Laatst bijgewerkt: 14-08-2021

Veel mensen denken aan tuinbroeken als praktische werkkleding voor schilders of tuinlieden. Maar je kunt je tuinbroek voor heren ook aan de wereld presenteren als modieuze dagelijkse kleding. Of het nu gaat om een jeans- of stoffen look, er is voor elk wat wils, dankzij de ruime keuze aan ontwerpen en kleuren.

Er zijn effen of funky modellen binnen het assortiment tuinbroeken voor mannen. Bovenal maakt het casual eendelige stuk indruk met een hoog draagcomfort. Binnen het volgende artikel willen we je nuttige tips en adviezen geven voor de perfecte outfit bij je tuinbroek voor heren. Zo kun je je perfecte tuinbroek voor mannen identificeren.
Beste Tuinbroek heren: Onze selectie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Om je aankoopbeslissing voor je tuinbroek voor mannen te vergemakkelijken, hebben we de belangrijkste vragen over het product in de volgende sectie verzameld en beantwoord.

In welke stijlen zijn tuinbroeken voor mannen verkrijgbaar?

tuinbroeken voor mannen zijn er in een paar verschillende stijlen, modellen en kleuren. In de volgende lijst hebben we de belangrijkste stijlen voor tuinbroeken voor mannen samengesteld.

 • Korte broeken voor het werk: Lange broeken voor mannen hebben veel voordelen voor het werk. Vooral voor vaklui, die meestal veel gereedschap snel bij de hand willen hebben, is deze broek een absolute must. Maar ook voor de arbeiders die ter plaatse veel handenarbeid moeten verrichten. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de tuinbroeken voor mannen van goede kwaliteit zijn, zodat de slijtage niet te snel vordert. Een tuinbroek voor mannen biedt veel bergruimte voor gereedschap, met behulp van geïntegreerde zakken en lussen. Ze zijn comfortabel om te dragen en vernauwen niet in de taille. Omdat meestal een duurzaam materiaal gebruikt wordt, hoef je op de bouwplaats niet zo voorzichtig te zijn. Een tuinbroek voor mannen heeft meestal extra opvulling bij de knie. Bovendien glijdt de tuinbroek zelden af, omdat hij op zijn plaats gehouden wordt met de typische bretels.
 • Lange tuinbroeken in alledaagse stijl: Een tuinbroek kan ook heel overtuigend zijn in een casual look. Ze zijn meestal van denim gemaakt. Ook tuinbroeken voor mannen zijn in opmars. Deze tuinbroeken zijn niet aan een seizoen gebonden en kunnen dus altijd gedragen worden. Het hangt allemaal af van de juiste combinatie. Een ander voordeel van tuinbroeken is dat de mode die je eronder draagt praktisch beschermd is tegen vuil. Bovendien zit de tuinbroek heel comfortabel en houdt hij je warm genoeg. Het enige nadeel is dat de tuinbroeken voor mannen moeilijker aan en uit te trekken zijn dan gewone jeans. In tegenstelling tot werkbroeken heeft een tuinbroek voor vrijetijdskleding voor mannen geen grote zakken, want het dragen van gereedschap is hier geen belangrijk punt.
 • Lange broeken voor feestelijke gelegenheden: Een tuinbroek voor mannen kan een wat ongewone rol zijn voor feestelijke gelegenheden. Maar als je de juiste combinatie kiest, kan deze stijl ook een echte blikvanger zijn op feestjes. Je kunt bijvoorbeeld een echte stijlbreuk creëren met een donkerblauwe stoffen tuinbroek in combinatie met een wit overhemd, stropdas en zwarte leren veterschoenen. Het gaat er hier om de zoom van de broek om te slaan en zonder sokken in de schoenen te stappen. Probeer het gewoon eens!

Om de perfecte stijl voor jou te ontdekken, moet je eerst veel verschillende tuinbroeken voor mannen passen en uitproberen. Dan kun je zelf ontdekken welke stijl het beste bij je eigen persoonlijkheid past.

Welke stoffen worden gebruikt voor tuinbroeken voor mannen?

In de categorie werkbroeken kunnen in principe de volgende materialen verwerkt worden

 • Polyester + katoen
 • Katoen
 • Synthetisch

De ervaring leert dat veel fabrikanten een verhouding van 65 procent polyester en 35 procent katoen gebruiken. Je kunt meer gedetailleerde informatie krijgen door op het binnenetiket van je heren tuinbroek te kijken. Het voordeel van dit mengsel is dat het comfortabel aanvoelt tegen de huid. Tegelijk maakt het hoge polyestergehalte een waterafstotende en vuilafstotende werking mogelijk.

Als een tuinbroek van zuiver katoen gemaakt is, kunnen deze eigenschappen niet gegarandeerd worden. Sommige eenvoudigere tuinbroeken voor mannen zijn echter nog steeds van 100% katoen gemaakt. In dit geval speelt het draagcomfort een grotere rol, want het is bijzonder aangenaam.

Synthetische salopettebroeken voor mannen hebben het voordeel dat ze bijzonder weerbestendig zijn. Dit betekent dat de werkbroeken zeer snel drogen, gemakkelijk te onderhouden zijn en slijtvast.

tuinbroeken voor vrijetijdskleding zijn vaak gemaakt van denim of ribfluweel. Ze zijn meestal robuust gemaakt, zodat tekenen van slijtage niet meteen zichtbaar zijn, vergelijkbaar met werkbroeken.

Hoe verzorg en reinig ik mijn tuinbroeken voor heren?

Als je vaak in de tuin werkt of regelmatig in het ambacht werkt, dan ben je waarschijnlijk bekend met zwaar bevuilde tuinbroeken voor mannen. Werkkleding moet een goede schoonmaakbeurt krijgen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

In de regel kan een tuinbroek gewassen worden als een gewone werkbroek. Als de tuinbroeken van 100 procent katoen zijn, kun je ze op 90 graden wassen als ze erg vuil zijn. In de regel moet je ze echter op 60 of zelfs 30 graden wassen. Wassen bij een te hoge temperatuur bevordert krimp en mogelijke verkleuring, net als bij gewone kleding. Je moet altijd vooraf een blik op het etiket werpen.

Als je tuinbroek erg vuil is, kan een vlekkenverwijderende spray ook helpen bij vlekken, voordat je de tuinbroek in de wasmachine wast. Je moet de broek van tevoren weken. Het beste is er een beetje galzeep aan toe te voegen.

Wat zijn de bijzondere kenmerken van tuinbroeken voor mannen?

De grote bijzonderheid van tuinbroeken is dat ze uit één stuk bestaan en comfortabel zijn. Ze zijn meestal van stevig materiaal gemaakt en hebben veel praktische opbergvakken.

Bovendien kan het op veel verschillende manieren gebruikt worden en ziet het er soms heel aantrekkelijk uit op vrouwen.

Stylingtips voor tuinbroeken voor mannen: Zo krijg je de perfecte tuinbroek-look

 • Tip 1: Je kunt een casual look creëren met fantasievolle T-shirts met print onder je tuinbroek. Sportieve sneakers en een basismuts passen er het beste bij.
 • Tip 2: Je kunt een andere casual look creëren door een tuinbroek te combineren met een jeans overhemd in vintage stijl. Ga voor casual leren schoenen.
 • Tip 3: Een coole look ontstaat ongetwijfeld met een hangende slab en een bijpassend leren jack. Een oude leren hoed is wat gewaagder.
 • Tip 4: Als je tuinbroeken voor mannen op een slimme manier wilt combineren, raden we je aan ze te combineren met een wollen jas of een college jack. Nette zakelijke schoenen en een vlinderdasje zijn een must.
 • Tip 5: Voor een funky stijl draag je felle T-shirts onder je tuinbroek. Je kunt ook een felle tuinbroek of een exemplaar met een zwaar patroon dragen.
 • Tip 6: Je kunt ook een sportieve stijl creëren met tuinbroeken voor mannen. We raden aan ze te combineren met een effen overhemd, een hoed, chucks en een casual zwarte rugzak.

Zonder twijfel is een tuinbroek voor mannen het sleutelstuk van je outfit bij elke look en moet altijd in het middelpunt van de belangstelling staan.

Onze afgebeelde stylingtips zijn alleen bedoeld om je mogelijke inspiratie te geven. Zo kun je deze ideeën in je dagelijks leven integreren. Natuurlijk kun je combinaties kiezen, ontwerpen en creatief uitvoeren volgens je eigen wensen en ideeën.

Samenvatting

Met deze gids wilden we je duidelijk maken dat tuinbroeken voor mannen niet alleen op het werk gedragen kunnen worden. Je kunt je persoonlijke tuinbroek ook in de juiste combinatie dragen in alledaagse situaties en in je vrije tijd. Met een verscheidenheid aan ontwerpen en talrijke kleuren moet er ook voor jou een passend paar zijn.

De tuinbroeken voor mannen maken niet alleen indruk door hun vermogen om talrijke voorwerpen op te bergen, maar ook door hun comfortabele gevoel. Vooral de jeanslook geeft dit kledingstuk een alledaagse uitstraling. Om je partner te verleiden kun je zelfs het T-shirt onder de tuinbroek weglaten.

Foto bron: Annie Spratt / unsplash.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies