Laatst bijgewerkt: 01-10-2021

Stalen ringen behoren tot de meest populaire varianten voor mannen. Deze accessoires zijn heel veelzijdig, want ze zijn er in allerlei uitvoeringen die bij verschillende looks passen. Bovendien is dit materiaal veel betaalbaarder dan zilver en biedt het veel stevigheid en duurzaamheid. Chirurgisch staal veroorzaakt ook geen allergische reacties – wat wil je nog meer?

Beste Stalen Ring heren: Onze selectie

Hier zijn de details die je in staat stellen het ideale model te kiezen. Let goed op!

Alles over stalen ringen voor mannen

Zoals eerder gezegd zijn er stalen herenringen in verschillende uitvoeringen. Er is een ruime keuze aan modellen. Als je de meest populaire soorten op de markt wilt weten, lees dan verder, je vindt ze hier!

Welke soorten stalen herenringen zijn er?

  • Signet ringen: Signetringen worden al sinds de oudheid gebruikt. Vroeger waren het voorwerpen met grote symboliek. Ze waren gegraveerd met, bijvoorbeeld, familiewapens van clans en werden van generatie op generatie doorgegeven. Ze werden daarom beschouwd als een kostbaar erfstuk. Tegenwoordig is hun waarde meer decoratief. Deze stalen modellen dragen meestal de initialen van de drager, hoewel er ook veel andere ontwerpen zijn.
  • Met strassteentjes: Er zijn veel modellen stalen ringen met ingebedde strassteentjes. Deze kunnen van hoge kwaliteit of imitatie zijn. Er zijn modellen met één of meerdere stenen van verschillende kleuren en afmetingen. De mogelijkheden zijn legio.
  • Met doodshoofden: Schedelringen zijn een kenmerk van heavy metal . Er zijn echter ook varianten met gekleurde stenen. Dit zijn typische varianten van de Mexicaanse cultuur. Dus, wat je stijl ook is, deze modellen zullen je voor je winnen.

Wat zijn de stijlen van stalen ringen voor mannen?

Zoals we al eerder zeiden, zijn er veel verschillende stijlen stalen herenringen. Hier zijn enkele van de populairste, let op!

  • Klassiek: Dit zijn eenvoudige stalen ringen. Ze kunnen wat subtiele versieringsdetails hebben. Ze lijken op klassieke gouden trouwringen. Ze passen bij allerlei stijlen en worden vaak in combinatie met andere ringen gedragen. Er zijn varianten in verschillende diktes.
  • Retro: De zegelring is een voorbeeld van dit type ring. Er zijn varianten met vierkante, ronde of ovale oppervlakken. Ze hebben meestal stenen van verschillende kleuren ingelegd of bevestigd. Er zijn ook gebeeldhouwde modellen met verschillende motieven.
  • Etnisch: Deze roestvrijstalen ringen voor mannen hebben ontwerpen die kenmerkend zijn voor verschillende culturen, zoals de Maya’s, de Azteken of de Indianen. Het zijn meestal uitgesneden varianten met specifieke geometrische vormen. Meestal hebben deze ontwerpen met de natuur te maken.

Overzicht

Stalen ringen voor mannen zijn klassieke keuzes die nooit uit de mode raken. Ze passen bij alle soorten outfits en er zijn tal van motieven verkrijgbaar. Bovendien zijn ze goedkoop en veroorzaken ze geen allergische reacties bij de meest gevoelige huid.

We hopen dat deze gids je geholpen heeft bij je zoektocht naar je ideale stalen herenring. Vergeet niet dat we nog veel meer artikelen hebben over juwelen, accessoires en kleding voor mannen en vrouwen – tot de volgende keer!

(Featured Image Source: Denny Müller: PTInh1bi4ik/ Unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies