Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

19Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Vandaag gaan we het hebben over tablets met toetsenbord, een apparaat dat je productiviteit aanzienlijk kan verhogen, want je kunt er overal mee werken.

In tegenstelling tot een notebook is het veel compacter en lichter, en daarom is het zo gemakkelijk dit apparaat overal mee naar toe te nemen, want het weegt je tas niet.

In dit artikel gaan we het hebben over tablets met toetsenbord, en wat de eigenschappen zijn die je bij dit soort apparatuur moet zoeken.
Belangrijk om te weten

 • Toen ze voor het eerst ontstonden, werden ze alleen gezien als een toestel voor vermaak. Tablets met toetsenbord zijn op de markt gekomen om dat idee te veranderen, want ze worden steeds vaker voor professioneel gebruik gebruikt.
 • Een tablet met toetsenbord moet niet gebruikt worden door wie er meerdere uren op wil werken, maar eerder voor een korte periode, want ze zijn niet erg ergonomisch.
 • De gemakkelijkste manier om deze apparaten te koop te vinden is via het Internet, want de meeste fysieke winkels verkopen alleen de gewone tablet, met een aanraaktoetsenbord.

Beste tablet met toetsenbord: Onze selectie

Koopgids

Voorbij zijn de dagen dat tablets alleen voor entertainment gebruikt werden. Tegenwoordig worden deze apparaten door leidinggevenden in veel bedrijven gebruikt om de productiviteit op peil te houden.

Daarnaast gebruiken leerlingen ook veel tablets met toetsenbord om aantekeningen te maken tijdens de les. Bekijk hieronder een koopgids over deze toestellen om precies te weten op welke eigenschappen je moet letten vóór je aankoop.

Imagem mostra as mãos de uma pessoa digitando em um tablet com teclado.

Tegenwoordig worden tablets ook om andere redenen dan ontspanning gebruikt. (Bron: IntelFreePress / Wikimedia)

Wat zijn de voordelen van een tablet met toetsenbord?

Het is natuurlijk dat je je verward voelt over de voordelen van zo’n apparaat, als je geconfronteerd wordt met de vele modellen die op Internet te koop zijn. Hier zijn dus de voor- en nadelen van tablets met toetsenbord:

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van de aanschaf van een tablet met toetsenbord is hun praktische bruikbaarheid. Je kunt ze overal mee naartoe nemen omdat ze licht en compact zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een vliegreis comfortabel werken, zonder een notebook te hoeven gebruiken dat veel plaats inneemt.

Nadelen

Tot de nadelen van het bezit van een tablet met toetsenbord behoort het feit dat het niet erg ergonomisch is om er uren op te werken, want ze zijn ontworpen voor kortstondig werk, als je haast hebt en dringend iets moet oplossen.

Bovendien kunnen de toetsen sommige mensen hinderen omdat ze meestal klein zijn en je gemakkelijk tegen andere toetsen kunt “stoten”, dus het is belangrijk om de mening van andere gebruikers te lezen voor je zo’n apparaat koopt.

Hieronder staat een tabel met de belangrijkste voor- en nadelen van een tablet met toetsenbord:

Voordelen
 • Zeer lichte apparaten
 • Compact en passen overal
 • Draagbaar en overal mee naar toe te nemen
Nadelen
 • Niet ergonomisch voor meerdere uren gebruik
 • Toetsen zijn meestal klein en je stoot gemakkelijk &#8220
 • tegen&#8221
 • andere toetsen

Tablet met Android, Windows 10 of IOS?

De besturingssystemen die meestal op tablets gebruikt worden zijn Android, Windows 10 en IOS, en elk heeft zijn specifieke kenmerken.

Android is het populairste besturingssysteem onder tablets omdat het goedkoper is dan de andere en een breed scala aan toepassingen biedt. Zijn interface is niet gericht op productiviteit, zoals die van Microsofts tablet.

Windows 10 heeft precies dezelfde interface als computers, en het wordt geleverd met de Office suite al geïnstalleerd. Het probleem is dat de verscheidenheid aan toepassingen niet zo groot is.

Net als Android biedt iOS toegang tot veel toepassingen, maar het heeft ook geen interface die je toestel op een computer kan laten lijken als het met een toetsenbord verbonden is.

Het is ook belangrijk op te merken dat iPads, Apple’s iOS tablets, niet gemaakt worden in versies met een toetsenbord. Met andere woorden: als je van plan bent een tablet met toetsenbord te kopen, is het hebben van een iOS apparaat geen optie.

Zie de tabel hieronder voor de belangrijkste verschillen tussen tablets met toetsenbord en de besturingssystemen Android, Windows 10 en iOS:

Android Windows 10 IOS
Apps Heeft veel apps Heeft weinig apps Heeft veel apps
Layout Interface is niet productiviteitsgericht Zelfde als de lay-out van computers Lay-out niet erg productiviteitsgericht

Aankoopcriteria: Sleutelfactoren voor de beoordeling van tablets met toetsenbord

Er zijn bepaalde eigenschappen die bij een tablet met toetsenbord van groot belang zijn, zoals de hieronder genoemde:

 • Maat
 • Indeling van het toetsenbord
 • Processor
 • Geheugen
 • Scherm

Hieronder detailleren we de belangrijkste kenmerken, zodat je de meest geschikte uitrusting voor je kunt kiezen.

Grootte

Een van de redenen waarom mensen uiteindelijk voor een tablet met toetsenbord kiezen is hun formaat, dat compacter is dan dat van een gewone computer.

Zo kunnen ze overal mee naar toe genomen worden, want ze zijn meestal heel licht en passen perfect in een tas.

Uiteraard is het formaat niet geschikt voor wie lange uren voor het apparaat wil werken, want een kleine tablet is niet erg comfortabel.

Indeling

van het toetsenbord
Iets belangrijks om op te merken als je overweegt een tablet met toetsenbord te kopen, is de indeling van de toetsen, want in Brazilië is het ABNT toetsenbord de standaard.

Als je in het buitenland besluit een tablet met toetsenbord te kopen, krijg je te maken met een andere toetsindeling, die ingewikkeld kan zijn voor wie gewend is een ABNT toetsenbord te gebruiken.

Als je overweegt een tablet met toetsenbord in een ander land te kopen, analyseer dan of het voor jou belangrijk is de toetsenconfiguratie te gebruiken zoals wij die in Brazilië gebruiken, of dat je denkt te kunnen wennen aan een buitenlands toetsenbord.

Imagem mostra um tablet com teclado com maçãs verdes ao lado e na tela do equipamento.

Een belangrijk ding om over na te denken voordat je een tablet met toetsenbord in het buitenland koopt, is de indeling, die anders zal zijn. (Bron: stevepb / Pixabay)

Processor

Een belangrijk aspect voor wie een tablet met toetsenbord koopt, is na te denken over de processor, want die kan het verschil maken als je verschillende toepassingen tegelijk gebruikt, want als hij niet goed is, kunnen crashes optreden.

Dit hangt ook sterk af van waarvoor je je tablet gaat gebruiken, als je hem voor gamen gaat gebruiken, raden we een krachtigere processor aan.

Voor wie alleen sociale netwerken, Office pakket en foto’s maken wil gebruiken, zal de tablet geen topprocessor hoeven te hebben.

Geheugen

Behalve de processor is ook het geheugen van je tablet van invloed op zijn productiviteit. Als je van plan bent veel toepassingen, foto’s en video’s op te slaan, overweeg dan de aanschaf van een toestel met minstens 16 GB geheugen.

Sommige tablets kunnen hun geheugen laten vergroten door middel van een micro SD kaart. Dit kan ook een interessante optie zijn, want de capaciteit van je tablet kan naar behoefte vergroot worden.

Scherm

Het scherm van een tablet heeft meestal een grootte tussen 6 en 13 inch, en dit hangt sterk af van waarvoor je hem gaat gebruiken; als je films wilt kijken is een groter scherm het meest aangewezen.

Voor het meer professionele gebruik van de tablet met toetsenbord is, als je een draagbaar apparaat zoekt, een scherm van tussen de 7 en 10 inch de beste optie.

(Uitgelichte foto bron: Kārlis Dambrāns / Wikimedia)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies