Laatst bijgewerkt: 29-08-2021

Thermo ondergoed voor mannen is ontworpen om mannen in staat te stellen hun lichaam droog te houden in situaties waar veel zweet kan ontsnappen. Vooral in de winter houdt thermisch ondergoed je droog en comfortabel bij activiteiten zoals sporten in de kou. maar

thermisch ondergoed voor mannen wordt op koude dagen ook onder je eigen dagelijkse kleding gedragen. Omdat thermisch ondergoed ervoor zorgt dat de lichaamstemperatuur op peil blijft en vocht naar buiten wordt afgevoerd.
Beste Thermo Ondergoed Heren: Onze selectie

Shopgids Thermo Ondergoed Heren: Alles wat je moet weten

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kopen van thermisch ondergoed om er zeker van te zijn dat je echt tevreden bent met je thermisch ondergoed en dat het zijn doel naar behoren dient.

Dit zijn de volgende koopcriteria

  • Materiaal
  • Fit
  • Geur

In het volgende zullen we wat meer in detail uitleggen wat precies de bovengenoemde koopcriteria zijn.

Materiaal

Merinoswol wordt inderdaad vaak aanbevolen voor atleten, omdat de wol veel vocht kan opnemen en afgeven. Het is een hoogwaardige vorm van wol en wordt verkregen van schapen, het merinoschaap. Het is antibacterieel en bijzonder goed in het absorberen van zweet. Wel moet opgemerkt worden dat dierenrechtenactivisten zich herhaaldelijk uitspreken tegen de produktie van merinowol, en de manier waarop de dieren gehouden worden aan de kaak stellen.

Er zijn ook veel goede synthetische vezelalternatieven die bijna even goed zijn als merinoswol. Vooral thermisch ondergoed van polyamide en polypropyleen is zeer aan te bevelen. Beide materialen zijn zeer elastisch en gaan lang mee. Polyamide kan echter niet veel vocht opnemen en de combinatie van polypropyleen en zweet kan onaangename geurtjes veroorzaken. Beide synthetische vezels drogen echter heel snel en zijn gemakkelijk te onderhouden.

Pasvorm

Let bij de pasvorm op hoe het thermisch ondergoed tegen het lichaam aansluit. Het is belangrijk dat thermisch ondergoed aanvoelt als een tweede huid. Dit betekent dat er geen luchtige plekken tussen de huid en het ondergoed mogen zijn. Het ondergoed mag niet kreuken of kreuken. Door het contact met de huid kan het thermisch ondergoed zijn functie vervullen en vocht afvoeren. Er is ook bepaalde opvulling op de gewrichten, ter bescherming van de gewrichten.

Geur

Het geuraspect wordt heel vaak onderschat als je voor het eerst thermisch ondergoed koopt, maar al snel blijkt hoe belangrijk het is. Omdat de meeste mensen veel zweten terwijl ze thermo ondergoed dragen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat er geen onaangename geurtjes ontstaan. De keuze van het materiaal voor thermisch ondergoed is hiervoor heel belangrijk.

Als je langere wandeltochten maakt of zelfs dagen achtereen en niet steeds je thermische ondergoed kunt verwisselen, heb je materialen nodig die geurtjes neutraliseren. Merinowol is ver vooruit omdat het antibacterieel is en een zelfreinigende functie heeft. Synthetische vezels worden nu ook gemengd met speciale ionen of vermengd met merinoswol om de geur te minimaliseren.

Het is belangrijk dat je thermo ondergoed rekening houdt met de geurfactor, zodat je aan de veilige kant zit.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In deze rubriek hebben we veel voorkomende vragen over thermisch ondergoed voor mannen op een rijtje gezet en voor je beantwoord.

Welke soorten thermisch ondergoed zijn er voor mannen?

In het volgende hebben we de belangrijkste soorten thermisch ondergoed en hun speciale kenmerken samengebracht.

  • Uit één stuk: Het eendelige pak is een pak waarin de thermische broek en het thermische bovenstuk aan elkaar genaaid zijn. Een eendelig pak is vooral praktisch omdat het vaak beter om het lichaam past en niet gemakkelijk afzakt.
  • Korte pijpen en korte mouwen: Er is ook de mogelijkheid om thermisch ondergoed te krijgen dat bestaat uit een korte broek en een T-shirt. Deze zijn goed als je de neiging hebt in korte trainingskleren te sporten of als je niet te veel stof onder je kleren wilt dragen.
  • Lange pijpen en lange mouwen: Thermo ondergoed met lange mouwen is vooral aan te bevelen als de temperatuur laag is. Ze zorgen ervoor dat de warmte over het hele lichaam constant blijft en dat er geen vloeistof naar binnen komt. Vooral skiërs gebruiken graag thermisch ondergoed met lange mouwen.

Afhankelijk van het doel waarvoor je je thermisch ondergoed gebruikt, kun je een geschikte variant kiezen uit de genoemde soorten thermisch ondergoed voor mannen.

Hoe reinig en verzorg ik mijn thermo ondergoed voor mannen?

Eerst en vooral is het belangrijk op het etiket van het thermisch ondergoed te kijken om te zien of het kledingstuk een speciale reiniging nodig heeft. Omdat elk thermisch ondergoed van verschillende materialen gemaakt kan zijn, is deze stap bijzonder belangrijk.

In het volgende zullen we je uitleggen waar je in het algemeen op moet letten bij het schoonmaken van thermisch ondergoed.

  • Frequentievan wassen: was je kleding niet te vaak in de wasmachine, zodat het materiaal van je thermo ondergoed niet onnodig belast wordt. Je kunt soms het ondergoed na het sporten gewoon te drogen hangen. Het is aan te bevelen een zacht programma te gebruiken, zonder centrifugeren, als je je thermo ondergoed in de wasmachine wast.
  • Scheiding van wasgoed: was je thermo ondergoed niet met ander wasgoed, want textielvezels van andere stoffen kunnen zich vermengen met de vezels van het thermo ondergoed. Het ondergoed kan dan geen bescherming meer garanderen.
  • Drogen: Droog je thermo ondergoed niet in de droger, maar aan de lucht. Ook hier kan de droger ervoor zorgen dat het materiaal verandert en het ondergoed geen vloeistof meer naar buiten kan vervoeren.
  • Wasmiddel: Gebruik geen wasverzachter en geef de voorkeur aan vloeibaar wasmiddel.

Waarvoor is kort thermisch ondergoed geschikt?

Kort thermisch ondergoed is vooral praktisch als je thermisch ondergoed draagt om te sporten en je sportkleding ook korte mouwen en korte pijpen heeft. Voor voetballers is dit vaak een goede optie om warm thermisch ondergoed onder de jersey te gebruiken.

Kort thermisch ondergoed is ook aan te bevelen als je thermisch ondergoed niet alleen aantrekt omdat je aan sport doet, maar ook in het dagelijks leven. Je zweet vaak bij lage temperaturen omdat je lichaam bezig is om niet onderkoeld te raken. Het dragen van kort thermisch ondergoed onder je dagelijkse kleren kan helpen je lichaam warm te houden.

Waarom wordt thermisch ondergoed ook aanbevolen voor motorrijders?

Veel motorrijders dragen al thermo ondergoed. Omdat motorrijden het lichaam door het rijden voortdurend onder spanning zet, produceert het lichaam veel zweet. Tegelijk rijd je vaak door een sterke tegenwind en koelt je lichaam af. Er zou zich dan condens kunnen vormen onder de beschermende kleding van motorrijders.

Thermo ondergoed is in dit geval bijzonder geschikt, omdat de materialen van het thermo ondergoed voor mannen de lichaamstemperatuur kunnen reguleren en het lichaamsvocht naar buiten kunnen afvoeren. Het lichaam blijft droog en warm. Je hebt een aangenaam gevoel als je langere tijd rijdt.

Wanneer past thermisch ondergoed goed?

Het is bijzonder belangrijk dat het thermisch ondergoed goed om het lichaam past en dat je je er prettig in voelt. Zorg ervoor dat je de juiste maat voor je kiest. Het ondergoed moet goed om je lichaam passen en niet de hele tijd afglijden. Het is je tweede huid. De kwaliteit moet zo goed zijn dat de vorm van het thermisch ondergoed niet verandert, ook niet nadat je het verschillende keren hebt aangetrokken en gewassen.

Pas de kleren van tevoren en beweeg je erin. Het ondergoed moet ook niet te strak zitten, zodat je bewegingsfuncties beperkt worden. Zorg er ook voor dat de gewrichten beschermd zijn.

Waar moet je op letten als je sport met thermo ondergoed?

Het is belangrijk om te kijken naar wat voor sporten je graag doet en je Themo ondergoed daarop af te stemmen. Als je meer van wintersport houdt, dan is thermisch ondergoed met lange mouwen aan te bevelen om je lichaam warm te houden.

Bij hoge temperaturen moet het lichaam niet oververhit raken en alle warmte opslaan, maar ook afgeven. Het is aan te bevelen kort thermisch ondergoed te gebruiken.

Samenvatting

Thermo ondergoed is een heel goede manier voor mannen om hun lichaam droog en warm te houden tijdens het sporten. De speciale materialen zorgen ervoor dat transpiratievocht wordt afgevoerd en dat het lichaam droog blijft en niet afkoelt.

Of het nu zomer of winter is, met thermisch ondergoed staat niets je meer in de weg om je lichaam te blijven trainen en fit en droog te blijven!

(Afbeeldingbron: pixabay / skeeze)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies