Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Het is altijd een genoegen je op onze website te hebben, we hopen dat het je bevalt wat je vindt. En in dit artikel vind je alles over TCL TV.

Het is niet ongewoon de aanwezigheid van een of ander nieuw merk op de markt op te merken, dat meestal met aantrekkelijke prijzen komt, waaronder. TCL kwam een paar jaar geleden in Brazilië, en profiteerde van de laatste Wereldbeker door massaal reclame te maken voor zijn televisies.

Concurrentie is altijd goed, het helpt de prijzen op een aanvaardbaar peil te houden, zolang ze maar kwaliteit hebben. En terwijl je verder leest, kom je meer te weten over de mogelijkheden, modellen en functies van TCL TV’s. Genoeg om te bepalen of het goed is of niet voor je eigen huis.
Belangrijk om te weten

 • Een TV zal altijd TV blijven, waar hij ook komt. Laat je niet misleiden door beloften waar andere concurrenten bij lange na niet aan voldoen. Deze markt is heftig, nauwelijks een nieuwigheid dient slechts één eigenaar.
 • Niet altijd is iets nieuws op de markt ook echt nieuw. TCL is een van de grootste Chinese merken, bestaat al vele jaren, en is actief in verschillende sectoren. Ze produceren hun eigen TV panelen.
 • Ongeacht het product dat je wilt kopen, onderzoek de beschikbaarheid van technische hulp. Dingen als deze zijn niet gemaakt om kapot te gaan, maar als dat toch gebeurt, moet je weten tot wie je je kunt wenden.

Beste TCL TV: Onze selectie

Koopgids

Als we iets nieuws op de markt zien, blijven we met twijfels zitten. Vaak is geld alleen genoeg voor de aankoop, niet voor fouten. Dat betekent dat je goed doordachte keuzes moet maken.

Hier leggen we je uit wat de TCL TV je kan bieden om een goede aankoop te doen.

Imagem de família assistindo TV TCL.

TV kijken is altijd een goede manier om het gezin samen te brengen. (Bron: Mark Bowden / Pixabay)

TCL TV: Wie is het nieuwe merk en wat zijn de voordelen?

Ondanks het feit dat TCL nieuw is in Brazilië, is het op andere markten een bekend merk. Voornamelijk in China, waar het hoofdkantoor is gevestigd. Het merk is een van de grootste beeldschermfabrikanten ter wereld, en is behalve in TV’s ook in andere sectoren actief. TCL is ook eigenaar van het merk Alcatel voor mobiele telefoons!

Het kwam naar Brazilië in samenwerking met Semp. Je vindt geen Semp Toshiba meer op de markt, maar 3 verschillende merken: Semp, Toshiba en TCL.

De laatste, dat zijn de TV’s waar we het over hebben, is een internationaal samenwerkingsverband tussen TCL (China) en Semp (Brazilië). Hierdoor werd de Braziliaanse markt opengesteld voor de producten van de Aziatische reus. Als je goed kijkt, hebben we niet langer alleen TV-toestellen, er zijn ook al TCL mobiele telefoons.

Nu je weet waar TCL TV vandaan komt en dat het geen nieuwigheid in de wereld is (het heeft veel bagage), laten we ter zake komen.

TCL is een krachtige televisiefabrikant, met modellen vol technologie. Gebogen schermen, geïntegreerde soundbar, Android TV als besturingssysteem.

Een TCL TV van de bovenste plank (maar wel van de bovenste plank) kan meer dan R$ 60.000 reais kosten. Het is geen grapje. En om een markt te hebben met prijzen op dit niveau, betekent het dat het product kwaliteit levert.

Evenzo zijn ze in staat om uitstekende keuzemogelijkheden te bieden tegen betaalbare prijzen. Zoek naar de modellen in 4K om waarden te begrijpen. Bekijk hun voor- en nadelen:

Voordelen
 • Goede prijzen
 • kwaliteit van de apparatuur
 • Hoeveelheid APPs op Smart TV
 • Bediening met snelle toegang
 • TV”s voor alle portemonnees en eisen
Nadelen
 • Beelden kunnen te veel helderheid presenteren
 • De kijkhoek is kleiner dan bij andere merken (zijaanzicht)
 • Sommige productlijnen werken niet in Brazilië

Welnu, TCL TV is een uitstekende optie voor aanschaf. De gebruikte technologie is ontwikkeld met wereldwijd uitstekende criteria en kwaliteitsnormen. Zozeer zelfs dat het merk deelneemt op markten als de Europese en de Amerikaanse, en door veel Internetgebruikers wordt aanbevolen.

TCL TV: De serie

Misschien heb je hier tot nu toe nog niet over gehoord, maar het is een heel belangrijk onderwerp. De meeste TV-toestellen hebben een reeks cijfers en letters naast hun naam. Een ervan staat meestal voor de televisieserie.

Over het algemeen geven deze getallen de mate van complexiteit en kwaliteit van de televisie aan, beginnend op een oplopende schaal. Met andere woorden, hoe hoger de televisieserie, hoe meer technologie er bij de fabricage wordt gebruikt.

TCL TV heeft zes belangrijke fabricageseries. Met andere woorden, als je een televisie zoekt, moet je weten dat het eerste nummer meestal de serie aangeeft.

Imagem de criança assistindo TV.

Het niveau van TCL TV’s geeft het technologie niveau van de set aan. (Bron: mojzagrebinfo / Pixabay)

Wil je met de juiste voet een keuze maken, kijk dan naar de TV’s vanaf de serie 4. Daar is de eerste reeks met 4K resolutie, naast technologieën als HDR en mogelijkheden voor draadloze verbindingen.

Digitale omvormer en air mouse (bediening werkt als een muis) zijn ook mogelijkheden. Met zo veel series en mogelijkheden nemen we enkele belangrijke kenmerken voor televisies door, en je ziet in de tabel, welke series de technologie kunnen hebben. We beginnen vanaf serie 3.

Serie 3 Serie 4 Serie 5 Serie 6
Smart TV Possui Possui Possui Possui
Resolutie Full HD Possui Possui Niet possi Niet possi
Resolutie 4K Niet possi Possui Possui Ja
Grootte Tela Van 28 “ Van 43 “ Van 43 “ Van 55 ”
HDR Functie Niet possi Possui Possui Possui

Zeker, we enkele van de belangrijkste kenmerken van elke serie op een rijtje, dat wil zeggen, hij kan hebben, maar bevestig altijd, want in Brazilië houden ze ervan het product veel te laten leunen.

Als je echt een technologieliefhebber bent, vind je misschien nog meer verschillen tussen de twee. Om te kiezen ga je ervan uit dat meer beter is, zolang het binnen je financiële mogelijkheden ligt.

Koopcriteria: Factoren om TCL TV modellen te vergelijken

Als je ooit onderzoek gedaan hebt naar televisies, ken je de stortvloed aan informatie die ermee gepaard gaat. Een enorme lijst van functies en acroniemen die niet altijd te begrijpen zijn, of zelfs als je uiteindelijk midden in het lezen je geduld verliest.

Toch moet je een aantal kenmerken – die we als de belangrijkste beschouwen – in acht nemen voor je een TCL TV koopt. We sommen ze voor je op en leggen ze je heel duidelijk uit.

Houd rekening met wat we je gaan vertellen. Als je een fout maakt bij je aankoop, kan die fout je in je eigen huiskamer nog lang in het gezicht staren. Besteed aandacht aan

 • Schermgrootte
 • Resolutie
 • Digitale omvormer
 • Ingangen
 • Kenmerken

Schermgrootte

Er zijn criteria om de grootte van een televisietoestel te bepalen, te beginnen met de afstand die het scherm tot de kijker zal hebben. Dit is een belangrijk punt om te kiezen.

Een ander punt is dat de grootte het verschil zal maken in termen van resolutie. Een grotere TCL TV maakt het gebruik van meer geavanceerde technologieën voor de beeldkwaliteit mogelijk. En er zijn genoeg TCL TV maten om uit te kiezen.

Niet omdat de kleintjes aan de kant worden gelaten, maar omdat ze het niet nodig hebben. De kwaliteit die ze al hebben maakt het beeld uitstekend op de beschikbare schermgrootte.

Resolutie

Even belangrijk als de schermgrootte, moet je letten op de resolutie capaciteit van je nieuwe TV. Een enorm scherm met HD technologie hebben is bijna alsof je een nieuwe auto koopt met een oude motor.

Je haalt niet het beste uit je televisie. En erger nog, hoe dichter je bij het scherm komt, hoe groter de kans dat je de pixels “ziet”, die het enorme scherm in mindere hoeveelheid in beslag nemen, en blootgesteld worden.

Denk aan een TV met 4K technologie vanaf 43″. Zo krijg je een gedifferentieerd beeld als de inhoud in deze resolutie beschikbaar is. Het meeste van wat we vandaag hebben is nog steeds in Full HD.

Digitale omvormer

Je hoeft je misschien geen zorgen te maken over het blijven kijken naar je regionale programma’s op je televisietoestel. Nu het analoge signaal weggevallen is, is alleen digitaal beschikbaar, en dat vereist een “vertaling” naar het TV scherm.

Als je bij deze inhoud wilt blijven, kies dan voor een TV die de DVI stempel of code op de doos of in de handleiding heeft. Het geeft aan dat het ingeschakeld is om het digitale signaal te ontvangen.

Als je deze keuze verkeerd maakt, is er niets aan te doen. Je moet een externe omvormer kopen (vergelijkbaar met een satellietschotel), om toegang te hebben tot de kanalen. Kun je je voorstellen, een nieuw TV-toestel dat elke keer deze aanpassing nodig heeft?

Imagem de casal assistindo TV.

TCL TV’s met DVI code hebben digitale converters. (Bron: Andriy Popov / 123RF)

Inputs

Lets waar je goed op moet letten als je een TCL TV koopt, zijn de bestaande ingangen. Een videospel, Chromecast, FireStick, een Blue Ray speler, en zoveel andere apparatuur sluit je aan op de TV via de beschikbare ingangen.

Zoek apparatuur die minstens twee HDMI ingangen heeft (high-definition fittingen), een USB poort (voor het aansluiten van externe HD, pen drive) en een audio uitgang (voor het installeren van een soundbar).

Zolang je TCL TV aansluitmogelijkheden heeft voor je behoeften, zal het leven niets dan vreugde kennen. Anders zul je, als de nood aan de man komt, de kabels moeten herschikken.

Functies

Laten we tenslotte alles behandelen waarover nog niet gesproken is. Een TCL TV kan ook Smart zijn, ook met zeer bekende besturingssystemen als Android TV en Opera TV.

Sommige hebben zelfs een luchtmuis, waarbij de afstandsbediening een cursor op het scherm projecteert, zodat met een klik geselecteerd kan worden. Praktisch een muis op de TV. TCL staat bekend om de enorme hoeveelheid toepassingen die voor gebruik beschikbaar zijn, dus een Smart TV van dit merk kan heel interessant zijn.

Behalve Smart zijn ook andere eigenschappen zoals HDR technologie (hoge contrast definitie) belangrijk in elke televisie. TCL TV heeft de functie praktisch al in alle fabricaten vanaf de serie 4, maar het is altijd goed om even te controleren.

Met deze tips is de enige weg die je nu nog aflegt, die van een uitstekende aanschaf.

(Uitgelichte foto bron: ADMC / Pixabay)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies