Laatst bijgewerkt: 11-03-2022

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

43Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

143Verzamelde opmerkingen

Een steensnijzaag is een soort cirkelzaag die speciaal ontworpen is voor het zagen van stenen. Het blad van deze gereedschappen is meestal gemaakt van carbide, waardoor ze zeer hard en duurzaam zijn. Ze kunnen gebruikt worden om door veel verschillende soorten materialen te zagen, waaronder beton, marmer, graniet en zelfs glas.
Beste Steenzaag: Onze selectie

Steenzaag: Vaak gestelde vragen

Welke soorten steenzaag zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn drie soorten steenzaag. Het zijn de diamant-getipte, de hardmetaal-getipte en de conventionele zagen. Zagen met diamanttanden worden gebruikt om marmer of graniet te zagen, terwijl zagen met hardmetaaltanden gebruikt kunnen worden om steen zoals kalksteen en zandsteen te zagen. Conventionele zagen hebben bladen van wolfraamstaal die niet zo duurzaam zijn als de andere twee soorten, maar ze kosten er ook minder van.

Het eerste waar je op moet letten is het blad. Je wilt een zaag met minstens 3/8″ tanden erop, en je wilt ook zaagbladen met carbide punten (niet alleen van snelstaal). Hardmetalen punten zijn veel harder dan HSS, dus ze gaan langer mee voor ze geslepen moeten worden. Let er ook op dat je steenzaag een instelbare spanner heeft – hiermee kun je instellen hoe strak of los het blad in zijn frame loopt, zonder dat je telkens schroeven uit de binnenkant van het handvat moet verwijderen als je de instellingen moet veranderen. Kijk tenslotte wat voor motor bij je model hoort; als hij niet krachtig genoeg is voor de klus(ken) die je gepland hebt, dan heeft het geen zin er een te kopen.

Wie moet een steensnijzaag gebruiken?

Iedereen die steen, beton of baksteen moet hakken.

Op basis van welke criteria moet je een steensnijzaag kopen?

De steensnijzagen die we aanbevelen worden meestal gerangschikt naar de beoordelingen van klanten, de prijs en de hoeveelheid functies. Maar omdat je deze gegevens kunt vinden op onze pagina met productbeschrijvingen, raden we je aan ze ook te lezen voor je een beslissing neemt om een voorwerp te kopen.

Het vermogen van de steensnijzaag is een belangrijke factor. Je moet ook op andere factoren letten, zoals de snelheid, het gewicht en de afmetingen, voordat je een steenzaag koopt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een steensnijzaag?

Voordelen

Steensnijzagen zijn ontworpen om door steen, beton en andere harde materialen te snijden. Ze hebben een diamantblad dat het werk gemakkelijker maakt dan met een gewone metsel- of tegelsnijder. Het mooiste is dat ze gebruikt kunnen worden voor veel verschillende klussen rond je huis, zoals het plaatsen van nieuwe aanrechtbladen, het vervangen van oude tegels in je badkamer of keukenvloer, enz. Je hebt ook geen speciale vaardigheden nodig om ze te gebruiken. Het is heel gemakkelijk en eenvoudig – volg gewoon de instructies over hoe je ze goed instelt voor je ermee aan de slag gaat.

Nadelen

De steenzaag is geen snelle manier om steen te zagen. Het kost tijd en moeite, maar het is te doen met het juiste gereedschap. Ook zal er, als je ter plaatse zaagt, waarschijnlijk wat stof van het zagen zijn dat naderhand opgeruimd moet worden.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • XIOJAE
  • Fdit
  • TXErfolg

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Steenzaag in onze review kost ongeveer 8 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 100 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies