimte als ze niet in gebruik zijn, maar ze zijn ook lang niet zo draagbaar omdat ze nergens anders heen kunnen dan na elke trainingssessie weer in hun oorspronkelijke hol.

Staande Bokszakken zijn ontworpen om de klap van je stoten en trappen op te vangen. Ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan, maar ze moeten nog wel met je mee kunnen bewegen als je ze slaat. De beste tassen zullen bij het slaan wat meegeven, zodat ze lichtjes meebewegen als reactie, wat betere trainingsresultaten mogelijk maakt. Je moet ook kijken naar het materiaal dat voor de constructie gebruikt wordt – leer of vinyl? Beide werken goed, hoewel velen het gevoel van echt leer verkiezen boven synthetische alternatieven zoals vinyl of nylon banden (die meestal niet zo lang meegaan).

Wie moet een staande bokszak gebruiken?

De staande bokszak is ideaal voor alle leeftijden, geslachten en fitness-niveaus. Het is een geweldige manier om fit te worden terwijl je plezier hebt.

Op basis van welke criteria moet je een Staande Bokszak kopen?

Het eerste waar je rekening mee moet houden is waar je hem gaat neerzetten? Als de Stand Up Punching Bag in een beperkte ruimte komt te staan, zorg er dan voor dat er voldoende ruimte is voor je training. Je moet ook bedenken hoeveel gewicht deze bokszak moet hebben en wat voor materiaal het beste bij je behoeften zou passen. Het lijkt misschien een gemakkelijke opgave, maar als je tussen al deze mogelijkheden kiest, kan het erg verwarrend worden. Daarom maakten we onze lijst – zodat het vinden van het juiste product niet meer zo’n gedoe zou zijn.

Het gewicht van de bokszak is een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden als je een Stand Up Punching Bag koopt. Je moet ook kijken naar hoe stabiel hij staat en of je hem in hoogte kunt verstellen of niet.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Stand Up Punching Bag?

Voordelen

Staande bokszakken zijn geweldig om je bovenlichaam en kern te trainen. Ze helpen ook je evenwicht, coördinatie, snelheid en behendigheid te verbeteren. De staande zak is een veelzijdig stuk gereedschap dat zowel door beginners als gevorderden op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Hij is vooral handig als je weinig ruimte hebt of geen zin hebt in het gedoe om een zware zak aan het plafond te hangen.

Nadelen

Het grootste nadeel van een Staande Bokszak is dat hij meer ruimte inneemt dan de hangende bokszakken. Ze moeten ook op hun plaats verankerd worden, wat ze moeilijker te verplaatsen en op te bergen kan maken als ze niet in gebruik zijn.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • BOLLAER
  • Happybuy
  • JanTeelGO

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Staande bokszak in onze review kost ongeveer 26 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 501 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies