Laatst bijgewerkt: 20-10-2021

Deze tassen bevatten alles wat vrouwen nodig hebben voor een reis of korte vakantie: Van lippenstift tot tandenborstel, of zelfs schrijfwaren en sieraden. In de toilettassen heb je genoeg ruimte voor alle hygiëneartikelen die je nodig hebt. Behalve een grote keuze aan verschillende ontwerpen en merken, zijn er ook veel verschillende maten die je naar eigen behoefte met al je dagelijkse gebruiksvoorwerpen kunt vullen. De toilettassen voor vrouwen zijn ware wonderen van ruimte.

Maar toilettasjes voor vrouwen zijn niet alleen ideaal voor op reis, deze accessoires van hoge kwaliteit kunnen ook je badkamer opgeruimd houden. Make-up of lichaamsverzorgingsproducten kunnen handig opgeborgen worden. De tas kan al snel je draagbare badkamer worden en niets staat een korte reis in de weg. Ze bieden veel bergruimte en zien er tegelijk heel chic uit. De perfecte metgezel voor elke vrouw.
Beste Toilettas Dames: Onze selectie

Koopcriteria: Waar je op moet letten bij het kopen van damestoilettassen

Om de perfecte toilettas voor je reis te vinden, moet je op een paar belangrijke criteria letten. In het volgende hebben we criteria voor je samengevat, met behulp waarvan je toilettassen voor vrouwen met elkaar kunt vergelijken.

Dit zijn de volgende koopcriteria

 • Materiaal
 • Functie
 • Maat
 • Accessoires
 • Gewicht

In het volgende gedeelte leggen we je precies uit wat belangrijk is bij de koopcriteria.

Materiaal

De toilettas voor dames is verkrijgbaar in verschillende materialen. Textiel en kunststoffen worden vaak gecombineerd. Behalve stof en plastic is ook leer een erg populair materiaal voor toilettasjes voor dames. Door de plastic binnenkant kan de toilettas gemakkelijk schoongemaakt of vuil afgewassen worden en is daarom ideaal voor veelvuldig gebruik. Maar ook materialen als polyester, nylon en siliconen zijn populair als damestasjes voor toiletartikelen.

De naden van de toilettas voor dames zijn goed afgewerkt en de rits is gemakkelijk te openen en weer te sluiten. Het hoogwaardige vakmanschap is bestand tegen langdurig gebruik en is ideaal voor zelfs de langste en grootste reizen.

De verschillende materialen zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waaronder de meest populaire zoals zwart, wit, beige, blauw en rood. Natuurlijk zijn de praktische tassen ook in kleurrijke versies verkrijgbaar. Maar niet alleen de kleur, ook de stijl kan vrij gekozen worden. Van modern tot stijlvol, er zijn verschillende modellen verkrijgbaar om aan je behoeften te voldoen.

Functie

Maar niet alleen de vormgeving is belangrijk voor toilettassen voor dames, ook de binnenkant. Hoeveel binnenzakken zijn er, hoe zijn ze verdeeld en hoe kunnen ze gebruikt worden, zijn belangrijke vragen. Het interieur van de toilettas voor dames moet immers nuttig zijn voor je toepassingen.

De verschillende vakken besparen je gedoe met rommelen en zoeken. Of het nu gaat om een tandenborstel, lippenstift, shampoo of nagellak, de producten vinden er een passende plaats.

Maat

De maat van de toilettas voor dames die bij je past hangt af van je gebruik of je reis. Als je een langere reis plant, heb je zeker meer bergruimte nodig.

Met een grote toilettas hoef je het niet zonder je favoriete producten te stellen en heb je op elke reis een ruime keuze aan gebruiksvoorwerpen. Daarom zijn er toilettassen voor vrouwen met verschillende capaciteiten. Deze praktische tassen kunnen echte ruimtewonderen zijn en houden de boel netjes met hun verschillende vakken en verdelers.

Accessoires

De toilettassen voor dames kunnen naar wens en behoefte met praktische accessoires uitgerust worden. Erg populair en meestal inbegrepen is een haakje om je toilettas overal aan te kunnen hangen. Verschillende vakken die ook uitneembaar zijn, zijn ook praktische accessoires. Dit betekent dat de producten tijdens het transport netjes opgeborgen kunnen worden en niet in de tas verstrooid raken.

Een ander populair accessoire is een bijgeleverd spiegeltje, dat meestal bij de opening van de toilettas zit. Als je je toilettas wilt gebruiken voor je make-up gebruiksvoorwerpen, is een bijgeleverde spiegel een voordeel.

Gewicht

Er zijn verschillende toilettassen voor dames verkrijgbaar, van licht tot zwaar. Vooral als je je toilettas wilt gebruiken voor reizen of vliegen, speelt het gewicht een belangrijke rol. Want bij de veiligheidscontroles op vliegvelden controleren ze heel nauwkeurig of je het maximumgewicht overschreden hebt of niet. Zelfs tijdens een trektocht telt elke gram die je in je rugzak de berg op moet dragen. Lichtgewicht toilettassen zijn hier dus aan te bevelen.

In principe hangt het gewicht af van het materiaal en de accessoires of het interieur dat je voor je toilettas voor vrouwen kiest. Een toilettas van leer en met veel vakken of een groot interieur zal iets meer gewicht innemen.

[/kb_guide]

Damestoilettas: de belangrijkste vragen beantwoord

In het volgende gedeelte hebben we de belangrijkste vragen over damestoilettassen in detail beantwoord, wat je moet helpen bij je aankoop.

Welke soorten toilettassen voor vrouwen zijn er?

Toilettassen voor vrouwen kunnen heel verschillend zijn en er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten. De soorten worden in principe in verschillende categorieën verdeeld op grond van hun toepassingen. Hieronder hebben we de verschillende soorten en hun verschillen op een rijtje gezet.

 • Klassieke toilettas: De klassieke toilettas heeft veel gemeen met een eenvoudige, kleine tas die gemakkelijk overal opgeborgen kan worden. In de vakken en zijvakken kun je je spullen netjes opbergen.
 • Schoonheidskoffertje: Vooral voor vrouwen is een schoonheidskoffertje ideaal om make-up gebruiksvoorwerpen in te bewaren. Vaak zit er ook een spiegeltje in het tasje. Een must voor elk meisje dat graag make-up opdoet.
 • Toilettas voor handbagage: Toilettassen voor handbagage zijn lichte maar ruime toilettassen die ideaal zijn om mee te vliegen. Transparante toilettasjes voor dames zijn heel geschikt. Zo kun je bij de veiligheidscontrole precies zien wat er in je tas zit.
 • Hangende toilettas: De hangende toilettas kan praktisch overal met een haakje opgehangen worden. Je toiletspullen kun je gemakkelijk aan de muur hangen en netjes opbergen. Zo heb je je toilettas altijd voor je. Bovendien hoef je de waszak niet op de grond te zetten, waardoor hij niet vuil wordt.

Welk type toilettas bij je past, hangt af van je toepassing. Als je een praktisch tasje nodig hebt voor je make-up gebruiksvoorwerpen, kun je niet fout gaan met een beautycase. Als je vaak vliegt en je toiletspullen in je handbagage mee wilt nemen, is een speciale toilettas voor handbagage het beste voor jou.

Wat moet er in een toilettas voor dames zitten?

Sta je op het punt op vakantie te gaan en weet je niet wat je in je toilettas moet inpakken? Geen probleem – we hebben een lijst voor je samengesteld van alles wat in een toilettas thuishoort. Natuurlijk kun je je eigen individuele producten aan de lijst toevoegen.

 • Tandenborstel
 • Make-up gebruiksvoorwerpen/make-up
 • Nagellak
 • Tandpasta
 • Losse haarstylingsproducten (kam, pasta, gel, haarborstel)
 • Scheerapparaten en toebehoren
 • Deodorant
 • Hoofdpijntabletten voor de kater achteraf en de nodige medicijnen
 • Douchegel
 • Tandzijde
 • Biros
 • Medicatie
 • Zakdoeken

Natuurlijk hangt de inhoud van je toilettas af van je plannen – of je een lange reis maakt of maar een korte, je zult verschillende gebruiksvoorwerpen nodig hebben. De toilettas wordt een draagbare badkamer.

Waar komt de naam Kulturtasche vandaan?

Het woord cultuur is afgeleid van het Latijnse woord “cultura”, dat verzorgen betekent. Een toilettas bevat dingen die mensen nodig hebben voor hun verzorging, zoals tandpasta, shampoo, wattenstaafjes of deodorant. De toiletartikelen kunnen praktisch en opgeruimd in de tas opgeborgen worden en op elke reis of korte trip meegenomen worden.

Daarom wordt de toilettas ook wel toilettas, toilettas, wastas of waszak genoemd. Een toilettas is ook een veelgebruikte term voor het accessoire. De term is in het Duitse taalgebied in gebruik sinds het midden van de 20e eeuw.

Zijn toilettasjes voor vrouwen geschikt voor op reis?

toilettasjes voor dames zijn ideaal voor op reis of tijdens het vliegen. Door de strenge veiligheidsvoorschriften op luchthavens moet met sommige dingen, zoals het vervoeren van vloeistoffen, rekening gehouden worden. Daarom moet je bij het inpakken van je toilettas goed rekening houden met de volgende punten

 • Welke vloeistoffen mogen meegenomen worden?
 • Hoe mogen vloeistoffen vervoerd worden?
 • Welke vloeistoffen vallen onder de definitie van “vloeistof”?

Lichtgewicht toilettassen voor vrouwen zijn ideaal voor tijdens het vliegen. Dit is omdat je nog steeds veel gebruiksvoorwerpen mee kunt nemen zonder het maximaal toegestane reisgewicht te overschrijden. Zo kun je je badkamer gemakkelijk meenemen op reis. Kleine toiletartikelen in reisformaat zijn hier perfect voor. Merk hier op dat een leren toilettas voor dames, bijvoorbeeld, veel zwaarder is dan een plastic toilettas voor dames.

Transparante toilettasjes zijn ook ideaal om mee te vliegen. Dit maakt het gemakkelijker om bij de veiligheidscontrole te controleren wat je werkelijk in je tas hebt. Ze zijn ook gemakkelijk te vervormen en kunnen overal opgeborgen worden.

Conclusie

In deze praktische toilettassen voor vrouwen past alles wat je voor een reis nodig hebt. Zo hoef je niet zonder je toiletspullen te doen en heb je je dagelijkse gebruiksvoorwerpen altijd bij de hand. Maar niet alleen voor op reis, ook voor je badkamer zijn de toilettasjes voor dames echte ruimtebespaarders en scheppen orde. Of je nu gaat kamperen, vliegen of gewoon thuis bent, de toilettas is de perfecte metgezel.

De verschillende soorten toiletzakken hangen af van je toepassing. Van de klassieke toilettas tot de beautycase, er is van alles. Behalve de verschillende soorten, kunnen ook de afmetingen, het materiaal en het gewicht individueel gekozen worden. Extra accessoires zoals een haak om op te hangen of een spiegel zijn naar wens verkrijgbaar. Zo kan de toilettas voor vrouwen naar wens tot de rand gevuld worden.

Beeldbron: unsplash.com / www Hey Beauti com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies