Laatst bijgewerkt: 27-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

20Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

80Verzamelde opmerkingen

Een vaas kan beschouwd worden als een ruimte verfraaier, ideaal om op eettafels of nachtkastjes te zetten, en ten tweede is het iets dat helpt bij de groei van vegetatie in huis, samen met potten en andere dingen.

We brengen je een gedetailleerde beschrijving van elk product, waarin we zowel de informatie zelf samenvatten als een juiste manier om ze te hiërarchiseren, zodat je er snel en tijdig bij kunt. Zo voorkom je het probleem dat je moet kiezen zonder voldoende kennis over het onderwerp.
Belangrijk om te weten

 • Een vaas is een bakje dat gebruikt wordt om planten in te zetten, bloemen om specifieker te zijn. Het is strikt esthetisch en decoratief, en wordt zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt.
 • De aanwezigheid van een sokkel en reliëfs relativeert de bruikbaarheid sterk. Deze onderdelen zorgen er niet alleen voor dat hij er goed uitziet, maar maken hem ook praktischer en schokbestendiger.
 • Dingen als hoogte, gewicht, breedte of kleur variëren of het voorwerp buiten of binnen geplaatst kan worden, of hoe moeilijk het is om het van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, dus daar moet rekening mee gehouden worden.

Beste Vaas: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over vazen

Het is een veel voorkomende misvatting van de consument dat het vinden van de juiste een eenvoudige opgave is, omdat hij iets zoekt dat door de meeste mensen als fundamenteel en vertrouwd beschouwd wordt. Niets is verder van de waarheid. Veel producten worden op de eerste of tweede dag teruggebracht omdat ze niet juist gekozen zijn.

Niets beters om bezoekers te bekoren dan deze decoratie juist te plaatsen (Foto: Elnur Amikishiyev / 123rf.com)

Wat is een vaas?

Het is een overwegend verticale bak waarvan de functie is er bloemen in te bewaren, die er ofwel in “gezaaid” kunnen worden, ofwel afgesneden kunnen worden om er een beperkte tijd in te blijven staan, waarna ze vernieuwd moeten worden. Natuurlijk kunnen er ook voorwerpen van kunststof in geplaatst worden.

Wat zijn de voordelen van een vaas?

Ze vervult een functie die, hoewel ze op het eerste gezicht zuiver esthetisch lijkt, veel verder gaat dan dat. Behalve dat het gewoon visueel bevredigend is, brengt het ook bepaalde praktische voordelen in huis, zoals een grotere natuurlijkheid, en de aanwezigheid van planten verbetert het ecosysteem door zuurstof en frisheid te geven.

Een van de beste manieren om bezoek te ontvangen is een behoorlijk opgeruimd huis, en een van de dingen die dit soort deugd het gemakkelijkst uitstralen is de aanwezigheid van versieringen die het huis verfraaien. Juist onder dit soort overwegingen komt men op het idee een vaas te hebben, want die vitaliseert de ruimten.

Deze voorwerpen kunnen ook voor iets nuttigers gebruikt worden, wat ze nog meer voordelen geeft: er kruiden of bloemen zoals valeriaan in te doen, die een bekend systemisch nut hebben. Er een hebben is een goed idee.

Voordelen
 • Verbetert de perceptie van ruimte
 • Verfraait bepaalde plaatsen in huis
 • Ideaal om bezoekers te ontvangen
 • Er zijn goedkope modellen verkrijgbaar
 • Sommige kunnen bruikbare bloemen bevatten
Nadelen
 • Kan moeilijk bij elkaar passen
 • Het materiaal waarvan ze gemaakt zijn maakt ze breekbaar
 • Er zijn heel dure modellen verkrijgbaar
 • Bloemen verwelken en worden onooglijk
 • Als ze van glas zijn worden ze gemakkelijk bekrast

Vaas met voet, zonder voet, met reliëf of zonder reliëf – waar moet je op letten?

Bij de aankoop van zulke voorwerpen wordt verwacht dat ze vooral een visuele functie dienen, dus waar de klant altijd naar moet kijken is of ze aantrekkelijk zijn voor de plaats waarvoor ze bestemd zijn. Om dit te doen overweeg je verschillende factoren, zoals de aanwezigheid van extra elementen die het kan hebben.

Enkele daarvan kunnen zijn het bestaan van een lagere basis, die als steun dient voor het ornament en het voldoende stabiliseert, zodat het niet kan wegglijden. Hoewel dit een voordeel is, kan het andere dingen veranderen die belangrijk zijn, zoals de plaats waar hij het beste geplaatst kan worden. De reliëfs beïnvloeden ook waar en hoe hij geplaatst kan worden.

Vaas met voet. Dit platform is een soort steun voor het voorwerp, dat een functie heeft die verder gaat dan het zuiver visuele, om het voorwerp in kwestie stabiel te maken. Dit voorkomt dat hij omvalt en daardoor breekt of breekt. Het geeft hem ook meer evenwicht en elegantie.

Vaas zonder voet. Zijn figuur, die eenvoudiger is, is minder zwaar en gemakkelijker te verplaatsen. Bovendien sluit dit type vaas meer aan bij wat traditioneel onder dit type vervaardiging verstaan wordt

Vaas met reliëf. Dit detail bestaat uit figuren en vormen die, over de lengte van de vaas, als een extra versiering fungeren. Dit verfraait de vaas niet alleen, maar maakt hem ook steviger, zodat hij ‘sterker’ is tegen stoten of vallen.

Vaas zonder reliëf. Het gladde oppervlak komt het meest voor bij gereedschappen van dit type. Hoewel het niet ontsierend hoeft te zijn, kan het onaantrekkelijk zijn als het niet gepaard gaat met kleuren of iets anders.

Met base Zonder base Met reliëf Ja reliëf
Binnen Ja Ja Ja Ja
Buiten Ja Ja No Ja
Resistent Ja No No Ja

Aankoopcriteria

Er zijn een groot aantal factoren die dwars door elkaar heen van invloed zijn op wat je wilt kopen. Veel daarvan kunnen door minder goed geïnformeerde mensen onderschat worden, zodat wat gekocht werd teruggegeven kan worden als het niet aan de verwachtingen van de gebruiker voldoet. Om dit te vermijden leggen we de volgende informatie uit.

Materiaal

Waar het voorwerp van gemaakt is, is van groot belang als je er een gaat kopen. Dit is omdat als wat je wilt te maken heeft met weerstand, of dat hij niet breekt, je misschien beter af bent met eentje die van een bepaald onderdeel gemaakt is. De volgorde van ideeën volgend, kan het gemaakt worden met:

Keramiek. Ze zijn iets resistenter dan andere, maar hun grootste potentieel ligt in het feit dat ze er vrij goed uitzien. Ze zijn vaak in wit uitgevoerd, maar kunnen ook met verschillende gradiënten beschilderd zijn, of hoog en laag reliëf hebben.

Glas. Glas is taai en in feite helpen ze het glas langer mee te gaan, terwijl ze het uiterlijk van glas geven. Ze zijn iets duurder dan die gemaakt met het laatst genoemde onderdeel.

Glas. Hoewel ze heel visueel en aangenaam zijn om naar te kijken, zijn ze zelden erg robuust. Behalve dat ze heel gemakkelijk breken, kunnen ze ook bekrast worden. Dit betekent dat ze alleen geplaatst kunnen worden op plaatsen waarvan bekend is dat ze niet zullen vallen.

Plastic. Dit is het meest veelzijdige van de materialen, en het meest verdraagzaam bij vallen en andere ongemakken. Maar het heeft het nadeel dat het er zelden goed uitziet, waar het ook geplaatst wordt. Zijn eenvoud maakt hem vaak onooglijk.

Hoogte

De hoogte is van belang omdat de soorten bloemen die er plaats in kunnen krijgen door dit aspect beperkt worden. Als hij te lang is en de verticale lengte van de bak te kort, past de plant er niet in, hij buigt door of erger.

Gewicht

Dit lijkt in het begin niet belangrijk, maar wordt het uiteindelijk wel. Dit is niet alleen omdat het moeilijk kan zijn hem naar de plaats te krijgen waar je woont als je hem koopt, maar ook omdat, als je eenmaal thuis bent, het moeilijk kan zijn hem af te wisselen waar je hem hebben wilt.

Breedte

De ruimte binnenin de pot is vrij essentieel voor de gezondheid van de planten die erin zullen leven. Dat komt omdat het water voortdurend stagneert en met de achteruitgang ervan komt ook de achteruitgang van de bloem. De tijd die nodig is om te rotten wordt verlengd als de bak breder is. Daarom zijn die met een dikkere onderkant beter.

Je moet afwegen wat het voorwerp geschikt maakt voor buiten en wat voor binnen (Foto: Regenwolke0 / Pixabay.com)

Kleur

De tint van het voorwerp heeft direct invloed op waar het geplaatst kan worden. De meer ondoorzichtige zijn uitsluitend aan te bevelen voor binnen, terwijl die met een basis uitstekend buiten kunnen. Kiezen voor een goede kleur verkwikt het gebruik van het artefact.

(Zichtbare afbeelding bron: Kolpakova/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies