Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

14Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Hoezeer alle slangen er ook hetzelfde uitzien, de waarheid is dat er veel verschillende modellen van dit product zijn. Daaronder is de tuinslang, een ideale variatie voor het besproeien van het gazon en de planten.

De tuinslang is in de loop der jaren sterk geëvolueerd. Dankzij dit alles zie je vandaag flexibele, uitbreidbare mogelijkheden en meer. Dus als je er een zoekt, lees dan dit artikel tot het eind om er alles over te begrijpen!
Belangrijk om te weten

 • De tuinslang kan van verschillende materialen gemaakt worden, maar de meest voorkomende zijn PVC, rubber en siliconen.
 • Er zijn modellen van dit product met lengtes van 6 tot 100 meter.
 • Tuinslangen zijn er in vele modellen, waaronder traditionele, uitzetbare, anti-torsie en nog veel meer.

Beste Tuinslang: Onze selectie

Het is niet altijd gemakkelijk om een tuinslang te kiezen, vooral omdat er zo veel mogelijkheden te koop zijn. Maar om je bij deze taak te helpen, hebben we hieronder een selectie gemaakt met de beste modellen, kijk maar eens:

Koopgids: alles wat je moet weten over tuinslang

Veel mensen denken dat tuinslangen allemaal hetzelfde zijn, maar er is een ruime keuze aan mogelijkheden die heel verschillende eigenschappen vertonen. Deze variëteit roept echter vaak twijfels op bij de consument en in deze koopgids beantwoorden we de meest gestelde vragen over dit product.

Na foto um menino segurando uma mangueira de jardim ligada.

De tuinslang is ideaal voor gebruik in de buitenlucht. (Bron: Phil Goodwin / Unsplash)

Wat zijn de voordelen en nadelen van een tuinslang?

De tuinslang is een product dat een aantal voordelen samenbrengt, vooral voor wie een achtertuin, tuin of zelfs moestuin heeft.

Zo maakt dit voorwerp het gemakkelijker om water naar verschillende punten te brengen zonder emmers of bekkens te gebruiken.

Hij kan ook voor talloze doeleinden gebruikt worden, zoals planten water geven, de gieter vervangen, de auto wassen en nog veel meer.

Een ander voordeel is dat de tuinslang in verschillende waarden verkrijgbaar is, waardoor er keuzemogelijkheden zijn met een zeer betaalbare prijs.

Bovendien is hij gemakkelijk in het gebruik en gaat hij bij goed onderhoud lang mee.

Voordelen
 • Hij kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden
 • Hij brengt op een eenvoudige manier water naar plaatsen die ver van de kraan liggen
 • Er zijn betaalbare modellen
 • Hij is gemakkelijk in het gebruik
 • Hij heeft een goede duurzaamheid
Nadelen
 • Het kost wat werk om hem op te bergen
 • Sommige opties werken met lage waterdruk

Wat is de maat van een tuinslang?

De maten van een tuinslang zijn zeer variabel, waardoor je ze in verschillende maten kunt gebruiken.

Zo zijn er modellen die beginnen bij 6 meter lengte en de langste kunnen tot 100 meter gaan. Welke je kiest hangt sterk af van de omgeving waar dit product komt te staan.

Ben je van plan de slang op een klein erf te gebruiken, dan zijn waarschijnlijk de modellen tot 10 meter lang voldoende.

Anderzijds kies je voor middelgrote oppervlakken, die tot 50 meter lang zijn, tuinslangen tot 50 meter lengte.

Voor gebruik in grote boerderijen, tuinen en moestuinen zijn echter de 100 meter lange modellen ideaal.

Wat is het beste materiaal voor een tuinslang?

De tuinslang is gemaakt van verschillende materialen, die direct van invloed zijn op zijn uiterlijk, weerstand, duurzaamheid en gewicht.

Daarom is het nodig iets meer over elk van hen te begrijpen en de belangrijkste grondstoffen die bij de fabricage ervan gebruikt worden zijn:

 • PVC: PVC tuinslangen komen het meest voor en zijn zeer geschikt voor grote plaatsen, omdat ze de druk goed regelen. Het nadeel is dat ze gemakkelijk verdraaien.
 • Rubber: De modellen van rubber hebben een hoge weerstand, zijn vervormbaar, gaan lang mee en ondersteunen een goede waterdruk. Ze zijn echter niet erg gemakkelijk op te rollen.
 • Silicone: Siliconen tuinslangen zijn kneedbaar en kunnen aan een groot temperatuurbereik blootgesteld worden. Ze zijn echter niet bestand tegen hoge waterdruk.
 • Nylon: Iets moeilijker te vinden om te kopen, slangen van nylon zijn licht en erg soepel, maar niet goed bestand tegen temperatuur en druk.

Hoe conserveer je een tuinslang?

Om te zorgen dat de tuinslang goed blijft werken en vele jaren meegaat, is het van essentieel belang er wat zorg aan te besteden.

Hiermee is het ideaal om hem op een droge plaats op te bergen en uit de buurt van direct zonlicht. Dit voorkomt de woekering van schimmel en zwam en voorkomt dat het materiaal uitdroogt.

Het is ook niet aan te bevelen de slang gedraaid of gevouwen op te bergen. Daarvoor kun je haspels gebruiken, die erg handig zijn.

Na foto uma mangueira azul enrolada em um carretel.

De tuinslang moet opgerold opgeborgen worden om kronkels en plooien te voorkomen. (Bron: Mike / Pexels)

Koopcriteria: Waarop letten bij het vergelijken van tuinslang modellen

Elke tuinslang heeft specifieke kenmerken en je moet ze stuk voor stuk analyseren om een goede keuze te maken. Daarom leggen we hieronder alles uit wat bij aankoop gecontroleerd moet worden.

Slangsoort

De tuinslang is in verschillende soorten te koop en dit is een van de belangrijkste punten die over dit product beoordeeld moeten worden.

Zo zijn de voornaamste mogelijkheden die je kunt kopen:

 • Traditionele tuinslang: Dit is de meest gebruikelijke en goedkoopste optie. Hij kan in verschillende materialen worden vervaardigd en vertoont een goed rendement.
 • Tuinslang anti-torsie: Een beetje moderner is dit tuinslang model, gemaakt van verschillende lagen materiaal. Daardoor houdt hij een constante waterstroom omdat hij niet het gevaar loopt te knikken of te verdraaien.
 • Uitbreidbare tuinslang: Ook bekend als toverslang, deze optie is heel compact als ze opgerold is en kan driemaal zo groot worden als ze uitgerekt is.
 • Transpirerende tuinslang: Dit model werkt op dezelfde manier als een sproeier en heeft geen sproeikop, want het voert de besproeiing uit doortranspiratie of druppelen.
 • Spiraalvormige tuinslang: Hij lijkt erg op de uitzetbare slang en heeft een veerformaat.

Druk

Elke tuinslang werkt via een waterdruk, die verantwoordelijk is voor het bereik en de kracht waarmee het water via zijn spuit naar buiten komt.

Daarmee is het interessant om na te gaan wat de druk is waarmee het slangmodel dat je overweegt te kopen, biedt.

Deze druk wordt gewoonlijk bepaald in drie maten, bar, psi of lbs genoemd, en je vindt deze drie nomenclaturen in de beschrijving van dit product.

Hieruit volgt dat de slangen kunnen werken met een druk die begint bij 2.5 en kan oplopen tot 15 bar.

Voor kleinere oppervlakten volstaan de opties met lagere druk. Maar als de plaats waar dit artikel gebruikt zal worden groter is, is het ideaal te kiezen voor die met een druk tussen 10 en 15 bar.

Na foto um homem molhando o jardim com uma mangueira.

Hoe hoger de waterdruk van de slang, hoe sterker het water dat erdoor vrijkomt. (Bron: Irene Dávila / Unsplash)

Gewicht

Nadenkend over de hanteerbaarheid en de weerstand van de tuinslang, is het van essentieel belang het gewicht te controleren van het model dat gekocht wordt.

De opties die met verschillende lagen materiaal gemaakt zijn, hebben een hoge weerstand en zullen nauwelijks breken. Ze zijn echter het zwaarst.

Daarom zijn, als de voorkeur uitgaat naar een lichte en gemakkelijk hanteerbare slang, die van polyester, nylon en latex ideaal.

Wil je echter een resistent model, dan kun je kiezen voor die welke zwaarder en robuuster zijn.

Koppeling van kraan en sproeikop

Niet altijd als je een tuinslang koopt wordt hij geleverd met een koppeling van kraan en sproeikop.

Daarom is het interessant na te gaan of het gekozen model deze hulpstukken heeft en, zo ja, welke versie van elk verkrijgbaar is.

Wat het kraanaansluitstuk betreft, hebben sommige slangen plastic aansluitstukken, die heel gemakkelijk open te maken zijn, en andere zijn van staal en brons, die resistenter zijn.

Deze koppeling kan ook van schroefdraad zijn, dat op de kraan geschroefd wordt, of van het type “snelkoppeling”, dat gewoon in de kraan gestoken wordt.

De trekker, die ook mondstuk genoemd wordt, is er in drie soorten: eenvoudig, pistool en revolver.

Samenvatting

Als je een tuinslang voor thuis zocht, was je op de juiste plaats.

Dat komt omdat we in dit artikel alle belangrijke informatie over dit product verzamelden en ook de beste tips gaven, zodat je het ideale model kunt kiezen.

Bedankt voor je bezoek en tot de volgende keer!

(Fonte da imagem destacada: Georgia Maciel / Pexels)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies