Laatst bijgewerkt: 26-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

20Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

We stellen je gezelschap hier op prijs! Vandaag gaan we het hebben over een huishoudelijk artikel dat het leven van grote gezinnen gemakkelijker maakt en een geweldige keuze is om de ruimte te optimaliseren: het stapelbed!

Dit type bed is een praktische en betaalbare uitweg voor wie thuis weinig vrije ruimte heeft, maar de woning deelt met andere mensen, al dan niet familie.

Hoewel sommige mensen de veiligheid van het stapelbed niet vertrouwen, zijn de huidige modellen steeds moderner en veiliger, zodat dit soort bezorgdheid verdwijnt.

Als je van plan bent dit product te kopen en meer informatie zoekt, volg dan onze gids en blijf op de hoogte van alles wat stapelbedden je kunnen bieden.
Belangrijk om te weten

 • Thuis een stapelbed hebben betekent ruimte besparen, omdat twee mensen comfortabel hetzelfde meubelstuk kunnen delen, maar in aparte bedden slapen.
 • Het is belangrijk dat je je bewust bent van het materiaal waarvan je stapelbed gemaakt is, want veiligheid is een belangrijk punt.
 • Tegenwoordig zijn er stapelbedden in veel verschillende modellen! Sommige hebben zelfs lades en organiseerplanken.

Beste stapelbed: Onze selectie

Koopgids

Een huis inrichten is niet altijd gemakkelijk, en soms raken we in de war bij het kiezen van een meubelstuk. Met het stapelbed is dat niet anders, en dus is het belangrijk dat je de voordelen ervan kent, en weet wat je misschien niet bevalt.

Hieronder geven we je een complete gids over dit meubelstuk, en nemen al je twijfels voor eens en altijd weg.

Foto de uma mulher morena, maquiada, dormindo em cima de um travesseiro azul claro.

Het hebben van een stapelbed is een geweldige manier om ruimte in een kamer te winnen. (Bron: Bruce Mars / Pexels)

Stapelbed: wat is het en wat zijn de voordelen?

Een goed geslapen nacht heeft een grote invloed op je dagelijkse prestaties, en daarvoor is het heel belangrijk dat je een comfortabele, schone en georganiseerde ruimte hebt om je lichaam te laten rusten.

Als je in je geval een huis deelt met andere mensen, hetzij familie of vrienden, verandert deze regel niet, maar als je thuis niet veel vrije ruimte hebt, zul je wat aanpassingen moeten doen.

Het stapelbed is de meest comfortabele en praktische manier om ervoor te zorgen dat twee mensen hetzelfde meubelstuk delen, maar in aparte bedden, waarbij de ruimte van elk van hen gerespecteerd wordt.

De bedden staan boven elkaar opgesteld, en worden verbonden door een ladder van drie of vier treden. Hun grootste voordeel is dat je je ruimte optimaliseert en niet inboet aan comfort, want je kunt de matras kiezen die je wilt.

Dit is een prima oplossing voor gezinnen met twee kinderen, of zelfs voor vrienden die geld willen besparen door samen te wonen. Het stapelbed stelt je in staat meer te investeren in andere aspecten van de kamer zonder de kwaliteit van je slaap te schaden.

Tegenwoordig vind je een enorme variëteit aan modellen van dit meubel, en sommige komen zelfs met laden en planken, wat er verder voor zorgt dat je ruimte bewust gebruikt wordt.

Ondanks alle voordelen van dit product is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan de kwaliteit van de structuur ervan, want we willen elke mogelijkheid dat er een ongeluk gebeurt uitsluiten, oké?

Het is ook belangrijk te bedenken dat een kamer delen met iemand, al dan niet in een stapelbed, je privacy aantast, en dat het dus een beslissing is waar je goed over moet nadenken voor je hem neemt.

Maar in het algemeen, als je een voordelige, praktische en compacte manier zoekt om je kamer in te richten, is dit zeker een optie die sterk overwogen moet worden!

Voordelen
 • Optimaliseert veel ruimte
 • Het is comfortabel
 • Gemakkelijke montage
 • Sommige modellen hebben laden en planken
Nadelen
 • Veiligheidsaspecten moeten zeer serieus genomen worden
 • Door een kamer met iemand te delen, verlies je privacy

Stapelbed of twee bedden?

Naast het stapelbed is er ook het stapelbed, een andere mogelijkheid om ruimte te winnen waardoor twee mensen op een comfortabele manier van hetzelfde meubelstuk kunnen genieten.

Hoewel het doel hetzelfde is, werkt elk van deze huishoudelijke voorwerpen in de praktijk op een andere manier.

Het stapelbed is, zoals we al zeiden, ideaal voor het dagelijks leven. Je kunt beide bedden gebruiken wanneer je maar wilt, overdag of ‘s nachts, en je verliest niets aan ruimte en comfort.

Bij het stapelbed is het verhaal een beetje anders. Het is een bed dat onderaan een brede lade heeft, waarin een matras gelegd wordt. Je kunt deze lade uittrekken, en er een extra bed van maken, of je kunt hem gesloten laten, en je merkt niet eens dat hij bestaat.

Família chegando para visitar mulher.

Een stapelbed kan een uitstekende optie zijn om gasten te ontvangen. (Bron: Graham Oliver / 123RF)

Als je het hulpbed uittrekt, verlies je aan ruimte, en het maakt het ook moeilijk om je door de kamer te bewegen, dus, het beste is om dit apparaat sporadisch te gebruiken.

Het was gepland om alleen bij het slapengaan gebruikt te worden, dus, het is niet leuk dat iemand alleen ‘s nachts over zijn bed kan beschikken, nietwaar?

Het is interessant dat je het extra stapelbed alleen gebruikt als je bezoek thuis hebt, een situatie die zich niet elke dag voordoet.

Het grootste voordeel is dat het, als het gesloten is, een gewoon bed is, en dat je niet eens merkt dat het een stapelbed is. Hij is heel compact, en het comfort is hetzelfde!

Stapelbed Bed met lade
Werking Het ene bed op het andere Een standaard bed, met een lade onderaan, waarin een matras past
Gebruik Dagelijks Het wordt aanbevolen voor occasioneel gebruik, om praktische redenen
Ruimte Optimaliseert ruimte In gesloten toestand optimaliseert het de ruimte veel
Prijs Middelhoog tot hoog Middelhoog

Foto de uma cama beliche de madeira escura, básica, em um quarto com paredes, piso e cortinas em tons pastéis.

Stapelbedden zijn een geweldige keuze voor gezinnen met twee kinderen of vrienden die ervoor kiezen een kamer te delen. (Bron: Sarah J / Pexels)

Koopcriteria: Factoren om stapelbedmodellen

te vergelijken
Een stapelbed thuis hebben heeft veel te maken met smaak en de opstelling van je meubels, maar er zijn enkele belangrijke factoren die je bij je aankoop niet over het hoofd mag zien

 • Veiligheid
 • Materiaal
 • Stijl
 • Publiek
 • Trap
 • Ruimte

Nu zullen we iets meer over deze onderwerpen uitleggen. Volg met ons mee!

Veiligheid

Het belangrijkste aan een stapelbed is de veiligheid ervan. Alvorens je favoriete model te kiezen, kijk je of de structuur stevig is, en of het bestand is tegen het gewicht van de persoon die in het bovenste bed zal slapen.

Kijk ook of er een leuning aan het bovenste bed zit, of de vloer verstevigd is en of de ladder stevig genoeg is. Als deze zaken niet in overeenstemming zijn, kunnen er uiteindelijk ongelukken gebeuren.

Houd tenslotte je stapelbed uit de buurt van ramen, ventilatoren en elk ander voorwerp dat de persoon die erboven slaapt kan verwonden, oké?

Materiaal

Bijna nooit vind je een stapelbed van een ander materiaal dan hout of metaal, en beide bieden meestal een goede duurzaamheid.

Houten stukken vind je in MDF, MDP en massief hout, het laatste is het meest slagvast, en ook het meest verfijnd.

Het nadeel van hout is dat het na verloop van tijd kan afbrokkelen en slijten, maar daar staat tegenover dat de best uitgeruste en modernste stapelbedden van dit materiaal gemaakt zijn.

Metalen stapelbedden zijn weliswaar eenvoudiger, maar lopen niet het risico van slijtage. Ze zijn aan te bevelen als je wilt dat ze vele jaren probleemloos meegaan, zoals in studentenhuizen.

Beliche branco de madeira.

De meeste stapelbedden zijn van hout gemaakt. (Bron: Ekkacahi Tisomboon /
123RF)

Stijl

Zoals met alle meubels, maakt de stijl van je stapelbed het verschil! Het is heel belangrijk dat het bij je smaak past en dat het alles heeft wat je nodig hebt om je kamer op jou te laten lijken.

Tegenwoordig zijn er veel stapelbedden in verschillende stijlen en kleuren. Sommige hebben zelfs bureaus, laden, planken en zelfs kleine garderobekasten. Het kan de moeite waard zijn er een te kiezen als hij functioneel voor je is en ook van je smaak.

Onthoud dat het goed is je goed te voelen en in harmonie met je huis, vooral je kamer.

Publiek

Zoals we in het vorige onderwerp al zeiden, zijn er veel soorten stapelbedden, en sommige zijn gemaakt voor het volwassen publiek, en andere zijn geïdealiseerd voor kinderen.

Als je een kinderstapelbed gaat kopen, is het belangrijk dat je je aandacht verdubbelt voor veiligheidsaspecten, en in de gaten houdt wat de behoeften zijn van de kleintjes die het zullen gebruiken.

Zijn het kinderen met veel speelgoed, bijvoorbeeld, dan kan het interessant zijn te kiezen voor een model dat ruimte biedt om dat op te bergen, zoals lades en organiseernissen.

Maar zijn de gebruikers van het stapelbed tieners, dan is een coole keuze het model dat geleverd wordt met een bankje om te studeren en een plaats om de computer te ondersteunen!

Menino e menina lendo em cima de uma cama superior de beliche.

Er zijn specifieke stapelbedden voor kinderen. (Bron: petro / 123RF)

Ladder

De ladder is essentieel voor de goede werking van je stapelbed, want hij is verantwoordelijk voor het geven van toegang tot het bovenste bed.

Het ideale type is de schuine ladder, want die zorgt voor meer gemak en veiligheid bij het klimmen, vooral voor kinderen. De rechte ladder vergt misschien iets meer van je bij het gebruik, dus is hij geschikt voor volwassenen.

Ruimte

Als je voor een stapelbed kiest is dat waarschijnlijk omdat je thuis weinig ruimte hebt, nietwaar? Daarom moet je letten op de afmetingen van je gekozen model.

Meet, voor je je aankoop voltooit, de breedte en diepte van de plaats waar het stapelbed komt te staan en zorg ervoor dat het daar past.

Noteer ook hoe hoog het plafond van je kamer is, zodat degene die in het bovenste bed zal slapen geen schade ondervindt als hij op het bed zit, het is tenslotte de bedoeling dat het voor iedereen comfortabel is!

(Featured Image Source: Misska420 / Pixabay)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies