Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

51Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

176Verzamelde opmerkingen

Een trommel is een slaginstrument dat met de hand of met stokken bespeeld kan worden. Het bestaat uit ten minste één membraan, dat trommelvel (of drumvel) genoemd wordt, dat over een schelp gespannen is en waarop met handen, stokken of andere werktuigen geslagen wordt om geluid te produceren. Er zijn veel soorten trommels en ze zijn allemaal verschillend geconstrueerd. Sommige kunnen extra mechanismen hebben zoals pedalen om de spanning in het vel te regelen zodat het sterker trilt; andere hebben een verstelbaar metalen mechanisme waarmee je kunt veranderen hoe dicht elk paar snaren op het vel bij elkaar gestemd is – dit verandert hun timbre bij het aanslaan.




Trommels: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste trommels: Onze selectie

De perfecte advertentietitel voor dit product zou zijn Houten Djemben – Oefeninstrument voor Oude Muziek

Dit veelzijdige en nuttige professionele muziekinstrument is perfect voor kinderen in de kleuterklas. Het kan gebruikt worden voor vroege muziektraining, voor het ontwikkelen van algemene vaardigheden, en ter ondersteuning van een vroeg contact met percussie-instrumenten. Ons houten instrument is 30 cm hoog, 15 cm in doorsnee, en 1 kg in gewicht. Het beschikt over intensieve zintuiglijke training (luisteren, zien, voelen) en omgang met geluiden, klanken en tonen om de basiservaringen met muziek leuker te maken. Je vindt onze producten ook in de Amazon Store, waar we een ruime keuze aan djemben ontwerpen hebben, variërend van divers houtsnijwerk tot uitvoerig beschilderde stippenverfpatronen.

2 stuks handtrommels – ideaal voor de familie om samen te spelen.

Deze hoogheffende handtrommel is een geweldig muziek-educatief stuk speelgoed voor kleuters om muzikale vaardigheden te ontwikkelen en van een gelukkige jeugd te genieten. De trommel is gemaakt van stevig natuurlijk populierenhout en plastic koppen, met elk twee 8 inch hamers. Hij gaat lang mee bij dagelijks gebruik en biedt veel plezier en muziektijd voor vakantie, feest of dans. Het pakket bevat 2 stuks handtrommels, een van 10 inch en de andere van 8 inch – ideaal voor de familie om samen te spelen.

Mooi en uniek instrument

Dit is een mooi en uniek instrument dat met eenvoudige en gevarieerde activiteiten gemakkelijk de meeste klanken laat horen. Het natuurlijke bont laat ritmische tonen klinken, en de afmeting van 30 cm met 9 spanschroeven + toetsen maken het perfect voor levering met dweil.

Trommels: Vaak gestelde vragen

Welke soorten trommels zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel soorten trommels. De meest voorkomende soort is de akoestische trommel, die een basdrum en een snare omvat. Andere populaire percussie-instrumenten zijn bongo’s, conga’s, timbales en tom-toms. Elektronische trommels zijn ook erg populair geworden in de moderne muziek, omdat ze geprogrammeerd kunnen worden om te klinken als andere percussieve geluiden, zoals handklappen of zelfs stemmen.

Het belangrijkste dat een goed drumstel bepaalt is zijn vermogen om het door jou gewenste geluid voort te brengen. Doet hij dat niet, dan heeft het niet veel zin ze te kopen. Er zijn veel verschillende factoren die bepalen hoe goed je drumstel zal presteren en deze zijn o.a.; de grootte van de drumvellen, de kwaliteit van de materialen waarmee de schelpen gemaakt zijn en de soort hardware (bekkens). Al deze dingen hebben invloed op wat voor klanken je uit je set-up kunt halen, dus probeer zo mogelijk eerst uit voordat je koopt, of kijk tenminste eerst online naar recensies.

Wie moet een Drums gebruiken?

Iedereen die wil drummen. De Drums is een geweldige manier voor beginners om te leren drummen en ook een uitstekend hulpmiddel voor ervaren spelers. Je kunt het gebruiken als je hoofdinstrument of alleen als oefenhulpmiddel.

Op basis van welke criteria moet je een Trommel kopen?

Het eerste en belangrijkste criterium is dat het een instrument moet zijn dat je kunt bespelen. Het maakt niet uit hoeveel geld je aan een drumstel uitgeeft als je het niet goed vindt aanvoelen of klinken, dus zorg ervoor dat je zoveel mogelijk verschillende drumstellen uitprobeert voor je een beslissing neemt. Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een set is de grootte ervan – afhankelijk van waar het drumstel precies zal passen (of niet), kies je er een met passende afmetingen (zo zijn 5-delige sets meestal compacter dan 7-delige). Bedenk ook wat voor klank je van je trommels wilt? Verschillende houtsoorten produceren verschillende tonen; mahonie geeft een warmere klank, terwijl esdoorn een helderdere toon geeft. En tenslotte, denk altijd aan kwaliteit.

Antwoord: De aanvangsprijs is geen garantie voor de beste kwaliteit. Je moet ook kijken naar de kwaliteit van het materiaal en de assemblage van de trommels. Hoe praten gebruikers over dit product? Als je een Drums koopt voor meerdere jaren, dan moet je er zeker een kopen met goede recensies.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Drums?

Voordelen

De voordelen van een drummachine zijn dat je het geluid en gevoel van een akoestische set kunt krijgen zonder met zware drums te hoeven sjouwen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het stemmen of in goede conditie houden van je spullen, wat vooral belangrijk is als je regelmatig optreedt. En hoewel het misschien niet zo soepel is als op echte trommels spelen, zijn er toch een aantal geweldige geluiden op deze machines beschikbaar – veel meer dan toen ze voor het eerst uitkwamen.

Nadelen

Het grootste nadeel van een trommelmaat is dat ze niet zo nauwkeurig zijn als andere soorten meters. Ze vergen ook meer onderhoud dan de andere, en je moet er voorzichtig mee zijn, want als er vuil in de meter zit kan dat je aflezingen beïnvloeden.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • little tikes
  • Vic Firth
  • Alesis

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Trommels in onze review kost ongeveer 7 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 396 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies