Laatst bijgewerkt: 20-04-2023

Onze selectiecriteria

32Onderzochte producten

57Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

118Verzamelde opmerkingen

Een Usb Netwerk Adapter is een apparaat waarmee je je computer via USB rechtstreeks met het internet kunt verbinden. Dit betekent dat er geen draden of kabels nodig zijn en het kan gebruikt worden op elk besturingssysteem, waaronder Windows 98/ME/2000/XP, Mac OS X (10.1+), Linux 2.4+, Solaris 8-9 en FreeBSD 4+.
Usb netwerkadapter: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste usb netwerkadapter: Onze selectie

De perfecte USB 30 adapter voor je router

Als je een USB 3.0 apparaat op een router, modem of netwerkswitch moet aansluiten om een gigabit netwerk te ondersteunen, dan is dit de perfecte adapter voor je. Hij ondersteunt IPv4/6 met de functie checksum offload engine (COE) om de belasting van je CPU te verminderen en ook wake on LAN (WOL), groen ethernet en IEEE 802.3az-2010 (energiezuinig ethernet).

adapter is geschikt voor Windows 10/8/7 en Mac OS, maar niet voor Chrome OS, Windows RT, Linux of Android. Als je problemen ondervindt bij het gebruik van dit apparaat met Mac OS, download dan de nieuwste stuurprogramma’s van onze website.

TP-Link UE300: Snelle en betrouwbare USB 30 Gigabit Adapter

De TP-Link UE300 is de perfecte oplossing voor wie onderweg snelle en betrouwbare internettoegang nodig heeft.

Met zijn USB 3.0 en gigabit ondersteuning zorgt hij voor de hoogst mogelijke transmissiesnelheid, terwijl zijn plug-and-play ontwerp hem eenvoudig te gebruiken maakt met elke Windows (XP/Vista/7/8/8.1/10), Mac OS X (10.9/10.10) of Linux OS laptop of ultrabook.

Xiaomi USB Ethernet Adapter

Dit product is een USB Ethernet adapter die gebruikt kan worden om RJ45 kabel aan te sluiten op verschillende apparaten.

Hij is compatibel met Xiaomi Mi Box S/Mi Box 3, computer en enz. Deze adapter ondersteunt Wake-on-LAN (Wol), full-duplex en half-duplex ethernet, cross-detection, back pressure routing en autocorrectie (auto MDIX). Hij ondersteunt ook IPv4/IPv6 en 10base-T en 100base-TX netwerkprotocollen.

Xiaomi Mi Box S/Mi Box 3 USB Ethernet Adapter

Dit product is een usb ethernet adapter die met meerdere apparaten gebruikt kan worden. Hij is compatibel met xiaomi mi box s/ mi box 3 raspberry pi 4, computer en enz. Ondersteunt windows 10/ 8.1/ 8/ 7/ vista/ xp, mac os 10.6 en hoger , linux kernel 3, x/ 2.6 .

Dit product is in staat 1000/100/10 mbps netwerksnelheid te ondersteunen via usb 3.0 ethernet adapter en het ondersteunt ook wake-on-lan (wol), full-duplex en half-duplex ethernet, cross-detection, back pressure routing en autocorrectie (auto mdix).

Usb netwerkadapter: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Usb Netwerk Adapter zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten Usb Netwerkadapters, de USB 2.0 en de USB 3.0 adapter. Het verschil tussen beide is dat de ene een maximale overdrachtssnelheid van 480 Mbps heeft, terwijl de andere tot 5 Gbps (5000 Mbps) kan reiken.

Het is belangrijk om te weten welk type je nodig hebt, want als je computer er geen beschikbare poort voor heeft, heeft het niet veel zin om hem te kopen. De meeste moderne computers zullen beide versies ondersteunen, maar oudere kunnen alleen een tragere versie gebruiken, dus controleer dat voor je iets koopt of koop in plaats daarvan gewoon een draadloze netwerkkaart, want die werken op elk apparaat met Wi-Fi mogelijkheden, ongeacht de leeftijd of het besturingssysteem.

Een goede Usb Netwerk Adapter moet duurzaam zijn en gemakkelijk in het gebruik. Als je een product wilt dat je jarenlang van dienst zal zijn, wees dan niet hebzuchtig en koop een duur model van onbetrouwbare verkopers die niet om hun merk geven. Aan de andere kant, als je genoeg tijd hebt om beoordelingen van gebruikers van verschillende producten van diverse fabrikanten door te nemen om de beste Usb Netwerk Adapter voor je behoeften te vinden, kies dan een apparaat van een bekende fabrikant dat langdurig dienst kan doen.

Wie zou een Usb Netwerk Adapter moeten gebruiken?

Een Usb Netwerkadapter is een geweldig hulpmiddel voor iedereen die zijn internetverbinding met andere apparaten wil delen. Dit kun je doen door de netwerkadapter in je computer te steken en hem dan met een Ethernet kabel of draadloos via Wi-Fi met een ander apparaat te verbinden.

Hij is ook handig als je meerdere computers met elkaar wilt verbinden, zoals in een thuiskantoor waar meerdere mensen tegelijk toegang nodig hebben. Je zult zelfs merken dat dit type product van pas komt als je naar het buitenland reist – denk er alleen aan dat sommige landen andere stroomvereisten hebben, dus controleer het voor je het koopt.

Op grond van welke criteria moet je een Usb Netwerk Adapter kopen?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden als je een Usb Netwerk Adapter wilt kopen. Je moet kijken naar de resolutie en de afmetingen van een artikel voordat je het koopt.

Bovendien moet je bedenken of je een bedrade of een draadloze netwerkadapter wilt. Iets anders dat van belang is, is of je computer beschikt over USB poorten die met dit apparaat gebruikt kunnen worden, en ook wat voor beveiligingssoftware erbij geleverd wordt (als die er is).

Een van de belangrijkste factoren is je budget. Je moet de prijzen vergelijken en nagaan of het artikel binnen je budget past of niet. De andere factoren zijn het type, merk, kwaliteit, enz. van de Usb Netwerk Adapter die je voor jezelf wilt kopen. Overweeg al deze factoren voordat je een aankoopbeslissing neemt, om waar voor je geld te krijgen tegen een redelijke prijs.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Usb Netwerk Adapter?

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een Usb Netwerkadapter is dat je er je computer mee op het internet kunt aansluiten zonder een Ethernet kabel te gebruiken. Dit maakt ze ideaal voor laptops en andere draagbare apparatuur, want je hebt geen extra kabels of draden nodig om er een te gebruiken. Een ander groot voordeel van deze adapters is dat ze heel gemakkelijk te installeren zijn en helemaal niet veel technische kennis vereisen.

Je sluit ze eenvoudig aan op de USB poort van je toestel en volgt dan enkele basisinstructies over hoe je het beste de netwerkverbinding met je router of modem tot stand brengt, indien nodig. Sommige modellen worden zelfs geleverd met hun eigen software waarmee je eenvoudig instellingen kunt maken zoals IP adressen, DNS servers enz., dus er is echt niets moeilijks aan het instellen van een Usb Netwerk Adapter als alles eenmaal goed aangesloten is.

Nadelen

Ze zijn niet zo snel, en kunnen ook niet dezelfde hoeveelheid gegevensoverdracht aan.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Cable Matters
  • UGREEN
  • UGREEN

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Usb netwerkadapter in onze review kost ongeveer 10 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 26 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

(Bron van de header afbeelding: cronislaw/123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies