Laatst bijgewerkt: 21-10-2021

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

Gebaksschalen zijn een praktisch hulpje in elk huishouden Met behulp van een taartplateau kun je heerlijke cakes, koekjes en ander gebak klaarmaken hedien hed wordt je lievelingscake een groot succes en kun je er vochtig en goudbruin van genieten Of je nu een taartplateau met deksel nodig hebt, rond of uitschuifbaar, er is een geschikt taartplateau voor elke gelegenheid.

Met onze taartplateau test 2022 willen we je een leidraad bieden om de beste taartplateau voor je keuken te vinden We hebben cakeblikken met emaille coat en met antiaanbaklaag vergeleken en de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtbes de gezet je gemakkelijker maken en je helpen de juiste taartbodem te vinden.
Belangrijk om te weten

 • Een taartplaat helpt je om plaattaarten, koekjes y andere baksels heerlijk en gemakkelijk te bereiden Dekeuze van het materialal en de Coat zijn de belangrijkste factoren bij het kopen van een gebaksschaal.
 • Er wordt onderscheid gemaakt tussen geëmailleerde taartbodems en taartbodems met een antiaanbaklaag, en niet gecoate bodems Gecoate taartbodems helpen de cake gemakkelijk los te maken en vereenvoudigen het schoonmaken.
 • Als je een taartbodem koopt, is het de moeite waard je horno van tevoren zorgvuldig op te meten De maten van taartplateaus zijn niet gestandaardiseerd.

Beste Taart plaat: Onze selectie

Gebaksbakplaten: koop- en beoordelingscriteria

Hieronder tonen we je enkele aspecten die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste gebaksbakplaat. De criteria die je helpen om verschillende taartbodems te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen usamos wat je in de afzonderlijke evaluatiecriteria moet zoeken.

Materiaal

Bandejas para pasteles zijn van verschillende materialen gemaakt.En het volgende vergelijken tenemos de eigenschappen van de hieronder genoemde materialen.

 • Roestvrij staal / plaatstaal
 • Aluminio
 • Silicona
 • Glas

Roestvast staal heeft het voordeel dat het bijzonder goed bestand is tegen roest en slijtage. Roestvrijstalen taartbodems hebben vaak geen chemische coat, dus moeten ze voor gebruik ingevet de met bakpapier bekleed worden. Gebaksschalen van aluminium en plaatstaal hebben meestal een recubrimiento.

Dit verhoogt het comfort tijdens het gebruik en zorgt ervoor dat taarten nog beter uitpakken. Vooral plaatstaal zorgt voor een goede warmtegeleiding, waardoor taarten y ander gebak helemaal bruin worden.Een andere optie is het gebruik van siliconen cake bakjes.Deze zijn bijzonder licht met ongeveer 300 gramos.

Dankzij hun soepelheid en natuurlijke antikleef eigenschappen kun je er bijvoorbeeld biscuit zonder problemen mee uit de vorm halen. Ze kunnen ook veilig in de magnetron of diepvries. Glazen taartplateaus zijn ook verkrijgbaar en maken een goede indruk, vooral bij het presenteren van de taart. Ze zijn echter het zwaarst en geleiden de warmte niet zo goed.

Maat

Omdat er geen gestandaardiseerde maten voor gebaksbakken zijn, moet je je ervan vergewissen dat je bakplaat in je oven past. De afmetingen variëren naar gelang de fabrikant.

Het is de moeite waard je oven op te meten voor je een taartbodem koopt.

Er zijn uitschuifbare en verstelbare bakjes voor flexibel gebruik van een taartplateau. Je moet er echter wel rekening mee houden dat ze door hun constructie doorlatend zijn voor vloeistoffen.

Bij het bakken van koekjes volstaat een platte taartbodem. Laagjesgebak of gebak met fruit kun je het beste op een hoge taartplaat bakken. Als je maar een kleine taartbodem nodig hebt, kun je hem ook op een rekje zetten. Zo ben je niet afhankelijk van de grootte van je oven. Voor meer ongewone taartideeën zijn er ronde taartvormen en vormen met bijzondere motieven, zoals cijfers of harten.

Coating

Cakebakken zijn verkrijgbaar met een antiaanbaklaag of met een emaille coating. De taartbodem zelf is vaak van aluminium of staal.

Een coating maakt het gemakkelijk om gebak uit de bak te halen

Zoals de naam al zegt, maakt een anti-aanbaklaag van teflon (ook wel polytetrafluorethyleen genoemd) het gemakkelijker om de cake uit de bak te halen. Het maakt ook het schoonmaken gemakkelijker. Geëmailleerde taartbakjes maken het ook gemakkelijk om de cake eruit te halen. Bovendien kan de cake gemakkelijk op de schaal gesneden worden. Het is ook handig dat deze coating vaatwasmachinebestendig en bijzonder hittebestendig is.

Hittebestendigheid

De hittebestendigheid van een gebaksschaal wordt in belangrijke mate beïnvloed door het materiaal en de bekleding ervan.

[/tr]

. . .

[/tablex] In de volgende tabel staat de hittebestendigheid van verschillende materialen in het kort:

Materiaal Hittebestendigheid Email verzegelen tot ca. 400 graden

Glas; tot ca. 300 graden Toch is het goed om op de hoogte te zijn van de hittebestendigheid van je taartbodem, want die kan ook nuttig zijn voor andere gerechten.

Vaatwasmachinebestendig

De geschiktheid van een taartbodem om in de vaatwasser te reinigen kan het je gemakkelijker maken om na het bakken op te ruimen.

Let bij het schoonmaken van je taartbodem vooral op de coating. Dit kan beschadigd raken door het gebruik van een afwasmachine.

De antiaanbaklaag van teflon is niet geschikt voor de vaatwasser en moet met de hand schoongemaakt worden. Een gebaksschaal met een emaille coating, daarentegen, kan zonder aarzelen in de afwasmachine gewassen worden. Taartbakjes zonder coating van roestvrij staal, glas of silicone kunnen ook gemakkelijk in de vaatwasser gereinigd worden.

Gebaksbakjes: Veelgestelde vragen en antwoorden

In de volgende alinea beantwoorden we de belangrijkste vragen over gebaksbakjes. We hebben alles beantwoord wat je moet weten voor je een taartplateau koopt. Na het lezen van deze gids zul je de cruciale aspecten over taartbodems kennen.

Voor wie is een taartplateau geschikt?

Een taartplateau is in principe geschikt voor iedereen. De gemakkelijke hanteerbaarheid en de vele gebruiksmogelijkheden maken de taartschaal tot een nuttige aanwinst voor elke keuken.

Kuchenblech-1

Een taartplateau is een praktische aanwinst voor elke keuken om heerlijke taarten te bakken. Ze zijn vooral heel geschikt voor plaattaarten.
(Image source: Jade Wulfraat / Unsplash)

Bij het bereiden van plaattaarten, koekjes of broodjes kan een taartbodem je bakresultaten verbeteren. Vooral amateurbakkers kunnen cakebakken gebruiken om bijzondere creaties te maken.

Wat zijn de verschillende soorten taartbodems?

Als je overweegt een taartplateau te kopen, zijn er 3 verschillende soorten. De geëmailleerde taartbodem, de taartbodem met anti-aanbaklaag en de niet-gecoate taartbodem.

[/tablex] We hebben de voor- en nadelen van de verschillende alternatieven samengevat:

Geëmailleerde taartbodem; Bestendig, duurzaam materiaal, Gemakkelijk om het gebak te verwijderen, Snijbestendig, Vaatwasmachinebestendig, Hittebestendig tot 400°; Meer kostenintensief [/tr]

Type Voordelen Nadelen

Gebaksbodem met anti-aanbaklaag xml De bak kan gebruikt worden bij temperaturen tot 400 graden. De glazuurlaag vergemakkelijkt het uitnemen van gebak uit de taartbodem. Het maakt de bak ook bijzonder bestand tegen krassen en sneden. Dit heeft het voordeel dat de cake direct op de bakplaat in stukken gesneden kan worden. Bovendien kan hij gemakkelijk in de afwasmachine gereinigd worden.

Cake tray met anti-aanbaklaag

Een anti-aanbaklaag maakt de cake tray ook gemakkelijker in het gebruik. De coating maakt het gemakkelijk de cake uit de bakplaat te halen. Wees echter voorzichtig met deze cake tray, want de coating kan gemakkelijk bekrast worden door bijvoorbeeld messen. Om de coating te beschermen mag de bak alleen met de hand schoongemaakt worden.

Kuchenblech-2

Professionele bakkers hebben ook een taartplateau nodig. Het kan gebruikt worden om heerlijke specialiteiten te bakken en te versieren.
(Image source: Elevate / Unsplash)

Onbeklede taartschaal

Onbeklede taartschalen zijn meestal van roestvast staal en dus duurzaam en robuust. Met de juiste verzorging kunnen ze ook na vele jaren nog in goede conditie zijn. In tegenstelling tot gecoate bakplaten is er geen gevaar dat er schadelijke stoffen in de bakwaren terechtkomen. Ze moeten echter wel voor gebruik ingevet of met bakpapier bekleed worden.

Wat kost een taartplateau?

De prijs van een gebaksschaal varieert naargelang de bekleding, het materiaal en de fabrikant. Ook de grootte is een belangrijke beïnvloedende factor. De prijsklasse ligt tussen 10 en 100 euro. Bakjes met een antiaanbaklaag zijn er al vanaf 10 euro. Geëmailleerde taartbodems zijn iets duurder, vanaf 15 euro, maar als je vaak bakt is het de moeite waard er een te kopen.

Type Prijs
Geëmailleerde taartschaal ca. 15 tot 50 euro
Taartschaal met antikleeflaag ca. 10 tot 50 euro
Niet-gecoate taartschaal ca. 15 tot 30 E

Waar kan ik een taartplateau kopen?

Cake bakjes zijn te vinden in de dichtstbijzijnde supermarkt, en ook in huishoudelijke artikelen- en elektronicawinkels of warenhuizen. Ze worden ook aangeboden via verschillende online winkels. Volgens ons onderzoek worden de meeste taartplateaus verkocht via de volgende online winkels

 • amazon.com
 • ebay.nl
 • echt.de
 • otto.nl
 • mediamarkt.de

Alle taartplateaus die we hierboven hebben aanbevolen worden afgebeeld met een link naar een van de online winkels. Dus als je een van de gebaksschalen mooi vindt, kun je direct bestellen.

Wat zijn de alternatieven voor een taartplateau?

Cake bakjes zijn veelzijdig en elk van de voorgestelde soorten heeft zijn voor- en nadelen.

Als je een alternatief zoekt voor de klassieke taartvorm, stellen we je nog een paar mogelijkheden voor:

Alternatief Beschrijving Taartblikken zijn er in vele soorten, de meeste zijn rond. Ze hebben een hoge, afneembare rand.

Doosblik; De taartbodem is echter nog steeds het meest geschikt als praktische allrounder. De taartplaat is ook het handigst voor het bereiden van plaattaarten en koekjes.

Kuchenblech-3

Onbeklede taartbodems moeten voor gebruik met bakpapier bekleed worden. Zowel koekjes als gebak kunnen gebakken worden zonder resten achter te laten.
(Image source: Cayla1 / Unsplash)

Hoe vet ik een taartbodem in?

Voor het invetten van een taartbodem moet een bakkwastje gebruikt worden. Een bakkwast met siliconen borstelharen is bijzonder gemakkelijk schoon te maken.

Wees bij het invetten voorzichtig en royaal, anders blijft de cake aan de bakplaat plakken.

Beklede taartbodems hoef je niet in te vetten. Toch kan het geen kwaad de bak uit voorzorg in te vetten. Het is vervelend voor een geslaagde cake als het beslag aan de bakplaat blijft plakken door gebrek aan voorbereiding. De volgende vetten kunnen gebruikt worden

 • Margarine
 • Boter
 • Smaakloze plantaardige olie

Als alternatief kan bakpapier op de bakplaat gelegd worden, het vervult dezelfde functie als invetten.

Hoeveel stukken passen er op een taartplateau?

Omdat de afmetingen van taartplateaus sterk kunnen variëren, is het niet mogelijk om in algemene termen te zeggen hoeveel stukken er op een bakplaat passen. Een taartplaat van ongeveer 30 x 40 centimeter past in de meeste huishoudovens.

Kuchenblech-4

Bij het snijden van plaattaarten kan een taartverdeler een handig hulpmiddel zijn
(Image source: NordWood Themes / Unsplash)

Op een vel met deze standaardmaat kunnen ongeveer 24 tot 30 stukken gesneden worden. Het aantal stukken hangt af van hoe groot je ze snijdt. Er zijn ook speciale verdelers voor plaattaarten die gelijkmatige stukken snijden op een standaard vel. Zo ziet de cake er gelijkmatiger uit bij het serveren.

Hoe vervoer ik een plaattaart?

Als de taart gebakken is en klaar om naar vrienden en familie vervoerd te worden, rijst de vraag wat de gemakkelijkste manier is om hem op de taartplaat te vervoeren. De eenvoudigste oplossing is om de bak met aluminiumfolie te bedekken. Een andere mogelijkheid is om de cake uit de tray te halen en in een vershouddoos te vervoeren. Er zijn afneembare deksels voor sommige taartplateaus, die gewoon als deksel voor transport gebruikt kunnen worden. Dit is de moeite van het kopen waard als je vaak taarten meeneemt en wilt dat ze veilig aankomen.

Hoe maak ik een taartbodem schoon?

Gebruik deze methoden om je taartbodem schoon te maken

 • Zout: Dit huismiddeltje helpt vooral tegen aangebrande taartbodems. Doe het zout gelijkmatig op je bakplaat en zet hem in de oven op 50 graden gedurende ongeveer 30 tot 60 minuten. Als het zout bruin begint te kleuren, haal je de bakplaat uit de oven. Verwijder het zout en je kunt de encrustatie er gewoon afwassen. Veeg de bak daarna nogmaals schoon met afwasmiddel, warm water en een sponsje.
 • Bakpoeder: Als je bakplaat licht bevuild is, is het voldoende bakpoeder te gebruiken. Je kunt een pakje zuiveringszout mengen met een beetje warm water. Spreid het mengsel uit op je dienblad en laat het even inwerken. Spoel daarna het vuil gewoon af met een spons en warm water.
 • Afwasmiddel: Voor lichte gebruikssporen is het voldoende de bak schoon te maken met warm water, een spons en afwasmiddel.

[/ kb_faq]

Conclusie

Een taartplaat ayudó a je om cakes, koekjes y andere baksels goudbruin en vochtig te maken. Bij het kopen van een taartbodem moet je letten op de afmetingen van je horno, quiero taartbodems hebben geen gestandaardiseerde afmetingen. Als je een gebaksschaal wilt kopen, kun je kiezen tussen gecoate en ongecoate schalen.

Je kunt gecoate taartbodems kopen met een emaille of teflón recubrimiento Geëmailleerde taartplateaus zijn bijzonder duurzaam en laten zich gemakkelijk hanterenZe zijn de juiste keuze voor iedereen die veel bakt Vooral reunió ongecoate en teflon taartplateaus de mano de obra Worden.

Foto bron: serezniy / 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies