Laatst bijgewerkt: 08-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

Herinner je je de populaire Tamagotchi die in de jaren ’90 de wereld overspoelde? Wel, nu maakt hij na meer dan 30 jaar een comeback op de Europese markt Waarin je niet alleen de originele versies kunt vinden, maar ook nieuwe versies die perfect aan de huidige behoeften zijn aangepast.

De Tamagotchi, op de markt gebracht door Bandai, is een virtueel huisdier dat je moet verzorgen, zodat het gezond kan opgroeien Dit maakt het een perfecte optie voor je om dezelfde soort verantwoordelijkheid te ontwikkelen als de zorg voor een echt huisdier, maar dan op een eenvoudiger manier.
Belangrijk om te weten

 • De Tamagotchi is een virtueel huisdier, dat verschillende versies heeft om aan onze behoeften te voldoen.
 • De nieuwe versies van de Tamagotchi hebben nog steeds dezelfde spelopzet, het enige dat verandert is de toevoeging van vernieuwende functies.
 • Het uiterlijk van je virtuele huisdier hangt af van de manier waarop je het verzorgt.

Tamagotchi: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over de Tamagotchi

Als je besloten hebt een Tamagotchi te kopen, hebben we de meest gestelde vragen van gebruikers over dit product opgesteld, want het is belangrijk dat je de belangrijkste aspecten kent van het virtuele huisdier dat weer op de markt is.

De Tamagotchi is een virtueel huisdier, dat verschillende versies heeft om aan onze behoeften te voldoen. (Bron: Vera1703: 168401910/ 123rf)

Wat is de Tamagotchi?

De Tamagotchi is een virtueel huisdier dat de verzorging van een echt huisdier probeert te simuleren, maar zonder de tijd, ruimte, verantwoordelijkheid en langdurige investering die ermee gemoeid zijn. Het begint allemaal als het huisdier uit een ei komt en evolueert op verschillende manieren, afhankelijk van hoe je het verzorgt.

Deze veranderingen kunnen in dagen optreden, maar soms duurt het weken.

Het hoofdidee van dit virtuele huisdier is dat het personage een buitenaards wezen is dat van uiterlijk verandert als het volwassen wordt en terugkeert naar zijn thuisplaneet. Met de juiste verzorging vervult het huisdier de natuurlijke cyclus; het wordt geboren, groeit en sterft. Zo kan het een gevoel van verantwoordelijkheid ontwikkelen.

Hoe werkt de Tamagotchi?

Hoewel er niet veel tijd in de Tamagotchi geïnvesteerd wordt, moet hij toch om de paar uur de aandacht krijgen die hij nodig heeft, zodat hij gezond kan opgroeien. Daarom moet het gevoederd worden, ermee gespeeld, schoongemaakt, medicijnen toegediend krijgen als het onwel is en gedisciplineerd worden als dat nodig is.

Dit kan door middel van 3 knoppen, die met letters van elkaar onderscheiden worden. De letter A voor selecteren, de letter B voor accepteren en de letter C voor annuleren.

Om een functie van de Tamagotchi te kiezen, moet je wachten tot het pictogram dat je wilt gebruiken aan staat. Er zijn pictogrammen voor elke behoefte van de Tamagotchi, zoals het licht aan en uit doen, hem voeren, schoonmaken als hij naar het toilet gaat, om te spelen en om hem zijn medicijn te geven als het beeld van de schedel verschijnt. Er is ook een rapport waarin je de leeftijd, het gewicht, het hongergehalte, de discipline en de geluksrang van de Tamagotchi kunt nagaan.

Hoe lang leeft de Tamagotchi?

De manier waarop de leeftijd van een Tamagotchi geteld wordt is als volgt; een dag op aarde komt voor de Tamagotchi overeen met een jaar en hij leeft ongeveer 25 tot 28 dagen. Op het moment dat het ei uitkomt, moet je ongeveer 5 minuten wachten tot de Tamagotchi uitgekomen is.

Je kunt de moeite die je aan het huisdier besteedt bepalen door de jaren dat het leeft. Zoals bijvoorbeeld; als hij tussen 0 tot 5 jaar leeft moet je de volgende keer wat beter je best doen, tussen 6 tot 10 jaar was er een verbetering, 11 tot 16 jaar deed hij het goed, van 17 tot 22 jaar deed hij het uitstekend en vanaf 23 jaar deed hij het indrukwekkend goed!

Wat te doen als de Tamagotchi sterft?

Men gaat ervan uit dat de Tamagotchi niet sterft, maar terugkeert naar zijn thuisplaneet. Afhankelijk van de zorg die eraan besteed wordt, is het mogelijk te bepalen hoe lang het op aarde zal blijven. Maar als het huisdier volwassen is en het tijd is om naar zijn thuisplaneet terug te keren, kan er niets meer aan gedaan worden. Er is echter niets om je zorgen over te maken, je kunt altijd weer een nieuw karakter kweken.

Om een nieuwe Tamagotchi te krijgen, moet je het volgende doen; in de oudere versies moet je de A en C knop tegelijk indrukken. Bij sommige modellen is de terugsteltoets echter al ingebouwd en hoef je hem alleen maar in te drukken. Als dit gedaan is, verschijnt er een ei waaruit een andere versie van de Tamagotchi komt. Op dezelfde manier kun je het virtuele huisdier opnieuw opstarten in de volgende situaties; als je de batterijen vervangt, als het niet goed werkt en als je een ander virtueel huisdier wilt fokken.

Wat zijn de voor- en nadelen van het product?

De voordelen hebben te maken met het gebruiksgemak van het product en de mogelijkheid het overal mee naartoe te kunnen nemen. Ook lijkt de gegeven simulatie nogal op het gedrag van een echt huisdier. In recentere versies kan de Tamagotchi naar eigen wens aangepast worden. De nadelen daarentegen berusten op het feit dat het, ondanks het gebruiksgemak, samen met een volwassene gebruikt moet worden, als de gebruiker een kind is.

Dit komt omdat de Tamagotchi een zekere obsessie kan opwekken door de snelheid waarmee het virtuele huisdier evolueert. Het kan ook een afhankelijkheid van emoties veroorzaken, door de band die ermee kan ontstaan, vooral als de Tamagotchi besluit naar zijn thuisplaneet terug te keren. De hierboven genoemde voor- en nadelen zijn samengevat in de volgende tabel:

Voordelen
 • Draagbaarheid
 • Toegankelijkheid
 • Realistische simulatie
 • Aanpassing
Nadelen
 • Obsessie met zorg
 • Afhankelijkheid van emoties

Wat zijn de Tamagotchi karakters?

In nieuwe versies zijn meer Tamagotchi karakters te vinden. De hoofdpersonen blijven echter dezelfde en zijn als volgt

 • Een konijn/kat genaamd “Mametchi”, die als intelligent beschouwd wordt, veel vrienden heeft, vriendelijk is en goede raad geeft.
 • Een konijn dat “Mimitchi” heet, is slim, vriendelijk, verlegen en erg energiek, zodat ze nogal ondeugend is.
 • Een eend die “Kuchipatchi” heet, is vriendelijk, een beetje afwezig, intelligent met een grote fantasie.
 • Een populair meisje dat “Memetchi” genoemd wordt, is erg afgeleid door alleen maar op haar uiterlijk te letten en is ook competitief.

Waarom het product kopen?

Zoals je ziet is de Tamagotchi een product dat niet alleen voor de lol is. Het kan ook gebruikt worden om nieuwe aspecten te leren die ons dag na dag helpen. Omdat het een huisdier simuleert, kun je namelijk een verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen, zonder aan bepaalde verplichtingen te hoeven voldoen die bij het hebben van een echt huisdier horen.

Daarom is de Tamagotchi het perfecte product voor wie graag een huisdier wil hebben, maar niet de ruimte, investering of tijd heeft. Ook het gebruiksgemak van dit product kan niet over het hoofd gezien worden. Omdat hij zo intuïtief is, weet je na kort gebruik al wat je moet doen.

De nieuwe versies van de Tamagotchi hebben nog steeds dezelfde spelaanpak, het enige dat verandert is de toevoeging van vernieuwende functies. (Bron: Vera1703: 145824780/ 123rf)

Wat zijn de alternatieven voor het product?

Een uitstekend alternatief voor elke versie van de Tamagotchi is de “My Tamagotchi Forever”. Dankzij de gemakkelijke toegankelijkheid van mobiele telefoons is er een smartphone versie van dit virtuele huisdier uitgebracht, die beschikbaar is voor zowel Android als iOS systemen. Dit is gratis te vinden op de platforms van de play store of app store. Het doel van dit vernieuwende alternatief is hetzelfde als dat van de oorspronkelijke versie.

De personages die je krijgt zijn willekeurig en de enige manier om van personage te veranderen is het spel steeds opnieuw te beginnen tot je het personage van je keuze krijgt. My Tamagotchi Forever, stelt je in staat herinneringen te maken om te bewaren en met vrienden te delen en heeft verschillende minigames, waaruit je maaltijden, kostuums en accessoires voor je huisdier kunt vrijspelen.

Aankoopcriteria

Als je je virtuele huisdier koopt, moet je verschillende aspecten in overweging nemen om een goede aankoop te doen. Daarom hebben we de meest relevante aspecten gekozen om rekening mee te houden, zodat je de Tamagotchi kunt kiezen die het beste bij je past:

Minimum leeftijd

Ongeacht de Tamagotchi versie is de minimum leeftijd voor het gebruik ervan voor mensen ouder dan 8 jaar. Dat komt omdat het product, toen het in de jaren ’90 op de markt kwam, veel controverse uitlokte, die in verschillende opzichten veel problemen veroorzaakte. Bijvoorbeeld, het gebrek aan aandacht van de leerlingen in de klas.

Hierdoor gingen ze over tot een zeer duidelijke leeftijdsmarge en deden ze aanbevelingen voor controle, vooral voor de jongsten. Daarom gaf de maker aan dat dit virtuele huisdier zelf niet speciaal voor kinderen ontworpen is, en dat ze daarom onder voortdurend toezicht van een volwassene moeten staan.

Beschikbare kleuren

Alle versies van de Tamagotchi zijn te vinden in de basiskleuren, die genoemd worden: bloemen, lucht, oceaan en natuur. Het bloemetje verwijst naar de kleur roze. De lucht ligt dicht bij de kleur paars. Ocean verwijst naar een lichtblauwe tint.

Nature verwijst naar de kleur turkoois. Ondanks de standaardisatie van kleuren in de versies, zijn er sommige die meer kleuren hebben. De originele Tamagotchi wordt in het geel aangeboden. De Tamagotchi Friends zijn er in het wit. De Tamagotchi 4U is verkrijgbaar in groen en geel. Je hebt dus meer mogelijkheden om uit te kiezen, afhankelijk van de versie die je verkiest.

Het uiterlijk van je virtuele huisdier hangt af van de manier waarop je het verzorgt. (Bron: Vera1703: 168401912/ 123rf)

Type scherm

We verwijzen naar het type scherm, of het nu de klassieke zwart-wit presentatie is of de nieuwe kleurenpresentaties. Maar ondanks deze vernieuwing zijn de schermen nog steeds rechthoekig. Tamagotchi’s met kleurenschermen zijn er al vanaf de Tamagotchi 4U versie.

Het spel behoudt echter nog steeds de hoofdaspecten. Je zou dus kunnen zeggen dat het ontwerp praktisch hetzelfde is, maar dat ze blijven vernieuwen. Zo hebben de virtuele huisdieren in de nieuwe versies meer accessoires, spelletjes en activiteiten.

Maat

De karakteristieke eivorm van de Tamagotchi, blijft in alle versies behouden. Wat verandert is de grootte van de beeldschermen en daardoor de grootte van het hele product. Ondanks het verschil in grootte past de Tamagotchi nog steeds in de palm van een hand. De oudere versies zijn kleiner dan de nieuwere.

[/tr]

. . . . . . . . . . . .

[/tablex]

Dit komt omdat de nieuwere versies meer mogelijkheden hebben dan vroeger, zoals de camera die in de Tamagotchi Pix zit. Hieronder staan de aankoopcriteria voor de verschillende versies die we aanraden:

Tamagotchi Original Tamagotchi Friends Tamagotchi 4U Tamagotchi Pix

; 8 jaar oud

Het belangrijkste doel van de Tamagotchi is de gebruiker een unieke ervaring te bieden bij het opvoeden van zijn virtuele huisdier. Maar niet alleen dat, updates aan de Tamagotchi maken meer interactie mogelijk tussen het personage en de gebruiker, maar ook met andere mensen en huisdieren.

Zo kun je nieuwe vrienden maken terwijl je met je huisdier de wereld ontdekt. Het is ook een perfect alternatief voor wie een verantwoordelijkheidsgevoel wil ontwikkelen voor de verzorging van een huisdier, maar dan op een eenvoudiger manier. Waar wacht je nog op om de jouwe te halen?

(Zichtbare foto bron: Vera1703: 156132204/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies