Laatst bijgewerkt: 14-08-2021

Toilettassen zijn handige voorwerpen die je helpen je badkamerbenodigdheden op te bergen. Vooral op reis of onderweg zijn ze de ideale begeleiders om ruimte te besparen en je inboedel te ordenen.

In deze gids leggen we uit wat je moet weten over toilettassen en wat belangrijk is bij het kopen van toilettassen voor mannen. Daarna kun je op zoek gaan naar je eigen geschikte toilettas.
Beste Toilettas heren: Onze selectie

Shopgids Toilettas heren: Alles wat je moet weten

Als je toilettassen voor mannen koopt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Welke criteria je in overweging neemt hangt vooral af van je persoonlijke verwachtingen en behoeften.

We hebben hier de belangrijkste koopcriteria voor je op een rijtje gezet

 • Maat
 • Materiaal
 • Tassen
 • Waterdicht

Nu weet je welke criteria een rol spelen bij het kopen van een toilettas voor mannen. In het volgende gaan we meer in detail in op de afzonderlijke koopcriteria en leggen je precies uit waar je op moet letten.

Maat

Toiletzakken zijn er in veel verschillende maten en uitvoeringen. Natuurlijk hangt de maat die je kiest in de eerste plaats af van hoeveel je in je herenwastas wilt opbergen. De meeste toilettassen hebben een inhoud van tussen de 1 liter en 3 liter.

Kleine en compacte toilettassen zijn bijzonder geschikt voor trektochten. Als je echter grotere voorwerpen wilt opbergen, zoals shampoo of scheerschuim, kies je beter voor een groter model. De structuur van de toilettas is vaak belangrijker dan de eigenlijke grootte.

Materiaal

Toilettassen kunnen van veel verschillende materialen gemaakt zijn. Veel toilettassen zijn gemaakt van polyester. Dit materiaal is waterafstotend en gemakkelijk schoon te maken. Hij is daarom bijzonder geschikt voor op reis.

Toilettasjes van katoen of leer vallen vooral op door hun uiterlijk. Maar vooral leer is veel moeilijker schoon te maken dan andere materialen. Of ze waterafstotend zijn of niet, wordt bepaald door de verdere vormgeving van de heren wastas. In de meeste gevallen zorgt een PU coating ervoor dat de tas voldoende waterdicht is.

Tassen en accessoires

De grootte van de toilettas is niet altijd de meest doorslaggevende factor bij de keuze. Vaak is de interessantere vraag hoeveel extra vakken er op de toilettas zitten. Extra buiten- en binnenvakken zijn ideaal om de inhoud van je toilettas te sorteren en op te bergen.

Vooral kleine voorwerpen, zoals wattenstaafjes, zijn gemakkelijker mee te nemen in hun eigen vakje. Voorwerpen die niet in aanraking mogen komen met anderen, zoals scheermesjes en tandenborstels, worden ook goed bewaard in zulke vakken.

Waterdicht

Zoals al gezegd zijn toilettassen van polyester in principe waterafstotend. Dus als je veel waarde hecht aan deze eigenschap, is het de moeite waard zo’n toilettas te kopen. In het algemeen is een waterdichte toilettas zinvol omdat badkamers meestal een hoge luchtvochtigheid hebben.

Natte badkamerbenodigdheden zoals scheermesjes zijn ook gemakkelijker op te bergen als de tas waterdicht is. Als je toch een toilettas voor mannen van andere materialen wilt, informeer je dan goed. Andere materialen kunnen ook ontworpen zijn om waterdicht te zijn.

Waar moet je op letten bij je aankoo

Bij het kopen van toilettassen voor mannen rijzen een aantal vragen. We zullen de belangrijkste in de volgende sectie beantwoorden. Daarna moet je alles weten wat je zal helpen bij je keuze voor een toilettas voor mannen.

Welke soorten toilettassen zijn er voor mannen?

Klassiek maken we geen onderscheid tussen verschillende soorten toilettassen. Toch hebben we hier een onderscheid gemaakt tussen toiletzakken om op te hangen en gewone toiletzakken.

 • Gewone toilettas: Normaal gesproken kunnen toilettassen voor mannen vrij gemakkelijk geopend worden en op elk oppervlak gezet worden. Deze methode is heel gebruikelijk, maar neemt veel ruimte in beslag, afhankelijk van de grootte van de opslagruimte.
 • Hangende toilettas: Hangende toilettassen zijn meestal zo ontworpen dat een groot deel van de zak opengaat als hij geopend wordt en met een haak aan de muur wordt gehangen. Dit betekent dat de toilettas niet op de wastafel of andere oppervlakken geplaatst hoeft te worden.

Wat kan ik in een toilettas voor mannen bewaren?

Theoretisch kan alles wat de juiste afmetingen heeft in de toilettas opgeborgen worden. Het grote hoofdvak is het best geschikt voor grotere voorwerpen, zoals shampoo of scheerschuim. Hier hebben we je een lijst met suggesties gegeven

 • Shampoo
 • Douchegel
 • Scheerschuim
 • Deodorant
 • Aftershave
 • Scheerapparaat
 • Tandpasta
 • Tandenborstel
 • Tandzijde
 • Oorstokjes
 • enz.

Om alle voorwerpen veilig op te bergen, hebben veel toilettassen vakken en vakken van verschillende grootte. Natuurlijk kun je alle gebruiksvoorwerpen in je herentoiletzak bewaren, zolang ze er maar in passen.

Zijn er toilettassen voor mannen verkrijgbaar met inhoud?

Het is moeilijker om in drogisterijen toilettasjes voor mannen te vinden die al gevuld zijn. Er zijn echter enkele online winkels die toilettassen met inhoud aanbieden.

Je kunt onder andere toilettasjes kopen met baardverzorgingssets of reisbenodigdheden. Deze zijn een ideaal geschenk. Of, als je jezelf wilt uitrusten, besparen zulke sets je een beetje tijd.

Hoe maak ik mijn toilettas voor mannen schoon en hoe verzorg ikze?

Als je toilettas voor mannen van polyester gemaakt is, zal het schoonmaken niet erg ingewikkeld zijn. In dit geval kun je het product gewoon met water en zeep schoonmaken en dan laten drogen.

Katoenen toiletzakken kunnen zelfs voorzichtig in de wasmachine gewassen worden en dan laten drogen. Leer schoonmaken is moeilijker. Te veel water kan schadelijk zijn voor het materiaal. Het is daarom aan te raden de toilettas alleen met een vochtige doek schoon te maken en hem daarna te laten drogen.

Hoe groot moet mijn toilettas voor mannen zijn?

De grootte van de toilettas moet natuurlijk afhangen van hoeveel gebruiksvoorwerpen je in de toilettas voor mannen wilt opbergen. Vooral als je grote voorwerpen zoals shampoo en douchegel in de toilettas wilt opbergen, is een groter model aan te bevelen.

Anders moet je niet zozeer letten op de afmetingen van de toilettas, maar wel op de opbergmogelijkheden. Sommige toilettassen zijn vrij groot, maar hebben maar één hoofdvak waarin gebruiksvoorwerpen opgeborgen kunnen worden. Andere toilettassen, daarentegen, hebben veel verborgen vakjes waarin je kleine spulletjes kunt opbergen.

Welke toilettassen voor mannen zijn geschikt voor een kampeertocht?

Lichtgewicht toilettassen zijn bijzonder geschikt voor een kampeertocht. Dit betekent dat je geen onnodig gewicht met je mee hoeft te dragen. Je moet ook een materiaal kiezen dat gemakkelijk schoon te maken is. Het is beter je goede leren toilettas thuis te laten.

Bovendien moet je toilettas van buiten zo goed mogelijk afgesloten zijn. Je kunt het stellen zonder externe zakken, want die zijn nogal onpraktisch voor een kampeertocht. De grootte hangt af van wat je voor de reis nodig hebt. Aftershave en scheerschuim zijn misschien niet absoluut nodig voor een kampeertocht.

Wat zijn de alternatieven voor toilettassen voor mannen?

Je kunt niet echt een goed alternatief voor toilettassen noemen. Toilettassen zijn immers niets anders dan een mobiele opbergplaats voor alle kleine badkamerbenodigdheden.

In theorie kan elke container voor dit doel gebruikt worden, ook al zijn ze misschien niet zo praktisch als een toilettas. Als je nooit ergens heen reist of onderweg bent, heb je misschien helemaal geen toilettas nodig, maar bewaar je alle spullen in de badkamer zelf.

Waar gooi ik een toilettas voor mannen weg?

Een toiletzak hoort meestal bij het restafval. Ook al is hij van plastic, je mag de toilettas niet in de plastic bak gooien, want hij kan niet gerecycleerd worden. Je kunt misschien ook je mannenwaszak hergebruiken.

Als bijvoorbeeld de rits gebroken is of afzonderlijke zakken beschadigd zijn, kun je de toilettas elders gebruiken. Zo’n zakje is ook voldoende om scheergerei in op te bergen.

Samenvatting

Toilettasjes zijn een uiterst praktische uitvinding die je helpen je badkamerbenodigdheden te organiseren. Vooral voor op reis zijn toilettassen geschikt, omdat je er alle voorwerpen compact in kunt opbergen.

We hopen dat deze gids over toilettassen voor mannen je geholpen heeft bij het kiezen van een model. Het is belangrijk dat je aandacht besteedt aan de relevante criteria en je beslissing afstemt op je individuele behoeften.

Sources: unsplash & 123rf

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies