Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

40Bestede uren

38Beoordeelde onderzoeken

153Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote teunisbloemolie test 2023. Hier stellen we alle teunisbloemoliën voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste teunisbloemolie voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je teunisbloemolie wilt kopen.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • De omega-6 vetzuren uit de zaden van de teunisbloem kunnen de gevoelige huid kalmeren en zo de symptomen van bijvoorbeeld neurodermatitis verlichten.
 • Teunisbloemolie werkt pas na een paar weken gebruik – dus wees niet verbaasd als de jeuk al na een paar dagen niet verlicht is.
 • Behalve positieve eigenschappen kan teunisbloemolie ook onaangename bijwerkingen hebben, zoals hoofdpijn en misselijkheid.

Teunisbloemolie: Onze selectie

Vit4Ever Teunisbloemolie

Ontdek de kracht van Teunisbloemolie met Vit4ever, een vooraanstaand merk dat zich richt op het leveren van eersteklas kwaliteit en optimale biologische beschikbaarheid. Profiteer van uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met onze praktische 6-maanden voorraad van 365 hooggedoseerde softgel capsules. Elke dag zullen deze u voorzien van 2000 mg koudgeperste Teunisbloemolie, zorgvuldig geëxtraheerd uit vers gemalen Teunisbloemzaden.

N2 Natural Nutrition Teunisbloemolie

De teunisbloemolie in ons supplement is volgens het “cruelty-free” principe gemaakt en afkomstig van de eerste koude pers, wat zorgt voor maximale concentratie en zuiverheid. N2 Natural Nutrition kiest ervoor om de teunisbloemolie aan te bieden in parels (geleicapsules), vrij van magnesiumstearaat, gluten en lactose. Hierdoor wordt de absorptie van de actieve ingrediënten gemaximaliseerd en darmirritatie verminderd.

Fairvital Teunisbloemolie

Ontdek de kracht van Fairvital Teunisbloemolie – een product van Duitse kwaliteit, speciaal ontwikkeld voor uw gezondheid. Met slechts 2 capsules per dag krijgt u een krachtige dosis van 1000mg teunisbloemolie, inclusief 714mg linolzuur en 102mg gamma-linoleenzuur. Deze unieke formule wordt aangevuld met 30mg vitamine E voor een complete ondersteuning van uw welzijn.

Aov Teunisbloemolie

Ontdek de kracht van AOV’s Teunisbloemolie, een ware aanvulling op uw gezondheidsroutine. Deze hoogwaardige teunisbloemolie is rijk aan twee essentiële vetzuren, gamma-linoleenzuur (GLA) en alfa-linoleenzuur (ALA). U profiteert van de vele voordelen van ALA, dat bijdraagt aan de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. In elk potje krijgt u 1000 mg teunisbloemolie met 7,7% gecombineerd linolzuur (LA) en gammalinoleenzuur (GLA).

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je teunisbloemolie koopt

Wat is teunisbloemolie?

Teunisbloem is een wilde plant die oorspronkelijk in Noord-Amerika voorkomt. De stamartsen van de Noord-Amerikaanse Indianen waren al op de hoogte van de vele toepassingen van de plant: ze gebruikten hem onder andere om huidziekten en pijnlijke ademhalingsproblemen te behandelen.

Wist je dat er wel 200 verschillende soorten teunisbloemplanten zijn? Teunisprimula’s zijn inheems in Amerika (Noord-, Midden- en Zuid-Amerika), maar werden al in de 17de eeuw als sierplant naar Europa gebracht.

Teunisbloem kwam in de 17e eeuw in Europa aan en is nu wijdverbreid over het hele continent. Aanvankelijk geïntroduceerd als sierplant, ontsnapte hij snel in het wild en verspreidde zich snel.

Nachtkerzenölkapseln neben Nachtkerzenblüte

Teunisbloemolie is niet alleen in vloeibare vorm verkrijgbaar, maar ook als capsules om in te nemen. (Beeldbron: 123rf.com / 30007324)

Momenteel wordt vooral de olie van de zaden gewaardeerd om zijn gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren – vooral gamma-linoleenzuur. Dit heeft bijzonder veel positieve effecten op ons lichaam. Je kunt teunisbloemolie innemen of op de huid aanbrengen. Het is ook zeer geschikt voor massageoliën. Het is ook geschikt om te mengen met andere oliën, zoals zwarte komijnolie.

De toepassingsgebieden van teunisbloemolie in een oogopslag

Teunisbloemolie zou een genezende werking hebben bij de volgende klachten en ziekten:

 • reumatoïde artritis
 • Wondbehandeling
 • Huidproblemen bij baby’s
 • Huidontsteking
 • Jeukend
 • Droge huid
 • Acne
 • Neurodermatitis
 • Psoriasis
 • Hoofdpijn
 • Allergieën b.v. pollenallergie
 • Regeling van het vetmetabolisme
 • Premenstrueel syndroom
 • Menopauzale symptomen
 • Vasculaire krampen enz.

Je ziet dat de toepassingsgebieden van teunisbloemolie zich over vele delen van ons lichaam uitstrekken. Ze zijn dus nauwelijks beperkt. Als je een of meer van deze klachten hebt, zal het de moeite waard zijn om teunisbloemolie te proberen.

Voordelen
 • ontstekingsremmend
 • verbetert de celstofwisseling
 • verlaagt het cholesterolgehalte
 • helpt bij menstruatiepijn
 • goed voor nagels, haar en hoofdhuid
 • kan astmasymptomen verlichten
 • verlicht pijn
Nadelen
 • kan hoofdpijn veroorzaken
 • kan misselijkheid veroorzaken
 • kan mogelijk gastro-intestinaal ongemak veroorzaken

Teunisbloemolie voor een jong uiterlijk

Teunisbloemolie bevat veel essentiële vetzuren die een positief effect hebben op het uiterlijk van de huid. Het feit dat de huid er jonger uitziet heeft waarschijnlijk veel te maken met het feit dat schade die de huid veroudert voorkomen of opgeheven wordt als de olie gebruikt wordt. Bovendien remmen de vrije radicalen de vorming van kankercellen.

Een verjongend effect wordt echter niet alleen op de huid gezien. Het is ook van binnenuit goed voor het lichaam. Het remt ontstekingen en helpt bij verschillende kwalen en helpt om een vitaler lichaamsgevoel te krijgen, meer levensvreugde en een hogere kwaliteit van leven. Leeftijd wordt altijd bepaald door iemands eigen mobiliteit.

Teunisbloemolie helpt bij een droge huid

Een droge huid jeukt, doet pijn en ziet er niet goed uit. Als je je tegen een droge en geïrriteerde huid wilt beschermen, kun je dat het beste doen met teunisbloemolie. Breng pure teunisbloemolie of cosmetische producten die teunisbloemolie bevatten direct op de aangedane plek aan.

Het is belangrijk dat je de olie als preventieve maatregel dagelijks aanbrengt. Een capsule kuur is ook geschikt om van droge huid af te komen, maar het duurt een paar weken voor de kuur merkbare verbeteringen brengt. Teunisbloemolie capsules regenereren ook broze nagels en haar.

Teunisbloemolie bij neurodermitis

Veel mensen die aan neurodermitis lijden hebben een lichaam dat niet genoeg gamma-linoleenzuren aanmaakt. Door teunisbloemolie oraal in te nemen kan dit voorkomen worden – althans volgens veel deskundigen.

Uitwendige toepassing verlicht vaak de gevolgen van neurodermitis. De voortdurende jeuk, schilfering en roodheid kunnen verminderd worden door teunisbloemolie aan te brengen. Tenslotte wordt de beschadigde huid dan voorzien van veel olie en vocht.

Teunisbloemolie tegen menstruatiekrampen

Veel vrouwen klagen over vermoeidheid, buikpijn en pijn in de borsten tijdens hun menstruatieperiode. Dit komt door de verandering van hormonen. Teunisbloemolie compenseert het gebrek aan vetzuren en de ontstekingsremmende werking helpt de pijn te verlichten.

Dr. Josh AxeDokter voor natuurgeneeskunde
Als je aan hoge bloeddruk lijdt en daarvoor medicijnen neemt, moet je met een arts overleggen voor je teunisbloemolie gebruikt. (Bron: aloha.com)

Het effect van teunisbloemolie is in verschillende studies bewezen. Men ontdekte ook dat het product uit de zaden van de teunisbloem een antisclerotische en bloeddrukverlagende werking heeft, die ook een effect heeft op het welzijn tijdens de menstruatie.

Je moet de olie echter over een langere periode innemen om een effect te merken. Capsules met de ingrediënten van teunisbloemolie kunnen snel ingenomen worden.

Teunisbloemolie voor je huisdier

Teunisbloemolie wordt vaak gebruikt voor honden vanwege de positieve effecten. Huidirritaties of eczeem, die vaak het gevolg zijn van een tekort aan vetzuren, worden bestreden met teunisbloemolie. Als de viervoeter lijdt aan een verstoord zenuwstelsel, kan de olie ook gebruikt worden. Teunisbloemolie voorziet de hond van onverzadigde vetzuren, wat het tekort aan vetzuren kan compenseren.

In dit geval wordt teunisbloemolie gewoon door het voedsel gemengd. Voor elke tien kilo lichaamsgewicht zijn ongeveer één tot vijf druppels voldoende. Koudgeperste teunisbloemolie kan ook gebruikt worden om de vacht te verzorgen. In dit geval doe je gewoon een paar druppels van het product in het penseel. Kam daarna het haar van het dier grondig door en het zal weer prachtig glanzen.

Welke ingrediënten bevat teunisbloemolie en waar zijn ze voor?

De belangrijke ingrediënten van teunisbloemolie zitten in de zaden van de teunisbloem, want daarin zit veel olie. In deze olie zitten onverzadigde omega-6 vetzuren. Deze zijn verantwoordelijk voor:

 • Celvernieuwing
 • het stofwisselingsproces
 • Verlaging van het cholesterolgehalte

Het lichaam kan de omega-6 vetzuren niet zelf aanmaken. Daarom is het belangrijk dat deze vetzuren via de voeding aan het menselijk lichaam worden geleverd. Het organisme, daarentegen, bouwt dan onder andere de omega-6 vetzuren in de huid in. Hier hebben ze de taak, bijvoorbeeld, de barrièrefunctie te versterken of vochtverlies te verminderen.

Ingrediënten in detail
Mineralen
Belangrijke aminozurensh
Vitamine E
ca. 8 % verzadigde vetzuren
8 % enkelvoudig onverzadigde oliezuren
8,7 % gamma-linoleenzuur
74 % meervoudig onverzadigd linolzuur

De ingrediënten van teunisbloemolie zijn veelzijdig en kunnen dienovereenkomstig gebruikt worden voor verschillende symptomen of ziekte klachten. Het belangrijkste is dat de olie op een hoogwaardige manier uit de teunisbloemzaden wordt geëxtraheerd.

Welk effect heeft teunisbloemolie op je lichaam?

Teunisbloemolie is tegenwoordig erg populair en wordt door veel mensen gewaardeerd vanwege de vele positieve effecten op het menselijk lichaam. Daarom hebben we de belangrijkste aspecten hier kort samengevat. Teunisbloemolie heeft een ontstekingsremmende en genezende werking door de onverzadigde vetzuren.

Het verzacht ook de droge en geïrriteerde huid en kan een positief effect hebben op huidziekten zoals neurodermatitis en psoriasis. Veel mensen waarderen ook de verzachtende werking bij hoofdpijn, menstruatiekrampen en allergieën.

Al deze positieve invloeden van teunisbloemolie op ons lichaam komen voort uit het feit dat deze olie bijzonder rijk is aan omega-6 vetzuren, die onmisbaar zijn voor veel functies van het organisme.

Wie mag geen teunisbloemolie nemen?

Wie van tevoren weet van een intolerantie voor teunisbloemolie moet afzien van inname of gebruik ervan. Hetzelfde geldt ook voor vrouwen die lijden aan oestrogeenafhankelijke borstkanker, want het innemen van teunisbloemolie wordt hier afgeraden. In de meeste gevallen worden de positieve effecten van teunisbloemolie pas merkbaar na een paar weken regelmatig gebruik.

Teunisbloemolie moet niet als een wondermiddel beschouwd worden, zeker niet als het voor korte tijd wordt ingenomen. Het kan altijd even duren voor het lichaam zich aan de olie heeft aangepast en dan kan de olie zijn positieve eigenschappen volledig ontplooien.

Besluit: Welke soorten teunisbloemolie zijn er en welke is geschikt voor jou?

In wezen zijn er twee soorten teunisbloemolie.

 • Teunisbloemolie voor uitwendig gebruik
 • Teunisbloemolie voor inwendig gebruik

In het volgende zullen we de verschillende soorten uitleggen, en hun respectieve voor- en nadelen. We willen je helpen de teunisbloemolie te vinden die het beste bij je past.

Teunisbloemolie voor uitwendig gebruik

Teunisbloemolie is geschikt voor inwendig en uitwendig gebruik. De dosering in de toepassing moet steeds aangepast zijn aan de overeenkomstige klacht en de bijbehorende ernst. Voor een gebarsten huid of tranende wonden moet je teunisbloemolie zuiver en uitwendig gebruiken. Als je huiduitslag of ontsteking hebt, kun je ook teunisbloemolie onverdund op de getroffen plek aanbrengen.

Voordelen
 • gemakkelijk te doseren
 • kan direct op de aangedane huidgebieden aangebracht worden
Nadelen
 • helpt niet tegen alle klachten
 • alleen tegen huidklachten

Voor de dagelijkse lichaamsverzorging kun je teunisbloemolie ook door crèmes of lotions mengen om je huid optimaal te hydrateren.

Teunisbloemolie voor inwendig gebruik

Voor inwendige effecten kan teunisbloemolie op de volgende manieren gebruikt worden

 • in vloeibare vorm als ingrediënt in voedsel of
 • door middel van capsules als voedingssupplement

genomen kunnen worden. Een capsule bevat gewoonlijk 500 mg olie. Dagelijks moeten 1-2 capsules genomen worden. Bij acute klachten kan de inname verhoogd worden tot 6-8 capsules.

Voordelen
 • gemakkelijke dosering
 • ontvouwt effect op alle plaatsen van het lichaam
 • diverse toepassingsgebieden
Nadelen
 • geen plaatselijke behandeling van huidklachten

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om teunisbloemolie te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke criteria je kunt gebruiken om teunisbloem oliën te vergelijken en te evalueren. Dit zal het je gemakkelijker maken een overzicht te krijgen en een geschikte en effectieve olie te kiezen. Samengevat gaat het om de volgende criteria:

 • Zuiverheid
 • Drukken op
 • Natuurlijkheid
 • Additieven en conserveringsmiddelen
 • Gebruik

In het volgende kun je lezen over de respectieve criteria en te weten komen waarom het voor jou zinvol is een olie op basis van die criteria te kopen of niet.

Zuiverheid

Om het volle effect te kunnen ontplooien moet je teunisbloemolie zo zuiver mogelijk zijn en geen vulstoffen bevatten. Het beste is ervoor te zorgen dat de olie bestaat uit 100% zuivere teunisbloemolie. Dit zal het beste effect hebben op je lichaam.

Drukken op

Olie kan warm of koud geperst worden. Let erop dat teunisbloemolie koudgeperst is. Alleen dan blijven alle waardevolle ingrediënten bewaard en kun je van de voordelen van de olie profiteren.

Natuurlijkheid

De beste teunisbloemolie is natuurlijk die, die geheel uit natuurlijke bestanddelen bestaat. Let hierop bij het kopen.

Additieven en conserveringsmiddelen

Teunisbloemolie is het meest effectief als ze volkomen zuiver is en vrij van toevoegingen en conserveringsmiddelen. Deze remmen het effect en zijn niet nodig. Als je veel van je teunisbloemolie verwacht, moet je er zeker van zijn dat je 100% zuivere teunisbloemolie koopt.

Nachtkerzenblüten

De heilzame olie van de teunisbloem wordt uit de zaden ervan gewonnen. (Beeldbron: pixabay.com / manseok)

Gebruik

Omdat teunisbloemolie op veel verschillende manieren gebruikt wordt, kun je het in verschillende vormen in de winkels vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen teunisbloem huidolie, teunisbloem massageolie of teunisbloem capsules.

Afhankelijk van waar je de olie voor wilt gebruiken, is de ene of de andere vorm de beste keuze.

Wetenswaardigheden over teunisbloemolie

De voedingsinformatie

Voedingswaarde-informatie per 100 g
Calorische waarde 875 kcal / 3620 kJ
Verzadigde vetzuren 9,8 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9,0 g
Meervoudig onverzadigde vetzuren 69,5 g
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Zout 0 g

Teunisbloemolie voor je huisdier

Elke hondeneigenaar zou altijd een flesje teunisbloemolie bij de hand moeten hebben. Hondenbezitters die eenmaal per dag een paar druppels teunisbloemolie voor honden door het voer van hun huisdier mengen, hoeven zich veel minder zorgen te maken over het welzijn van hun viervoeter en kunnen zich menige gang naar de dierenarts besparen. Maar een beetje teunisbloemolie inmasseren kan ook aanzienlijke verlichting geven bij acute huidklachten.

Foto bron: 123rf.com / 87635230

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies