Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

16Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

41Verzamelde opmerkingen

In het artikel van vandaag helpen we je bij de keuze van een onmisbaar voorwerp om je tuin of achtertuin charmanter en gezelliger te maken: de tuinbank.

Super uitnodigend, bestendig en duurzaam zijn tuinbanken de ideale oplossing om de decoratie van groene zones samen te stellen en er de functie van zitplaats aan toe te voegen om jou, je gezin en je vrienden plaats te bieden bij evenementen en buitenactiviteiten.

De moderne versies hebben vernieuwende en kleurrijke ontwerpen, en zijn een Must Have voorwerp in elke achtertuin. Volg ons bij dit lezen en bekijk de beste keuzemogelijkheden voor het product, en ook de kenmerken waar je op moet letten om de beste bank voor je tuin te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Om de ideale kudde te kiezen, moet met een aantal factoren rekening gehouden worden. Bepaal waar hij komt te staan, en kies naar de stijl van de tuin en de grootte van het passende.
 • Grootte, materiaal, model, montage en onderhoud zijn enkele van de belangrijkste kenmerken die je moet beoordelen als je een tuinbank koopt.
 • De prijzen zijn nogal gevarieerd. Er treden schommelingen op naargelang het gekozen materiaal en merk.

Beste Tuinbank: Onze selectie

Voor velen is de tuin het deel van het huis dat het meest vrede, rust, ontspanning en verbinding met de natuur uitstraalt. En er is niets mooiers dan een mooie bank om je tuin nog mooier, comfortabeler en uitnodigender te maken.

Of het nu in de klassieke en romantische uitvoering is of in de moderne, levendige en kleurrijke, er zijn mogelijkheden voor alle smaken. Wil je ook een tuinbank om je eigen te noemen, dan stellen we de interessantste modellen voor om je te inspireren. Bekijk ze hier:

Koopgids

Overtuigd dat een mooie tuinbank je buitenruimte nog uitnodigender en gezelliger zal maken? Dan gaan we naar het gedeelte Koopgids, waar we je de belangrijkste informatie over tuinbanken voorschotelen om je te helpen het beste product voor je behoeften te kiezen.

Grupo de idosos se reúne em banco de jardim.

Aanwezigheid van banken maakt tuinen en buitenruimten veel uitnodigender. (Bron: 591360 / Pixabay)

Wat is een parkbank?

Een parkbank is een soort bank die bedoeld is voor gebruik op plaatsen buiten, zoals achtertuinen, balkons, tuinen, enz. Hij kan één, twee, drie of meer zitplaatsen hebben.

Er zijn versies in verschillende materialen, zoals ijzer, hout, aluminium, plastic, bamboe en andere resistente materialen, want het product staat voortdurend bloot aan slijtage door zon, regen en wind.

Wat zijn de voor- en nadelen van een parkbank?

Een groot voordeel is dat modellen die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis weinig onderhoud vergen.

Decoratief en functioneel, hij kan alleen of samen met tafels en leunstoelen gebruikt worden, hij helpt de inrichting van de buitenruimte te verfraaien en samen te stellen, en schept zo een uitnodigende en comfortabele omgeving, perfect voor momenten van genieten van de natuur en het ontvangen van vrienden.

Je vindt er verschillende modellen, voor alle stijlen en passend binnen je budget. Een nadeel is echter dat de meest resistente materialen ook de duurste kunnen zijn. En sommige modellen zijn niet geschikt om buiten te staan.

Bekijk de voor- en nadelen van een parkbank:

Voordelen
 • Het voorwerp is decoratief en functioneel
 • Helpt bij het samenstellen van de decoratie van het erf of de tuin
 • Bestendig en duurzaam, vergt weinig onderhoud
 • Er zijn versies voor alle smaken en portemonnees
Nadelen
 • Modellen in resistenter materiaal kunnen duur zijn
 • Sommige plastic versies zijn niet geschikt om direct buiten te gebruiken

Hoe kies je de ideale parkbank?

Om de ideale bank voor je tuin te bepalen, moet je eerst nagaan wat de ruimte is en wat je van de bank verwacht. Als het product in overdekte ruimten gebruikt zal worden, kun je elk model en materiaal kiezen.

Als het in onoverdekte ruimten gebruikt zal worden, is het van fundamenteel belang dat het materiaal resistent en ondoordringbaar is, om bestand te zijn tegen klimatologische inwerkingen.

Vervolgens overweeg je: om te decoreren, om te lezen, om uit te gaan, om vrienden te ontvangen, om als steun te dienen bij evenementen en barbecues, om te ontspannen of te mediteren. Welke van deze doelstellingen bracht je ertoe een parkbank te willen? Kies het model dat aan de meeste van deze verwachtingen kan voldoen.

Als je gewend bent veel mensen over de vloer te hebben, overweeg dan om meer dan één bank te gebruiken, of een set banken met eventueel een tafel van hetzelfde materiaal. Geef je voorrang aan comfort om te ontspannen of te mediteren, verkies dan ergonomische modellen of die met kussens en foutons.

Overweeg ook de stijl van je tuin en de inrichting van de plaats waar de bank komt te staan. Is het de bedoeling de achtertuin te moderniseren, kies dan kleurrijke en oneerbiedige modellen, in vormen en materialen die aan het traditionele ontsnappen.

IJzeren modellen geven een romantischer lucht, terwijl houten en bamboe modellen de omgeving gezelliger maken.

Hoe plaats ik mijn parkbank?

Na de uitdaging van het kiezen van de ideale bank, moet je weten hoe je hem juist plaatst, zodat hij beter gebruikt kan worden. In je achtertuin of op je balkon kan elke plek die omgeven is door planten, bloemen of decoratieve voorwerpen ideaal zijn voor een bankje.

Om de ruimte gezelliger te maken, plaats je het bankje zo dat het in de volle of gedeeltelijke schaduw staat. Zo is hij prettiger in gebruik op heldere zonnige momenten.

Als het niet mogelijk is hem in de schaduw te plaatsen, zet de bank dan op een plaats waar de zon het grootste deel van de tijd op zijn rug naar beneden slaat.

Imagem de banco de madeira em jardim,

De tuinbank geeft een bijzonder accent aan de omgeving. Het kan vanaf R$ 200 kosten. (Bron: sharonang / Pixabay)

Aankoopcriteria: Factoren om modellen tuinbanken te vergelijken

Niet altijd is de beste en duurste tuinbank de ideale voor jou, degene die helemaal aan je verwachtingen en behoeften zal voldoen.

Daarom presenteren we je nu onderwerpen over productkenmerken waar je op moet letten om de bank te kiezen die het dichtst bij de perfecte voor jou en je huis in de buurt komt:

 • Materiaal
 • Afwerking
 • Kleur
 • Maat
 • Onderhoud

Om geen twijfel te laten bestaan, bekijk je de detaillering van elk van deze kenmerken:

Materiaal

De meest gebruikte materialen bij de fabricage van tuinbanken zijn gietijzer, aluminium of roestvast staal, hout en kunststof.

Omdat de bank buiten zal staan en veel blootgesteld zal worden aan zon, regen en wind, is het van essentieel belang dat het materiaal resistent is en geschikt voor gebruik in de open lucht.

Afwerking

De belangrijkste soorten afwerking voor tuinbanken zijn verf of vernis. Deze afwerkingen worden gemaakt met specifieke producten zodat het buitenoppervlak van het materiaal beter bestand wordt tegen de inwerking van zon, regen en weer.

Behalve dat het oppervlak afwasbaar en niet poreus moet zijn, moet de ideale afwerking ook glad en homogeen zijn om het schoonmaken te vergemakkelijken en de ophoping van afval en vuil te verminderen.

Banco de jardim de madeira branca em meio a decorações e plantas.

De stijl en kleur van de parkbank bepalen mede de stijl van de inrichting van de omgeving. (Bron: Pasja1000 / Pixabay)

Kleur

Hoewel het slechts een esthetisch detail is, kan de kleur van de parkbank grote invloed hebben op het effect dat hij in de omgeving teweegbrengt en hoe lang het zal duren voor het product slijtageverschijnselen gaat vertonen:

 • Donkere kleuren: Zijn minder gevoelig voor vlekken en slijtage.
 • Wit: geeft een romantische toon aan de bank, maar kan gemakkelijker vlekken.
 • Sterke kleuren: brengen vreugde en leven in de omgeving, hoewel ze ook vaker onderhoud kunnen vragen.
 • Bronzen of koperen tinten: Ze hebben ook tijd nodig om tekenen van slijtage te vertonen, en geven een rustiek effect.

Onderhoud

Als de materiaalkeuze geschikt is voor het gebruik dat op je parkbankje toegepast wordt, zal het, afhankelijk van het materiaal en het model van het product, minimaal onderhoud nodig hebben.

Imagem de banco grande de madeira em parque.

Houten bankjes vragen speciale aandacht. (Bron: MichaelGaida / Pixabay)

Houten bankjes vragen iets meer aandacht dan andere materialen. Terwijl ijzer en aluminium misschien maar om de 5 of zo jaar een routine schoonmaakbeurt en verfvernieuwing nodig hebben, moet hout minstens tweewekelijks bevochtigd worden.

Bovendien moet het alleen met een vochtige doek schoongemaakt worden, en gevernist worden wanneer dat nodig is.

(Uitgelichte foto bron: Artemtation / Pixabay)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies